Visar Inte TV: N: Varför Försvann Bilden, Men Den Fungerar Och Pratar? Varför är Hälften Av Skärmen Svart?

Innehållsförteckning:

Video: Visar Inte TV: N: Varför Försvann Bilden, Men Den Fungerar Och Pratar? Varför är Hälften Av Skärmen Svart?

Video: Visar Inte TV: N: Varför Försvann Bilden, Men Den Fungerar Och Pratar? Varför är Hälften Av Skärmen Svart?
Video: TV Has Sound But No Picture Troubleshooting Guide 2024, Maj
Visar Inte TV: N: Varför Försvann Bilden, Men Den Fungerar Och Pratar? Varför är Hälften Av Skärmen Svart?
Visar Inte TV: N: Varför Försvann Bilden, Men Den Fungerar Och Pratar? Varför är Hälften Av Skärmen Svart?
Anonim

TV: n slutade visa - inte en enda teknik är immun mot ett sådant sammanbrott. Det är viktigt att snabbt och kompetent ta reda på felet och, om möjligt, fixa det själv . I de flesta fall är problemet verkligen enklare än det först verkar.

Bild
Bild

Brottstyp

Det finns flera typiska uppdelningar. I det första fallet TV: n slås bara inte på , svarar inte på fjärrkontroll och manuella åtgärder. Svart skärm, absolut tystnad och inga tecken på utrustningsdrift. I det andra fallet, TV: n visar ingenting, men det finns ljud.

Bild
Bild

Svart skärm

Den vanligaste orsaken är stänga av strömmen . Under dagen tänker knappt någon på det, och en person börjar försöka slå på TV: n, ordna om fjärrkontrollens batterier eller trycka våldsamt på alla knappar.

Och först då märker han att inte heller bakgrundsbelysningen fungerar. Det kan vara en planerad avstängning eller utslagning av trafikstockningar. Detta alternativ bör uteslutas omedelbart.

De främsta möjliga orsakerna

  1. Batterierna i fjärrkontrollen är tomma . Som det visar sig är detta det näst vanligaste problemet som en svart TV -skärm kan associeras med. Om det inte är möjligt att byta batterier omedelbart, slå på enheten manuellt.
  2. Spänningssteg . TV: n kan gå sönder plötsligt. Något klickar i enheten, skärmen slutar visa. Klicket kan associeras med driften av ett skyddsrelä i själva fodralet. Det vill säga att säkringen slogs ut i strömförsörjningen - detta händer ofta under åskväder. I de flesta fall elimineras problemet av sig själv: den svarta skärmen "hänger" i flera sekunder och sedan återgår allt till det normala. Men en kraftöverspänning kan också leda till haveri. Om det luktar brännande, gnistor, rök och till och med lågor syns måste du omedelbart dra ut kontakten ur uttaget. Du bör agera enligt situationen.
  3. Kabeln är lös . Om kabeln inte är ordentligt ansluten till TV -uttaget kan det också orsaka förlust av bild. Det är sant att det finns mer ljud i en sådan situation, men olika alternativ är möjliga. Stäng av TV: n, ta bort och sätt i kontakterna på antennkablarna och elkabeln i motsvarande kontakter.
  4. Växelriktaren är ur funktion . Om skärmen inte är helt svart, men bildförvrängningen är betydande och ljudet uppträder med en fördröjning, kan omformaren i TV: n ha gått sönder. Det kan återföras till service med ett lödkolv, men för detta måste du förstå elektronik.
  5. Strömförsörjning defekt . I det här fallet måste du ringa varje kontakt på tavlan. Ta först bort kåpan, inspektera sedan noggrant kablarna med avseende på integritet, befintliga veck och märkbara skador. Kondensatorerna bör också inspekteras. Det viktigaste är att det inte finns några uppsvällda delar. Då måste du testa spänningen med ett specialverktyg. Det måste följa normen. Om TV: n reagerar på att knacka, är det dålig kontakt i strömförsörjningen. Kontakterna måste verkligen kontrolleras och anslutas vid behov. På ett vänligt sätt bör hela strömförsörjningen bytas ut.
  6. Matrisbrott . I den här versionen kan hälften av TV: n vara svart, hälften i ränder. Orsaken till defekten i matrisen är TV: ns fall, indragning. Detta är den mest ogynnsamma situationen, eftersom reparationer kan bli för dyra: ofta köper tv -ägare helt enkelt ny utrustning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns ljud, men ingen bild

Och sådana situationer är inte ovanliga, orsakerna kan också vara olika. Varför TV: n inte visar, men allt är i ordning med ljudet - vi kommer att analysera nedan.

  1. Videoprocessorn är skadad . Detta problem kan manifestera sig gradvis, eller det kan uppstå över en natt. Det uttrycks vanligtvis genom utseendet på färgränder och felaktigt visade nyanser. En av färgerna kan försvinna helt. Ljudet är antingen bra eller överförs med en fördröjning. Problemet kan bara lösas genom att byta videoprocessor.
  2. Bakgrundsbelysningen är trasig . Skärmen sänder ingen bild, men ljudet hörs bra. En enkel diagnos bör utföras - TV: n måste slås på på natten (eller helt enkelt flytta utrustningen till ett mörkt rum). Därefter måste du ta en ficklampa, föra den nära skärmen och slå på TV: n. Platsen där ljusstrålarna faller kommer att ge en bild med kontrasterande rutor. Delar måste bytas ut på ett servicecenter.
  3. Tåget är deformerat . Själva kabeln är placerad på matrisen, och det är relativt enkelt att inaktivera den - till exempel om TV: n inte transporteras tillräckligt noggrant. Om tidigare horisontella ränder sågs på TV-skärmen i vissa områden, om krusningar och störningar uppträdde med en signal av hög kvalitet, om själva skärmen var duplicerad eller en reducerad bild "hoppade", kan det vara en deformerad slinga. Du måste också kontakta mästarna för att byta ut slingan.
  4. Trasig avkodare . Det visas i breda ränder på skärmen. Poängen är i dysfunktionen hos slingkontakterna. Situationen är mycket allvarlig och många av "insidorna" i TV: n måste ändras. Förmodligen är det bättre att köpa ny utrustning i det här fallet.
  5. Kondensatorhusen är svullna . Bilden på skärmen är förlorad, men ljudet fungerar perfekt. Du måste öppna enhetens baksida, granska varje kondensator noggrant. Var noga med att kontrollera dem genom att trycka på. Defekten är inte alltid synlig visuellt, därför är taktila tester mer tillförlitliga. Om svullna delar hittas måste de bytas ut mot nya.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du inte är säker på att du kan hantera problemet själv måste du ringa guiden. Men vanligtvis, om TV: n inte visar och inte "pratar", kan den enklaste diagnosen utföras oberoende.

Ibland är detta tillräckligt för att upptäcka ett problem och hantera det.

Bild
Bild

Vad ska man göra?

Om det inte finns någon komplex uppdelning kan de flesta användare själva åtgärda problemet

  • Nödvändig koppla bort TV: n från strömförsörjningen och försök att göra en ny start på några minuter. Det händer att poängen är ett trivialt programvarufel, i så fall kommer enheten att återhämta sig själv.
  • Om bilden försvinner fungerar inte TV: n som vanligt, du kan försöka igen anslut antennkablar till kontakter som sitter på utrustningens baksida. Det är möjligt att du kommer att märka en defekt i pluggarna.
  • Om bilden försvinner eller "hänger" så snart användaren försöker ansluta till en annan elektrisk apparat är problemet strömspänningar. Kanske, du måste tänka på att köpa en stabilisator .
  • Ibland hjälper en så enkel åtgärd: om det inte finns någon färgbild, men det finns ljud, du måste höja volymen till max i bara ett par sekunder och sedan återställa den . Bilden kan visas på egen hand efter några sekunder.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det kan inte uteslutas att kanalinställningen är ur funktion (eller helt enkelt utförs felaktigt). Antennen måste matcha signalen från TV -tornet, och när en lämplig signal fångas kommer adaptern att visa den på skärmen.

Så här konfigurerar du kanaler:

  • du måste öppna inställningsmenyn i avsnittet "Kanalinstallation / sändning";
  • välj objektet "Autotuning", tryck på "OK" eller "Start";
  • då bör du välja signalkälla - kabel eller antenn;
  • då måste du välja antingen hela listan eller enskilda underkataloger;
  • det enda som återstår är att starta en sökning och låta programmet göra allt på egen hand.

Det händer att vissa kanaler spelades in två gånger eller inte installerades, i så fall hjälper manuell inställning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tips

Om digital -tv visar dåligt och periodiskt går förlorat finns det flera orsaker till detta. Till exempel kan det hela vara i fel på den digitala digitalboxen . Det kan inte uteslutas och fabriksfel på utrustning . Slutligen måste det komma ihåg att det finns en profylax på kanalen eller att leverantören kan utföra reparationsarbete. Kanalen kan sluta sända - detta ska inte heller uteslutas. Påverkar signalen och dåligt väder.

Svar på vanliga frågor om fel

Varför visas en inskription på skärmen " ingen signal "?

Du måste se till att digitalboxen är ansluten till elnätet och att videoingången är korrekt vald. Alla användare kan inte skilja mellan på och av set-top-boxar. Om digitalboxen fungerar, ändrar indikatorlampan på frontpanelen färg från rött till grönt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om skärmen säger " Inga tjänster "?

Detta är ett tecken på en svag signal. Du behöver bara använda den manuella sökningen. Med manuell inställning är det möjligt att se signalnivån, även den svagaste. Mest troligt måste du byta antenn eller plats.

Bild
Bild

När du inte kan försöka fixa tv: n själv?

Om matrisen "flög" kan självreparation bara förvärra problemet. Försök inte reparera enheten om det luktar brännande och rök. En brandfarlig situation måste hanteras så snabbt som möjligt, och sedan ska TV: n tas till tjänsten.

Och ändå är en svart skärm, och till och med inget ljud, en följd av något banalt och helt normalt. Det händer att ägarna redan ringer mästarna, men det var elementärt att kontrollera om det fanns el, en fungerande fjärrkontroll eller en kabel som hade lossnat.

Rekommenderad: