Vad är Skillnaden Mellan En Balkong Och En Loggia? 94 Foton: Idén Med Bastun På Loggian, Galler På Loggian, Ta Ut Loggian Med Egna Händer

Innehållsförteckning:

Video: Vad är Skillnaden Mellan En Balkong Och En Loggia? 94 Foton: Idén Med Bastun På Loggian, Galler På Loggian, Ta Ut Loggian Med Egna Händer

Video: Vad är Skillnaden Mellan En Balkong Och En Loggia? 94 Foton: Idén Med Bastun På Loggian, Galler På Loggian, Ta Ut Loggian Med Egna Händer
Video: balkonger Euro technics Norway 2024, April
Vad är Skillnaden Mellan En Balkong Och En Loggia? 94 Foton: Idén Med Bastun På Loggian, Galler På Loggian, Ta Ut Loggian Med Egna Händer
Vad är Skillnaden Mellan En Balkong Och En Loggia? 94 Foton: Idén Med Bastun På Loggian, Galler På Loggian, Ta Ut Loggian Med Egna Händer
Anonim

Det är svårt att föreställa sig en modern stadslägenhet utan balkong eller loggia. Så vad är skillnaden mellan en balkong och en loggia? Vad ska man föredra, hur man får ut det mesta av detta extra utrymme?

Bild
Bild
Bild
Bild

Definition

Båda ovan angivna rum värms inte upp med centralvärme, vilket innebär att de inte är bostäder och har funktionen som tvättstugor. En annan viktig funktion, enligt brandförebyggande åtgärder, är den huvudsakliga flyktvägen vid brand.

De huvudsakliga designfunktionerna är tydligt beskrivna i SNiP - ett system med föreskrifter och regler, det är på grundval av dessa dokument som du tydligt kan identifiera egenskaperna hos design, konstruktion samt några juridiska frågor.

En balkong är en struktur som ligger utanför fasaden på en byggnad . Faktum är att detta är en plattform med ett räcke, det är vanligtvis inte högre än golvets nivå i rummet och är nödvändigtvis förstärkt med balkar som sticker ut från väggen. Till skillnad från balkongen ligger loggian i byggnaden, i de allra flesta fall är den omgiven av tre väggar . På grund av sin design är loggian en enda helhet med rummet till vilket den ansluter.

Bild
Bild

Vad är skillnaden?

Förutom designfunktionerna bör även de lokalernas funktionella möjligheter beaktas. Balkongen har en lägre bärighet, eftersom plattan, som är dess huvudsakliga del, är fixerad endast på sidan intill ingången . Detta är förknippat med omöjligheten att ladda strukturen avsevärt för att undvika olyckor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

Till skillnad från en balkong vilar en loggia på antingen bärande eller halvbärande väggar . Loggiens djup bestäms vanligtvis av behovet av naturligt dagsljus i rummet till vilket det ligger intill och beror på ett stort antal faktorer, inklusive husets läge i förhållande till kardinalpunkterna. En annan skillnad mellan en balkong och en loggia är närvaron av ett tak, som kan fungera som både golvet i loggian, som ligger en våning ovan, och taket på huset.

Loggia antar stor variation i sin layout, dekoration, ombyggnad, isolering. Du kan säkert ordna möbler på den, installera skiljeväggar och tunga tvåglasfönster utan risk för kollaps.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skillnader i dessa rum finns också när det gäller yta, balkongen är alltid mycket mindre, eftersom ett stort område kan vara farligt inte bara för själva strukturen utan också för huset som helhet . Det är därför obehöriga tillägg till balkonger inte är lagliga och straffas med böter på upp till 300 tusen rubel. Beräkningen av loggiens storlek beror på många faktorer, inklusive de arkitektoniska egenskaperna hos en viss struktur. Samtidigt, om vi pratar om typiska byggnader, finns det också typiska standardstorlekar. För en balkong är storleken 327,5 cm längd och 80 cm djup, och längden på en typisk loggia är 290 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

För närvarande finns det också en symbios av de beskrivna strukturerna, den så kallade balkongloggian, dess funktion är en kombination av egenskaper som finns i dessa rum, en del av huvudplattan är bärande och en del av den sticker ut utanför fasaden av byggnaden, på grund av detta, blir strukturen säkrare och bekvämare att använda ….

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Balkonger och loggior i nya byggnader skiljer sig säkert från liknande lokaler i byggnader i den gamla fonden, inklusive den tidigare beskrivna balkongloggian kan bara implementeras i nybyggnation. För närvarande är arkitekter och byggare inte längre begränsade till typiska storlekar och former, och du kan hitta balkonger i storlek från 2,5 till 23 kvadratmeter. m . Balkonger och loggior kan placeras både i en av lokalerna i lägenheten och i alla, och det är inte alls nödvändigt att de kommer att vara av samma typ.

Mycket ofta är balkonger och loggior i nya byggnader inledningsvis inglasade, detta skapar en känsla av hela strukturens integritet, en viss estetisk och arkitektonisk fullständighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis finns balkonger också i privata hus. Det är värt att notera att det är i privata hus som de spelar en mer estetisk roll och är en ytterligare struktur . Men samtidigt är det balkongen som kommer att vara en utmärkt väg ut ur situationen om huset inte ger ett rekreationsrum där man kan gå i pension. Här kan du sätta en mysig korgstol, ett litet bord, hänga en krukor med örter och koppla av från vardagens liv och rörelse.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

När du planerar en balkong i ett privat hus är det nödvändigt att ta hänsyn till faktorer som byggnadens strukturella drag, ibland är byggandet av en balkong mycket lönsamt, det kan till exempel fungera som tak för en veranda. Glöm inte heller brandsäkerheten, särskilt med ett stort byggnadsområde och ett litet antal trappor. Men det är värt att överväga de betydande kostnaderna för att bygga balkongstrukturer, liksom komplexiteten i dessa arbeten.

Även små fel i beräkningarna kan leda till irreversibla och till och med dödliga resultat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan egenskap hos balkongen i huset är förändringen i rummets mikroklimat. Närvaron av ett balkongblock med en dörr är en av anledningarna till värmeförlust, och detta måste beaktas när du väljer en struktur . Dessutom är det nödvändigt att välja rätt plats för balkongen, eftersom ingen vill koppla av på en balkong från vilken du kan se motorvägen eller bakgården i ett lantligt snabbköp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Balkongtyper

Några ord om vilken typ av balkonger det finns . Så, balkonger kan skilja sig åt i hur de är arrangerade eller konstruerade, liksom i sättet att glasera.

Huvudtyperna av enheten inkluderar fribärare, på stöd, fastsatta, fästa och gångjärniga balkonger . Oftast finns balkonger av cantilever-typ i byggnader från 1900-talet, där balkongplattan hålls med hjälp av speciella konsoler som är fixerade i byggnadens bärande väggar. Ibland spelades deras roll av den så kallade cantilever-plattan, förstärkt mellan byggnadens golv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En mycket intressant typ av balkonger är strukturer på stöd inbäddade i jorden . En sådan enhet låter dig avsevärt öka ytan på balkongen, samt skapa ytterligare dekorativa element, till exempel kolumner.

Nackdelen med en sådan anordning är oförmågan att installera en sådan balkong ovanför andra våningen, på grund av risken för ojämn nedsänkning av fundamentet, skevning av stöd och balkongens kollaps.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En mer modern och perfekt typ är sidobalkongerna, som har speciella sidostöd . För att minska belastningen på balkongplattformen är det dessutom möjligt att installera den främre rackplattan. På bifogade balkonger används också två typer av fästelement, dessa är baskonsoler och främre stolpar. Och på gångjärnsbalkonger utförs infästning på grund av speciella metallkonstruktioner, på vilka den huvudsakliga balkongplattan är hängd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den så kallade franska balkongen står något isär, vilket mer är ett dekorativt element än en balkong i ordets fulla bemärkelse . Den franska balkongen har praktiskt taget inget utrymme, dess bredd överstiger sällan storleken på en vuxens fot, sådana balkonger är villkorligt externa. Räcken är traditionellt metall, ofta smidda, vilket ger en viss charm till hela byggnaden.

När du står på en sådan balkong kan du njuta av den omgivande utsikten, ta en kopp kaffe, men inte mer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om inglasning av balkonger är inte bara skydd mot klimat- och väderförhållanden viktigt, utan också att ge ett visst utseende, fullständighet av byggnadens design. Det finns många typer av inglasningar, de beror på design och material som används i arbetet. Men samtidigt kan två huvudtyper särskiljas: kallt och varmt.

För kallglasering används vanligtvis lätta glasenheter . Denna typ av inglasning används om det är nödvändigt att stänga balkongen från smuts, regn, snö. Fördelarna med denna typ av glas är den relativa billigheten, enkel installation och låg vikt på konstruktionen.

Den största nackdelen är den nästan fullständiga frånvaron av värmeisolering, lufttemperaturen i ett sådant rum skiljer sig bara med 2-3 grader från utsidan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För varmglasning används redan dubbla och tredubbla glasenheter . Denna typ av glasrutor är för närvarande mest efterfrågad, det är med denna typ av glasrutor som det mest kompletta och funktionella rummet är möjligt. De främsta fördelarna med denna typ av inglasning är tillhandahållandet av den mest bekväma temperaturen för en person under olika årstider (förutsatt att balkongen är helt färdig och isolerad), en hög ljudisolering och estetisk design.

Den största nackdelen är strukturens betydande vikt, respektive är denna typ av inglasning mer lämplig för loggior och terrasser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av loggior

Klassificeringen av loggier efter typ av glas skiljer sig inte från klassificeringen av balkonger, så det är ingen mening att fokusera på detta. Och om vi pratar om typer av loggior, kan vi stanna kvar vid några specifika exempel. Fönster är en av de mest intressanta typerna av loggior . I huvudsak är ett burspråk en del av vardagsrummet som sticker ut bortom fasadplanet.

Fackets huvudsyfte är att skapa ytterligare utrymme i rummet, justera belysningsnivån uppåt, berika interiören i interiören och byggnadens övergripande arkitektoniska sammansättning.

Bild
Bild

För det mesta är burspråk enkla och symmetriska geometriska former, till exempel en halvcirkel, trapets, triangel. Fönster inkluderar nödvändigtvis både bärande och inneslutande typer av strukturer, deras väggar kan ha fönster, ett eller flera, eller ha massivt glas.

Fönster kan vara av olika längd, avbrutna och därmed bilda balkonger . För alla dess fördelar skapar närvaron av ett burspråk vissa svårigheter när man planerar utrymme, ordnar möbler och design med textilier. Men med rätt planering kan dessa nackdelar lätt förvandlas till fördelar, och närvaron av ett burspråk kan bli rummets främsta höjdpunkt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av bra belysning är det möjligt att organisera ett arbetsområde där; i avsaknad av en separat plantskola kan du få ett utmärkt lekområde eller relaxavdelning med bekväma stoppade möbler och ett bord för tedrink. I burspråket kan du också utrusta en liten vinterträdgård med dekorativa eller användbara växter. Och träpaneler på väggarna och korgmöbler kommer att överföra invånarna i en stadslägenhet till en lantgård.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi bör också säga om panorama -glasen i loggian . Denna typ av inglasning kan ändra stilen för både ett visst rum och hela strukturen utan erkännande. Naturligtvis är det meningslöst att använda den om det finns en väg eller en innergård full av bilar utanför fönstret. Men om fönstren har utsikt över parken, bukten, stadens vackra panorama - det är en annan sak. Och det finns naturligtvis ingen mening med denna typ av inglasning i en lägenhet som ligger under 6-7 våningar.

Fönstrenas placering i förhållande till kardinalpunkterna bör också beaktas. Till exempel, när fönstren går ut i öster kan solen på sommaren bli för irriterande, om det finns panoramaglas i lägenheten kan det bli alltför täppt och varmt. Men väst och söder för panoramaglas är mer gynnsamma.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

En annan fördel med denna typ av inglasning är den visuella ökningen av rymden . Sådana loggior ser också moderna och väldigt snygga ut, de höjer rummets prestige. Naturligtvis måste det sägas om nackdelarna, de viktigaste inkluderar de höga arbetskostnaderna, försämrad ljudisolering och säkerhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad ska jag välja?

Balkong eller loggia? När du väljer det ena eller det andra är det nödvändigt att tydligt förstå hur just detta rum kommer att användas. Som ett fullvärdigt rum, som ett förråd för säsongsutrustning eller ett utrymme för meditation. I vilket fall som helst är det nödvändigt att absolut exakt bestämma syftet med utrymmet, med möjlighet och nödvändighet av extra kostnader för dess arrangemang.

Det finns en viktig punkt som måste beaktas vid valet, om åtminstone minimal ombyggnad planeras är det bättre att välja en loggia, det är hon som senare kan förvandlas till ett fullvärdigt rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ursprungliga idéer

För närvarande väljer ett mycket stort antal människor staden som sin huvudsakliga bostad. Det finns utan tvekan många fördelar med detta, och en stadslägenhet kan ofta konkurrera bekvämt med ett lanthus. Balkonger och loggior hjälper till att göra lägenheten så bekväm som möjligt.

Bild
Bild

Mycket ofta används dessa rum som extra förvaringsutrymme, faktiskt ett skafferi. Att använda balkongen och loggian som en extra garderob eller omklädningsrum har länge varit omodern. För närvarande finns det många andra mycket intressanta och praktiska alternativ för att förbättra detta utrymme. En liten lägenhet, som saknar bostadsyta, blir bekvämare om du kombinerar en loggia med ett rum och ordnar ett kontor eller verkstad i det, det är i det som ägaren av huset kommer att kunna arbeta utan att distrahera hushållsmedlemmar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om loggian ligger intill köket kan den förvandlas till en vacker grön matsal. Eller så kan det bli en mysig boudoir med en underbar utsikt. Och vilket underbart gym och bastu kan utrustas med bara 5 kvm. m. Eller kanske metropolen saknar grönska och lugn, och en vinterträdgård är helt enkelt nödvändig, i så fall kommer loggian att vara oersättlig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Loggia kan vara intressant, ovanlig och användbart inredd inuti, till exempel kommer ett par sängar med aromatiska kryddiga örter att glädja inte bara ögat, utan också ge sju vitaminer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns flera regler som måste följas vid inredning av en loggia, men dessa regler gäller för utformningen av lokaler som helhet. För det första ska små rum vara ljusa, detta gäller både ytfinishen och inredningsdetaljerna i dem . Smala och långa rum bör inte heller vara röriga med möbler; alternativet att ordna möbler runt kanterna på rummet skulle vara perfekt.

Glansiga ytor och speglar förstorar rummet visuellt och en vertikal remsa på väggarna höjer taket . Dekorativa galler ger utrymme charm.

I vilket fall som helst måste du lita på din smak och professionella arbete, och bara i detta fall kommer resultatet att glädjas i många år.

Rekommenderad: