Belysning På Balkongen (46 Foton): Gatu- Och Vägglampor För Loggia, Designalternativ För LED -belysning

Innehållsförteckning:

Video: Belysning På Balkongen (46 Foton): Gatu- Och Vägglampor För Loggia, Designalternativ För LED -belysning

Video: Belysning På Balkongen (46 Foton): Gatu- Och Vägglampor För Loggia, Designalternativ För LED -belysning
Video: Мало кто знает об этой функции ДРЕЛИ !!! 2024, April
Belysning På Balkongen (46 Foton): Gatu- Och Vägglampor För Loggia, Designalternativ För LED -belysning
Belysning På Balkongen (46 Foton): Gatu- Och Vägglampor För Loggia, Designalternativ För LED -belysning
Anonim

Balkongerna i både moderna och hus från förra seklet, som regel, skiljer sig inte åt i rymden. Och för många används de som förråd eller lokaler för tekniska behov. Men även en liten balkong kan användas funktionellt och utrusta en bekväm arbetsplats, en mysig verkstad, ett litet vardagsrum eller ett blomväxthus på den. För att göra detta måste du ta hand om balkongens isolering och rätt belysning. Vi kommer att prata om vilka lampor och lampor som ska väljas för att utöka utrymmet i artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Innan du påbörjar något arbete i samband med reparationen måste du göra ett kopplingsschema för belysningsenheter och bestämma vilken typ de är. För ett komplext belysningssystem kommer det att vara nödvändigt att dessutom sträcka ut ledningarna från växeln till balkongen. Att ansluta till nätverket i lägenheten i en tillgänglig kopplingsdosa är ganska problematisk och kan vara farlig. För att göra detta måste du vara säker på kvaliteten på ledningarna och antalet kärnor i varje kabel.

Om reparationer och byte av ledningar i lägenheten inte ingår i dina planer, är det bättre att överväga enklare alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det mest elementära och ekonomiska sättet är att tillhandahålla el till balkongen från närmaste uttag. Dessutom möjliggör modern teknik användning av lampor utan elektricitet. LED -remsor och vissa modeller av lampor körs på batterier och ackumulatorer. Du behöver bara ladda eller byta batterier med jämna mellanrum.

Men det mest ekonomiska alternativet är soldrivna lampor. Detta är en verklig upptäckt inte bara för ägarna av förortsområden, utan också för de glada ägarna av soliga balkonger. Den unika enheten kräver inte konstant underhåll och laddning från din sida.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns inga begränsningar för valet av apparater för en varm balkong. Som belysningsenhet kan du välja en golvlampa, lampor, strålkastare och till och med en liten ljuskrona. Precis som installationsplatsen kan vara absolut vad som helst: tak, väggar, fönsterbrädan eller golv.

Valet av belysning beror på balkongens storlek, funktionalitet och inredning.

Grundregler att följa när du väljer lampor för en balkong:

  • Ju mer ljus desto bättre. För att ändra belysningsnivån enligt önskan och humör, är det bättre att använda ljusregulatorer.
  • Takstrålkastare kräver fler installationskostnader. För konventionella lampor är det nödvändigt att förbereda ett takfäste, och för dolda lampor måste ett undertak installeras. En direkt armatur kommer visuellt att utöka utrymmet.
  • En vertikal ström av ljus från vägglampor kommer visuellt att höja taket och utöka utrymmet. Bollen är perfekt för olika inredningsalternativ. Och för att belysa en liten balkong räcker det med ett par lampor.
  • En mobil och lätt golvlampa med lampskärm är det bästa alternativet för att lösa problemen med en stor familj. Golvlampan kan installeras nära en stol för att läsa böcker eller nära ett skrivbord, eller bredvid en korg med barnleksaker. En golvlampa med flera lampor hjälper till att skapa en dekorativ effekt av halvmörkret och avskildhet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Välj inte lampor med färgade eller mörka nyanser och nyanser.
  • Belysning med LED -remsa hjälper till att skapa unika ljudeffekter och ger romantik till balkongens inre.
  • På en öppen oglaserad balkong kan du använda en gatukrans eller LED -remsa som bakgrundsbelysning. Räcken runt omkretsen och fönsteröppningar är den mest framgångsrika möjligheten att ordna starkt ljus.
  • Upphängd öppnad liten ljuskrona kommer att vara den bästa lösningen för en miniatyr mysig balkong. Omvänt, om du har en stor loggia, kan användningen av flera taklampor vara en unik accent i interiören.
  • När du kombinerar en balkong med ett vardagsrum är det nödvändigt att observera enhetens stil i interiören.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinationen av flera typer av belysning gör det inre på balkongen bekvämt för arbete och avkoppling för vila.

Lampor

Den viktigaste punkten som kräver särskild hänsyn är uppvärmning under den kalla årstiden. Om balkongvärme inte tillhandahålls under vinterperioden är det nödvändigt att välja pålitliga lampor som är resistenta mot förändringar i luftfuktighet och temperatur. Skyddsgraden för armaturer för kalla balkonger måste vara IP44. Om balkongen är inglasad och uppvärmd, likställs den med ett vanligt bostadsutrymme.

Modern teknik har länge föreslagit att gå bort från att använda en enda glödlampa för att belysa ett helt rum. Tillverkare erbjuder ett brett utbud av nya belysningsprodukter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka lampor att välja:

  1. Används allmänt och allestädes närvarande tidigare konventionellt glödlampor , effekt från 15 W till 200 W. Priset på sådana produkter är lågt, men deras livslängd är mycket kort, cirka tusen timmar.
  2. Lågenergilampa har en långsträckt rörform och ger ett starkare ljusflöde. Dessa lampor kan installeras både i taket och på väggen.
  3. Halogenlampor förbrukar mindre el på samma effektnivå.
  4. Lysdioder har den längsta livslängden, är mer ekonomiska, men de utmärks av ett högt pris. Samtidigt har LED -listan en hög grad av skydd mot damm och fukt och kan användas även på en öppen balkong. Vissa produkter har flera färger och driftsätt. LED -remsor med diffust varmt ljus hjälper dig att slappna av och blir inte trött.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kontinuerlig utveckling och uppdatering av belysningsprodukter gör att du enkelt kan skapa en unik balkongdesign.

Monteringstyper

Balkongbelysning kan installeras enligt följande:

  • Vägglampans platta halvklotform tar inte mycket plats och ger en optimal belysningsnivå. Belysningen kan fungera som huvud- eller extra ljus.
  • Takmonteringstyp passar absolut vilken balkong som helst. Ljuskronan ska vara miniatyriserad och inte ställas för lågt. Ett universellt alternativ är strålkastare.
  • LED -belysning är det enklaste alternativet att belysa din balkong. Tejpens baksida är klibbig, så LED -bakgrundsbelysningen kan fästas på valfri yta, även en sfärisk form. Som dekorativ design är LED -remsan nästan ersättbar. Dessutom kan du med dess hjälp organisera belysningen av hyllor, nischer och skåp på balkongen. En sådan enkel teknik hjälper dig att enkelt hitta rätt och hålla ordning.
  • Belysningen på balkongen kan vara mobil. Det är till exempel bordslampor eller golvlampor. Om det behövs kan alla enheter bytas ut och ersättas med nya.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Planeringsidéer

För att skapa en arbetsplats måste du först och främst bestämma valet av möbler och platsen för skrivbordet och stolen på balkongen. Och bara sedan gå vidare till valet av lampor.

Om bildskärmen har en blank yta är det mycket viktigt att välja armaturer på ett sådant sätt att möjliga reflektioner på skärmen utesluts. Takstrålkastare med diffust ljus är perfekta för detta. Och som en individuell belysning av arbetsområdet måste du använda en bordssvängbar lampa.

Om balkongen inte har något eluttag, välj en batteridriven eller USB-driven modell.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du bestämmer dig för att organisera en liten botanisk trädgård på balkongen måste du välja typ av belysning bland växternas egenskaper. Alla blommor tål inte direkt solljus, så det är troligt att du kommer att behöva mörkna några glasögon eller använda olika modeller av persienner. Bakgrundsbelysningen av blommor ser otroligt vacker ut.

Bild
Bild

Men för växter är det oacceptabelt att använda konventionella glödlampor. Använd därför endast speciella fytolampor med olika nyanser av synlig färg.

Sådana anordningar hjälper inte bara växterna att utvecklas, utan ger också den nödvändiga stämningen in i balkongens inre. Och ge företräde åt lysrör som huvudljuskälla. De kommer att skapa den nödvändiga belysningen för violer och andra ljusälskande blommor.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att skapa ett litet mysigt hörn för kvällste eller avskilda sammankomster med familjen kan du sätta en soffa med ett bord på balkongen. Det kan finnas många belysningsalternativ. Till exempel en golvlampa i ett hörn eller en vägglampa, en bordslampa eller elektriska och vanliga ljus.

Om du har valt strålkastare som huvudbelysning, placera dem inte på en rad mitt i taket. Detta arrangemang kommer att dela balkongen i jämna smala delar och "pressa" utrymmet. Det är bättre att placera taklamporna närmare ytterglaset.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För ett litet gym på balkongen, välj ljusa lampor. I halvmörkret kommer kroppen att försöka slappna av och det kommer att vara mycket svårt att träna under sådana förhållanden. Och i starkt och mättat ljus blir träningen mer effektiv.

Bild
Bild

Om du bestämmer dig för att rymma flera funktionella områden på balkongen, hjälper riktningslampor att avgränsa utrymmet och placera accenter.

Loggia och balkong inredning alternativ

  • En intressant och ovanlig användning av en balkong är ett litet bibliotek. En sådan interiör måste kompletteras med en bekväm stor fåtölj och en golvlampa, och underbara kvällar med dina favoritförfattare garanteras.
  • Miniatyrlampor och ljusstakar på fönsterbrädan skapar en fantastisk romantisk miljö.
  • LED -remsan för belysning av golvet är lätt att fästa och ser väldigt original ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • LED -remsan eller kransen på balkongväggen ser väldigt original ut.
  • De som gillar att tänka ensamma och njuta av tystnaden kommer att älska den ljusa balkongen i klassisk stil. En ljus liten ljuskrona ger en optimal ljusnivå även i grumligt väder.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kommer att lära dig om installationen av lampan på loggian med dina egna händer från följande video.

Rekommenderad: