Hur Monterar Man En Garderob? Hur Man Gör Det Själv Från Möbelskivor Och Lådor Med Hjälp Av Monteringsschemat

Innehållsförteckning:

Video: Hur Monterar Man En Garderob? Hur Man Gör Det Själv Från Möbelskivor Och Lådor Med Hjälp Av Monteringsschemat

Video: Hur Monterar Man En Garderob? Hur Man Gör Det Själv Från Möbelskivor Och Lådor Med Hjälp Av Monteringsschemat
Video: Montering av Elfa garderobssystem 2024, April
Hur Monterar Man En Garderob? Hur Man Gör Det Själv Från Möbelskivor Och Lådor Med Hjälp Av Monteringsschemat
Hur Monterar Man En Garderob? Hur Man Gör Det Själv Från Möbelskivor Och Lådor Med Hjälp Av Monteringsschemat
Anonim

Idag kan alla snabbt och effektivt montera ett skåp på egen hand. För att göra detta behöver du bara beställa allt nödvändigt material som du hittar i specialaffärer. Denna möbel är mycket populär och har många betydande fördelar. För att installera det i ditt rum måste du veta steg-för-steg-instruktionerna för montering av skåpet.

Bild
Bild

Särdrag

Först och främst måste du bestämma vilken garderob som passar just ditt rum. Moderna köpare föredrar garderober eftersom de är mer funktionella.

Bland deras främsta fördelar:

  1. Ökad kapacitet och kompakt design. Möblerna ser inte skrymmande ut, men samtidigt kan ett ganska stort antal saker passa in i den.
  2. En skjutbar garderob kan placeras i ett rum av valfri storlek och form. En sådan möbel kan skickligt förvandla och anpassa sig till ditt rums egenskaper.
  3. Möjlighet till lokalindelning. Med hjälp av detta objekt kan du visuellt dela in rummet i olika zoner. Oftast är rummet uppdelat i ett arbets- och rekreationsområde.
  4. Dörrmekanism. Du behöver inte extra utrymme för att öppna garderoben.
  5. Bekväm montering. Detta kan göras självständigt och utan några speciella färdigheter.
Bild
Bild

I ett hus eller lägenhet tar alla typer av garderober, oavsett om det är ett fack eller en gunga, en viktig plats. Tack vare denna möbel var det möjligt att hitta en värdig lösning på frågan om maximal funktionalitet i ett begränsat utrymme.

Den största fördelen med skåp är den ekonomiska användningen av rummets användbara utrymme. De är multifunktionella, hållbara och enkla att använda.

De är också en integrerad del av det inre av lägenheten. Som regel upptar den hela utrymmet från golv till tak, vilket eliminerar närvaron av svåråtkomliga platser där damm och smuts kan samlas. Detta förlänger inte bara skåpets livslängd, utan bevarar också din hälsa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid design av denna typ av möbler beaktas alla arkitektoniska egenskaper i rummet. Detta gör att du kan använda alla hörn, nischer och andra blinda fläckar. Skåpets design gör att du kan lagra nästan allt i det, även saker som inte är standard i storlek.

Den största effekten av att använda skåpets användbara utrymme uppnås genom användning av skjutdörrsystem. Detta system är konstruerat för långvarig och tyst drift.

Tack vare möjligheten att göra en garderob på beställning har du ett obegränsat urval, från tillverkningsmaterial till designlösningar.

Bild
Bild

Skåpet ska vara så rymligt och funktionellt som möjligt. När du väljer en design kan du beställa det nödvändiga antalet utgångshyllor, lådor, hängare, korgar. Samtidigt, glöm inte fri tillgång till innehållet i skåpet.

Den moderna marknaden för möbelmaterial gör att du kan använda nästan alla typer av material.

Detta gör att du kan designa en garderob som är harmoniskt kombinerad med andra element i det inre av rummet, utan att därigenom kränka lägenhetens övergripande designkoncept.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudregler

För att snabbt kunna montera de möbler du just köpt måste du noggrant följa instruktionerna från tillverkaren av produkten.

Det finns några grundläggande regler för installation av skåpmöbler . Om du strikt följer dem kan allt monteras på kortast möjliga tid med hög kvalitet:

  • Du behöver inte ta allt ur fabriksförpackningen på en gång. Genom att göra detta kan du blanda detaljerna, och då blir det svårt att räkna ut vilket som avser vad. Strikt beställning måste följas. Läs noggrant fabriksinstruktionerna flera gånger. På så sätt behöver du inte göra om allt arbete efteråt.
  • Vi rekommenderar starkt att se till att all hårdvara är på plats. Om någon detalj saknas, kommer du inte att kunna montera denna möbel. Beslagen måste motsvara det deklarerade färgschemat. Se till att lådledarna är tillräckligt släta.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det är nödvändigt att samla allt en efter en, varje sektion separat. Det är bäst att börja arbeta från botten. Först efter installationen kan du fortsätta installationen av sidoväggarna.
  • Öppna försiktigt originalförpackningen, lägg ut alla delar på ett specialbord och förbered de nödvändiga verktygen.
  • I slutskedet av installationen måste du installera spegeldörrar. På så sätt kan du undvika att skada dem.
Bild
Bild

Material och finish

Nyligen, för tillverkning av möbler av hög kvalitet, det mest använda materialet som spånskiva. Den består av flis, bara en ganska grov spridning. För att ge sådana spån form av ett ark används metoden för varmpressning. Formaldehydhartser fungerar som bindemedel.

Bild
Bild

Den största skillnaden mellan spånskiva och spånskiva är att det andra materialet är täckt med en speciell film. Den är gjord av papper och melaminharts. Spånskiva har en bra densitet. Det är på grund av denna indikator att den är starkare och kommer att tjäna dig i många år.

Detta material varierar i sin sammansättning. Även om vissa köpare tror att det inte har några sorter.

Om vi delar spånskiva med beläggning kan följande typer särskiljas:

  • fanerad;
  • laminerad;
  • grov.
Bild
Bild
Bild
Bild

De skiljer sig också åt i sammansättning.

Det finns tre huvudvarianter:

  1. För det första används endast sågspån av högsta kvalitet. Ytan på en sådan produkt har inga chips och ska se perfekt ut. För att dekorera plattan används faner eller en speciell film.
  2. Små defekter kan förekomma på plattan i andra klass. Det är möjligt att dekorera, men används inte så ofta.
  3. Plattor av tredje klass har synliga defekter. Det finns ingen dekoration.

Det bör noteras att laminerad spånskiva är eldfast och fuktbeständig. De tål ganska höga temperaturer. Oftast används laminerad spånskiva vid tillverkning av möbler, i synnerhet skåp. Mindre vanligt används det som skiljeväggar eller för inredning. Materialets sammansättning gör att du kan hålla spikar eller skruvar väl.

Bild
Bild

Möbelartiklar av detta material har ganska många fördelar jämfört med andra material.

Bland de främsta fördelarna noteras:

  1. Prisvärd kostnad.
  2. Tillverkningsprocessen har inga speciella svårigheter.
  3. Högkvalitativt material.
  4. Lång livslängd.
  5. Brett utbud av färger. Möjlighet till ytterligare dekoration.
  6. Kombineras med olika material.
Bild
Bild
Bild
Bild

Möbelartiklar av laminerad spånskiva passar perfekt in i vilken inredning som helst.

Det är värt att notera ytterligare en egenskap hos dessa plattor. De har ljudisolerande egenskaper och kan också hålla värmen inne i rummet. Om det behövs kan de till och med mantla husets väggar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nödvändiga verktyg

Du behöver inga stora utgifter för att köpa det nödvändiga verktyget.

För att montera ett skåp måste du ha en standard uppsättning verktyg:

  • speciell klämma för delar;
  • elektrisk skruvmejsel;
  • gummiklubba;
  • insexnyckel;
  • konstruktionskniv;
  • standard skruvmejsel;
  • brevpapper kniv;
Bild
Bild
  • borrar av olika storlekar;
  • elektrisk borr;
  • syl;
  • papper med finkornigt sandpapper;
  • konstruktionspenna;
  • fyrkant;
  • du behöver ett måttband för mätningar.

Det är omöjligt att korrekt gissa vilken typ av byggverktyg för att montera möbler du behöver. Allt beror på projektets komplexitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsalgoritm

Först måste du förbereda rummet där du vill placera skåpet. Därefter måste du igen se till att du har alla nödvändiga verktyg och material till hands.

För en oerfaren användare verkar montering av möbler ganska enkelt. Först efter att till synes obetydliga misstag har gjorts gör olika installationsfel :

  1. Flikens vidhäftning till dörren är mycket svag.
  2. Dörren knarrar under öppning.
  3. Feljustering av delar som uppstår till följd av feljustering av hål.
  4. Möblerna är vingliga och instabila.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att undvika dessa problem är det lämpligt att montera enligt ett strikt schema.

Det finns två typer av montering - vertikal och horisontell. I det andra fallet sker snedvridningen av de delar som är anslutna mycket mindre ofta.

Endast om din takhöjd inte är tillräcklig, utförs monteringen i ett läge där skåpet ligger vertikalt.

Inledningsvis måste ben och en bas fästas i botten. Ben behövs bara om golvet under skåpet är ojämnt. Sedan kan du gå vidare till huvudmonteringen av huvudkroppen. För att göra detta fäster vi fast sidoväggarna på basen. För ytterligare förstärkning av strukturen fäster vi ett ställ. Detta förhindrar att sidoväggarna lutar. Sedan måste du skruva på de delar som finns kvar.

Bild
Bild

Professionella hantverkare rekommenderar att du skruvar fast skåpets bakvägg på självgängande skruvar och inte spikar fast det. I detta monteringsskede installeras skåpet på en förvald plats. Sätt på guiderna för lådorna och se till att de fungerar. Montera hållarna och stången.

Nästa sak att göra är att installera dörrarna. Först och främst måste du fästa guiderna rakt. Sedan fixar vi skenan på de självgängande skruvarna. Ta sedan dörrarna och sätt in dem. De ska öppna och stänga mjukt. Om det behövs, korrigera deras arbete. Tätningsborstarna ska endast limmas i slutskedet. Vi fäster speciella pluggar till bekräftelser.

Bild
Bild

En garderob av möbelskivor, laminerad spånskiva eller spånskiva är inte svår att montera på egen hand. Prefabricerade garderober har en ganska enkel design, och monteringsproceduren för en vikbar, fyrbladig eller annan typ av garderob är praktiskt taget densamma.

En fyrdörrars garderob tar lite längre tid att montera. Du måste först välja vilket skåp du vill ha. Kanske kommer du att tycka om ett glasskåp med extra sängbord eller annan fyllning. Valet är ditt. Du måste tydligt följa det föreslagna monteringsschemat, och då kommer du att lyckas.

Bild
Bild

Du kommer att lära dig mer om hur du monterar en garderob i följande video.

Rekommenderad: