Gör-det-själv Lusthus Med Grill På Landet (34 Foton): Hur Man Gör En Byggnad, Steg-för-steg-guide, Instruktioner Och Ritningar

Innehållsförteckning:

Video: Gör-det-själv Lusthus Med Grill På Landet (34 Foton): Hur Man Gör En Byggnad, Steg-för-steg-guide, Instruktioner Och Ritningar

Video: Gör-det-själv Lusthus Med Grill På Landet (34 Foton): Hur Man Gör En Byggnad, Steg-för-steg-guide, Instruktioner Och Ritningar
Video: Byggbeskrivning - Utvändigt - Altan 2024, Maj
Gör-det-själv Lusthus Med Grill På Landet (34 Foton): Hur Man Gör En Byggnad, Steg-för-steg-guide, Instruktioner Och Ritningar
Gör-det-själv Lusthus Med Grill På Landet (34 Foton): Hur Man Gör En Byggnad, Steg-för-steg-guide, Instruktioner Och Ritningar
Anonim

Ett lusthus med grill är perfekt för kebabälskare. Genom att installera en grill inne i lusthuset kan du njuta av din favoriträtt i alla väder. Närvaron av en sådan design gör att du kan ha en bra tid med din familj och vänner när som helst på året.

Särdrag

Innan du börjar bygga en byggnad i landet med egna händer måste du göra en plan. Det är bättre att ordna lusthuset på ett sådant sätt att dess entré ligger mittemot husets dörr - på detta sätt blir det mer bekvämt att ta ut och ta in mat och mat. För nära huset eller angränsande område är oönskat på grund av rök och buller som andra kanske inte gillar. Det är dock inte heller värt att placera lusthuset långt hemifrån - ytterligare möbler kan behövas för firandet, vilket kommer att vara obekvämt att dra över långa sträckor.

Efter att ha bestämt platsen och storleken på taket går vi direkt till konstruktionen. Det är nödvändigt att förbereda alla ritningar i förväg, på vilka det rekommenderas att ange byggnadens minsta detaljer, inklusive mått. Redan före byggstarten är det värt att noga överväga hur stegen för konstruktionen av strukturen kommer att se ut steg för steg - detta hjälper till att inte tappa sikte på någonting.

Bild
Bild
Bild
Bild

Välja typ av grund

Även en struktur så lätt som ett lusthus behöver en grund.

Instruktionen om hur man väljer typ av foundation ser faktiskt ganska enkel ut:

  1. Om lusthuset är tillverkat av lätta material (cellulärt polykarbonat, metallstavar, trä) är det tillräckligt att installera högar för att stödja strukturen.
  2. Användningen av en stor mängd tegel eller sten i konstruktionen kräver att man häller en betongplatta i basen.
  3. En remsgrund ska läggas under en stängd vinter tegelterrass.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oavsett vilken typ av byggnad som väljs måste du ta hand om en solid grund för ugnen som tål dess vikt. Detta gäller särskilt när du använder en remsa eller högfundament.

För att göra detta, på den plats där brännaren kommer att stå, är det nödvändigt att gräva en fördjupning som är cirka 40 cm djup och fylla den med sand. Sedan fyller vi på grus, ram. Ovanpå lägger vi armering med en tjocklek på 150-200 mm och fyller den med betong.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installation av pålar

Vi skisserar storleken på det framtida lusthuset och använder en borr för att borra 4 hål i strukturens hörn. Vi installerar pelare i de resulterande spåren, häll krossad sten och sand, lägg formen. Vi installerar armeringsstavarna och fyller dem med betong. Om du köper ett asbestcementrör kan du minska kostnaden för att bygga en stödpost.

Länder av armerad betong kan installeras även utan fördjupningar, men i det här fallet krävs en speciell påldrivmaskin.

Efter att betongen har härdat läggs ett virke eller en metallprofil på pålarna. Det visar sig en fyrkantig ram, som kommer att fungera som grund för byggandet av byggnaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installera en solid platta

För en solid betongplattfundament är det nödvändigt att ta bort markskiktet över hela området som avsatts för den framtida strukturen. Det rekommenderas att lägga till 300-400 mm på sidorna för större strukturell stabilitet. En sådan installation förhindrar att fukt och smuts kommer in i grunden och förhindrar korrosion och sönderfall av material.

När gropen är klar med ett djup av 300-400 mm fyller du hela området med sand. Nästa lager är krossad sten. Sedan installerar vi armeringen och formen, som stiger över marken med 150-200 mm. Häll betong, se till att den är jämnt fördelad över hela ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installation av en tejp-typ

Bandfundamentet är lämpligt för små, stationära stängda byggnader av tegel eller rundade stockar.

Först gräver vi en gräv 200–300 mm bred runt omkretsen av det framtida lusthuset. Sedan tampar vi jorden inuti. Vi fyller på sand, grus. Vi lägger armeringen och formen. Häll betong inuti den resulterande strukturen. Förstärkningens ändar lämnas öppna - i framtiden kommer båsramen att fästas på dem. Efter 3-4 dagar, efter att betongen har härdat helt, kan formen demonteras.

Efter att ha installerat fundamentet med betong måste det täckas med ett lager av vattentätning … Takmaterial, polyeten, bitumenmastik används som material. Detta är nödvändigt för att vattnet som ska lägga sig på betongen inte kommer i kontakt med andra konstruktionsdelar av byggnaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Uppförande av träväggar

Efter installationen av fundamentet fortsätter vi med installationen av lagerställen. Trä är det mest lämpliga materialet för ett lusthus, eftersom kostnaden är lägre jämfört med andra material, och det kommer att se mer naturligt ut.

För ställningar bör du köpa en träbalk 150 x 150 mm eller rundade stockar av samma sektion … Vi fäster dem på fundamentet med ankarbultar.

Bild
Bild
Bild
Bild

På den resulterande bandningen lägger vi stockar från en stång på 100 x 100 mm, som kommer att fungera som grund för golvet. Nu installerar vi kolumner med en höjd av minst 250 cm. Vi stärker den resulterande strukturen med ytterligare band på en höjd av 100-150 cm. För förstärkning kan du installera ytterligare diagonala stänger inuti lusthuset … Vi gör den andra selen högst upp på de vertikala stolparna. Det behövs för att fästa spärren, som är takets bas.

Väggar kan tillverkas av stockar, brädor, virke, mantlade med galler. Du kan lämna öppna en eller alla sidor av lusthuset.

För att installera en grill inne i ett sådant lusthus bör du komma ihåg om brandsäkerhet. Vi täcker alla detaljer i lusthuset med en brandskyddsmedel och lägger ytterligare metallplåt runt platsen för den framtida grillen.

För att förhindra att trä ruttnar bör lusthuset impregneras med linolja och sedan täckas med oljefärg och ett lager yachtlack. Denna procedur utförs årligen på skadade områden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lusthus på en metallram

Konstruktionen av ett sådant lusthus kräver en svetsmaskin.

För bandning behöver du en metallprofil med en sektion på 100 x 100 mm … Den kan förankras eller svetsas till förstärkningens öppna ändar. Vi svetsar stödhållare till dem. Vi förstärker dem längs baserna på toppen och botten av strukturen med metallhörn. Precis som i en träkonstruktion lägger vi en extra bunt och takets bas.

Efter svetsning måste hela strukturen grundas och målas - detta förhindrar att rost uppträder på metallen.

För att få ett stängt vinter lusthus är ramen mantlad från insidan med plywood- eller träbjälkar, lakskiva och på utsidan fäster vi sidopaneler eller polykarbonat. En extra mineralullsplatta kan användas som isolering. Det är bättre att placera alla brännbara material borta från grillen och se till att behandla med brandsäker impregnering … Golvet i ett sådant lusthus, uppfört på en betongplatta, kommer att dekoreras med kakel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Promenad av tegel eller sten

Ett lusthus i sten kräver mycket ansträngning, tid och pengar under konstruktionen, men det kräver inte extra kostnader för årlig bearbetning, och livslängden för en sådan struktur är flera gånger högre än andra.

Efter konstruktionen av bandfundamentet lägger vi vattentätningen. Nu börjar vi bygga pelare eller väggar av tegel. Det finns många alternativ här. För ett öppet lusthus räcker det med att installera pelarna som leder dem under taket … Någon föredrar att helt lägga ut en vägg från sidan av grillen och skärbordet.

Ett stängt lusthus kan se ut som ett komplett hem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vi bygger ett tak

Taket i lusthuset är främst nödvändigt för skydd mot regn och stekande sol. Det kan vara gavel, höft, kupol, höft, sfärisk, enkelhöjd, gavel, ås. Samtidigt ska det vara lätt och tål belastningen från snön som ligger ovanpå. I taket på lusthuset med en grill, bör du överväga ett extra hål för att installera en skorsten. Tack vare installationen av ett metallparaply över skorstenen kan du laga en grill i alla väder.

Följande beläggningar används traditionellt som material för takbeklädnad:

  • metallprofilark;
  • flexibla bältros;
  • plåt;
  • galvaniserade plåtar.

I ett lusthus med ett litet område är det bättre att fästa takdelarna på marken och sedan installera dem redan monterade, men det är bara möjligt om det finns en hiss. Annars utförs allt arbete på höjd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi gör en brazier

Den enklaste grillen är en bärbar grillad plåt. Du kan göra det själv eller beställa. Detta alternativ är perfekt för placering i ett färdigt lusthus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är lämpligt att installera en stationär tegelpannfabrik innan du lägger golv och reser väggar

En liten brazier kan läggas ut utan att använda en cement-sandbruk. För att göra detta sätter vi först eldfasta tegelstenar tätt mot varandra. Sedan gör vi sidor på sidorna och placerar tegelstenarna antingen platta eller i sidled. En sådan modell är bekväm genom att den är lätt att demontera och montera, öka eller minska höjden, den rengörs enkelt från aska.

Bild
Bild
Bild
Bild

En separat grund måste göras för ugnen . Tegelstenarna ska läggas omedelbart efter att betongen har härdat helt, helst samtidigt som lusthusets väggar uppförs. Skorstenen på en sådan grill kan bli en extra stödpelare. Ett järnplåt läggs i linje med golvet, sedan görs en askpanna och en eldstuga. Tjocka metallplåtar är lämpliga för eldstaden.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt installationen av skorstenen, spjäll och kåpor, eftersom deras felaktiga placering kan leda till brist på drag.

Rekommenderad: