Trädgårdsmöbler Av Trä (82 Foton): Träprodukter Från En Stock För Ett Sommarresidens, En Uppsättning Lantliga Möbler Av Metall Och Massivt Trä

Innehållsförteckning:

Video: Trädgårdsmöbler Av Trä (82 Foton): Träprodukter Från En Stock För Ett Sommarresidens, En Uppsättning Lantliga Möbler Av Metall Och Massivt Trä

Video: Trädgårdsmöbler Av Trä (82 Foton): Träprodukter Från En Stock För Ett Sommarresidens, En Uppsättning Lantliga Möbler Av Metall Och Massivt Trä
Video: Bygg egna trädgårdsmöbler 2024, April
Trädgårdsmöbler Av Trä (82 Foton): Träprodukter Från En Stock För Ett Sommarresidens, En Uppsättning Lantliga Möbler Av Metall Och Massivt Trä
Trädgårdsmöbler Av Trä (82 Foton): Träprodukter Från En Stock För Ett Sommarresidens, En Uppsättning Lantliga Möbler Av Metall Och Massivt Trä
Anonim

Varje sommarstuga förutsätter närvaron av lämpliga möbler, som kommer att betona komforten och skönheten i den personliga tomten. Trädgårdsmöbler verkar aldrig gå ur modet. Den används för både arbete och fritid. Ofta lämnar stadsborna för sin dacha att bo, vilket innebär att kraven på möbler ökar betydligt. Moderna butiker presenterar olika alternativ för produkter som bekvämt kan placeras i en sommarstuga. Produkterna består av en mängd olika material, bland vilka trädet fortfarande håller handflatan. I den här artikeln kommer vi att överväga just sådana interiörartiklar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Trädgårdsmöbler av trä har flera fördelar. Dessa positiva egenskaper skiljer produkter från ett liknande material från andra alternativ. Låt oss överväga dem mer detaljerat:

Miljövänlighet . Denna indikator spelar en viktig roll i den moderna världen. Människor föredrar säkra material som inte kan skada människors hälsa. Det är ingen hemlighet att trämodeller är miljövänliga. Du kan inte vara rädd för att använda dem i alla hem, liksom i din personliga tomt. En sådan produkt kommer inte att orsaka allergier, till skillnad från produkter som består av en mängd olika kemiska föreningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Hållbarhet och tillförlitlighet . Trä är ett ganska hållbart material. Du kan vara säker på att en stol eller bänk av trä inte går sönder under den imponerande vikten. Det är anmärkningsvärt att trämöbler kan tjäna länge om de används korrekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Attraktivt utseende . Genom att köpa eller skapa vackra och lämpliga utemöbler kan du få estetiskt nöje varje dag. Det finns många träslag som effektivt används för att tillverka produkter. Det kan vara tall, cederträ, björk, gran, poppel och många andra. Barrträd anses vara populära. De har medicinska egenskaper. Du behöver bara välja en viss ras och nyanser som framgångsrikt passar ditt koncept med en sommarstuga. Om du vill kan du måla alla föremål i en färg som passar dig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Mångsidighet . Trämöbler är perfekta för alla förortsområden. Det spelar ingen roll vad ditt hus kommer att byggas av, trämodeller kommer alltid till nytta. De hjälper till att betona skönheten och stilen i rummet.
  • Snygg design . Träprodukter passar bra in i alla former av förortsutrymmen. Du kan också experimentera och skapa de mest kreativa möblerna själv. Varianter av olika former kan göras. Trä är ett slags material som låter dig förkroppsliga dina mest vågade idéer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Naturlig värme . Sten och metall har inte denna egendom, till skillnad från trä. För gatumodeller är denna indikator avgörande. Nu behöver du inte oroa dig för att barnet sitter på bänken länge, träet kommer inte att skada din hälsa, till skillnad från metallbasen.
  • Enkel transport . Naturligtvis är trä inte lättare än plast, men det är inte tyngre än metall heller. Träprodukter kan enkelt och bekvämt transporteras och transporteras till den plats du behöver. Möbelartiklar av detta material kommer inte att förstöra golvet, till skillnad från metallmöbler.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillgänglighet . Du kan köpa sådana möbler i vilken butik som helst. Du kan också spara dina pengar och skapa din egen heminredning. Du behöver rätt material, verktyg, hantverk och detaljerade instruktioner som måste följas noggrant.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med alla de många fördelarna har trämöbler några nackdelar

Produkter tillverkade av detta material tål inte extrema temperaturer. Det är för gatuposter som denna indikator är ganska viktig. Värme eller kyla kan skada materialet. Gillar inte detta material och hög luftfuktighet. Lämna inte produkten utanför om det regnar. På vintern är det också lämpligt att ta med möbler i huset

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Träprodukter kräver särskild bearbetning. Detta hjälper dig att förlänga dina föremåls livslängd.
  • Det är omöjligt att inte nämna den dyra kostnaden för en sådan produkt. På grund av de många positiva egenskaperna, hög kvalitet, miljövänlighet, är trä ett populärt material och samtidigt inte billigt. Snåla därför inte om nära och kära hälsa är dig dyrt.

Således, med kunskap om alla fördelar och nackdelar med träprodukter, kommer varje person att kunna prioritera själv och bestämma om han ska köpa eller skapa sådana produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Massiva trämöbler är populära. Till skillnad från metall är den miljövänlig och säker. Som redan nämnts kan lantliga möbler tillverkas av olika träslag. De mest populära är barrträd. Det är de som har helande egenskaper, men de är anmärkningsvärda för frisättning av epoxiharts, därför är det absolut nödvändigt att avgöra träet så att möblerna inte fläckar kläder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kunder föredrar ofta att köpa tallprodukter. Det kan klassificeras som en mjuk ras. Det är dock inte tillräckligt hållbart. Produkterna från den kommer dock att visa sig vara de mest kreativa och fantastiska. Eucalyptus alternativ är attraktiva. Lärkmodeller kräver särskild omsorg vid användning av sådana produkter utomhus.

Möblerna ska vara belagda med ett speciellt skyddande vax.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De mest pålitliga och hållbara alternativen inkluderar lövträsprodukter - idegran, björk, kornel. De innehåller speciella oljor som skyddar mot effekterna av naturfenomen. De kommer att tjäna dig i många år framöver. Teakmöbler är också ett bra alternativ. Denna ras är resistent mot olika klimatförändringar. Liknande trä används vid skeppsbyggnad. Möbler av detta material kan kännetecknas av attraktiva naturmönster på trä.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill göra attraktiva korgstrukturer bör du vara uppmärksam på flexibla trädsorter. Det kan till exempel vara fågelkörsbärsgrenar. De är ganska smidiga, mjuka och smidiga. Detta hjälper dig att visa din fantasi och göra riktiga mästerverk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trädgårdsmöbler med stockar vid basen kommer att se bra ut. De behöver inte ens bearbetas. Man behöver bara klippa till rätt storlek och ställa in dem på rätt avstånd. Bordet kan göras snabbt och enkelt. Det räcker att placera en tjock stubbe i mitten, bygga en bänkskiva och möblerna är klara. Du kan använda olika träslag.

Till exempel kommer en modell av ek, naturlig bok att se attraktiv ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan göra dina trädgårdsmöbler av plankor. Det är denna produkt som har ett redan definierat förutbestämt plan och en liten tjocklek. Allt detta gör att du framgångsrikt kan ansluta brädorna till varandra med hjälp av naglar. Med hjälp av en vanlig kvarn kan du slipa produkten. Det är värt att notera att bänkskivan i detta fall bör skapas först. Detta görs genom att brädorna fästs ihop. Då är det redan möjligt att gå vidare till basen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Konstruktioner

Trämöbler är kända för sina olika mönster. Det mest populära alternativet är en trädgårdsmästares arbetsplats. Du bör också skapa en tabell som kan utföra olika funktioner: bli en plats för arbete eller vila. På en sommardag kommer ett originellt lusthus med fällbara stolar och ett bord att vara aktuellt. Sådana alternativ är ganska kompakta och bekväma.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fällbara lantliga möbler hjälper varje familjemedlem att känna sig bekväm och mysig . En utomhusbänk kommer att lägga till variation och ljusa accenter. Dessa kan vara modulära mönster som passar både sommarstugor och hem. Inredning kan vara det mest intressanta för att matcha stilen på ditt utrymme. Dessa kan vara ljusa snygga modeller eller halvantika alternativ. En sådan parkbänk kommer att bli en snygg dekoration för alla sommarstugor. Var också uppmärksam på de yngre familjemedlemmarna. Skapa anpassade stolar och bord av rätt storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på följande nyanser när du skapar kreativa modeller:

Om du precis börjar träna möbelproduktion bör du välja mer ekonomiska alternativ som är lätta att tillverka. Du bör inte välja sådana mönster där det finns många komplicerade element. Det är bättre att välja enklare så att du kan göra allt effektivt. Ge val till trä. Det är detta material som blir lättast att bearbeta. Du kan hitta alternativ till en överkomlig kostnad. Att arbeta med trä är mycket trevligt och enkelt. Du kommer att kunna förkroppsliga dina kreativa impulser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Så att arbetet inte orsakar ytterligare svårigheter för dig är det bättre att välja hårda, halvhårda eller mjuka trädslag, liksom material som består av trä. För benen är det bättre att använda cylindriska tallämnen. Ryggarna och sätena kommer att ha brädor, vars storlek är 2 * 12 cm i tvärsnitt. Armstöd kan tillverkas av barer

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Den viktigaste punkten är rätt skiss. Kom inte igång förrän du har valt det schema du vill ha. Det är definitivt värt att bestämma måtten på möblerna innan du börjar arbeta. Försök med de rätta verktygen. Under stödet kan du behöva metallhörn, rör och andra improviserade medel.
  • Var noga med att behandla sommarstugeträ med antiseptiska och andra skyddande föreningar. De hjälper till att skydda alla element från förfall och förlänger livslängden. De som lär sig grunderna för att tillverka produkter bör komma ihåg att produkten nödvändigtvis måste ha en liten lutning mot baksidan. Detta kommer att göra bänken och stolen ganska bekväm att använda.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var inte rädd för att förkroppsliga de mest intressanta idéerna . Detta hjälper dig att förklara din individualitet, samt dekorera din sommarstuga med stil. Dekorera till exempel bordet och stolen med snygga kvistar. Sådana produkter kommer organiskt att passa in i trädgården. Alla gäster kommer att uppskatta dina ansträngningar.

Var inte rädd för att aktivt fantisera, du kan perfekt använda gaffelformade trädstammar utan behandling.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan skapa intressanta modeller från pallar. Dessa brickor är ofta av imponerande storlek, som återstår från byggmaterial. Om du inte har de nödvändiga medlen för att köpa landsmöbler, kan du göra det själv med sådana enheter. Pallar säljs till överkomliga priser i järnaffärer. Brädor i sådana produkter passar inte tätt. Avståndet mellan dem är ungefär hälften av brädans bredd. De har pallar och sidor. Sådana produkter finns i olika storlekar, varför de kan användas i ditt hus på landet och utgör de mest originella och kreativa alternativen för produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att komma ihåg att alla produkter för trädgårdsinredningen måste förbehandlas. Var noga med att ta bort smuts, torka noggrant och slipa möblerna. För att inte få en splint av misstag bör du måla pallarna med färg och lack. Detta händer ofta i det sista stadiet av möbelskapande.

När du skapar attraktiva möbler för ett sommarboende behöver du inte bara köpa en pall . Du kommer också att behöva tunna naglar, liksom olika möbeltillbehör som gör föremålet unikt. Var noga med att fylla på färg, lim, glas, små lampor, köp tyg. Naturligtvis beror sammansättningen av de nödvändiga verktygen till hands på vad du slutligen bestämmer dig för att skapa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det blir möjligt att göra ett soffbord . Den passar bra in i alla utrymmen. Du bör ansluta två pallar. De måste placeras ovanpå varandra och fästas med spik. Bordsskivan är lätt att skapa av ett ark av fiberboard eller tunt trä. Det är så enkelt och enkelt att göra ett litet bord där ett vänligt företag kommer att samlas. För att göra det bekvämt att placera sådana möbler på terrassen bör hjul fästas på den. På så sätt kan du enkelt flytta produkten. Om du bestämmer dig för att skapa ett matbord behöver du fler pallar, de kan också vara stora. Till bänkskivan bör du ta 2 stycken, och för tillverkning av benen behöver du 1 pall. Det ska skäras i 4 delar, dras vertikalt, medan det spikas längs hörnen.

Bild
Bild
Bild
Bild

En solstol kommer att vara ett intressant alternativ för avkoppling. Gör din idé till liv med tre pallar. Det är värt att ta två rektangulära och ett fyrkantigt element. Rektangulära pallar ska sättas ihop. De fästs ihop med naglar.

Glöm inte att produkterna ska slipas först, och sedan kan du börja måla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss gå vidare till att skapa baksidan av schäslongen . Detta steg kommer att ta lite mer tid och ansträngning. Den breda pallen ska demonteras, ta bort bottenlagret och lite mitt. Basen är toppen av pallen. Två eller tre brädor ska tas bort från ryggstödsämnet. Detta görs mycket noggrant. Ställ nu in den fyrkantiga pallen i en vinkel mot en av sidorna på de rektangulära pallarna. Detta kommer att bilda baksidan av schäslongen. Fixera strukturen med brädorna som togs bort tidigare, och använd också skruvarna. Den färdiga strukturen kommer framgångsrikt att kompletteras med en madrass eller tjockt tyg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tips

Att göra trädgårdsmöbler är svårt, men ganska underhållande. Om du vill överraska din familj, såväl som vänner och bekanta, bör du fylla på med de nödvändiga verktygen, önskan och färdigheterna för att genomföra dina idéer. Du behöver dock inte vara en bra byggare för att göra ett intressant trädgårdsalternativ. Till exempel kan du använda en mängd olika material till hands. Var uppmärksam på det gamla fatet. Kanske blir det senare din kreativa stol.

Bild
Bild
Bild
Bild

På kort tid kan du skapa en liten bänk , ta stenblock eller en träskiva för stödbenen. I det här fallet behöver du en liten uppsättning verktyg: ett plan för att hantera trä, en borr, ankarbultar. Stenarna bör justeras till önskad höjd genom att först göra ett hål och skapa en sanddyna. I brädan och stenarna ska hål göras för ankarbultar.

Det är trots allt värt att täcka strukturen med lack.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Trädgårdsmöbler kommer alltid att se bra ut i ditt hem. Du kan skapa din egen heminredning eller använda tjänster från butiker och erfarna hantverkare. Så du kan spara energi, tid och i vissa fall pengar. I det här fallet är det inte nödvändigt att designen är komplex och invecklad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan skapa enklare men snygga alternativ . Till exempel en bänk av stockar och hampa. En sådan avslappningsanordning kan göras på några minuter. Samtidigt kommer designen att kunna passa in i vilken trädgård som helst. Du behöver ett par raser för att din idé ska gå i uppfyllelse. Du kan helt enkelt lägga en bred stock på små, kasta bekväma kuddar ovanpå. Detta kommer att skapa ett attraktivt hörn för hjärt-till-hjärta samtal och sammankomster.

Bild
Bild

Organisera din lunchplats med stubbar. Mindre alternativ kommer att fungera som stolar, och bordet kommer att bestå av en massiv stubbe och en bordsskiva ovanpå. Sådana trämodeller ska grävas i marken eller fixeras på en plan yta. Det kommer inte att vara överflödigt att ta hand om bekvämligheten för alla familjemedlemmar. För att göra detta är det värt att kasta mjuka kuddar över stubbarna. Om så önskas kan du ordna både ryggar och armstöd för hampa med hjälp av hakar eller kvistar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett träsnitt kan också vara en kreativ bordsskiva eller stol . Glöm inte att behandla materialet med speciella ämnen i detta fall. Ett utmärkt alternativ skulle vara att hitta en fällstol i landet. Med det här alternativet kan du enkelt flytta produkten utan också ta den med dig. En kompakt och bekväm möbel tar inte mycket plats. Detta alternativ är perfekt för ett barn. Duvor bör installeras i stängerna, med hjälp av vilken stolen kommer att fällas på mitten. Se till att göra produkten enligt ritningen så att modellen är av hög kvalitet och pålitlig. Du kan dekorera sådana möbler med en lämplig design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nu vet du de främsta fördelarna och nackdelarna med trämöbler. Det är värt att komma ihåg att detta är ett miljövänligt material som lämpar sig väl för bearbetning.

Rekommenderad: