Gör-det-själv-växthus Från Ett Profilrör (53 Bilder): Bågar För Ramen, Måttritningar Och Steg-för-steg-produktion Av Hemlagade Växthus

Innehållsförteckning:

Video: Gör-det-själv-växthus Från Ett Profilrör (53 Bilder): Bågar För Ramen, Måttritningar Och Steg-för-steg-produktion Av Hemlagade Växthus

Video: Gör-det-själv-växthus Från Ett Profilrör (53 Bilder): Bågar För Ramen, Måttritningar Och Steg-för-steg-produktion Av Hemlagade Växthus
Video: Orangeri 2017 2024, Maj
Gör-det-själv-växthus Från Ett Profilrör (53 Bilder): Bågar För Ramen, Måttritningar Och Steg-för-steg-produktion Av Hemlagade Växthus
Gör-det-själv-växthus Från Ett Profilrör (53 Bilder): Bågar För Ramen, Måttritningar Och Steg-för-steg-produktion Av Hemlagade Växthus
Anonim

Det finns många olika växthus. Vissa är gjorda av trä, andra är gjorda av polykarbonat, och så vidare. Konstruktioner av metallprofiler (rör) förtjänar särskild uppmärksamhet. Det är detta material som kan tjäna länge, motstå starka destruktiva effekter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och typer

De flesta rekommendationer som finns på Internet är baserade på vanliga rörformade mönster. Profilröret kan vara antingen rektangulärt eller fyrkantigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hemmagjorda växthus utförs vanligtvis i ett av tre alternativ:

  • fäst vid hus (taket kan vara lutande eller oval, utan uttalad symmetri);
  • fristående välvda byggnader;
  • växthus "hus" utrustade med gaveltak.

Den typiska storleken på komponenterna bestämmer de vanligaste byggmåtten: 3, 4, 6 eller 12 m lång, från 2 till 6 m i bredd. De bekvämaste dimensionerna för ett par parallella sängar är 3x6 m, för tre sängar-3-12x4-6 m.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Ett växthus av ett professionellt rör har fem styrkor:

  • designen fungerar länge;
  • block fixas helt enkelt;
  • montering är enkel och bekväm;
  • konstruktionen kan göras i vilken konfiguration du vill;
  • de applicerade beläggningarna är mycket olika.
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller nackdelarna är det ganska svårt att böja profilen . Lösningen på problemet är följande: böj ett av rören fyllda med sand, försök att ge det den mest exakta formen och använd det som en mall.

Valet av profil och form på strukturen

Vid tillverkning av ett fyrkantigt eller rektangulärt rör kan följande användas:

  • het deformation;
  • kall deformation;
  • elektrisk svetsning;
  • elsvetsning i kombination med kall deformation.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att göra valv behöver du ett 20x40 profilrör (10 stycken vardera), med en ungefärlig längd på 580 cm. Det finns två alternativ: antingen begär omedelbart skärning till önskad storlek, eller köp konventionella modeller med en storlek på 6 m. För välvda strukturer, bör du ta material med en 4x2 sektion. Överdragarna är konstruerade av 2x2 metall (67 cm lång).

De officiella kraven för ett format rör fastställs av GOST 8639-82 och 8645-68. Det finns alternativ baserade på olika metaller, oftast föredrar byggare stål med ett yttre korrosionsskydd. Optimal förstärkning uppnås med fyra förstyvningar som tar upp maximal belastning.

Galvaniserat profilrör måste ha ett speciellt lager både inuti och utvändigt . Det är inte svårt att skilja material av hög kvalitet - det ska vara ganska lätt. Ramen gjord av den är inte svår att flytta till en annan plats eller transportera den med bil. Tack vare den solida skyddande beläggningen minimeras risken för korrosion.

Om du behöver en garanti för ökad mekanisk stabilitet i konstruktionen, ta ett profilgalvaniserat rör med ytterligare förstärkning. Sådant material överför lugnt tryck upp till 90 kg per 1 kvm. m. Enligt bestämmelserna i GOST kan sådana strukturer tjäna upp till 20 eller till och med upp till 30 år. Även om det galvaniserade lagret är böjt kommer det att uppstå bucklor och andra defekter på det, men beläggningen kommer nästan säkert att förbli intakt under lång tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Svetsning används för att göra en ram från ett oskyddat rör. Galvaniserade element är anslutna med bultar, speciella anslutningsdelar eller hörn. Det är inte särskilt praktiskt att använda metallelement med stor diameter eftersom de är för tunga och obekväma.

Bild
Bild
Bild
Bild

Projekt och förberedelse

Ritningar är i de flesta fall upprättade enligt standardstorlekar - från 300 till 1200 cm. Det rekommenderas att ta reda på denna indikator hos tillverkare eller säljare för att inte betala för mycket för överflödigt material och inte lämna rester.

Planerna ska tydligt visa:

  • bas;
  • vertikalt riktade ställningar;
  • tak;
  • topp sele;
  • Dörr;
  • fönster och ventiler;
  • distanser.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du skapar ett projekt bör du vara uppmärksam på belysningsnivån. Varje växthus måste vända mot söder. Den tillåtna ytskillnaden är högst 100 mm. I enlighet med schemat utförs märkningen av byggnaden som skapas. Stavar och rep används för detta. Om du markerar de markerade linjerna diagonalt kan du göra allt ganska smidigt.

Det är inte alls nödvändigt att använda alla profiler med en sektion på 40 x 20, 20 x 20 eller 40 x 40 mm . På grund av den relativt tjocka kroppen (från 0,2 cm) är sådana element ganska starka. Horisontella plattor kan göras av en profil med ett tvärsnitt på 1 till 1,5 mm, eftersom exceptionell prestanda inte krävs.

Vid beräkning av byggnadens höjd styrs de främst av tillväxten av ägaren till ett sommarhus eller ett hus på landet. Det antas vanligtvis att taket ska göras 0,3-0,4 m högre än de som använder växthuset, därför kan värdena sträcka sig från 190 till 250 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Storleken har ytterligare en finess - anpassning till efterbehandlingsmaterialet . När ramen är täckt med en film spelar det ingen roll, men när man använder polykarbonat är det viktigt att se till att materialets storlek är tillräcklig för att täcka hela höjden utan att klippa eller lägga till. Ett typiskt ark av cellulärt polykarbonat är 6 m långt. Vid ett välvd växthus måste du använda formeln för att beräkna omkretsen. Det är värt att överväga att en höjd på 2 m vanligtvis är överdriven, men 190 cm är nästan perfekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du förbereder byggandet av ett gavel prefabricerat växthus rekommenderas det att ta hänsyn till jordens egenskaper. De bästa resultaten uppnås vid installation i torra områden, eftersom det med allt skydd av stödstrukturerna är bättre att inte utsätta dem för allvarliga tester. Sandjord är överlägsen lerjord, eftersom det inte blir så sumpigt.

De försöker rikta den längsta sidan av strukturen söderut, så maximalt solljus kommer att tränga in. Placering av dörren i slutet hjälper till att hålla värmen inne i växthuset och underlätta rörelse runt den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som praxis för tusentals trädgårdsmästare visar bör dörren göras minst 0,7 - 0,8 m bred. När det gäller höjden bestäms den av konstruktionens övergripande dimensioner. Om det är planerat att bygga ett stort växthus är en slags vestibyl eller korridor fördelaktig av två skäl: det bildar ett extra luftlager (termisk barriär) och kan användas som plats för lagring av lager. När dörrarna öppnas minskar detta luftsluss värmeförlust.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grundkonstruktion

Växthus av formade rör är lätta, men denna fördel blir ofta ett allvarligt problem, eftersom det inte är svårt för inkräktare eller vindbyar att bryta en sådan struktur. Lösningen är att tillverka en grund av en tejp eller pelartyp (dess val bestäms av jordens struktur). Under alla omständigheter, innan byggandet påbörjas, rengörs platsen noggrant från föroreningar, jordens övre lager tas bort. Sedan görs markeringar genom att stoppa träpinnar runt omkretsen av strukturen som skapas, som tjänar till att hålla repet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sedan kan du bygga grunden själv. Om speciella anti-vandaliska egenskaper inte är viktiga, och det inte heller finns något hot om stark vind, kan du begränsa dig till en kolonnstruktur baserad på asbestcementrör.

Arbetsprocessen omfattar flera steg

  • Marken borras med en strikt definierad stigning. Diametern på varje hål bör tillåta röret att gå fritt inuti utan montering.
  • När stöden har placerats i hålen fylls de yttre luckorna med lämplig jord som bör komprimeras.
  • Den inre delen av röret är fyllt med cement, vilket säkerställer att det inte finns några håligheter.
  • En metallplatta eller en förskuren förstärkningsbit introduceras ovanifrån (detta kommer att vara kopplingen av fundamentet och ramen för ett hemgjord växthus).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rammontering och mantel

Bågen skapas bäst av en rörbockare. Manuellt arbete i det här fallet är inte bara svårt, det tillåter inte heller att erhålla nödvändig noggrannhet. Monteringen av skrovet börjar från ändarna av strukturen. Rörsektioner är vanligtvis bundna genom svetsning med hjälp av tees och vinklar, om du vill uppnå högsta hållfasthet. Men när uppgiften är inställd på att göra ett hopfällbart växthus med egna händer måste du använda kopplingar. Det sista steget är att täcka växthuskroppen med polykarbonat.

Självgängande skruvar med termiska brickor används för att fixera arken .som stör vattenets inträngning i ämnets celler. Cellerna själva bör placeras i en vinkel eller vertikalt, eftersom fukt börjar stagnera i horisontalplanet och förstöra materialet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett växthus i form av ett "hus" med ett gaveltak i full storlek måste vara utrustat med både en entrédörr och ventiler. Specialister gör ett miniatyrväxthus av en välvd konfiguration med bara en dörr, utan ventilationskanaler.

Fördelen med bågformen är att den är mycket stabil och praktisk . Den aerodynamiska kvaliteten på strukturen gör att den effektivt kan motstå kraftiga vindbyar, undvika ansamling av snö och is. Problemet kan bara vara att korrekt böja profilrören. Förutom att använda en rörbockare och kontakta proffs kan du också använda enklare verktyg, inklusive en radie -mall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är möjligt att böja profilen utan uppvärmning med tillsats av ett fyllmedel, även om detta inte är nödvändigt för element som är tunnare än 1 cm. Om det ändå används relativt tjocka komponenter underlättar tillsatsen av sand eller kolofonium arbetet mycket, så det blir lättare och snabbare att böja det tjocka röret själv. Vissa hantverkare använder fjädrar med stor diameter som kan sättas in i det professionella rörets hålrum. De mekaniska egenskaperna hos en sådan "hjälpare" ger böjning utan att ändra tvärsnittet av profilerna längs hela rörets längd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat sätt att forma arbetsstycket till önskad form är med en böjplatta med hål gjorda i den . Fördjupningarna används för att ordna stavarna, som kommer att spela rollen som ett stopp. Efter att ha placerat röret mellan ett par stavar som införts i plattan på önskat avstånd från varandra, börjar profilen böja sig, gradvis flyttar kraften från mitten av metallstycket till dess periferi. Det är fullt möjligt att utföra arbetet på detta sätt, men det kommer att vara mycket svårt, och resultatet beror på de ansträngningar som görs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mycket tjocka rör ska böjas korrekt efter förvärmning. Att fylla profilen med noggrant såld sand hjälper till att säkerställa en jämn vikning. Eftersom du kommer att arbeta med uppvärmd metall måste skyddshandskar bäras. Det är också viktigt att ta hand om brandkällans säkerhet.

Handlingssekvensen är följande:

  • skapa pyramidala träpluggar (deras längd är 10 gånger bredden på sulan, vid den bredaste punkten bör två rör fritt komma in);
  • spår görs i pluggarna som är avsedda att ta ut heta gaser;
  • bränna den önskade sektionen av profilen;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • fyllmedlet frigörs från mycket stora partiklar (präglade på ytan) och från mycket små (de kan smälta in i metallen);
  • sand kalcineras vid en temperatur av 150 grader;
  • en förseglad plugg som inte har urtag placeras på ena sidan av röret;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • från motsatt riktning måste en tratt införas i profilröret, med hjälp av vilken den kalcinerade sanden kan doseras i hålrummet;
  • väggarna knackar (ljudet ska vara dämpat);
  • efter att ha fyllt röret med sand, använd en andra plugg;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • böjpunkten är markerad med krita, segmentet är stadigt fixerat i en skruvstång efter applicering på mallen;
  • det svetsade röret ska böjas med lederna placerade på sidan (böj inte i riktning mot de svetsade sömmarna);
  • uppvärmning längs markeringslinjen ska vara rödglödande;
  • ger metallen mjukhet, den är böjd i en verifierad rörelse.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det kylda arbetsstycket, för säkerhets skull, kontrolleras mot mallen . Om resultatet är perfekt tas pluggarna bort och sanden skakas ut. Om det är nödvändigt att docka metallelement med varandra är det bäst att svetsa dem.

Spalten mellan stolparna bör vara 1 m. Om polyetenfilm används som täckmaterial är det lämpligt att minska avståndet till 60 cm. Sådana indikatorer bestäms av den optimala belastningsnivån på rören. Det finns situationer när avståndet måste ökas. Då måste strukturen förstärkas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sedan grävs en grop med ett djup av 0,8 m, som hälls med cement till den längsgående basen (dess höjd är 0,15 m). Baserna svetsas vidare över de längsgående elementen. Metallhörn hjälper till att öka växthusets styrka och tillförlitlighet. En tegel placeras under basen, ibland bildas ett grunt spår.

Ramens konstruktion föregås av:

  • läggning av täckmaterial;
  • placera bågar ovanpå;
  • märkning med markörer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vid skärning av täckmaterial finns en reserv på cirka 20 mm kvar. En ram är monterad på en helt frusen lösning, den första bågen svetsas till alla längsgående baser. När du installerar den, som när du installerar den sista profilen, används en lodlinje för att minimera fel. Följande delar är anslutna med hjälp av hoppare (enligt yrkesmän rekommenderas det att börja med att svetsa bågen till den högsta bygeln).

Efter att ha installerat den sista bågen monteras byglarna i slutet . Deras profil har ett tvärsnitt på 20x20 mm, eftersom lastnivån är låg. Efter att ha fixerat täckmaterialet skärs hål för fönster och dörrar ut i det. Varje fog av detta slag är behandlad med silikon för maximal tätning.

Genom att strikt följa dessa riktlinjer kan du bygga ett växthus som kommer att hålla i över 10 år och nästan inget underhåll krävs. Och om du gör alla beräkningar så att färre segment återstår, blir arbetet relativt billigt.

Rekommenderad: