Trampoliner För Vuxna: Att Välja Modell För Huset, Funktioner För Inomhus Trampoliner Inomhus För Fitness Med Handtag Och Nät

Innehållsförteckning:

Video: Trampoliner För Vuxna: Att Välja Modell För Huset, Funktioner För Inomhus Trampoliner Inomhus För Fitness Med Handtag Och Nät

Video: Trampoliner För Vuxna: Att Välja Modell För Huset, Funktioner För Inomhus Trampoliner Inomhus För Fitness Med Handtag Och Nät
Video: Fitness på studsmattor 2024, April
Trampoliner För Vuxna: Att Välja Modell För Huset, Funktioner För Inomhus Trampoliner Inomhus För Fitness Med Handtag Och Nät
Trampoliner För Vuxna: Att Välja Modell För Huset, Funktioner För Inomhus Trampoliner Inomhus För Fitness Med Handtag Och Nät
Anonim

Trampolinen är en sportutrustning som passar både vuxna och barn. Det förbättrar humör och muskelton. På grund av dess efterfrågan finns en studsmatta för vuxna i många sportutrustningsbutiker, vilket gör det möjligt att välja den modell du gillar.

Kriterier för att välja en studsmatta för vuxna

Trampoliner är uppblåsbara produkter som rymmer upp till 10 personer. För vuxna har tillförlitliga strukturer gjorda med fjädrar skapats. Produkter finns tillgängliga för både utomhusinstallation och hemmabruk.

Det finns speciella mattor för ljudisolering, de används vid användning av sådana skal i en lägenhet.

Typer av studsmattor:

  • studsmatta för konditionsträning;
  • amatör - används på gym eller hemma;
  • professionell, för idrottare - används för träning, vanligtvis i idrottsanläggningar med högt i tak.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trampolin inomhusram kan köpas för hemmet … Huvudbegränsningen kan vara takhöjden. Så här vårprodukter med korta ben är lämpliga … I detta fall erhålls ett acceptabelt saktdjup och det finns ingen risk för skada på olika delar av kroppen.

Gatukarm installeras utomhus , deras ben är från en halv meter till en meter lång, det finns en stege för att gå upp och ner.

Fitness -studsmattor med handtag - en projektil som nyligen har dykt upp i sportens vardag, som används för övningar som syftar till att gå ner i vikt, eftersom viktminskning under hoppning sker ganska snabbt.

För att uppnå bra resultat måste du hoppa på produkten i flera minuter.

Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av närvaron av nätets dämpande funktioner, trycker personen på den och hoppar högt. I detta fall är vissa muskelgrupper inblandade, men samtidigt upplever lederna inte ytterligare stress.

Det finns en hel rad gymnastiska övningar som är utformade för studsmattan .… De låter dig ladda vissa muskelgrupper och förbättrar problemområden avsevärt.

Uppblåsbara studsmattor är tillverkade av slitstarka, lufttäta tyger. De har olika former, är mycket praktiska för transport, eftersom de kan släppas upp till en liten storlek efter att ha släppt ut luften. Men här bör man komma ihåg att de är höga och tar mycket plats. Sådana produkter används ofta för vattenparker, gårdar och köpcentrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att köpa en kvalitetsstrampolin som garanterat tål vikten hos en vuxen måste du vara uppmärksam på följande punkter

  • Du måste veta vad en studsmatta är till för och den största belastningen som den tål. Om belastningen överskrids kan studsmattan rivas. För vuxna behöver du studsmattor med en tillåten belastning på 220 kg.
  • Ramegenskaper: den är metall för rammodeller och har sina egna hållfasthetsparametrar. Helst bör ramväggarna vara 3 mm - med dessa egenskaper tål de alla belastningar.
  • Alla metalldelar måste skyddas mot fukt. Om studsmattan är installerad i ett rum behöver detta villkor inte uppfyllas, eftersom studsmattan är skyddad mot fukt. Och utrustningen som används under utomhusförhållanden förblir otäckt och nederbörd kan falla på den, så det är bättre att välja modeller med en vattentät beläggning för att undvika rost.
  • Formen på benen (idealisk - i form av bokstaven w), starka sömmar.
  • Produktens material måste vara starkt och töjbart.
  • Förekomst av erforderligt antal fjädrar. Det borde vara upp till 108 av dem: ju fler det finns, desto högre blir hoppen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trampoliner för vuxna i stora storlekar är utrustade med tillförlitlighet i åtanke.

Huvudelementen som används med dessa produkter visas nedan

  • Skyddande mesh kan vara av vilken modell som helst, tillåter det inte att en person faller ur produkten, vilket hjälper till att undvika skador. Säkerhetsnätet är fäst på speciella stativ, som i sin tur är fästa på studsmattans ben. Deras storlek kan bero på produktens storlek och antalet personer som använder den. Om produkten är liten och utformad för en person, behöver du 4 ställningar, och om den är avsedd för ett helt företag, då det högsta möjliga antalet.
  • Skyddsnät längs produktens hela omkrets, munstycken av mjukt material på fjädrarna.
Bild
Bild
  • Mats för att mjuka upp fjädrarna. Om studsmattan används korrekt, faller huvudbetoningen under hoppet på duken, men om banan avviker från det normala, kan landningen visa sig vara på fjädrarna, vilket kommer att orsaka smärta. För att förhindra att detta händer är fjädrarna täckta med mattor, och ju fler mattor, desto mer tillförlitligt är skyddet.
  • Trappa att gå ner och upp. Det är inte ett oumbärligt attribut - bara ett bekvämt tillägg som gör det enkelt att använda en sportutrustning. Det kan kompletteras med produkten, eller det kan köpas separat. Mer lämplig för produkter i köpcentra och vattenparker. Detta tillbehör behövs inte för en hemtrampolin.
  • Skyddskåpa för studsmatta , som installeras på gatan.

Huvudvillkoret när du köper en studsmatta är hur mycket du gillar den. Det är trots allt förvärvat i många år, och detta måste hanteras ordentligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Positiva aspekter av produkten

Att hoppa på en studsmatta fungerar bra för hjärtmuskeln och hjälper till att bränna mycket kalorier på kort tid. Och allt detta utan onödig stress på lederna. Dessutom, vid hoppning, får en person en laddning av positiva känslor.

Kontraindikationer för att hoppa på en studsmatta:

  • sjukdomar i organen i det kardiovaskulära systemet;
  • luftvägssjukdomar;
  • störningar i muskuloskeletala systemet;
  • epilepsi.
Bild
Bild

Säkerhet

För att undvika skador måste du vara försiktig när du tränar på en studsmatta:

  • landa i mitten av nätet, undvik att träffa kanterna;
  • Innan du börjar klasser måste du noggrant inspektera produkten med avseende på raster och graden av maskspänning.
  • vid kurser bör det inte finnas några främmande föremål på nätet, eftersom detta också kommer att orsaka skador.

Rekommenderad: