Stereoförstärkare: Integrerade Stereoljudförstärkare, Stereoförstärkare Och Andra Modeller. Bästa Lågprisalternativen

Innehållsförteckning:

Video: Stereoförstärkare: Integrerade Stereoljudförstärkare, Stereoförstärkare Och Andra Modeller. Bästa Lågprisalternativen

Video: Stereoförstärkare: Integrerade Stereoljudförstärkare, Stereoförstärkare Och Andra Modeller. Bästa Lågprisalternativen
Video: Top 5 Best Stereo Amplifiers in 2020 2024, Maj
Stereoförstärkare: Integrerade Stereoljudförstärkare, Stereoförstärkare Och Andra Modeller. Bästa Lågprisalternativen
Stereoförstärkare: Integrerade Stereoljudförstärkare, Stereoförstärkare Och Andra Modeller. Bästa Lågprisalternativen
Anonim

Dagens ljudmarknad uppfyller kraven från även de mest krävande kunderna. Det finns tillfällen då det inte finns någon önskan eller möjlighet att byta ut din gamla musikutrustning, men samtidigt vill du förbättra ljudkvaliteten. I det här fallet kan köp av en högkvalitativ stereoförstärkare vara en utmärkt lösning.

De köps inte bara av proffs, utan också av amatörer . Därefter kommer vi att titta närmare på vilka funktioner denna typ av teknik har, vilka typer och sorter det finns, och också överväga betyget för de bästa och mest lönsamma modellerna för inköp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Ljudförstärkare är toppmoderna lösningar för att maximera utrustningens ljudkvalitet. Ljudförstärkare, oavsett märke, är ljudenheter av hög kvalitet som omvandlar en svag elektrisk signal till en starkare genom att öka strömmen.

Ljudförstärkaren kan köpas separat, till exempel som ett tillägg till ett högtalarsystem, eller så kan förstärkaren vara en inbyggd komponent i färdig utrustning.

När förstärkaren redan är inbyggd kallas den en hybridförstärkare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss överväga några andra funktioner som är inneboende i alla förstärkare, oavsett modell och tillverkare

  • Ljudförstärkare som köps för hemakustik tar vanligtvis emot en signal från en ansluten enhet (till exempel från en spelare) och ändrar sedan dess amplitud med likström. Samtidigt förblir längden på ljudvågen i regel oförändrad.
  • Varje förstärkt ljudsignal som passerar genom förstärkaren överförs till en annan enhet vid utgången (högtalare), genom vilken den återges i ett nytt, förbättrat ljud och kvalitet.
  • Med en modern högkänslig förstärkare kan du få perfekt ljud utan störningar eller distorsion.

Idag kan du i många kedjebutiker köpa stereoförstärkare från olika inhemska och utländska märken, de produceras i en mängd olika, huvudsaken är att du kan välja den nödvändiga modellen inte bara enligt de nödvändiga egenskaperna och utseendet, utan också för vilken budget som helst.

Bild
Bild

Typöversikt

En mängd olika högtalare kan ha olika egenskaper och tillämpningar. Som ett resultat är stereoförstärkare uppdelade i flera typer, typer och klasser. Låt oss överväga dem mer detaljerat. De mest omfattande kategorierna för förstärkare är Hi-Fi och Hi-end . Hi-Fi-system är vanligtvis förknippade med hög kvalitet på det mottagna ljudet, all utrustning av denna typ uppfyller internationella standarder och kvalitetskriterier, det har ett mycket brett spektrum av amplitudfrekvensegenskaper och samtidigt låg distorsion av ljud.

Apparater, inklusive förstärkare av Hi-end-segmentet, brukar vara gillade äkta musikälskare . Det särdrag med denna teknik är att dess ljud inte ska skilja sig från levande ljud. Denna teknik kan avslöja ljud i ett helt annat format. När det gäller tekniska egenskaper och andra särskilda funktioner kan Hi-end-enheten dock vara sämre än Hi-Fi.

Valet är upp till köparna. Båda segmenten är bra eftersom de har sina egna fördelar, nackdelar och funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter utförda funktioner

När det gäller funktioner och effekt är stereoförstärkare följande

  • Preliminära (är mellanliggande).
  • Terminal (syftar till en exceptionell effektökning).
  • Integral (kombinera både preliminära och slutliga sorter, samtidigt som du skapar en enda enhet).
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter typ av elementbas

På grundläggande basis kan stereoförstärkare vara följande

  • På transistorer (byggda på enkla kretsar).
  • Tube ("varmt" ljud, minimalt brus och hög ljudkvalitet).
  • Integral (vanligtvis producerad med subwooferutgång).

När du väljer mellan dessa sorter är det värt att ta hänsyn till det olika tekniska tillvägagångssättet för deras skapande och själva ljudets kvalitet. Idag är det de integrerade förstärkarna som kombinerar alla nödvändiga egenskaper som är mest populära.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är nätverksförstärkare relevanta bland en mängd olika modeller, som inte bara har kompakta dimensioner utan också överkomliga priser. Enligt antalet anslutna kanaler är förstärkare enkanaliga, tvåkanaliga och flerkanaliga. Till exempel kan en stereoförstärkare ha två kanaler med samma uteffekt. När det gäller användningsområden finns förstärkare tillgängliga:

  • för bilar och andra fordon;
  • för hemmastereosystem;
  • för konsert- och professionell studioutrustning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stereoförstärkare kommer också med en mängd användbara inbyggda funktioner som Bluetooth, USB och Wi-Fi. När det gäller klasserna av ljudförstärkare är de indelade i dessa typer.

  • AB, A, B, C . Modeller av sådana klasser anses klassiska, högkvalitativa och de vanligaste. Förstärkare för hem och professionellt bruk produceras under dessa klasser. Utgången är det "renaste" ljudet.
  • D, F, G, etc . Sådana klasser är vanligtvis inneboende i små enheter.
  • Klass N . Inbyggd i bilens akustiska enheter.
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Du kan köpa en modell av en förstärkare för ett hem eller en bil från både ett inhemskt märke och ett utländskt. Det är svårt att säga vilken teknik som är bättre, eftersom du bara kan bedöma den efter att ha använt den.

Parasound 2125 . Denna stereoförstärkare är utrustad med en toroidformad transformator och har en effekt på 200 watt per kanal. Enheten är utformad för två akustiska uppsättningar. Vikt ca 12,5 kg. Har många positiva recensioner från kunder som kallar det "fantastiskt" ljud. Den totala energiförbrukningen är 550 watt. Modellen är också utrustad med en överhettningsindikator och en inbyggd strömförsörjning. Priset är cirka 90 tusen rubel.

Bild
Bild

Onkyo M-5000R . Ganska dyr förstärkare med bredbandsförstärkningsteknik och inbyggd strömförsörjning. Effekten är 170 W per kanal. Modellen är utrustad med en distorsionsavbrytande krets, fyra stora kondensatorer och möjligheten att överbrygga läge. Strömförbrukning - 280 watt. Priset är cirka 260 tusen rubel. Denna förstärkare tillhör såväl premium- som Hi-Fi-segmentet.

Bild
Bild

Yamaha A-S701 . Denna modell är en integrerad förstärkare med digitala ingångar och en inbyggd phono-scen för perfekt, naturligt och klart ljud utan störningar och brus. Effekten är 100 W per kanal, det är möjligt att ansluta via bluetooth. Förstärkarkroppen är tillverkad av högkvalitativ metall. Användare lämnar utmärkta svar om det, särskilt när det gäller ljudkvalitet. Priset är cirka 50 tusen rubel.

Bild
Bild

Denon PMA-520AE . Denna modell är en integrerad ljudförstärkare med reducerad distorsion. Vikt är cirka 7 kg, det finns en bekväm fjärrkontroll, liksom alla nödvändiga kontakter på frontpanelen. Framkanalens effekt är 70W och 45W. Det förmånliga priset på drygt 20 tusen kommer säkert att glädja alla musikälskare.

Bild
Bild

Pioneer GM-D9701 . Denna modell är en kraftfull enkanals bilstereoförstärkare som kombinerar allt du behöver. Maximal uteffekt är 2400 W. Modellen är utrustad med låg- och högpassfilter. Kostnaden är cirka 13 tusen rubel.

Naturligtvis kan denna klassificering av varor betraktas som villkorlig, eftersom valet av en förstärkare inte bara bör baseras på den utan också på många andra faktorer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Billig

Budget och billiga stereoförstärkare produceras inte bara av kinesiska märken. Modeller i prisklassen upp till 30 tusen rubel anses vara billiga och högkvalitativa. Trots sitt överkomliga pris kan de vara av hög kvalitet och hållbara. Vi rekommenderar att du väljer billiga integrerade förstärkarmodeller från märken:

  • Denon (modeller tillgängliga inom 20 tusen rubel);
  • Musikalisk trohet (det finns alternativ för 18-23 tusen rubel);
  • Onkyo (trots att varumärket producerar dyra modeller finns budgetalternativ också tillgängliga i sortimentet, till exempel A-9110, som kostar cirka 19 tusen rubel).

Vi rekommenderar också att uppmärksamma varumärkena Sony och JBL. Budget stereoförstärkare är en bra lösning för hemmet.

Bild
Bild

Mellanprissegment

Priset för en modell av mellersta prissegmentet kan variera från 30-35 tusen rubel och nå 80-100 tusen rubel. Vi rekommenderar att uppmärksamma varumärkena Roksan, Rotel, Denon, Marantz och Arcam . De flesta märken som tillverkar högkvalitativa stereoförstärkare erbjuder både premium- och mellanklassmodeller samtidigt.

Bild
Bild

Premiumklass

Premium Hi-Fi och Hi-End förstärkare finns från följande tillverkare

  • Parasound . Ljudförstärkare från detta amerikanska märke är det perfekta värdet för pengarna.
  • Yamaha . Alla som någonsin har varit intresserade av professionell musikutrustning vet säkert namnet på detta japanska märke. Det är inte värt att prata om det i onödan, eftersom produkterna från detta märke är genomtänkta till minsta detalj, även om priserna biter.
  • Arcam . Ett europeiskt varumärke som specialiserat sig direkt på skapandet av högkvalitativ musikutrustning.
  • Marantz . Du kan hitta både professionella stereoförstärkare och hemförstärkare från detta märke. Priserna är något för dyra på grund av att de flesta modellerna tillhör premiumsegmentet, men kvaliteten motiverar sig själv.
  • Luxman . Sortimentet är rikt på rörstereo -förstärkare i lyxig retro -design.
  • Hegel . Vi rekommenderar särskilt att uppmärksamma Hi-End H160-förstärkaren. Denna modell är erkänd som den bästa förstärkaren 2016 i hela Europa.
  • PrimaLuna . Ett litet europeiskt märke som producerar perfekta stereoförstärkare till mycket höga priser. Rekommenderas för dem som bara behöver professionella förstärkare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Det rekommenderas att bara välja en stereoförstärkare i en specialaffär, särskilt när det gäller modeller från premiumsegmentet. Det är vanligtvis inte svårt att välja en förstärkare för ett hem eller för en bil; vanligtvis krävs inte en mycket kraftfull apparat för dessa ändamål. Men när du väljer denna typ av utrustning rekommenderar vi definitivt att du inte bara uppmärksammar de tekniska egenskaperna, utan också på förstärkarens huvudparametrar, inklusive antalet förstärkningskanaler, distorsionsfaktor, frekvensintervall, brus-till-signal-förhållande.

  • Antalet förstärkarkanaler är mycket viktigt. Detta nummer bör väljas enligt principen: en kolumn - en kanal. För att få högkvalitativt ljud bör du förstå att endast en kanal kan fungera per högtalare.
  • Det är viktigt att distorsionsfaktorn uppfyller vissa kvalitetsstandarder. Som regel motsvarar Hi-Fi-modeller alltid dem.
  • När det gäller driftfrekvensområdet rekommenderar experter ett intervall från 20 Hz till 20 kHz. En bra stereoförstärkare bör väljas inom detta område.
  • Signal-brus-förhållandet bör vara minst 90-100 dB, ju högre detta värde är, desto bättre blir ljudet vid utgången.

Det är också värt att uppmärksamma det faktum att modeller av hög kvalitet inte alltid är ett högt pris och en populär tillverkare. Ryktet, till och med ett lite känt varumärke, liksom kundrecensioner, är mycket viktiga.

Rekommenderad: