Geringssåg För Trä Med Brosch: Betyg På De Bästa Geringssågarna. Funktioner Av Universella Modeller. Fördelar Och Nackdelar

Innehållsförteckning:

Video: Geringssåg För Trä Med Brosch: Betyg På De Bästa Geringssågarna. Funktioner Av Universella Modeller. Fördelar Och Nackdelar

Video: Geringssåg För Trä Med Brosch: Betyg På De Bästa Geringssågarna. Funktioner Av Universella Modeller. Fördelar Och Nackdelar
Video: 👉 10 BEST MITER SAW FOR WOODWORKING [2020-2021] 2024, Maj
Geringssåg För Trä Med Brosch: Betyg På De Bästa Geringssågarna. Funktioner Av Universella Modeller. Fördelar Och Nackdelar
Geringssåg För Trä Med Brosch: Betyg På De Bästa Geringssågarna. Funktioner Av Universella Modeller. Fördelar Och Nackdelar
Anonim

Hur man självständigt väljer en geringssåg för en vanlig konsument när han har ett liknande behov. Den mest vettiga lösningen är att använda supporten från en säljassistent: han kommer att förklara allt och till och med demonstrera.

Bara för att göra en sådan konversation mer detaljerad, skadar det inte att bekanta sig med grundutrustningen för denna utrustning innan du besöker butiken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Trä- och metallkärningssågen är ett högspecialiserat statiskt skärverktyg som används för att skära material i en specifik vinkel. Denna förmåga tillhandahålls av en roterande plattform och en rörlig arbetsenhet med en skiva ovanför basen. Geringssagen kan bearbeta smala trälister, stänger och plankor. Dessutom kan den användas för sågning av laminat, orienterade strängskivor och fiberplattor. Denna armatur är perfekt för skärning av plast, aluminiumprofiler och polyuretanlister.

På grund av sin höga hastighet, noggrannhet och användarvänlighet har trimningen ett brett användningsområde . Det praktiseras för snickeri, konstruktion och beklädnadsarbete med träprodukter. Denna enhet är oumbärlig i möbeltillverkningsverkstäder, där exakt och högkvalitativ sågning av produkter är särskilt viktigt. Det finns universella armaturer som utför metalltrimning. Med hjälp av en specialskiva skärs metallprodukter och formade profiler. Sådana sidosågar för metaller används i stor utsträckning i industrier som sysslar med skapande av metall-plastfönster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer

Det finns flera typer av ansiktssågar, beroende på hur produkten bearbetas.

  • Såg med en broach . Tvärsnittet med en broach är utrustad med en specialiserad mekanism för att flytta skivan på en horisontell yta och praktiseras för att såga breda produkter. Den installeras på två lameller i samma riktning, varigenom den rör sig fritt inom gränserna.
  • Såg utan broach . En konventionell såg är inte utrustad med ett sådant alternativ.
  • Kombinerad armatur . Det kombinerade verktyget kan användas både för vändning och som sågning. Sådana blandade modifieringar är utrustade med både en skiva och en kilkniv, samtidigt kompletteras de omedelbart med ett specialiserat bord.

Viktig! Men oavsett den stora listan över enhetsfunktioner är tillförlitligheten och noggrannheten hos några av deras komponenter ofullkomlig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan klassificering kategoriserar ansiktssågarna efter växeltyp

  • Det tandade kugghjulet förhindrar att drivningen glider under bearbetningen av träämnen, vilket ofta händer när trimning utförs med full effekt.
  • Med remdrift utesluts inte en liten glidning, men detta åtföljs inte av ljud. Dessutom är remdrivningen vibrationsfri, vilket bidrar till en längre livslängd.
  • Universell trimning, som också kallas stationär, passar både för upplösning av brädor och för avslutning av ändar. I grund och botten har denna typ av sågklinga en diameter på 25 cm. Den mycket lilla enheten fästs på bordet med hjälp av specialiserade ingredienser. Pendel geringssågen är ofta utrustad med en laserskärlinjeindikator. Denna redskap kännetecknas av sin höga effekt och erforderliga arbetsdjup.
  • Geringssågen finns både för professionellt bruk och för daglig användning. Hushållsapparaten har en enkel design, en effektbalansering från 1000 till 1200 watt och en genomsnittlig stabilitet för relativt tung användning. Hushållssågar kan inte användas utan avbrott eftersom de regelbundet behöver ta pauser och kyla motorn. Samtidigt hanteras hemverktyg perfekt med enkla vardagsproblem.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du köper en geringssåg måste du känna till dess grundläggande egenskaper. Det grundläggande villkoret är verktyget . Om driften av sågen förväntas i mycket sällsynta fall för ekonomiska ändamål, är det i detta fall värt att köpa en trimmer med en typisk uppsättning alternativ. För frekvent användning av en enhet för sågning av produkter av olika bredd är det lämpligt att köpa en multifunktionell geringssåg med en broach, vilket utökar enhetens möjligheter. Det är broachalternativet som används för att arbeta med föremål med mycket stor tjocklek och gör det möjligt att öka skärbredden, vars parameter inte är tillräckligt stor för vanliga modifieringar, vilket också ökar verktygets funktionalitet.

Nästa aspekt är instrumentets säkerhet . Oavsett utrustningens pris måste dess struktur innehålla ett skyddshölje och en funktion för att blockera oavsiktlig start av enheten. När du väljer ett verktyg måste du ta hänsyn till dess storlek och vikt. Det ska vara flexibelt och bekvämt. Vid arbete på höjden är det lämpligt att använda en liten och lätt enhet snarare än en skrymmande tung enhet. Skärets djup och bredd bestämmer syftet med riggen, anger vad den kan göra. För högkvalitativt arbete är det nödvändigt att välja ett sågblad med en storlek på minst 20 centimeter. Ju större denna parameter, desto lättare är det att använda enheten. När du letar efter en specifik modifiering är det nödvändigt att ta hänsyn till kvalitetsindikatorn för materialet från vilket sängen och svängblocket är gjorda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa trimmerna

Korssnitt med broach

Dewalt DWS 780 avser professionell utrustning, används för bords- och golvsågning av träämnen. Utrustningens höga stabilitet beror på närvaron av styrningar och ben. Startknappen sitter på ett bekvämt handtag, stängd form. Överhettning av motorn förhindrar inbyggd kylning av hög kvalitet. Säker drift garanteras av ett glasartat skyddsomslag. Arbetsbordets speciella struktur gör det möjligt att rotera det med 50 och 60 grader, såväl som åt sidorna.

Fördelarna med denna modell är följande:

  • kraft;
  • stabilitet;
  • kvalitet;
  • stor skala av vinklar;
  • låg ljudnivå.

Bland nackdelarna är följande:

  • standardklämma av låg kvalitet;
  • passage av spån genom dammborttagningssystemet;
  • stor massa.
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinerat prov

Makita LH1040F avsedd för tvär- och längsgående sågning av trä, mjukt järn och plastprodukter. Säkerheten garanteras av den dubbla skyddsisoleringen och motorbromsen, som stoppar skivan när den är avstängd, dessutom belysningen på arbetsplatsen. Den största fördelen med sågen är dess mångsidighet, som gör enheten till en sågmaskin. För att arbeta med långa produkter finns det en bordsförlängning; blockering av skivan förhindras med hjälp av en speciell spaltkniv.

Det är värt att lyfta fram följande fördelar med modellen:

  • högkvalitativ montering;
  • multifunktionalitet;
  • mjukstart;
  • närvaron av bakgrundsbelysning.

Detta verktyg har nackdelar som:

  • hög kostnad;
  • det finns ingen broach.
Bild
Bild
Bild
Bild

Träklippning

Metabo KGS 315 Plus är ett professionellt verktyg. Denna modell är avsedd för arbete i trä, mjuka metaller och plast. Sågning kan göras i vinklar upp till 46 grader i två riktningar. Enheten fungerar fritt under lång tid under ökad belastning. Avloppssågbladet har en avtagbar tand. Utrustningen inkluderar en bordsförstoring, en klämma för produkter och höjdprofiler som rör sig åt sidorna.

Följande fördelar är värda att lyfta fram:

  • snabb diskbyte;
  • styrka;
  • säkerhet;
  • sågning i hörnen;
  • stabilitet.

Bland nackdelarna är följande:

  • hög kostnad;
  • vikt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Metall vänd

Makita 2414 OBS praktiseras vid sågning av PVC, icke-järnhaltiga och järnhaltiga metaller. Säkerheten säkerställs genom ett starkt skyddande skydd av skärskivan, en gnistskydd som täcker arbetsplatsen från att paras med utrustning. Det finns ett axelhållningssystem för snabba skivbyten. Sågen är utrustad med dubbel isolering, har en kompakt storlek. Den kan användas både för hushållsändamål och för sågning av metallprodukter i en liten verkstad.

Det är värt att notera sådana fördelar som:

  • motorn värms inte upp under ansträngande och långt arbete;
  • slät snitt utan att slå;
  • fasta idegranar;
  • kan klippa skenor.

Den största nackdelen är att när man arbetar med tjock metall kräver det en genomsnittlig belastning.

Rekommenderad: