Glasväxthus: Aluminiumkonstruktioner Av Glas, Projekt Av Byggnader Från En Profil För Glas, Vackra Alternativ Från Dubbelglasfönster Med Egna Händer

Innehållsförteckning:

Video: Glasväxthus: Aluminiumkonstruktioner Av Glas, Projekt Av Byggnader Från En Profil För Glas, Vackra Alternativ Från Dubbelglasfönster Med Egna Händer

Video: Glasväxthus: Aluminiumkonstruktioner Av Glas, Projekt Av Byggnader Från En Profil För Glas, Vackra Alternativ Från Dubbelglasfönster Med Egna Händer
Video: Fönster och om att byta glas och glaskasetter i fönster från Kronfönster 2024, April
Glasväxthus: Aluminiumkonstruktioner Av Glas, Projekt Av Byggnader Från En Profil För Glas, Vackra Alternativ Från Dubbelglasfönster Med Egna Händer
Glasväxthus: Aluminiumkonstruktioner Av Glas, Projekt Av Byggnader Från En Profil För Glas, Vackra Alternativ Från Dubbelglasfönster Med Egna Händer
Anonim

Alla trädgårdsmästare och trädgårdsmästare funderar på hur man samlar högsta kvalitet och största skörd. Växthus är det traditionella sättet att odla växter. Några av högsta kvalitet och vackraste produkter är gjorda av glas. I den här artikeln kommer vi att titta på funktionerna och fördelarna med sådana växthus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Erfarna odlare kännetecknar glasväxthus som strukturer som främjar effektiv tillväxt och snabbare utveckling av många grödor.

De främsta fördelarna inkluderar flera aspekter

  • En imponerande livslängd. Sådana växthus kommer att hålla länge. De är inerta mot olika kemiska och biologiska åtgärder, vilket innebär att strukturen inte rostar, inte är rädd för fukt, kemikalier, insekter och gnagare.
  • Den tveklösa fördelen är förmågan att tränga igenom solens strålar, vilket är viktigt för varje växt. Glas överför perfekt solens strålar, vilket leder till en minskning av mognadsperioden.
  • Miljövänlighet. Ganska viktig faktor för alla naturälskare.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Dubbelglasade växthus har en ökad värmeisolering.
  • Strukturen kan monteras av använt material. Detta gör att du kan spara pengar avsevärt utan att det påverkar produktens kvalitet negativt.
  • Enkel och enkel vård. Glasögon kan enkelt rengöras och tvättas, de kommer inte att försämras med tiden.
  • Om en obehaglig situation inträffar och glasögonen är trasiga kan du alltid byta ut dem.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Den tål olika temperaturer bra. Det är därför dessa växthus används i olika regioner. När det utsätts för värme eller frost kommer materialet inte att deformeras, det kommer inte att förändra dess struktur eller storlek.
  • Extern överklagan. Ett sådant växthus kommer att se spektakulärt ut i landet. Du kan skapa de mest originella alternativen som berättar om din personlighet och hjälpa till att betona husets stilkoncept.
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland alla de många fördelarna finns det några nackdelar med glashus

  • En sådan design kommer att kräva skapandet av en solid grund. Basen måste vara stark och solid. Glas är väldigt tungt. Det är därför som designen måste vara genomtänkt.
  • Det är värt att komma ihåg skörheten hos ett material som glas. Det kan lätt falla och gå sönder och är benäget att spricka. Därför bör du vara extremt försiktig och försiktig när du är inne i produkten. Glas är också rädd för olika mekaniska skador. Även hagel kan väsentligt skada produkten. Det är bättre i det här fallet att välja alternativ från härdat glas, du kan också välja pansar, förstärkt. Naturligtvis kommer detta att öka kostnaderna något, men designen blir mer hållbar.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Glaset låter solljus passera igenom. Från detta värms strukturen snabbt upp. Det är viktigt att installera ventilation av god kvalitet så att luften flyter in.
  • När det gäller formen tillverkas glasmodellerna endast i form av ett gavelhus.
  • Glas för att skapa ett växthus bör ha imponerande parametrar. Detta gör installation och underhåll lite svårt.
  • Sådana råvaror kan överföra ultraviolett ljus från spektrumet A. B och C (viktigt för växternas utveckling och tillväxt) förseningar. I detta fall är det värt att använda ljussändande filmer för att eliminera denna nackdel.
Bild
Bild

Trots alla nackdelar noterar erfarna sommarboende att glashushus är idealiska för en personlig tomt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Specifikationer

Livslängden för ett glasväxthus beror direkt på produktens kvalitet och de material som ingår i modellen. Snölast bör beaktas under byggnationen. Det är därför du bör göra ett gavel eller gaveltak. För att den ska fungera länge bör du välja en glastjocklek på 4-6 mm. Det är värt att notera att tjockare alternativ kan spricka, eftersom temperaturskillnaderna inne och ute kan vara imponerande. Ofta används aluminium- eller stålprofiler för ramen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Basen kan också vikas från metallhörn. Du kan göra en sådan struktur själv om du har grundläggande svetsfärdigheter. Var särskilt uppmärksam på korrosionsskydd. Annars börjar hörnen eller profilen under påverkan av fukt och luft kollapsa med tiden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika mönster

Det finns olika mönster som hjälper dig att odla en bra skörd i din sommarstuga. Ett av de vanligaste alternativen är ett härdat glasväxthus, som du enkelt kan skapa med dina egna händer med hjälp av de nödvändiga ritningarna. För tillverkning av en sådan modell krävs ingen imponerande investering. Materialet kan enkelt erhållas för en liten mängd.

Bild
Bild
Bild
Bild

De mest populära alternativen inkluderar växthus i glas och aluminium. Dessa råvaror är ganska lätta och praktiska och lämpar sig väl för miljöns olika växlingar.

Själva designen presenteras i flera versioner

  • Stationära versioner av aluminiumprofiler och glas. En sådan modell monteras med bultar. Här bör du definitivt tillhandahålla ventilerna.
  • En modell gjord av aluminiumsystem med en glidande struktur. Det är anmärkningsvärt att sidodelarna kan öppnas för att ventilera rummet. Detta är särskilt bekvämt och viktigt på en varm solig dag. Dessa växthus används främst på sommaren. De kan dock isoleras för vinterperioden.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Taket på konstruktionerna ska vara singel eller gavel . En annan typ av byggnad i landet som många trädgårdsmästare föredrar är ett växthus av plastfönster. Denna design kan inte kallas budget. En plastprofil med bra tvåglasfönster gör att du kan bygga ett utmärkt alternativ för vintern. I ett sådant växthus kommer värmen att behållas. Det kommer också att vara möjligt att spara pengar på uppvärmning av rum. Förstärkta plaststrukturer är mer tillförlitliga och praktiska i förhållande till andra konstruktionstyper. Även om basen deformeras förblir strukturen intakt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också projekt som involverar skapandet av ett växthus med en metallram. Det blir svårt att installera glas här. Det är nödvändigt att dessutom producera träramar, som fästs på ramen och efter det inträffar inglasning. Det är liknande med en järnram.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nu på marknaden kan du hitta olika alternativ för sådana växthus. Ofta är basen installerad på en betongmonolitisk grund. Den komprimeras med spillror till ett djup av cirka tio centimeter. Sådana glasmodeller måste ha dörrar. Det är bra om de är av typen fack. Det är också viktigt att installera ventiler för effektiv ventilation. De är vanligtvis placerade vid modellens ändar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland de populära modellerna finns "Lux" och "Luck ". Den senare är en design som är ganska funktionell. Fönstren, som ligger i taket, hjälper till att ventilera växthuset väl. De nödvändiga parametrarna för luftfuktighet och värme kommer också att bibehållas. Hermetiskt förseglat växthusglas med plastprofil gör strukturen pålitlig. Det kommer inte att spricka i kylan eller torka ut under strålande solstrålar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller "Lux" -modellerna, produceras de i två sorter: ett gavelhus och icke-standardmodeller. Ett vanligt växthus blir tre meter brett. Längden blir sex meter och växthusets höjd 2,95 meter. Även i satsen kan du se en akterspegel för ventilation, det finns en ingångsdörr, termiska ställdon, interna skiljeväggar. Icke-standardalternativ kännetecknas av ett elegant, kreativt utseende. Ett sådant växthus kommer att bli höjdpunkten på din personliga tomt. Här kan du se trapezformade, kantiga, mångfacetterade byggnader, byggnader i engelsk stil med tredimensionell arkitektur. Allt detta kommer att bidra till att betona webbplatsens individualitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

För inte så länge sedan användes brädor för växthusets ram, liksom metallstavar. För det material som produkten täcktes med användes en växthusfilm av polyeten. Samtidigt svetsades dörrarna från hörnen. Nu kan du köpa en mängd olika produkter från en mängd olika råvaror.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du skapar växthus är aluminiumprofiler nu ett av de mest efterfrågade ramalternativen . Detta material är relativt billigt, praktiskt och pålitligt. Dessutom uppförs strukturer av olika komplexitet och former från metall. Dessutom ruttnar inte aluminium, som till exempel en träram. Denna byggnad ser solid och snygg ut. Den kan enkelt och naturligt monteras eller demonteras när som helst. Glasprofilen för sådana produkter kännetecknas av enkelt underhåll. Förorening avlägsnas snabbt från ytan. För konstruktionen av ett sådant alternativ kommer ett antal aluminiumrör att behövas. Deras tjocklek bör vara 2-2,5 centimeter. Det är också värt att fylla på fästelement.

Bild
Bild
Bild
Bild

Materialet för att skapa glasfästen beror på den valda designen. För att effektivt täta sprickorna bör du använda ett tätningsmedel. Om du väljer att välja en aluminiumkonstruktion, var noga med att ta hand om profilens kvalitet. En stark, pålitlig ram bör bli huvudstrukturen. Även växthus i glas kan byggas med en järnram eller tegel. För en solid bas och plexiglas ställs samma kvalitetskrav.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många sommarboende undrar vilket växthus som är bättre att välja - från glas eller polykarbonat. Det kommer inte att vara möjligt att svara entydigt. Glas är mindre benägen att repas och behåller sina transparenta egenskaper. Å andra sidan är byggnader i polykarbonat mycket stabilare och är något billigare än glasalternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ram

Växthusglaset alternativet kommer att vara en bra lösning för din sommarstuga. En viktig punkt är glasväxthusets bas. Det är alltid värt att överväga produktens vikt, egenskaperna hos geodetiska förhållanden, grundvattnets höjd och många andra egenskaper. Om du gör ett litet misstag i beräkningarna, kommer jorden helt enkelt att pressa ut basen. Detta kommer att medföra ogynnsamma konsekvenser som sprickor, deformationer, förstörelse av glasmodellen.

Bild
Bild

Ofta, för en lättare struktur, används en grund remsefundament. Den läggs till ett djup av 700-800 mm, bredd - 300 mm. Det finns också en liten nackdel - en sådan bas kommer att ligga i zonen för jordfrysning. Det finns risk för förödande konsekvenser här, särskilt på våren under översvämningsperioden. För att undvika sådana ogynnsamma situationer är det värt att lägga en sandkrossad stenkudde, dränera, dränera och förstärka strukturen.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt växthusets form . Det är viktigt att veta att glas bara böjer sig med hjälp av en speciell teknik. Det är inte billigt, därför byggs moderna byggnader ofta av en rektangulär typ. I detta fall är taket alltid singel eller gavel. Det är nu populärt att utföra kombinerade alternativ för glas. En sådan ram kommer att skapas från en stång på 50-100 * 50-100 mm med gamla fönsterkarmar, tvåglasfönster i en PVC-profil. Det finns en högkvalitativ band längs de övre huvuden, där det välvda taket är installerat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att skapa ett växthus själv är det värt att välja ett färdigt alternativ, justera ritningarna som passar dina produktparametrar. Glasväxthus kan stå fristående under olika tak. Det finns också alternativ som är kopplade till huset. De kommer främst med ett sluttande tak. Detta är optimalt för små områden.

Bild
Bild

En stark, pålitlig grund är nyckeln till strukturens stabilitet . Experter rekommenderar att installera ett växthus av tvåglasfönster på ett monolitiskt block eller bandfundament. När det gäller djupet på bokmärket bör det vara mer än 80 centimeter. Basen är gjord av trä eller stål. Det är viktigt att ett sådant växthus har en lutningsvinkel på minst 15 grader. Det är värt att lägga vattentätande material på de nedre bandstängerna. Du kan köpa eller använda gammalt glas för en liknande byggnad. Installationen sker från botten upp, materialet läggs på stöden med ett lager kitt. Det är värt att notera att glaset nödvändigtvis måste vara lufttätt, utan några sprickor, så att materialet inte smulas i händerna som en följd av installationen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glaserande finesser

De som vill rädda sin ekonomi kan göra ett växthus med egna händer. Här kan du skapa en kreativ design som kommer att glädja inte bara växter utan även hushåll med sitt attraktiva utseende. Det viktigaste är att hitta ett lämpligt projekt. Följ ritningen när du bygger. Det är värt att förbereda alla nödvändiga verktyg och material i förväg.

Bild
Bild

Huvudelementen i produktdesign inkluderar närvaron av en grund, ram, väggar, tak, ventiler. Om du planerar att skapa ett stort område för dina grödor, bör du också sköta uppvärmningen av rummet. Det glaserade området svalnar snabbt i kallt väder. För dessa ändamål kan du köpa en värmeradiator, en karminerande ugn, infraröda värmare, använda kabeljordvärme. De senare typerna kan hänföras till mer moderna. De används ofta för uppvärmning av växthus.

Bild
Bild

Självgjorda växthus är ofta baserade på trä- eller metallramar. För att skapa din egen design bör du köpa nödvändigt material i en specialbutik, studera alla rekommendationer från specialister och även titta på videon från mästarklassen.

Följande nyanser kan hänföras till huvudstadierna i oberoende konstruktion

  • Välj terräng . Du bör hitta ett landskap utan brister, skugga, grundvatten.
  • Lägga grunden . Detta ögonblick är ett av de viktigaste vid konstruktionen av ett växthushörn.
  • Ramkonstruktion . För tillfällig konstruktion är alternativet brädor lämpligt. Om du bestämmer dig för att använda ett växthus nästa säsong är det bättre att skapa en ram av en aluminiumprofil eller annan metall. Detta kommer att göra strukturen hållbar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Fästet bör utarbetas i detalj . Glasdukar kan fästas med klämmor. Skruvar och självgängande skruvar är lämpliga för detta ändamål. Du kan också fästa strukturen med bultar.
  • Taket kan tillverkas enligt väggtypen . Täck bara med plastfolie. Detta kommer att dölja vegetationen från de svidande solstrålarna och göra konstruktionen lika lätt som själva strukturen.

Glöm inte att limma glaset så att hela strukturen är lufttät. Du kan skapa det perfekta växthuset med ett väldesignat projekt. Glöm inte heller att följa alla säkerhetsregler och föreskrifter.

Bild
Bild
Bild
Bild

tips och tricks

Om du vill köpa ett växthus bör du noggrant och ansvarsfullt närma dig denna fråga. Naturligtvis blir det mycket billigare att göra en sådan design själv. Men om du inte är säker på dina förmågor är det bättre att inte slösa nerver, tid och pengar. Högkvalitativa modeller låter dig få önskad skörd, samt lönsamt dekorera din personliga tomt. Innan du går till affären för ett köp bör du studera kundrecensionerna i detalj. Titta också på produktens egenskaper som är rätt för dig.

Färdiga växthus kan väljas i olika format . De finns i olika storlekar och kvaliteter: rymliga och små, billiga och dyra. Tänk på den tid på året då du kommer att odla din gröda. Det kan till exempel vara ett sommarväxthus eller en vinterversion, där det finns uppvärmning och autonom vattenförsörjning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var noga med att bestämma i förväg om objektets placering. Så du kan beräkna produktens parametrar exakt. Det är värt att göra en grundlig analys av området, notera källan till vattenförsörjningen. När du köper ett färdigt växthus, se om de parametrar du behöver matchar. Om du gör en vara att beställa, berätta i detalj för kunden alla krav och villkor. Kontrollera om produkten har instruktioner och ritning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis, ju dyrare växthus, desto bättre blir det, desto bättre blir det glasat . Och denna parameter är grunden för din framgångsrika konstruktion och användning av ämnet. Glasets dimensioner beror direkt på typen av ramkonstruktion. Den ideala indikatorn är en tjocklek på minst 4 mm.

Om du använder en vinterstruktur bör du ta hand om värmesystemet, skapa ytterligare ljuskällor. Om färdiga glasrutor används under konstruktionen, glöm inte att ta bort alla beslag och kontrollera också om glaset är ordentligt fixerat. Om det finns en önskan att få mer imponerande värmeisoleringsparametrar, är det värt att använda enkammare eller tvåkammare dubbelglasfönster. Kostnaden för en sådan design kommer dock att öka här, men du kan alltid glädja dig med en ny skörd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Erfarna experter rekommenderar dig att inspektera produkten själv innan du köper. Du måste se till att produkten är av hög kvalitet, fri från defekter och deformationer. Se om alla dörrar och ventiler öppnas. Finns det några repor eller veck? Om en defekt upptäcks bör sådana produkter inte köpas.

När du gör ett växthus själv bör du vara uppmärksam på utformningen av ventilerna och ventilationssystemet. Det är bra om akterspegeln har automatiska system som svarar på lufttemperaturen.

Bild
Bild

Vackra exempel

Det finns många attraktiva alternativ som du kan köpa i butiken från moderna tillverkare. Det bästa sättet att skapa ett kreativt växthus är dock att bygga det själv. Dessutom är det inte nödvändigt att det blir ett slags dyrt alternativ. Du kan visa din fantasi och skapa en fashionabel modell till ett överkomligt pris. Till exempel skulle det mest ekonomiska alternativet vara ett glashushus, som helt och hållet består av fönsterkarmar. En sådan komposition kommer att se enkel ut, men samtidigt kommer det att betona konceptet med ditt hem, kommer att lägga till mys i sommarstugan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Materialet för en sådan byggnad kan samlas in nära deponier, där människor tar sina gamla fönster nästan varje dag. Så enkelt och enkelt kan du få de nödvändiga elementen för konstruktionen. Det är också värt att ta hand om grunden och ramen. Det är värt att montera produkten med hjälp av självgängande skruvar, cement, byggskum, samt silikontätningsmedel. Du kan använda trä för grunden.

Glöm inte att göra följande arbete:

  • förbered marken genom att lägga krossad sten och fylla med cement med 15-20 centimeter;
  • lägg cementskiktet helt med stenar eller tegel och häll cementet igen;
Bild
Bild
  • lägg sedan tegelstenar och stenar så tätt att den nedre raden inte syns;
  • lägg flera lager av vattentätning av takmaterial på en sådan struktur.

Därefter utförs arbete med beredning av fönsterkarmar, golvläggning och andra. Som ett resultat av ditt eget arbete kan du bygga en användbar produkt för dig själv där du kan odla växter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan skapa ett enklare alternativ, som är en tillbyggnad till ett bostadshus. Ett sådant växthus kommer att kräva mycket mindre material. Den ska ligga på södra sidan. Så växterna får rätt mängd solljus.

Ett intressant alternativ kommer också att vara med en upphöjd sluttning ovanför den andra. I det här fallet är det värt att montera en kontinuerlig rad av akterspegel i den vertikala väggen. Detta kommer att möjliggöra god ventilation, vilket kommer att ha en fördelaktig effekt på växter och mikroklimatet i rummet.

Bild
Bild

Det finns alternativ som ligger under marknivå. Ett sådant växthus kommer att vara tillverkat av en massiv tegel- eller betongvägg. En sådan struktur kommer att ha hög värmeisolering. Om du föredrar att skapa en vinterversion, kommer denna design att vara perfekt. Det finns dock också en betydande nackdel med en sådan modell - höga kostnader. Du kommer att behöva mycket material och mycket arbete för att bygga det.

Bild
Bild

För perfekt fördelning av solljus kan en komplex hög byggnad med oregelbundet formade glaselement skapas. En sådan modell kommer att vara motståndskraftig mot vindbyar i alla riktningar. Det kommer perfekt att överföra ljus, och växterna kommer att känna sig bekväma inuti.

Den pyramidformade designen skapar de mest optimala temperaturförhållandena . Dess konstruktion är något mer komplex än den för ett vanligt växthus med gaveltak, men enklare än för ett kupolväxthus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nu vet du vad som är fördelar och nackdelar med glashus. Tänk på dem för att uppnå dina mål. Du ska inte ångra pengarna. Ju bättre modellen är, desto större och bättre skörd kommer du att kunna skörda i framtiden. Om du köper en produkt i en butik, titta igenom alla modeller i förväg och välj den rätta. Du bör också läsa recensioner om tillverkaren för att veta om du ska lita på honom eller inte.

Rekommenderad: