Högtalarsystem För Hemmet: Hemmakustik Och Musikbio. Hur Väljer Du Förstärkta Högtalare För Ditt Hem? Betyg Av De Bästa Trådlösa Ljudsystemen

Innehållsförteckning:

Video: Högtalarsystem För Hemmet: Hemmakustik Och Musikbio. Hur Väljer Du Förstärkta Högtalare För Ditt Hem? Betyg Av De Bästa Trådlösa Ljudsystemen

Video: Högtalarsystem För Hemmet: Hemmakustik Och Musikbio. Hur Väljer Du Förstärkta Högtalare För Ditt Hem? Betyg Av De Bästa Trådlösa Ljudsystemen
Video: Panasonic ALL05 Trådlös Multiroom Högtalare 2024, Mars
Högtalarsystem För Hemmet: Hemmakustik Och Musikbio. Hur Väljer Du Förstärkta Högtalare För Ditt Hem? Betyg Av De Bästa Trådlösa Ljudsystemen
Högtalarsystem För Hemmet: Hemmakustik Och Musikbio. Hur Väljer Du Förstärkta Högtalare För Ditt Hem? Betyg Av De Bästa Trådlösa Ljudsystemen
Anonim

Hemmahögtalarsystemet hjälper dig att skapa en äkta hemmabioupplevelse, även om din filmskärm inte är särskilt stor. Låt oss titta närmare på beskrivningen, typerna och funktionerna i valet av akustik för hemmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning

En modern dator eller bärbar dator kan anslutas till ett högtalarsystem och njuta av högkvalitativt surroundljud, särskilt under ett dataspel. Även om TV: n har ett eget ljudåtergivningssystem, men med separat ansluten akustik ger fantastiskt klart ljud … Resultatet är en bioeffekt, eftersom lyssnaren påverkas av en ljudvåg från alla håll.

För att uppnå detta måste högtalarna spridas ordentligt i rummet.

Instruktionen hjälper som regel med detta, men ibland måste du justera det själv om ljudkvaliteten inte är tillfredsställande (till exempel hör du ett eko eller ljudet är inte tillräckligt tydligt). Ett standardakustiksystem består av en kombination av fem satellithögtalare och en subwoofer. Om du sätter ihop sådan utrustning kommer systemet att kallas 5.1.

Bild
Bild

Typer

Akustiska system är indelade i 2 kategorier: aktiv och passiv … Huvudskillnaden mellan den första versionen och den andra är att effektförstärkaren är inbyggd i väskan.

Aktiva

Som nämnts ovan är allt arbete byggt på förstärkarenheten, som är inbyggd i högtalarfodralet … Funktionen för denna inställning (den justerar ljudvibrationerna från apparaten för uppspelning till satelliterna) kan enkelt styras genom att vrida på ratten på högtalaren. Dessutom kan förstärkaren minska belastningen på högtalarna, vilket minskar kraften i UMZCH avsevärt. Eftersom förstärkarkomponenten är direkt ansluten till ljudhögtalarna kommer ljudsystemet att ge förbättrad ljudkvalitet och klarhet. Delar av ett sådant system är mindre mottagliga för uppvärmning, vilket innebär att de håller längre.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Musikalisk utrustning av modern produktion har inbäddad processor … Detta förenklar processen med att konfigurera hemmahögtalare kraftigt, till skillnad från tidigare utgåvor av akustiska system och musiksystem, som hade ett stort antal växlar. Ett sådant ljudsystem kan endast drivas av en användare med nödvändiga tekniska färdigheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna med ett aktivt ljudsystem är följande:

  • det är absolut nödvändigt att använda två ledningar som är ansvariga för signalen och effekten;
  • om förstärkarenheten skadas utan att repareras, slutar högtalaren också att fungera korrekt.

Viktig! Högtalare med aktivt system är perfekta för att titta på filmer hemma eller spela datorspel. De används inte för yrkesmässigt bruk.

Bild
Bild

Passiv

I denna version av ljudsystemet inga inbyggda moduler - det här är vanliga högtalare … Det krävs att man väljer en separat förstärkarkomponent. En viktig punkt i valet: högtalarens effekt måste matcha effekten hos förstärkarenheten. Om effektförstärkaren överskrider systemets kapacitet kommer högtalarna att skadas. Intressant nog låter samma högtalare annorlunda. Denna skillnad beror på den anslutna förstärkaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

På yrkesområdet är det exakt passiv syn på ljudsystem … Den största fördelen med passiva högtalare är möjligheten att installeras på ett betydande avstånd från scenen, närmare publiken / lyssnarna. Samtidigt är förstärkaren (ett verktyg för inställning och kontroll) utom räckhåll för allmänheten. Dess arbete beror inte på väderförhållandena, och det är också skyddat från skador från inkräktare. På grund av den höga effekten blir de elektroniska komponenterna väldigt heta och kan sluta fungera - detta är ett minus för passiva system.

Bild
Bild

Formfaktor

Under produktionen, en viss uppsättning tekniska egenskaper av hög kvalitet … När du köper är det absolut nödvändigt att ta hänsyn till storleken på området i det utrymme som högtalarsystemet kommer att monteras, du måste korrekt installera och välja antal högtalare. Det moderna användarvalet är flerkanaliga surroundhögtalare. Vanliga alternativ är 5.1 eller 7.1 system, men det finns 3.1 och 2.1 variationer.

Viktig! Värdet att peka är antalet kolumner. Värdet efter pricken är lågfrekventa subwoofern. Ju fler kanaler desto bättre ljudkvalitet blir det möjligt att fördjupa lyssnaren mitt i ljudet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att titta närmare på de viktigaste typerna av akustik efter överenskommelse.

Utomhus

Denna typ av akustik kan köpas för en lägenhet med en yta på över 18 m². Oftast installeras ett golvsystem i ett rymligt vardagsrum eller i ett rum med ledigt utrymme, eftersom de själva kolumner är massiva och omfattande … Golvhögtalare är tungt belastade, så de behöver en förstärkare av hög kvalitet. Högtalarsystemet måste vara kompatibelt med din förstärkare eller AV -mottagare. När du köper, var noga med att konsultera om värdet av den rekommenderade effekten . Om den är inkompatibel kommer mottagaren eller förstärkaren inte att kunna producera klart ljud eller stängs av helt om volymen höjs avsevärt. Parametern "effekt" anges på högtalarsystemet, beroende på dess värde måste du välja en förstärkare, även om vissa ägare jämför liknande högtalare när det gäller volym.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om valet är golvstående akustik, bestående av en enhet, är det bättre att välja trevägssystem . I den återger en högtalare höga frekvenser, den andra - mitten och den tredje - den lägre. Bra detaljer är också möjliga med 2,5 och 3,5 ljudsystem. Trevägssystemet ger detaljerat och rikt ljud. Antalet högtalare sammanfaller ibland inte med antalet band, eftersom tillverkaren i vissa ljudsystem kan installera 2 band i en högtalare.

Bild
Bild

På ställningar

Detta är en annan typ av golvhögtalare eftersom den sitter på golvet. Detta ljudsystem kan installeras i en lägenhet med en stor hall och i rymliga rum med ett minimum av möbler. Högtalarna är monterade på stativ som höjer systemet 25–40 cm över golvet. Med hjälp av en regulator på själva stället kan du styra lyfthöjden. Hissarnas design gör att du kan justera ljudets klarhet genom att ändra höjdnivån. Vissa modeller har rekommendationer för att ställa in högtalarna till rätt höjd. Utan att använda ett stativ, sänkt till golvet, producerar systemet förvrängt ljud och reducerar bas.

Viktig! Användaren kan självständigt avgöra om ljudsystemet kommer att ligga på en hylla (hyllversion) eller stå på rack.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tak

Många urbana köpare väljer ett takmonterat högtalarsystem som det lämplig för installation i ett litet rum eller rum upp till 25 m² … En annan fördel med takalternativet är absolut oberoende av rymden - det kräver inte ett separat utrymme på golvet eller väggen. Ett lättintegrerat system kräver inte ett separat utrymme. Sådana högtalare passar bra ihop med tvåkanals musikanläggningar, liksom frontsatelliter för flerkanalig ljudutrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Satelliter

Detta är akustiskt set med inbyggd avkodare … Vanligtvis består en uppsättning av flera högtalare, oftast två. Systemets lilla storlek gör att högtalarna kan placeras direkt på skrivbordet eller på en hylla. Det finns också fler konfigurationer - 5.1 eller 7.1 system. Om du inte köper en subwoofer för detta system kommer satelliterna inte att ge ut volymetrisk bas. Dessa högtalare är bra för att lyssna på musik eller titta på en film på din hemdator. Satelliter är ett budgetalternativ . Den är lämplig för dig som inte har höga ljudkrav och inte behöver ett kraftfullt ljudsystem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Soundbars

Detta är en ny typ av musikåtergivande utrustning som har dykt upp för inte så länge sedan. Genomtänkt design kommer att betona minimalism och passa perfekt in i en modern inredning. En soundbar är en kompakt soundbar med ett flerkanaligt system (ibland stereo) . En anmärkningsvärd egenskap hos sådana ljudhögtalare är kombinationen av alla element (högtalare, förstärkare, minneskortläsare).

Även om soundbaren har ett minimalistiskt utseende, motsvarar dess musikaliska utgång ett fullvärdigt 7.1 eller 5.1 flerkanaligt ljud. En betydande nackdel med soundbaren är inte särskilt hög effekt (vilket betyder att den inte förbrukar mycket ström) och en ganska hög priskategori. Soundbars är väl lämpade för små lägenheter där musik kommer att lyssna på volym. Soundbars stöder möjligheten att ansluta till TV -uttag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära tillverkare

Efter att ha bestämt vilken typ av högtalarsystem det rekommenderas att du bekantar dig med de ledande tillverkarna av musikljudsystem innan du köper.

F&D (Fenda) - strävar efter excellens

Detta är produkter tillverkade i Kina. Detta märke var känt som SVEN i Ukraina fram till november 2004 … Sedan avbröt tillverkaren samarbetet och etablerade direktåtkomst till konsumenten. F&D presenterade oberoende sina egna produkter och nya serier av relaterade produkter och utrustning. Företaget förbättrar ständigt sina produkter. De mest kända produkterna: aktiv akustik för hemmabiosystem, persondatorer. Bärbara multimediasatser finns också.

Bild
Bild

Skaparna av F&D (Fenda) tar hänsyn till kundernas köpkraft , samtidigt som de inte berövar deras produkter kvalitet. Särskild uppmärksamhet ägnas åt designlösningar och användarvänlighet. Företaget har etablerat sig som en tillverkare av billiga högtalarsystem. Oftast tenderar konsumenter som väljer akustik i 2,1 -format att använda F&D -märket (Fenda). Trots det faktum att detta är en kinesisk tillverkare skiljer sig monteringen åt i kvalitet och material som används. Ljudet bör sägas separat, eftersom klart ljud är ett annat plus till förmån för F&D.

Bild
Bild

Genius (KYE -system)

Det är ett handelsnamn för en taiwanesisk tillverkare som utvecklar och tillverkar kringutrustning. Under varumärket Genius i KYE Corporation säljs inte bara datorkomponenter utan även högtalarsystem för persondatorer. I mer än 30 år har Genius en stark närvaro på marknaden och har producerat billiga kompakta ljudsystem samt tekniska lösningar för att förbättra ljudkvaliteten. Henne högtalarsystem är kompatibla med persondatorer, netbooks, TV -apparater … Genius designmetod överraskar och glädjer. Grunden är en träduk. Användningen av sådant material kommer att förlänga enhetens livslängd och, viktigast av allt, kommer inte att förvränga ljudet medan du spelar musik.

Bild
Bild

Microlab (Microlab Electronics)

Detta är ett internationellt företag som erhålls genom att kombinera två tillverkare: International Microlab (America) och Shenzhen Microlab Technology (Kina) … Den nya tillverkarens uppgift är att skapa inte bara datorutrustning utan också moderna ljudsystem. Ett enormt arbete har gjorts för att utveckla, forska och introducera ny teknik för att skapa akustiska system för massanvändning. Mycket ofta väljer konsumenterna, när de ser märket Microlab, detta märke, eftersom de är säkra på ljudkvaliteten och själva utrustningen.

Företaget producerar mer än bara kompakta ljudsystem. En ny generation av Microlab Electronics -produkter - 5.1 -enheter som är utformade för att fungera tillsammans med en TV. Med ett sådant system är det lätt att uppnå en bioeffekt. Älskare att titta på filmer hemma kommer definitivt att uppskatta högkvalitativt ljud från Microlab-högtalare. Tack vare användningen av en träbas det finns inga hinder och avbrott i driften av annan utrustning i omedelbar närhet … Enligt en undersökning bland de flesta användare är dessa högtalare de högsta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Philips (Koninklijke Philips N. V.)

Det är ett nederländskt multinationellt företag som har gått från en glödlampa till modern diagnostisk medicinsk utrustning. Utbudet av produkter är mycket brett och varumärket är så igenkännligt att alla kommer att bekräfta kvaliteten på Philips -produkter. Bärbara högtalare är populära nu, Philips hänger med i mode. Philips bärbara högtalarsystem ser modernt och imponerande ut och gör ett utmärkt jobb med att återge musik utan att generera störningar eller brus . Kroppen är tillverkad med en ny teknik - med skydd mot fukt och damm. Alternativet för trådlösa högtalare laddas snabbt. Ditt Philips högtalarsystem kan skräddarsys för ditt smarta hem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sony

Produkter från denna tillverkare - modern kvalitetsstandard för dem som föredrar att helt fördjupa sig i alla musikaliska nyanser. Ursprungsland - Japan. Det är värt att notera ett brett utbud av produkter, bland vilka ljudsystem och individuella inbyggda komponenter för musikåtergivning sticker ut. Rysk professionell akustik (gitarr och mikrofoner) är mycket uppskattat i vårt land och utomlands.

Bild
Bild

Viktig! Vissa tillverkare bygger in en gitarrförstärkare i ljudsystemet, som är utformat för att förstärka ljudet från gitarren, och det hjälper också till att bearbeta ljudet. Tillgängligheten av denna funktion i en viss modell bör kontrolleras med säljarna.

Bild
Bild

Valbara kriterier

För att hitta rätt ljudsystemmodell måste du studera beskrivningen av egenskaperna. Komponentdelen i högtalarsystemet kan ha flera alternativ.

  • 1.0 - beteckning på bärbara högtalare. På billiga modeller är ljudkvaliteten inte särskilt bra, men de har fördelen att de är små (tar inte mycket plats i en ryggsäck) och du kan alltid ta dem med dig. Bärbara modeller är populära bland tonåringar och unga, och de är också lämpliga för dem som inte vill dela med musik. Dyrare alternativ kommer att ha en storleksordning högre ljudkvalitet, men de kan fortfarande inte jämföras med ett riktigt högtalarsystem.
  • 2.0 - beteckning på två främre högtalare som återger ljud bra i stereo. De är perfekta för ett skrivbord och för anslutning till en persondator. Med dem kan du titta på en film på din hemdator eller lyssna på din favoritspellista.
  • 2.1 - beteckning på två främre högtalare och en subwoofer. Ett sådant system är nära högkvalitativ återgivning av alla ljudeffekter, du kan välja det hemma. Bas skickas till subwoofern och andra frekvenser till satelliterna. Genom att installera förstärkaren på golvet och placera satelliterna i olika ändar av bordet, vrida dem bort från monitorn kan du njuta av att se en film hemma och uppleva trevliga känslor. För dem som verkligen skiljer bara bra ljud från bra ljud är detta alternativ inte lämpligt, eftersom subwoofern sänker låga frekvenser, vilket gör att ljudet förvrängs.
  • 4.0 - beteckning på två bakre och två främre högtalare. Detta system ger tydligare stereoljud. Kombinationen 2 för 2 är speciellt utformad för oerfarna biobesökare som vill titta på filmer hemma. Och de är också lämpliga för personligt lyssnande på musikaliska kompositioner med låg volym.
  • 4.1 - beteckning på två bakre och två främre högtalare, kompletterad med ytterligare en högtalare med en subwoofer. Detta är ett förstärkt system (med en förstärkare) som producerar ljud som är nära nästan perfekt ljud. Det är perfekt för en rymlig studio.
  • 5.1 - beteckning på två främre högtalare, två bakre, mitten och subwoofer. Denna kombination garanterar fullständig njutning av det musikaliska ackompanjemanget. Detta alternativ är perfekt för finsmakare av högkvalitativ hemmabio eller datorspel med speciella ljudeffekter.
Bild
Bild

Låt oss titta närmare på vilka andra kriterier som bör beaktas när du väljer hemmahögtalare.

Kraft … När du väljer en kraft måste du ge upp dina önskningar och utvärdera ljudkvaliteten i ett visst område av rummet. Det är ingen idé att köpa ett dyrt ljudsystem om det inte finns någonstans att installera det eller om det inte kan uppfylla sina funktioner på grund av det lilla utrymmet. För en liten lägenhet räcker 25–40 watt per kanal. Om rummets yta är stor eller om det är ditt eget hem kan du försöka installera 50-70 watt. Om ljudsystemet kommer att användas för hemmafester är det bättre att ta 60-150 watt, för gatuformat firar du utrustning från 120 watt.

För diskotek och andra evenemang relaterade till konstant musikspel används utrustning med hög prestanda och låga frekvenser. Konsumenterna litar på modeller som t.ex. Sony Shake-66D eller LG CM9540 … Men köp inte dessa modeller för ett stängt litet rum - ljudkvaliteten och basen återges inte ordentligt på grund av att systemet är utformat för ett annat utrymme.

Bild
Bild

Frekvensomfång … Ljud av hög kvalitet garanteras förutsatt att frekvensen för banden närmar sig frekvensområdet som kan detekteras av det mänskliga örat: från 20 till 20 000 Hz. Professionell utrustning kan ge högre avläsningar. Med en minskning av frekvensen är basen mer märkbar, då i datorspel låter ljudet från fotografering så realistiskt som möjligt. De som behöver bas bör köpa högtalare med en frekvens på 10 Hz, och de som gillar att titta på film i en avslappnad hemmiljö bör köpa ett system med en hastighet på upp till 40 000 Hz.

Bild
Bild

Material och utrustning … Materialet som används för att tillverka högtalarlådan och förstärkaren påverkar ljudkvaliteten. Om tillverkaren sparar pengar under tillverkningsprocessen och gör fodralet av plast, kommer konsumenten att få skramlande och främmande ljud när han tittar på en film. Träskåpssystemet levererar rent surroundljud. Om tillbehör ingår i systemet, kontrollera att de har samma längd (t.ex. monteringsfötter). Om längden är annorlunda kommer det krokiga systemet att producera ett "kurvigt", "flytande" ljud.

Bild
Bild

Om du väljer mellan MDF- och spånskivemodeller, det är bättre att stanna på MDF -versionen eftersom den är av högre kvalitet och mer pålitlig. Spånskivkonstruktioner är ömtåliga och tål inte hög luftfuktighet. Plastfodralet kan snabbt deformeras, vilket innebär att det kan producera ljud av låg kvalitet. Aluminiumhöljet kommer att hålla de inre delarna från skador under lång tid, men det kommer att snedvrida ljudet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Optisk ingång … Moderna modeller av ljudsystem är utformade med en optisk ingång. Denna tekniska lösning gör att signalen kan överföras med hjälp av ett ljusflöde inneslutet i kabelstrukturen. Signalen matas från TV: ns optiska utgång till mottagarens optiska ingång.

Bild
Bild
  • Storleken . Det finns tre huvudkategorier av musikcentra:

    • mikro - med en frontpanelbredd upp till 18 cm;
    • mini - med en frontpanelbredd upp till 28 cm;
    • midi - den största och mest kraftfulla, de kan innehålla löstagbara element.
Bild
Bild
Bild
Bild

Bluetooth -högtalare … Avancerade modeller av ljudsystem drivs av fjärrkontrollsignaler. Moderna komplex stöder trådlös Bluetooth 4.2. Denna fördelaktiga fördel skiljer sådana system från andra, eftersom de gör det möjligt att lyssna på musikfiler på en smartphone, surfplatta eller bärbar dator utan att använda en anslutningskabel (från bärarenheten till högtalarna).

Rekommenderad: