Antennpluggar För TV (16 Bilder): Hur Ansluter Jag En Adapter Till En TV -kabel? Antennanslutningstyper

Innehållsförteckning:

Video: Antennpluggar För TV (16 Bilder): Hur Ansluter Jag En Adapter Till En TV -kabel? Antennanslutningstyper

Video: Antennpluggar För TV (16 Bilder): Hur Ansluter Jag En Adapter Till En TV -kabel? Antennanslutningstyper
Video: How to fit a TV Connector Plug onto a Coaxial AERIAL Cable 2024, Maj
Antennpluggar För TV (16 Bilder): Hur Ansluter Jag En Adapter Till En TV -kabel? Antennanslutningstyper
Antennpluggar För TV (16 Bilder): Hur Ansluter Jag En Adapter Till En TV -kabel? Antennanslutningstyper
Anonim

Att ansluta en modern TV till en extern signalkälla kommer att vara mycket enkelt och enkelt om du bekantar dig med funktionerna i strukturen och användningen av kontakten. Det är med hjälp av denna enhet som TV-kabeln är ansluten till mottagaruttaget och överför högfrekvent ström i riktningen från skölden på trappan på landningen eller antennen på taket direkt till vardagsrummet. Det är mycket viktigt att korrekt välja de tekniska och operativa parametrarna för ledaren och förhållandet mellan arbetsdiametrar, samt korrekt klippa änden av tråden och linda den. Vi kommer att prata om detta i vår recension.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Under tidigare år, för att ansluta antennkabeln till TV -kontakten, använde hantverkare lödning eller valda specialutrustning med en kontakt av lämplig storlek. Numera är allt mycket enklare - varje användare kan när som helst sätta ihop all nödvändig struktur, utan att ha tekniska färdigheter, med de enklaste tillgängliga medlen.

Tillverkare av komponenter för tv -utrustning producerar kontakter i enlighet med den accepterade internationella F -standarden - de kallas en kontakt.

Bild
Bild

Den har formen av en hylsa lindad på antennkabeln.

Fördelarna med ett sådant element inkluderar

  • Närvaron av en avskärmningsfläta nära huvudledaren är det nödvändigt för att säkerställa enhetlighet i vågimpedansen och förhindra förlust av kvalitet på den inkommande tv -signalen.
  • Möjligheten att kombinera med alla typer av tv -signaler. Denna kontakt ansluts lika bra till både kabel -TV och en digital antenn.
  • Enkel installation och kontaktanslutning. Varje användare kan hantera detta arbete, även en som är väldigt långt från teknik- och elektronikvärlden.
  • Eftersom installationen av tidigare generationer av antennpluggar kräver mycket specialiserade ansträngningar, kommer vi i vår granskning endast att överväga moderna F-pluggar, vars användning anses vara mer motiverad och ändamålsenlig.
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Låt oss stanna lite mer på en översikt över de viktigaste sorterna av TV -kontakter.

Över huvudet

Denna modell med en förstärkare i form av en pressad mutter har använts i stor utsträckning bland moderna användare. Dess popularitet kan förklaras mycket enkelt - det är väldigt enkelt att ansluta en sådan kontakt. Samtidigt har denna typ av kontakter också sina nackdelar:

  • otillräcklig tjocklek på pressringen orsakar ofta skador på kontakten under installationen;
  • förkortad hontråd, som inte tillåter att fäst tråden tätt i kontakten;
  • När du skruvar kontakten på kabeln går det ofta sönder skyddsledarna och det skyddande lagret vrider sig.
Bild
Bild

Pressa

F -krympluggen för TV kännetecknas av en förenklad monteringsmetod. För att göra detta är det nödvändigt att förbereda kabeln i enlighet med de grundläggande reglerna, sätt sedan in huvudtråden i konvektorns smala öppning, skär igenom folien och lindningsbrunnen och fixera den på ytterväggen med en krymprörlig ärm. Vi ägnar särskild uppmärksamhet åt det faktum att det före klämning är nödvändigt att fördela det böjda skiktet så jämnt som möjligt över hela trådens omkrets.

Bild
Bild

Kompression

Dessa antennkontakter för tv -utrustning anses vara de mest pålitliga i detta sortiment. men deras installation kräver professionella verktyg, såväl som specifika för att förstå funktionerna i fästelementet . Faktum är att den förberedda kabeln sätts in här i komprimeringskontakten med hjälp av en speciell tång, medan själva hylsan dras mot den funktionella änden.

Bild
Bild

Hur ansluter man till kabeln?

Innan du sätter i F-kontakten, förbered antennkabeln för ytterligare anslutning. För att göra detta, med trådarna tar bort den gamla pluggen, varefter det är nödvändigt att skära den yttre isoleringen runt omkretsen så att flätan inte skadas när du tar bort skyddskåpan . Snittets längd ska vara 1,5-2 cm.

Vidare är isoleringen böjd så att tv -kabeln helt behåller sina tekniska och skärmande egenskaper, det vill säga en del av de metalliserade hårstråna i det isolerande skiktet ska vara öppna och inte slätas direkt till kabelkroppen.

Tänk på att isoleringsskiktets flexibilitet direkt beror på användarens fysiska styrka och egenskaperna hos tillverkaren av kringutrustningen.

Bild
Bild

Vi uppmärksammar det faktum att F-kontakten finns i butiker i tre storlekar, därför är det mycket viktigt att se till att kontakten och antennkabeln kan matchas med varandra innan du köper och installerar anslutningselementet. Oavsett storlek kan varje kontakt stödja satellit-, analoga och digitala signaler.

Det finns flera grundläggande metoder för att ansluta F-kontakten till kabeln: den ena handlar om att vända skärmens fläta, och den andra skär av det yttre skalet i området kring perifera kontakter. Den första metoden anses vara mer praktisk och pålitlig, men samtidigt kommer den att kräva stor fysisk ansträngning och största noggrannhet från användaren. Om du av någon anledning inte klarar av flätningens vridning måste du utföra följande steg.

Bild
Bild

Klipp en liten del av TV -kabeln: du måste klippa några centimeter av yttermanteln så att flätans arbetsdel inte försämras. För denna operation kan du ta en skarp kniv eller skalpell, och du behöver inte göra speciella fysiska ansträngningar. Dra försiktigt tillbaka skyddsskiktet när du ser att tråden är utsatt - du måste ta bort alla onödiga delar av skyddshöljet.

Efter det måste du ta bort det extra skyddande lagret av tråden. Beroende på typen av kabel_ i detta skede måste användaren ta bort antingen kopparflätan eller aluminiummanteln. Det bör noteras att vissa element skyddas av ett aluminiumskikt i kombination med koppar.

Sedan måste du byta ut delen av den tidigare inslagna delen av folien.

Bild
Bild

Vissa tillverkare, för att stärka strukturen, applicerar dessutom ett tunt lager av polyeten på den metalliserade folien .- det är nästan omöjligt att rengöra det med en kniv. Efter att kabeln är ansluten kommer den återstående plasten att störa och därmed förhindra att en korrekt signal tas emot. För att minska den möjliga förlusten av bild och ljudkvalitet måste användaren fästa hela den ledande delen av kabeln från utsidan.

Bild
Bild

Då är det nödvändigt att utjämna parametrarna för kontakten som ska anslutas och antennkabeln. Det händer så att hålen på det inre gängade elementet i kontakten har en något större diameter jämfört med trådens nakna ände. För att eliminera denna skillnad måste ett par lager av tejp lindas runt kabeln. Det bör komma ihåg att när du har slutfört dessa steg måste en bit hemgjord isolering tas bort från kabelns huvudledare.

Därefter skruvas pluggens metalldel fast på kabeln på TV -antennen. För att förhindra att tråden på de delar som ska anslutas bryts av, görs installationen bäst manuellt utan hjälp av verktyg. Då måste du noggrant bita av trådens huvudkärna. Om du utförde alla åtgärder korrekt börjar ledaren slå ut med 2-3 mm.

Bild
Bild

Därefter skruvas plugghuvudet fast på den monterade strukturen, varefter användaren kan fortsätta att rikta antennen till ett lämpligt TV -uttag. Om du genom att ansluta F-kontakten måste böja antennkabeln i en vinkel på mer än 70 grader , för att utesluta skavning av tråden, rekommenderar experter att ta en vinklad kontakt - den skiljer sig från den vanliga bara i sitt utseende, dess tekniska parametrar och installationsfunktioner är helt identiska med den direkta.

Om du tänker ansluta kabeln till TV: n med en gammaldags kontakt måste du överföra plastkåpan från kontakten till kabeln när du ansluter dessa element. Lödning kommer sannolikt att krävas för att göra en trådanslutning till alla icke-certifierade kontakter.

Bild
Bild

Hur förlänger man en tråd med en adapter?

Det finns många skäl att förlänga TV -kabeln. Oftast är detta installationen av TV: n på ett annat ställe eller behovet av att ändra någon del av ledningarna på grund av dess mekaniska skada.

Även den enklaste versionen av en sådan förlängning kommer i alla fall att kräva F-adaptrar eller kontakter med uttag.

Bild
Bild

För att använda den här metoden måste du utföra följande sekvens av åtgärder

  • Ta bort cirka 3 cm av isoleringens yttre del från TV -kabelns längd.
  • Vik den öppna flätan i motsatt riktning, eftersom isoleringen är täckt med folie - en del av skärmen måste böjas bakåt.
  • För att förhindra att den centrala kärnan kommer i kontakt med dielektrikumet bör den avlägsnas med cirka 1 cm, detta måste göras försiktigt för att inte skada det.
  • Därefter skruvas en adapter på folien, medan huvudkärnan ska sticka ut med en halv centimeter. De återstående onödiga resterna skärs av.
  • Alla dessa steg måste upprepas från andra änden, sätt i kontakten i uttaget och njut av att titta på dina favoritfilmer.

Rekommenderad: