TV -maträtt: Hur Man Väljer Och Ansluter En Parabolantenn Till Din TV? Ansluter Två TV -apparater Till En Inomhusantenn

Innehållsförteckning:

Video: TV -maträtt: Hur Man Väljer Och Ansluter En Parabolantenn Till Din TV? Ansluter Två TV -apparater Till En Inomhusantenn

Video: TV -maträtt: Hur Man Väljer Och Ansluter En Parabolantenn Till Din TV? Ansluter Två TV -apparater Till En Inomhusantenn
Video: Hur lång antennkabel kan man ha? 2024, Maj
TV -maträtt: Hur Man Väljer Och Ansluter En Parabolantenn Till Din TV? Ansluter Två TV -apparater Till En Inomhusantenn
TV -maträtt: Hur Man Väljer Och Ansluter En Parabolantenn Till Din TV? Ansluter Två TV -apparater Till En Inomhusantenn
Anonim

Satellit -tv har varit efterfrågad i många år - inte konstigt, eftersom en sådan maträtt låter dig titta på många olika tv -kanaler. Men det finns ett problem - vilken operatör du ska välja och hur du ansluter en TV -maträtt för att inte betala för mycket. Detta är vad vi kommer att bränna om idag i vår artikel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionsprincip

Till skillnad från kabel -tv innebär satellit -tv inte att betala en prenumerationsavgift för varje kanal, utan att ansluta när man köper en antenn eller efter ett helt paket med TV -kanaler för varje smak och plånbok. Samtidigt, beroende på den valda operatören, kan du titta på från 20 till 300 kanaler av olika typer och genrer. Huvudvillkoret för anslutning är köp och installation av en speciell parabolantenn, som i folkmun kallas en maträtt.

Dess princip är att reflektera signalen från satelliten och överföra den till mottagaren. Och redan från det kommer bilden och ljudet till TV -skärmen.

Bild
Bild

Trots den enkla arbetsprincipen för lekmannen förstår proffsen hur svårt det är. Och därför stor uppmärksamhet ägnas åt rätt anslutning av parabolantenn … I annat fall kan standardfinställningen skadas och signalöverföringen till mottagaren kan förvrängas eller till och med saknas. Även om TV -skålen presenteras i olika former på marknaden idag, den allmänna arbetsprincipen har alla samma … Men bara principen för att ansluta antennen till TV: n kan fortfarande skilja sig åt.

Bild
Bild

Visningar

Innan du fortsätter med den oberoende anslutningen av maträtten till TV: n är det dock nödvändigt att avgöra vilken typ den tillhör. Handlingssekvensen beror på detta. Det finns flera varianter av denna enhet på marknaden idag.

Den runda antennen är den mest populära typen . Den finns i olika diametrar och av olika operatörer och företag. Deras yta är slät och solid. Det är en rund maträtt som är det bästa antennalternativet i fall där själva signalkällan är väldigt långt borta. Förresten, dessa antenner är i den största efterfrågan i vårt land. En sådan antenn är lämplig för en sommarstuga, för ett hem och till och med för installation på en kontorsbyggnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mesh -modeller idag är föråldrade och produceras praktiskt taget inte. Detta är ett enkelt galler på ett stativ som både tar emot signalen och samtidigt överför den till TV: n. Det fungerar vanligtvis som en inomhusantenn. En separat mottagare tillhandahålls inte här, sådana enheter är inte lämpliga för användning i de områden där täckningsområdet för satellit -tv är svagt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Multifokusantenner ha flera konvektorer inne samtidigt. De låter dig ta emot en signal från flera satelliter samtidigt och samtidigt överföra den till en eller flera mottagare. För privat bruk i hemmet är sådana antenner inte lämpliga - de får en svag signal och för normal drift hemma måste de göras särskilt besvärliga.

Bild
Bild

Ovala eller förskjutna tv -rätter arbeta på samma princip som runda. Under optimala förhållanden kan de reflektera en signal från två källor samtidigt. De fungerar tillsammans med mottagaren. Men att döma av feedbacken på jobbet, sådana cymbaler är inte bättre, och ibland ännu värre än deras runda motsvarigheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idag finns det också tv -apparater till salu med en antenn redan inbyggd i dem, utformade för att ta emot 20 federala digitala kanaler. Både antennen och mottagaren är redan inbyggda i själva enheten.

Det finns ingen anledning att ansluta något extra här.

Val av funktioner

För att inte bli besviken över ditt köp, utan för att njuta av högkvalitativ satellit-TV i många år, måste du välja rätt antenn. För att göra detta måste du ta hänsyn till de grundläggande inköpskriterierna.

Plats och användningsfrekvens . Det verkar bara vid första anblicken att sådana indikatorer är oviktiga. Men om en parabolantenn eller en TV -antenn köps för ett sommarresidens eller sällsynt visning, är det fullt möjligt att klara sig med ett billigt budgetalternativ. I det här fallet behöver du helt enkelt inte köpa en kraftfull flerkanalsantenn. Dessutom kan en kompakt enhet, till exempel en nätanordning, enkelt anslutas och kopplas bort själv, om det behövs, utan rädsla för att skada signalkvaliteten. Men om tallriken köps för frekvent bruk och för en stor familj, är det inte värt att spara här. I en stad eller avlägsen by är det bättre att installera runda plattor med en stark signal som låter dig njuta av dina favoritkanaler hela tiden.

Bild
Bild

Antal TV -apparater . En annan viktig valparameter är att ju fler det finns, desto kraftigare ska antennen vara. Samtidigt säger mästarna att nätantenner endast är lämpliga i fall där endast en enhet kommer att användas. I andra fall är det nödvändigt att köpa specialenheter som är avsedda att överföra en signal till 2 eller 4 TV -apparater. I vissa fall kan köp av ytterligare mottagare också krävas. Det viktigaste är att se till att mottagarens och tv: ns kontakter passar ihop.

Bild
Bild

Antennstorlek … Denna indikator är också en av de viktigaste. Och här är allt enkelt - ju större ytan på plattan själv, som tar emot och reflekterar signalen, desto bättre blir bildkvaliteten. Om signalnivån i regionen är svag eller ofta avbryts, är det nödvändigt att välja antenner vars huvudarea är minst 60 cm i diameter. Ju fler kanaler skålen tar emot och sänder till mottagaren, desto större bör dess storlek vara. Vanligtvis tar satellit -TV -operatörer oberoende hänsyn till dessa parametrar och erbjuder sina kunder en antenn som är optimalt balanserad i dessa parametrar.

Bild
Bild
  • Antennmaterial … Oftast erbjuds köpare antenner av material som:

    • aluminium - sådana rätter och antenner är mycket lätta, det är bekvämt att transportera och ansluta dem själv; de sänder och tar emot signaler från satelliten i bra kvalitet;
    • stål antenner lämnar sakta marknaden, oftare är endast multifunktionella antenner gjorda av detta material; hushållsapparater tillverkade av detta material är tunga och svåra att installera;
    • plast modellerna är enkla att använda och installera, perfekt ta emot och överföra en signal och har en lång livslängd; de har ett minus - deras bräcklighet;
    • antenner från glasfiber anses idag vara det bästa alternativet, så om enheten ska monteras på gatan och det inte är planerat att ta bort den alls, bör du välja en tv -skål gjord av just detta material.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Viktig! Inomhusnätantenner av den gamla modellen är nästan alla gjorda av aluminium, men nya moderna modeller tillverkas inte bara av den utan också av kraftig plast.

Anslutningsmetoder

Oavsett vilken typ av tv -skål som valdes och köptes, är det ingen idé att betala för mycket för installationen när detta arbete kan utföras på egen hand. I det här fallet behöver du inte ha några specialiserade färdigheter. Det viktigaste är att förbereda de nödvändiga verktygen och noggrant studera instruktionerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med mottagare

Vanligtvis pratar vi om att installera och ansluta runda eller ovala plattor. Det finns också alternativ här - anslut antennen direkt till TV: n eller använd en delare för att distribuera signalen till flera TV -skärmar samtidigt. I det första fallet kommer åtgärdssekvensen att vara följande:

  • det är nödvändigt att montera plattan själv, strikt efter instruktionerna från tillverkaren;
  • med hjälp av ankare och bultar, är den fixerad på utsidan av byggnadsfasaden på den plats där signalen är starkast; cymbalhuvudet ska vridas exakt mot den starkaste signalen;
  • sedan är en speciell kabel ansluten till plattan, som dras in i huset och fästs på mottagaren, som ingår i satsen;
  • nu är mottagaren ansluten till TV: n via en speciell kontakt;
  • du måste slå på TV: n och gå till maträttsinställningarna; följ sedan instruktionerna, det är värt att ställa in tid och datum, samt välja sändningsregion.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om alla operationer har utförts korrekt visas en bild och ett ljud på skärmen.

Om flera mottagare är anslutna till en platta samtidigt, är flera kablar anslutna i den, den allmänna sekvensen av åtgärder kommer att vara densamma som i den tidigare versionen.

I moderna TV -apparater finns det en till möjligheten att konfigurera och ansluta antennen till TV: n . Mottagaren behövs inte i detta fall. Men du måste se till att TV: n har en speciell kontakt-DVB-S2, det är han som spelar rollen som en inbyggd tuner, det vill säga en mottagare. Med en speciell adapter som medföljer cymbalen eller säljs separat kopplas kabeln direkt till tunern. Sedan utförs standardkanalinställningen. Detta alternativ är också lämpligt om en antenn sänder en signal till flera skärmar samtidigt.

Bild
Bild

Utan mottagare

Här pratar vi om att ansluta antennen till TV: n i de fall där när det inte finns någon ingång för mottagaren och en enkel nätantenn installeras … Själva anslutningen i det här fallet är ganska enkel. Tillsammans med den inköpta tv -antennen bifogas också ett speciellt anslutningsschema. Allt som krävs av användaren är att sätta i enhetens kabel i rätt kontakt på TV: n och slå på den. Gå sedan till "Meny" och gör inställningarna enligt instruktionerna på skärmen. Installera i så fall antennen på den plats där mottagningssignalen är starkast.

Bild
Bild
Bild
Bild

I vissa fall måste den installeras på väggarna eller till och med på fasaden av byggnaden. För detta används speciella fästelement och bultar, med vilka antennen är säkert fixerad i ett stationärt tillstånd så att signalen inte försvinner. Om vi talar om TV-apparater med en redan inbyggd tuner och antenn, är allt som krävs av användaren att installera hushållsapparaten på den valda platsen, slå på den och söka efter kanaler . Därefter ska ljudet och signalen visas på skärmen inom 5 sekunder. Att göra allt detta med egna händer är inte så svårt. Det viktigaste är att noggrant läsa instruktionerna och studera monteringsschemat för själva antennen.

Rekommenderad: