Professionella Skrivare: Hur Väljer Man En Professionell Färgskrivare För Katalogutskrift, Typografi Och Andra? Översikt över Moderna Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Professionella Skrivare: Hur Väljer Man En Professionell Färgskrivare För Katalogutskrift, Typografi Och Andra? Översikt över Moderna Modeller

Video: Professionella Skrivare: Hur Väljer Man En Professionell Färgskrivare För Katalogutskrift, Typografi Och Andra? Översikt över Moderna Modeller
Video: OFFSET PRINTING MULTICOLOR MACHINE / Small Scale IndustrieS 2024, Maj
Professionella Skrivare: Hur Väljer Man En Professionell Färgskrivare För Katalogutskrift, Typografi Och Andra? Översikt över Moderna Modeller
Professionella Skrivare: Hur Väljer Man En Professionell Färgskrivare För Katalogutskrift, Typografi Och Andra? Översikt över Moderna Modeller
Anonim

Det finns ganska många olika modeller av skrivare på marknaden nu; med tiden ökar deras antal bara. Varje tillverkare försöker lägga sin egen smak till designen för att sticka ut och uppmärksamma sitt varumärke. Den professionella skrivaren är mindre populär, men den hittar alltid sin köpare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Karakteristisk

Eftersom stora företag eller små kontor är intresserade av professionella skrivare skiljer sig enheterna åt i funktionalitet. Men det finns fortfarande ett antal parametrar som är gemensamma för alla modeller som kännetecknar dem.

  • Enhetstyp … De kan vara bärbara eller stationära. Mobila utskriftsalternativ är alltid sämre än stationära.
  • Pappersformat … Detta är en viktig inställning eftersom den anger den maximala pappersstorlek som maskinen klarar.
  • Tryckteknik … För närvarande finns det flera av dem - bläckstråleskrivare, laser, LED, sublimering, fast bläck och termotryck. Var och en av dem har sina fördelar och nackdelar; deras beskrivning förtjänar en separat artikel. Kort sagt kan vi säga att bläckstråleskrivare sällan används på professionella skrivare, laser används främst för utskrift av svartvita dokument. LED liknar laser, men billigare på grund av användning av lysdioder istället för laser. Termisk utskrift används oftare främst i bärbara skrivare och för utskrift av kontorsdokument (kvitton etc.). Sublimering låter dig få utmärkt kvalitet när du skriver ut dina foton. Och det fasta bläcket är motståndskraftigt mot fukt och håller högsta kvalitet.
  • Kromatik … Enfärgade (svartvita) och färgskrivare (som ger fullfärgstryck) säljs. Det första alternativet anses vara optimalt för utskrift av dokument på kontor där det inte behövs någon färgbild. Den andra är mer mångsidig, men den kommer att kosta mer.
  • Lov … Denna parameter kommer att berätta om den maximala upplösning som enheten kan skriva ut en bild med. Detta påverkar bildens klarhet - ju högre upplösning desto bättre blir utskrifterna.
  • Utskriftshastighet … Det skiljer sig åt för svartvita dokument, färgbilder och fotografier. För svartvita enheter anses upp till 40 ark per minut vara normalt, för färg cirka 20. Vid utskrift av fotografier anges hastigheten med högsta kvalitet. Det är värt att notera att kvaliteten i hög hastighet försämras märkbart och bullret ökar.
  • Resurs för patroner och bildtrummor … Anger ungefärligt antal ark som kan skrivas ut innan du fyller på.
  • För bläckstråleskrivare, antalet patroner eller tillgänglighet för ett oavbrutet bläckförsörjningssystem . Om det är närvarande är det mycket bekvämt.
  • Överföra data till enheten från en dator . Skrivaren är inbyggd i kontorets lokala nätverk via en kabel till USB-gränssnittet eller via Wi-Fi.

Det här är bara grunderna, men vissa tillverkare lägger till skärmar för utskriftsenheter för bekvämlighet, en röstassistent och möjligheten att skriva ut på optiska skivor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utnämning

Enligt deras syfte är skrivare indelade i följande:

kontor - de används på institutioner där du behöver skriva ut mycket och ofta används därför kraftfulla enheter med en stor resurs där;

Bild
Bild

fotoskrivare - används för att skriva ut fotografier av hög kvalitet, som regel, på rullmaterial upp till en meter brett;

Bild
Bild

interiör - hjälp med att skriva ut affischer, inre element, ritningar, informationsställ;

Bild
Bild

bredbild - används för tillverkning av utomhusreklam, banderoller etc., och om tryckeriet trycker böcker, tidskrifter eller kataloger - måste du ha en uppsättning vikmaskiner.

Bild
Bild

Modeller

Modeller av endast kända företag som har funnits på marknaden länge och som bara har visat sig från den goda sidan valdes ut för detta betyg. Naturligtvis, denna TOPP är inte den yttersta sanningen och kan justeras och kompletteras … I ett stort företag eller ett stort kontor väljs vanligtvis en multifunktionslaserskrivare. Även om det tar en betydande mängd utrymme, kan det utföra en stor lista med uppgifter.

När man överväger färgutskrift, det är värt att uppmärksamma Ricoh SP C842DN -modellen . Denna enhet kan skriva ut 60 sidor på 1 minut med en upplösning på 1200x1200. Maximal skrivarvikt är 200 000 A4 -ark. Första sidans utskriftshastighet i svartvitt version 3, 1 sek., I färg 4,6 sek. För enkel användning är enheten utrustad med en skärm och en 320 GB hårddisk. Stöder operativsystem från Windows Vista till MacOS och Linux. Det finns en kontakt för anslutning till ett Ethernet -nätverk, USB 2.0 -portar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland de monokromatiska har den välförtjänt popularitet RICOH SP 3600DN . Den kan skriva ut upp till 50 000 sidor per månad med en upplösning på 1200x1200. Kan också ansluta till Windows- och MacOS -system. Utrustad med gränssnitt: Ethernet och USB 2.0.

Om du bestämmer dig för att bygga ditt företag på att skriva ut fotografier måste du välja den bästa modellen. För professionell fotoutskrift är Epson SureLab SL-D700 nu den bästa, och det är inte utan anledning … Denna skrivare är liten i storlek och kan enkelt transporteras. Han har också många fördelar: hög produktivitet, kan ta foton upp till en meter långa, billiga förbrukningsmaterial. Det finns också nackdelar: den är endast ansluten via USB, ger högt ljud under drift, ett ganska högt pris på cirka $ 500. e.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland universalformatskrivare i storformat har den välförtjänt berömmelse. Ricoh Pro L5130 . Det har många fördelar, inklusive möjligheten att skriva ut upp till 1, 3 m bred, hög utskriftskvalitet och detalj, tillförlitlighet och hög produktivitet, vilket innebär lönsamhet.

För skrivare kan du använda Ricoh Pro ™ C7200SX . Detta är redan ett helt komplex där du kan ta om konkurrenterna. Den har funktionerna skanning och kopiering, hög produktivitet upp till 85 sidor per minut med en upplösning på 600x600.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalsregler

Det blir lätt att välja en skrivare när du på förhand bestämmer enhetens typ och syfte. Efter det behöver du:

  • uppskatta belastningen som kommer att tilldelas skrivaren;
  • välj en tryckteknik;
  • ta reda på maximal upplösning för utskrifter;
  • ta reda på storleken och parametrarna för papperet som används på den valda skrivaren;
  • kontrollera kompatibilitet med dina enheter och operativsystem;
  • kontrollera om det finns gränssnitt för anslutningen;
  • utforska ytterligare funktioner.

Även de bästa modellerna har nackdelar, och det är upp till dig vilken skrivare du ska köpa. För att inte ångra dig senare måste du noggrant studera nackdelarna innan du köper och avgöra om de är avgörande för vidare användning av enheten.

Rekommenderad: