Torvoxidat: Instruktioner För Användning Av Universal Torvoxidat Och Dess Förbrukningshastighet, Sammansättning, Hur Man Spädar Gödningsmedel För Tomater

Innehållsförteckning:

Video: Torvoxidat: Instruktioner För Användning Av Universal Torvoxidat Och Dess Förbrukningshastighet, Sammansättning, Hur Man Spädar Gödningsmedel För Tomater

Video: Torvoxidat: Instruktioner För Användning Av Universal Torvoxidat Och Dess Förbrukningshastighet, Sammansättning, Hur Man Spädar Gödningsmedel För Tomater
Video: ODLINGSKÄLLAREN i maj och OMSKOLNING av TOMATER - Hur har det gått med halshuggningen? 2024, April
Torvoxidat: Instruktioner För Användning Av Universal Torvoxidat Och Dess Förbrukningshastighet, Sammansättning, Hur Man Spädar Gödningsmedel För Tomater
Torvoxidat: Instruktioner För Användning Av Universal Torvoxidat Och Dess Förbrukningshastighet, Sammansättning, Hur Man Spädar Gödningsmedel För Tomater
Anonim

För att hjälpa växter att övervinna ogynnsamma naturliga faktorer (torka, brist på fukt, sjukdomar och så vidare) används tillväxtstimulerande medel. Det finns väldigt många sorter av sådana medel, men allt oftare föredrar sommarboende torvoxidation - ett naturligt gödningsmedel.

Det utvecklades av vitryska forskare, och i över 20 år har det varit efterfrågat bland dem som sysslar med växtodling. Oxidat erhålls genom bearbetning av torv, den resulterande naturliga substansen är helt ofarlig för människor, djur, grönområden och jorden lider inte av sådan befruktning.

Bild
Bild

Särdrag

Efter bearbetning köper du neutralt mörkbrun vätska - 4% torvkoncentrat, ämnet löses i vatten och används för bästa tillväxt av nästan alla typer av jordbruksgrödor, liksom medicinska örter, inomhus och andra växter.

Torvoxidat är en miljövänlig produkt , med en speciell tillverkningsteknik rengörs torv från onödiga ämnen, och produktionen är en säker naturprodukt (naturlig tillväxtstimulant) för alla levande saker, inklusive växter.

Bild
Bild

Vad ger en sådan toppdressing? Låt oss lyfta fram huvudpunkterna i användningen av detta gödningsmedel:

  • stärker växtimmunitet;
  • skyddar mot svamp och andra sjukdomar;
  • förbättrar fotosyntesprocessen;
  • påverkar bildandet av grödan (ökar fruktens storlek, påskyndar deras mognad);
  • förbättrar den strukturella jordkompositionen och skapar den nödvändiga tillgången på användbara element i den;
  • förhindrar penetration av olika giftiga ämnen i växtvävnader.

Huvuddragen i denna produkt är dess naturlighet, vilket gör att oxidatet kan användas i alla skeden av grödans tillväxt.

Bild
Bild

Genom att mata växter med en sådan sammansättning kan du spara på annat gödningsmedel (15-30% besparing).

Marken får inte bara mineralisk näring utan behåller också fukt bättre när den behandlas med torvoxidat, vilket är mycket viktigt för växter i torra perioder eller växer i områden med speciella klimatförhållanden.

Gödsel anses vara universell, det normaliserar biologiska processer både i marken och i växtvävnader .… Läkemedlet, som gör jorden frisk, gör det möjligt för grödor att bättre absorbera spårämnen. Oxidat förbättrar ämnesomsättningen, vilket gör att växter framför allt kan utveckla en stark rotbas.

Läkemedlet ökar frögroning, förhindrar att tungmetaller ackumuleras i växtceller, påskyndar tillväxttakten för någon växt flera gånger och har en fördelaktig effekt på avkastningen. I vissa fall kan du uppnå en tredje avkastningsökning.

Bild
Bild

Förening

Torvoxidat är ett unikt komplex med 16 aminosyror (9 av dem är oersättliga) . Den innehåller vitamingrupper D, PP, B. Av föreningarna som utgör denna produkt, mest av allt humus (68%) och sulfic (15%) syror, samt proteinsubstanser (upp till 11%), polysackarider och monosackarider (upp till 8 %).

Den innehåller också naftensyra, fenoler, kinoner, hemicellulosa, många makro- och mikroelement - allt detta gör att torv oxiderar till ett universellt gödningsmedel. Det har en lika fördelaktig effekt på både krukväxter och trädgårdsväxter.

I instruktionerna för läkemedlet ges dosen för specifika grödor . En sådan komposition har en bra effekt på plantor, och frön behandlas också med den, vilket har en positiv effekt på deras grobarhet. Kort sagt, denna torvprodukt är helt enkelt oersättlig för dem som sysslar med jordbruk.

Bild
Bild

Den unika kompositionen och dess effekt på levande vävnad gör det möjligt för forskare att gå bortom möjligheterna att bara använda den i växtodling. Baserat på det skapades " Vitrovit " - ett läkemedel som stimulerar djurens tillväxt. Så, privata handlare testade det på grisar.

Idag pågår arbete med att applicera torvoxidat och inom offentlig djurhållning … Produkten kan vara användbar vid konservering av foder, och det har redan bevisats att den minskar halten av radionuklider i mejeriprodukter och köttprodukter. Detta är särskilt viktigt för områden med dålig radiologisk bakgrund. Det finns information om att testning av preparat baserade på torvoxidat pågår. för behandling av ett antal sjukdomar hos människor , såsom: reumatism, vissa hudinfektioner, mag -tarmsjukdomar och så vidare.

Under tiden, låt oss fortsätta historien om dess användning som gödningsmedel för växter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man odlar?

Produktens förbrukningshastighet beror på den specifika grödan och dess utvecklingsstadium. Du bör följa bruksanvisningen, men för att inte göra ett misstag när du mäter vätska, om det inte finns någon mätbehållare till hands, här är en ledtråd om hur du går tillväga:

  • en matsked innehåller 12 milliliter av läkemedlet;
  • i en tesked - 4 milliliter;
  • 1 kapsyl av en liter flaska innehåller 6 milliliter torvoxidat;
  • 1 lock av en två -liters flaska - 10 milliliter;
  • 1 lock av en femlitersflaska - 20 milliliter;
  • 20 droppar är 1 milliliter.
Bild
Bild

För bearbetning av potatisknölar späd till 50 ml oxidat i 4-5 liter vatten innan du planterar i marken. Denna mängd räcker för 1 kvintal frö. För blötläggning av 10 g tomatfrön du behöver bara 0,2 ml torvproduktvätska per 20 ml vatten. Tål i två dagar.

För vattning av tomatplantor gör en lösning med 2-3 ml oxidat för varje 3 liter vatten. Men vattning av en vuxen tomatbuske utförs med en hastighet av 12 ml koncentrat per 12 liter vatten för en yta på 10 kvadratmeter.

För att rädda gurkor från sjukdomar , vattnas de med 1 ml (20 droppar) per 1 liter vatten. Första gången detta görs när de två första bladen har dykt upp, och efter 2 veckor upprepar de proceduren, när det redan finns 3-4 blad på busken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningsinstruktioner

Som med alla andra läkemedel bör denna produkt endast användas efter att du har studerat instruktion … Hon beskriver inte bara i detalj sammansättningen - den ger tydliga normer för utfodring av tomater, kål, jordgubbar eller andra grödor, samt blötläggning av frön före plantering.

Var uppmärksam på verkningsmekanismen för torvoxidat beroende på kulturutvecklingsstadiet . Allt detta anges i instruktionerna, välj det alternativ du behöver. Observera att detta gödningsmedel inte bara har en stark effekt på jorden och växterna, utan också förbättrar effekten av andra läkemedel.

Det interagerar bra med fungicider, insekticider och andra ämnen. Ett tillväxtstimulerande medel kan appliceras efter behov, när miljön kräver det, eller om så önskas kan en rikare och snabbare skörd erhållas.

Bild
Bild

I det senare fallet är det nödvändigt att börja bearbeta fröet redan före plantering. Om du tar lök, vitlök eller andra trädgårdsurter, måste deras frön eller huvuden blötläggas en dag i en lösning av torvoxidat (1%). Och vattna den sedan en gång i veckan (du kan en gång var tionde dag) med en lösning med samma koncentration.

Genom att utföra regelbunden utfodring kan du få en fjärdedel mer utbyte, och själva rotgrödorna blir 15-17% större än med den vanliga tekniken för deras odling . Som ett resultat av toppdressing med torvoxid går växten in i varje fas av sin utveckling 4-5 dagar tidigare.

Tro inte att du på så sätt slutar med "fyllda" frukter. Torvoxidat är den renaste naturprodukten.

Om du noggrant läser instruktionerna ser du information om att det bidrar till en bättre ackumulering av användbara element och samtidigt minskar mängden nitrater.

Bild
Bild

Med regelbunden användning av sådan matning kommer du att odla miljövänliga produkter av utmärkt kvalitet med en balanserad sammansättning av vitaminer, kolhydrater och proteiner. Förresten, dessa grönsaker kommer att förbli bättre och längre. För att uppnå målet, följ de standarder som anges i bruksanvisningen, vilket nödvändigtvis följer med läkemedlet .… Dess frånvaro bör meddela köparen - det kan tyda på att du erbjuds förfalskade produkter.

En riktig tillverkare kommer definitivt att skriva en bruksanvisning, kommer att berätta i detalj om när, i vilken mängd och för vilka växter det är bättre att använda, han definitivt kommer att ge alla normer för upplösning av koncentratet i vatten.

Rekommenderad: