Glasbad: Med Glas, Hur Man Gör Det Med En Insats Och En Glasvägg Med Egna Händer

Innehållsförteckning:

Video: Glasbad: Med Glas, Hur Man Gör Det Med En Insats Och En Glasvägg Med Egna Händer

Video: Glasbad: Med Glas, Hur Man Gör Det Med En Insats Och En Glasvägg Med Egna Händer
Video: Modern glass table design, 2024, Maj
Glasbad: Med Glas, Hur Man Gör Det Med En Insats Och En Glasvägg Med Egna Händer
Glasbad: Med Glas, Hur Man Gör Det Med En Insats Och En Glasvägg Med Egna Händer
Anonim

Ett glasbadkar är en ovanlig möbel som kan dekorera ditt badrum med stil. Moderna märken erbjuder ett stort utbud av modeller av olika former, färger och texturer, helglasdesign eller alternativ som kombinerar flera material - bland en sådan variation kan du hitta det perfekta alternativet för alla interiörer. I den här artikeln lär du dig mer om modeller av glasbadkar, urvalskriterier och fashionabla kombinationer med andra möbler och finish.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Om du funderar på att köpa ett badkar helt eller delvis av glas, bör du komma ihåg att en så ovanlig inredningsdetalj har sina egna detaljer.

Notera några av nyanserna

Till skillnad från bad gjorda av konststen, keramik- eller gjutjärnsbad täckta med emalj, kommer glas att bli smutsigare mycket snabbare: fettiga fläckar från beröring, ränder från hårt vatten eller från felaktig tvätt kommer att förbli på det. Om du vill att ett badkar i glas verkligen ska se bra ut måste du rengöra det regelbundet med en spegelrengöring

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Om du har små barn eller husdjur är det kanske inte värt att köpa ett glasbadkar - glasväggar är väldigt lätta att bryta, det räcker att släppa en duschslang eller en flaska schampo av misstag. Även en liten genomgående spricka kommer att kräva byte av en hel vägg eller till och med att köpa ett nytt badrum, beroende på design. Dessutom kan en starkare påverkan få skräp att flyga isär och orsaka skada.
  • Ett glasbad är en extravagant sak som inte passar alla stilar i inredningen. Även om du har en modern rumsinställning kan den sticka ut. Det är bäst att stödja badkarets ovanliga design med andra glasföremål - till exempel kan det vara en vägghylla, handfat eller dörr.
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Moderna glas badrumsdesignalternativ är extremt olika. Det är värt att uppmärksamma formen, dekorativa element, själva glasets färg och dess struktur. Det beror på nyanserna om badet passar inuti rummet eller inte.

Försök att inte kombinera glasföremål av olika design i ett utrymme - det är bättre att köpa dem i en uppsättning eller matcha varandra noggrant.

Bild
Bild

Först och främst är det värt att överväga badets form och dess dimensioner - du måste utgå från rummets storlek, för om du initialt har ett litet badrum är det bättre att välja en miniatyrversion.

Det finns flera designalternativ

Rektangulär badkaret ligger nära den traditionella versionen - hörnen kan slätas ut eller lämnas vassa, sådana geometriska lösningar kan se väldigt sofistikerade ut. Ett rektangulärt badkar är praktiskt för praktisk användning och tar inte mycket plats.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Hörn badet har en form nära en triangel. Sådana modeller finns i olika storlekar och små alternativ är ganska lämpliga för ett litet rum, men de kommer inte att vara särskilt praktiska. Bättre att välja ett liknande alternativ i ett rymligt badrum.
  • Oval badet passar dem som gillar mjuka strömlinjeformade former - det är ett bra alternativ för sofistikerade interiörer med genomtänkta små detaljer.
  • Runda bad är mindre populära, men de kan se ganska intressanta ut. För sådana alternativ behöver du mycket ledigt utrymme - om du har ett mycket rymligt badrum kommer en sådan glasprodukt säkert att bli en dekoration och en höjdpunkt i interiören.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland åtföljs glasbad av ett minimum av metallelement för strukturell stabilitet och dränering, och i andra fall blir ytterligare material fullfjädrade dekorativa element. Till exempel kan du hitta snygga glasbadkar i kombination med naturlig eller konstgjord marmor, metall, plast eller trä. De flesta moderna modeller har en enkel och lakonisk design - en botten, en vägg kan tillverkas av ett annat material, eller en dekorativ ram kan göras längs konturen. Mer ovanliga mönster kan hittas. Till exempel kan metall, trä eller plast användas för att skapa invecklade prydnader och mönster på en glasyta.

Oftast väljs transparenta glasalternativ - denna design är den mest neutrala och mångsidiga , en liknande sak kan passa in i många interiöralternativ. Fans av extravaganta lösningar kan också överväga alternativ med färgat glas - det kan vara en knappt märkbar ton, till exempel en blå eller rosa nyans av glas. I andra fall väljs ljusa alternativ - mörkbrunt, rött, gult eller blått glas. Det finns också alternativ med äkta glasmålningar eller med imitation av glasmålningar med hjälp av specialmålning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Slutligen är det viktigt att välja glasets struktur. Det mest populära är det vanliga transparenta glansiga glaset. Utöver det kan du överväga matta modeller, som blir mer praktiska, blir mindre smutsiga och inte sticker ut så mycket i interiören. Slutligen tillverkas badkar ibland med korrugerat glas - vanligtvis ett tätare glas med enkla tredimensionella mönster.

Stillösningar

För att ett badkar ska se harmoniskt ut måste det passa in i den specifika stilen i rummet. Oftast väljs glasmodeller för moderna interiörer - det kan vara minimalistiska alternativ eller ljusa interiörer med ett överflöd av dekorativa detaljer, men de ska inte se traditionella ut. Enkelhet i former och en kombination av ovanliga material är karakteristiska för fashionabla miljöer. Färgschemat kan vara nästan vilket som helst, eftersom transparent glas passar till allt, men komplexa sammansatta färger på ytan kommer att se mest intressanta ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Produkter med glasväggar kan organiskt passa in i eklektisk stil . I en sådan inredning är de mest oväntade kombinationerna möjliga: glas, marmor, trä och keramik kan skapa en elegant och ljus inredning. Både färgade och transparenta glasalternativ är lämpliga. Det är värt att utgå från rummets storlek - om rummet är väldigt litet bör du inte kombinera för många olika element: ett glasbad kommer att räcka för en enda accent.

Varianter med mindre glaselement kan organiskt passa in i Art Nouveau- och Art Deco -stilar. Oftast är det glasväggiga badkar, kompletterade med marmor eller keramik. Glasmålningar och korrugerat glas kommer att se väldigt organiska ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom sådana interiörer är fyllda med små detaljer är det mycket viktigt att stödja badets design med andra glaselement i dekoration, möbler eller tillbehör.

Valbara kriterier

Eftersom ett bad vanligtvis köps under lång tid är det värt att noggrant närma sig valet och köpa en produkt av riktigt hög kvalitet. Tillverkare från Kina bör beaktas med försiktighet - dessa prover kan ofta vara av dålig kvalitet. För det mesta är det värt att överväga produkter från Ryssland och Europa. Om du letar efter en modell med en intressant design kanske du gillar märken från Italien och Finland.

Nu erbjuder VVS -butiker ett stort utbud av produkter ., men många föredrar att göra online -beställningar. Priserna på webbplatser är ofta mycket lägre och utbudet är mycket bredare. Om du beställer ett bad online är det viktigt att se till att tillverkaren är i god tro - köp endast produkter på de officiella webbplatserna för stora märken. Om du är osäker är det bättre att göra en beställning utan förskottsbetalning.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du köper, var uppmärksam på frånvaron av flis och sprickor - det finns risk för produktionsfel eller skada på grund av felaktig transport. Se till att glaset är fast och att fläcken eller konsistensen appliceras jämnt. Kontrollera skarvarna som ansluter glaset till ett annat material.

Att gå till affären är det värt att bestämma önskade dimensioner och utformning av badet i förväg . Du kan ta med dig prover av finish och möbler för att se hur de fungerar med ditt nya köp. Om du inte hittar det perfekta alternativet kan du göra ett badkar med glasväggar själv - det enklaste sättet att göra detta är från ett färdigt metall- eller stenbadkar: du måste klippa en vägg och sätta in glaset. Detta arbete är mycket tidskrävande, därför, om du aldrig har hanterat ett sådant företag, är det bättre att anförtro det till proffs. Många märken accepterar nu anpassade beställningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Om du funderar på att installera ett glasbadkar, men ännu inte vet exakt vilken design du vill ha, överväga alternativ för intressanta interiörer med glasbadkar för inspiration.

Kombinationen av glas och trä kan vara mycket intressant i moderna hållbara interiörer. Denna lösning passar finsmakare av minimalism och naturmaterial - med ett sådant badrum skapar du en enkel men ovanlig inredning

Bild
Bild
  • Det röda glasbadet kommer att tilltala älskare av ljusa och djärva lösningar. En sådan interiör kommer säkert att locka uppmärksamhet. Det är viktigt att stödja den ljusa detaljen med en annan möbel - till exempel välja ett rött handfat. Dessutom fungerar djärva färger bäst i ett rymligt rum. Om du har ett litet badrum kan sådana extravaganta detaljer överväldiga interiören.
  • Badkaret, färdigt med vit plast med glasinsats, kommer perfekt att komplettera den lakoniska moderna interiören. För att göra inställningen intressant kan du experimentera med texturer: glansigt glas och plast kan intressant kombineras med matt tapet och trä.

Rekommenderad: