Förstärkare Yamaha: A-S2100 Och A-S201, Integrerad A-S301 Och Andra Modeller Av Ljudförstärkare. Hur Väljer Jag En Stereoförstärkare?

Innehållsförteckning:

Video: Förstärkare Yamaha: A-S2100 Och A-S201, Integrerad A-S301 Och Andra Modeller Av Ljudförstärkare. Hur Väljer Jag En Stereoförstärkare?

Video: Förstärkare Yamaha: A-S2100 Och A-S201, Integrerad A-S301 Och Andra Modeller Av Ljudförstärkare. Hur Väljer Jag En Stereoförstärkare?
Video: Обзор новой линейки интегральных усилителей от Yamaha! 2024, Maj
Förstärkare Yamaha: A-S2100 Och A-S201, Integrerad A-S301 Och Andra Modeller Av Ljudförstärkare. Hur Väljer Jag En Stereoförstärkare?
Förstärkare Yamaha: A-S2100 Och A-S201, Integrerad A-S301 Och Andra Modeller Av Ljudförstärkare. Hur Väljer Jag En Stereoförstärkare?
Anonim

Yamaha är ett av de mer välkända märkena för musikutrustning. Sortimentet av märket innehåller både modern musikutrustning och vintage. Några av de mest populära produkterna är kraftfulla ljudförstärkare som omvandlar elektriska signaler till ljudvågor.

Förstärkare behövs alltid när akustiskt ljud av hög kvalitet är viktigt. Låt oss bekanta oss mer med utbudet av förstärkare från det japanska märket Yamaha, lära oss fördelar, nackdelar och överväga kriterierna för att välja denna typ av teknik.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Det japanska märket Yamaha hörs av alla som åtminstone en gång varit intresserade av musikutrustning av hög kvalitet. Yamaha är känt för sin oklanderliga kvalitet och långa livslängd i tekniska produkter.

  • Japanska märkeserbjudanden stort utbud av professionell musikutrustning, inklusive högkvalitativa förstärkare med olika effekt. Alla modeller kan betraktas som unika, eftersom de använder specialteknologi och kompetens hos specialister som samlats genom åren.
  • Alla märkesprodukter är auktoriserad , den uppfyller internationella kvalitetsstandarder.
  • I sortimentet av märket kan du välja precis den musikaliska förstärkaren som uppfyller alla krav och de mest varierande kundförfrågningarna .
Bild
Bild

Av bristerna ska det naturligtvis sägas om den ganska höga prislappen för förstärkare och relaterade produkter från märket. Så, integrerade förstärkare kan kosta upp till 250 tusen rubel och ännu högre.

Bild
Bild

Laguppställningen

Här är en liten recension av förstärkare från den ledande Hi-Fi-tillverkaren Yamaha, samt ta en titt på egenskaperna hos de mest populära modellerna.

Yamaha A-S2100

Denna modell är integrerad förstärkare med stereoeffekt 160 W per kanal . Den harmoniska förvrängningen är 0,025%. Det finns ett fonostadium MM, MS. Denna modell väger cirka 23,5 kg. Denna förstärkare är en högkvalitativ volymkontroll som justerar utgångsnivån till en acceptabel nivå.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellen är också utrustad med en kraftfull strömförsörjningsenhet som ger energiskt och dynamiskt ljud med snabb respons. Kostnaden är cirka 240 tusen rubel.

Bild
Bild

Yamaha A-S201

Denna modell av en integrerad förstärkare i svart med en original design och ett inbyggt phonosteg är tillverkat i ett standardformat. Med dess hjälp kan du ge detaljerat och kraftfullt ljud. Uteffekten är 2x100 W, lämplig för användning med många moderna högtalarsystem . Det finns två förstärkningskanaler, det finns ingen inbyggd USB-spelare. Vikt är cirka 7 kg, genomsnittspriset är 15 tusen rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Yamaha A-S301

Denna modell är utformad i enlighet med det egna märket. Representerar integrerad förstärkare i svart med ett lakoniskt hölje … Denna förstärkare är monterad på grundval av speciella komponenter och är också utrustad med en mycket kraftfull strömförsörjningsenhet för maximal uteffekt på 95 watt per kanal och surroundljud. Förstärkaren har traditionella analoga och moderna digitala ingångar som gör att du kan ansluta förstärkaren till TV-apparater eller blu-ray-spelare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Yamaha A-670

Den kompakta svarta modellen A-670 är en integrerad stereoförstärkare som återger ljud i ett brett intervall från 10 till 40 000 Hz med den mest minimala snedvridningen . Kostnaden är cirka 21 tusen rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Yamaha A-S1100

En av de mest avancerade modellerna från det japanska märket med dynamiskt ljud. Finns i svart och brunt . Modellen har en elegant design med naturliga träpaneler. Det är en integrerad end-end förstärkare med en speciell design. Stereoförstärkare för att helt avslöja alla ljudfunktioner hos din favoritspelare . Lämplig för alla typer av ljudkällor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Yamaha A-S3000

Den högsta hållfasthetsmodellen A-S3000 tros vara detta är det bästa som ett japanskt märke har att erbjuda idag . Denna stereoförstärkare har full återgivning av all musikens uttrycksfullhet, med dess hjälp kan du få extremt klart ljud och symmetrisk signalöverföring. Modellen är utrustad med en speciell transformator för att helt eliminera signalöverföringsförluster, liksom många andra lika intressanta funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Yamaha A-S501

Denna integrerade förstärkare i Silver är något liknar Yamaha A-S301 i vissa yttre egenskaper . Signalen från denna modell kan tas emot från en Blu-ray-spelare, och förstärkaren kan också anslutas till en TV på grund av närvaron av en optisk ingång. De akustiska terminalerna i denna modell är guldpläterade, vilket indikerar teknikens utmärkta kvalitet och dess hållbarhet. Utgångstransistorerna är gjutna för att eliminera även den minsta ljudförvrängningen . Kostnaden är cirka 35 tusen rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Yamaha A-S801

Denna integrerade förstärkarmodell är utmärkt för att leverera exceptionellt kraftfullt ljud av hög kvalitet. Stereoförstärkare Utrustad med högkvalitativa symmetriska komponenter med anpassad strömtransformator och digitala ljudingångar för TV och Blu-ray-spelare . Kostnaden är över 60 tusen rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Yamaha A-U670

Den integrerade förstärkaren är lämplig för att återge även den minsta musikaliska bilden . Effekten är upp till 70 W per kanal, modellen är utrustad med ett lågpassfilter. Den inbyggda USB D / A-omvandlaren låter dig återge ljudet från högupplösta källor i originalkvalitet. Den harmoniska distorsionsfaktorn är bara 0,05%. Utgångsgränssnitten inkluderar en subwooferutgång och ett hörlursuttag. Kostnaden är cirka 30 tusen rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

För maximal komfort är praktiskt taget alla förstärkarmodeller utrustade med en bekväm fjärrkontroll . Varumärket ger bra garantiperioder för alla modeller, i genomsnitt 1 år. De flesta förstärkarmodeller har speciella lägen för att öka ljudfrekvensen. När vi jämför flera modeller från listan ovan kan vi dra slutsatsen att alla är helt moderna och anpassade till även den mest krävande klienten.

Varje Yamaha-förstärkare är individuellt utformad och konstruerad med de senaste vetenskapliga framstegen och toppmodern teknik.

Bild
Bild

Valbara kriterier

För att välja en kvalitetsförstärkare från Yamaha -serien, Det är mycket viktigt att inte bara uppmärksamma de viktigaste tekniska egenskaperna, utan också på några andra parametrar.

  • Effekten på flera modeller kan variera avsevärt därför är det lämpligt att jämföra de modeller du gillar enligt sådana egenskaper.
  • Förstärkarens driftlägen . Beroende på stereoförstärkarmodellen kan effekten anges per kanal, och beroende på detta kan kanalerna anslutas i olika lägen (i stereo, parallell och överbryggad).
  • Kanaler och typer av ingångar / utgångar . De flesta förstärkare från märket är 2-kanals, du kan ansluta 2 högtalare till dem i flera lägen, men det finns också 4 och till och med 8-kanals förstärkare. Beroende på modell bör denna fråga klargöras i de tekniska specifikationerna. När det gäller in- och utgångar bör de också klargöras, varje förstärkarmodell har sin egen.
  • Inbäddade processorer . Dessa kan inkludera filtrering, delning och komprimering. Filter används för att förhindra skador på förstärkaren av lågfrekvenssignalen. Crossovers delar ut utsignalen i frekvensband för att skapa önskade intervall. Komprimering är nödvändig för att begränsa ljudsignalens dynamiska omfång. Detta görs som regel för att eliminera snedvridning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom, när du väljer och köper förstärkare, är det bäst att ge företräde åt verifierade försäljningsställen, liksom licensierade märkesbutiker som säljer äkta japanska produkter. Det är också viktigt att kontrollera hur dina favoritmodeller låter innan du köper.

Rekommenderad: