Dekorativ Tegelsten (36 Foton): Storlekar Och Typer Av Röda Och Grå Lagrade Tegelstenar På Väggen, Färger På Väggkeramiska Element I Loftstil

Innehållsförteckning:

Video: Dekorativ Tegelsten (36 Foton): Storlekar Och Typer Av Röda Och Grå Lagrade Tegelstenar På Väggen, Färger På Väggkeramiska Element I Loftstil

Video: Dekorativ Tegelsten (36 Foton): Storlekar Och Typer Av Röda Och Grå Lagrade Tegelstenar På Väggen, Färger På Väggkeramiska Element I Loftstil
Video: Klimex att sätta dekorativ sten 2024, Maj
Dekorativ Tegelsten (36 Foton): Storlekar Och Typer Av Röda Och Grå Lagrade Tegelstenar På Väggen, Färger På Väggkeramiska Element I Loftstil
Dekorativ Tegelsten (36 Foton): Storlekar Och Typer Av Röda Och Grå Lagrade Tegelstenar På Väggen, Färger På Väggkeramiska Element I Loftstil
Anonim

Varje byggnad och efterbehandlingsmaterial har sina egna specifika egenskaper. Detta gäller fullt ut för dekorativa tegelstenar. Många känner dock inte väl till dess egenskaper och karakteristiska punkter som gör att de kan göra ett kompetent val.

Bild
Bild

Särdrag

Väggens tegelyta inspirerar omedvetet tanken på tillförlitlighet och oförstörbarhet, strukturens kvalitet. Från henne och andas mys. Men klassiskt tegel är sämre än mer moderna material, och i vissa fall är det nödvändigt att överge det. Det finns dock en bra väg ut ur situationen. Den består av att täcka en vägg av ett annat material med dekorativa tegelstenar.

Bild
Bild

En sådan beläggning kan appliceras både inuti och utanför rummet. Valet av en viss sort beror på platsen där efterbehandlingen ska göras. Dekorativa tegelstenar för innerväggar tillverkas med gips och material baserade på det. Men om efterbehandlingsmaterial väljs för att dekorera ytterväggar, är det lämpligt att ge kompositioner av cementblandningar företräde. Oftast imiteras stenen med gjutgips av GF10 -modifieringen.

Bild
Bild

Jag måste erkänna att detta material är ganska dyrt. Skivan motiveras dock av att konstruktionerna är hållbara och används länge. Istället för detta ämne kan alabast- eller gipsblandning användas. I vissa fall tillverkas dekorativa tegelstenar för hand för att spara pengar och få en produkt som är perfekt för dina behov.

Bild
Bild

Fördelar

Dekorativa tegelstenar är överlägsna andra finishmaterial:

  • dess styrka;
  • stabilitet i olika väderförhållanden;
  • minimikrav för vård;
  • behöver inte måla ytan;
  • brand- och temperaturbeständighet;
  • byggnadens termiska säkerhet;
  • estetiska egenskaper.
Bild
Bild

Brister

Men det är viktigt att förstå att tillsammans med de positiva aspekterna har dekorativa tegelstenar sina svagheter. Det är ganska dyrt och förlåter inte installationsfel. Detta material, trots alla ansträngningar från ingenjörer, har fortfarande en hög specifik vikt. Det är mindre än för byggstenar, men mer än för ett antal andra efterbehandlingsmaterial. Hantering av dekorativa tegelstenar kräver erfarenhet, viss kompetens och omsorg, så ibland är det till och med lämpligt och lönsamt att vända sig till proffs för installation.

Bild
Bild

Vyer

Många alternativ har utvecklats som gör att du kan skapa ett elegant externt och internt utseende på huset. Användningen av åldrade tegelstenar hjälper till att minska kostnaden för att dekorera ytan. Den visuella effekt han skapar, med unika chips och ett utbud av färger, kommer att glädja nästan alla. Men problemet är att fabrikstillverkade lagrade keramiska tegelstenar kostar mycket pengar. Därför erhålls det i vissa fall oberoende.

Bild
Bild

Ja, vad gäller tekniska egenskaper är en sådan produkt sämre än märkesprover. Men om endast en yttre känsla av likhet krävs kan denna nackdel ignoreras. I skickliga händer kan även de billigaste tegelstenarna av märkena M125, M150 eller M200 förvandlas till någon form av dekoration. Dålig geometri övergår från en nackdel till en dygd. Samtidigt kommer produkternas mekaniska kvaliteter, om de görs på rätt sätt, som bäst.

Bild
Bild

Ibland flisas framsidan av keramiska tegelstenar för att skapa en uttrycksfull lättnad. En hacka rekommenderas för detta jobb. Därefter appliceras ett färgämne på samma sida (doppa själva tegelstenarna i en speciell behållare). Sedan får de torka.

Åldringen i sig kommer att kräva användning av:

  • en uppsättning hammare av olika storlekar;
  • kvarn;
  • mejsel;
  • sandblästringsmaskin.
Bild
Bild

Det finns också en alternativ lösning, där begagnade tegelstenar används, och fasaden är täckt med en komposition som förutom dekorativa också har skyddande funktioner. De börjar med att köpa en tegel i full vikt, som måste rengöras från framsidan med en kvarn från den tidigare lösningen. Sedan appliceras speciella marker med en klubba, själva blocken läggs på en kalkbruk. Samma lösning används för puts. Den förberedda väggen är täckt med fasadfärger, vilket uppnår en originaleffekt på grund av en mängd olika färger; sedan är det täckt med en matt lack.

Bild
Bild

Med tiden kommer ytan fortfarande naturligtvis att blekna och blekna. Men detta problem är löst helt enkelt: Använd bara en speciell färg vid rätt tidpunkt. För att skjuta upp det här ögonblicket måste du omedelbart täcka ytan med hydrofoba föreningar. De hjälper murverket att behålla sitt ursprungliga utseende längre. Men innan du väljer ett specifikt alternativ är det bättre att rådgöra med specialister. Det är viktigt att förstå att en "riktig" konstgjord efterbehandlingstegel är fundamentalt annorlunda än ett vanligt väggprov.

För tillverkning av detta material används:

  • betong;
  • vatten;
  • sand;
  • färgkomponenter;
  • stärka tillsatser.
Bild
Bild

Denna blandning blandas mycket noggrant och stor uppmärksamhet ägnas åt noggrannheten i det valda receptet. Tillverkare av färgade, mörka och ljusa väggstenar försöker lika gärna hålla den kemiska sammansättningen av sin produkt hemlig. Därför kan konsumenterna bara fokusera på produktens utseende. Och det kan vara extremt varierande. Externt har den gamla tegelstenen, täckt med graciösa flis, som slitna och ojämna på utsidan, blivit utbredd.

Bild
Bild

Men vissa människor föredrar ett smidigt dekorativt block som ser ut som klinker. I vilket fall som helst, om tillverkare sätter målet att få en detaljerad ritning med en ritning av små funktioner, använder de en mer komplex form. Därför måste du betala extra för bildens nåd och utmärkta utseende. Det är viktigt att förstå att varje konstgjord tegel bara imiterar en "riktig" tegelyta, men i själva verket förblir en kakel, vars tjocklek sällan överstiger 1,5 cm. Detta material är billigare än klinker och orsakar inte skada vid användning.

Bild
Bild

Ytterligare en nyans måste förstås tydligt: för hela ekonomin med dekorativa tegelstenar med egna händer har den sällan en speciell kvalitet. Och huvudorsaken beror på att offentligt sålda blanketter och teknisk dokumentation för dem noggrant bevakas av stora företag. De är trots allt inte intresserade av att minska antalet köpare av färdiga produkter. Men valet av dekorativa tegelstenar som produceras av stora fabriker är tillräckligt stort för att "täcka" alla behov. Dessutom är receptet och metoderna för bearbetning av råvaror naturligtvis också en affärshemlighet.

Bild
Bild

Industriella dekorativa tegelstenar kan också vara eldfasta. För hushållsändamål används eldfasta material baserade på kiseldioxid eller en blandning av aluminium med silikater. När du väljer sådana block måste du först och främst uppmärksamma värmekapacitetsnivån. Chamotte och magnesit är lämpliga för att täcka utsidan av ugnens förbränningskammare, för att klä olika värmepannor. Erfarna spisar föredrar definitivt eldstensstenar istället för dinasstenar, eftersom:

  • den senare är mycket hård, skär inte bra eller går sönder;
  • detta material är tungt;
  • trots sin hårdhet är den också ömtålig;
  • tillverkare avviker ofta från GOST -kraven genom att tillämpa individuellt utvecklade specifikationer.
Bild
Bild

Men ändå har förstklassig eldstad bara en smal "nisch" - vändning av härdar och skorstenar. Alternativa material krävs för att dekorera andra delar av rummet. Glasstenar är värda att notera bland dem. Denna dekorativa beläggning blir mer och mer populär, och experter uppskattar det som mycket lovande. Glasblock hjälper till att spara pengar på uppvärmning, de är ogenomträngliga även för stark fukt.

Bild
Bild

Ett brett utbud av färger, yttre texturer låter dig både kvitta befintliga interiörer och skapa en originalkomposition från grunden. Men även de bästa glasstenarna är inte tillräckligt starka. Det betyder att du måste övervaka deras transport, lagring och stuvning noggrant. Annars skadas ytan lätt. Om alla tekniska krav är uppfyllda kommer den transparenta "tegelstenen" att ge:

  • utmärkt ljudisolering;
  • utmärkta sanitära och miljömässiga egenskaper;
  • motståndskraft mot daglig mekanisk stress.
Bild
Bild

Glasstenar är perfekta för ett badrum. Dess egenskaper gör det möjligt att använda block som huvudbyggnadsmaterial. Eftervård är relativt enkelt och rengöring är inga problem. De flesta designers rekommenderar att man använder glasstenar för att skapa kaotiska kompositioner. Sådana element passar bra in i modern inredning.

Bild
Bild

Glasstenar används också för att dekorera lokaler eftersom de är lätta att byta ut. Om enskilda block är skadade kan bara de bytas ut utan att vidröra resten av väggen. Skillnaden mellan modifieringarna av glasstenar uttrycks i:

  • lättnad;
  • mekanisk styrka;
  • kemisk sammansättning;
  • tillverkningsmetod.
Bild
Bild

En tegelsten av glas är mycket tyngre än glasstenar. Dessutom kostar denna produkt mer och dess färger är mindre - men under arbetet kan du ändra utseendet på produkterna. Utan några problem kan du skapa ett mönster som passar dig själv. Eftersom glasstenar är tunga är det värt att beräkna den belastning som genereras från början. Alla hus har inte en grund och bärande strukturer som tål det, så beräkningen hjälper till att undvika utslag.

Bild
Bild

Tillverkare ändrar färgen på dekorativt glas genom att lägga till speciella pigment. Teknik har utvecklats som gör det möjligt att måla både materialets yta och hela dess tjocklek separat. En färgad sort av tegelstenar kan erhållas genom värmebehandling (med samtidig exponering för alkalimetalloxider, kvartssand). Andelen reagenser som används bestämmer inte bara den färdiga produktens tonalitet. Den visar hur stark produkten är, oavsett om den blir tät eller relativt lätt.

Bild
Bild

Förutom glas kan även dekorativa betongstenar användas. Den kan användas under lång tid, samtidigt som den behåller ett elegant utseende. Imitation av naturmaterial uppnås ofta med ett ojämnt ytskikt. Stenen kan användas för att dekorera väggar och andra ytor både i ett privat hus och i en stadslägenhet. Även de som bara har grundläggande murningskunskaper kommer att kunna utföra allt arbete.

Bild
Bild

Lämpliga stilar

Dekorativ tegelsten, oavsett vilket material den är gjord av, är endast lämplig för vissa dekorationsstilar. Det används ofta för att dekorera rum i loftstil. Detta är nästan idealiskt i det här fallet: det är svårt att hitta ett bättre sätt att efterlikna en gammaldags tegelvägg. Om allt görs korrekt verkar det som att det inte finns moderna bostäder i närheten, utan en byggnad som byggdes åtminstone under första halvan av 1900 -talet (om inte tidigare). Det är viktigt att förstå att även det mest genomarbetade loftet är visuellt aggressivt och kan vara tröttsamt med tiden.

Bild
Bild

Därför måste designen spädas:

  • golvmattor i rika färger;
  • blomsterarrangemang;
  • uttrycksfulla stoppade möbler.
Bild
Bild

Antag inte att dekorativa tegelstenar endast är lämpliga för hus i loftstil. Där ägarna föredrar land eller dess olika halvantika versioner kan detta material också användas. I det här fallet, använd den lättaste tegelstenen och försök att lägga den så vackert som möjligt. Detta är inte förvånande, för konceptet är också annorlunda - nu är lokalerna inte gjorda som en "gammal fabrik eller lager", utan som ett mysigt lantligt hus.

Bild
Bild

För att förstärka detta intryck kan massiva mörka naturliga träbjälkar användas. Men det rekommenderas inte att införa några artificiella detaljer i kompositionen, de kommer omedelbart att störa integriteten i landets inre. En liknande stil kan användas för ett kök backsplash och för väggar i enskilda rum. Användningen av dekorativa tegelstenar är också lämplig i högteknologisk stil. Men tillvägagångssättet, naturligtvis, borde vara annorlunda.

Bild
Bild

I det här fallet skapas interiörer med geometriskt verifierade relationer. Det rekommenderas att använda mycket rena färger istället för att blanda olika färger. Den perfekta lösningen är rektanglar i grå eller vita färger. Denna lösning är lämplig för rum i affärsstil. Minimalism och lakoniska former är vad du bör sträva efter i det här fallet.

Dekorativa tegelstenar kan också användas i engelsk stil . Här kommer inte grovt, eftertryckligt landsbygdsmaterial att fungera. Det är nödvändigt att använda noggrant utförda block som perfekt kombineras med naturligt trä. Det engelska rummet är gjort i ett enda färgschema. Denna omständighet måste beaktas även när du väljer dekorativa element för inramning av en öppen spis.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Även om dekorativa tegelstenar matchar grundstilen, ska du inte skynda dig att sätta den på väggen. Det är nödvändigt att uppmärksamma produkternas andra egenskaper. Tjocklek och andra dimensioner bestäms individuellt, men man måste komma ihåg att element som är för tjocka kommer att visa sig vara onödigt tunga. När du väljer en inredning för ett sovrum måste du föredra beläggningar med ett diskret utseende. Om du bryter mot detta krav kan du få en pretentiös, för spänd känslomässig miljö.

Bild
Bild

Dekorativa tegelstenar som är avsedda för en backsplash i köket måste vara så motståndskraftiga mot fukt, fett och värme som möjligt. Släta block, vars yta är resistent mot tvättmedel, föredras. När du planerar att använda tegel för att dekorera kompakta områden runt entrén måste du välja produkter som kan appliceras fragmentariskt. Annars blir designen krånglig och krånglig, den ser för obekväm ut. Men bortsett från designegenskaperna. Det är också nödvändigt att ta hänsyn till rent tekniska frågor.

Bild
Bild

Så det är lämpligt att använda klinker där luftfuktigheten är hög. Det används i badrummet, i köket, liksom i utformningen av fasader. Låg absorption av vatten av beläggningen är en mycket viktig egenskap, tack vare vilken livslängden för produkterna är mycket lång.

Det finns tre huvudytformat:

  • glaserad;
  • matt;
  • med en uttalad lättnad.
Bild
Bild

Dekorativa gipsstenar rekommenderas inte för användning i fuktiga rum. Undantaget är produkter med ett speciellt skyddande lager. För att trimma hörnen används speciellt förberedda lockiga delar. Oavsett luftfuktigheten i rummet kan du använda polyuretanpaneler som återger reliefen av "riktiga" tegelstenar. Dessa produkter rekommenderas för sanitära anläggningar och köksgrupper.

Bild
Bild

När det gäller de föredragna färgerna rekommenderar designers att använda:

  • en kombination av röda och bruna färger;
  • vita och röda toner (det här är de mest utbredda nyanserna);
  • en kombination av bruna och sandfärger;
  • kombinerar vitt med sand och gråtoner.
Bild
Bild

Dekorativa gipsstenar kan vara mycket stora. Ibland är det samma storlek som en dubbel keramisk tegelsten. Fördelen med detta material är dess överkomliga kostnad. Keramiskt material används ofta även utomhus. Det är ganska motståndskraftigt mot frostigt väder.

Exempel i interiören

Rött dekorativt tegel, även om det inte är för mättat i färg, kombineras perfekt med ett "vitt" rum. Speciellt när möblerna också är målade i de lättaste färgerna. Grå dekorativa tegelstenar passar främst in i mer strama och lakoniska interiörer. Svart dekorativt material används främst som kontrast. En svart vägg ser bäst ut i ett ljust rum.

Rekommenderad: