Vad är En Enda Tegelsten? Storlek På 1 Produkt, Tegelhöjd

Innehållsförteckning:

Video: Vad är En Enda Tegelsten? Storlek På 1 Produkt, Tegelhöjd

Video: Vad är En Enda Tegelsten? Storlek På 1 Produkt, Tegelhöjd
Video: MURARE 3 TIPS OCH TRICKS 6 TEGELSTENAR SOM MURARKLOSSAR 2024, Maj
Vad är En Enda Tegelsten? Storlek På 1 Produkt, Tegelhöjd
Vad är En Enda Tegelsten? Storlek På 1 Produkt, Tegelhöjd
Anonim

I flera årtusenden har lera varit det viktigaste byggmaterialet. Under denna tid har mänskligheten gjort många upptäckter, utvecklat unik teknik. Keramiskt tegel är dock fortfarande ett klassiskt material för konstruktion. Dess prestanda kan säkert kallas unik.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Ett enda tegel har flera namn, som avgör dess vidare användning:

  • arbetstagare;
  • vanligt;
  • standard.

Produkten har en slät yta. För individuell konstruktion används ibland tegel med en korrugerad yta. Tillverkare producerar dessa vackra produkter med en hålighet på upp till 70%.

Volymen på 52 artiklar tar upp en kvadratmeter. För att fylla en kubikmeter behöver du 512 bitar. Enstaka material är indelat i flera grupper:

  • korpulent;
  • med tekniska hål.
Bild
Bild
Bild
Bild

Produkten tillverkas i flera märken: M75, M200. Siffran anger materialets styrka. Ju högre den är, desto starkare är produkten. För byggandet av en liten envåningsbyggnad är märkena M75 och M100 lämpliga. När byggnader med flera våningar byggs används produkter med högre hållfasthet. Endast kvaliteter från M125 och högre klarar tung belastning.

Keramisk enkel tegelsten förfaller aldrig, den utsätts inte för förstörelse av olika mikroorganismer. När man bygger ett hus av enstaka element är det tillåtet att använda armerade betongplattor för överlappning. Teglens små dimensioner gör det möjligt att använda detta byggmaterial för att skapa komplexa strukturer. Och även sådana tegelstenar används för att dekorera redan byggda byggnader.

Olika sorter

Byggare använder keramiska produkter för en mängd olika ändamål. De är indelade i flera typer:

  • ihålig
  • inför
  • lockig
  • korpulent
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den mest ekonomiska är en ihålig produkt. Blocket är mycket mer ekonomiskt än den fasta versionen. Produkten kännetecknas av sin låga vikt och låga frostbeständighet. Dessutom ökar värmeisoleringen flera gånger på grund av förekomsten av flera hål i ett enda tegel.

Det finns inga porer i en fyllig produkt, därför har ett sådant byggmaterial flera tekniska parametrar:

  • hög styrka;
  • frostbeständighet;
  • motståndskraft mot mekanisk påfrestning.

En av nackdelarna med enstaka keramiska tegelstenar anses vara dålig värmeisolering, eftersom materialet har låg porositet.

Bild
Bild

Facing (formade tegelstenar) används huvudsakligen för dekorativa ändamål. Lockiga fasader är gjorda av detta material och runda bågar är dekorerade. För dessa ändamål används båda typerna av tegel samtidigt: ihåliga, korpulenta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enstaka keramiska byggstenar är indelade i flera grupper

  1. Standard . Väggar, skiljeväggar och andra liknande produkter tillverkas av den. För bearbetning är det nödvändigt att cementera väggarna med efterföljande puts.
  2. Ansiktsbehandling . Den används för att avsluta fasadens framsida.
  3. Hög styrka . Skiljer sig från andra produkter med hög hållfasthet. Har ökad densitet, har utmärkta vattentäta egenskaper.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tekniska egenskaper

Den främsta utmärkande kvaliteten hos en enda brun (röd) tegelsten anses vara ökad hållfasthet. Detta byggmaterial är mycket motståndskraftigt mot inre belastningar som tenderar att förstöra produktens struktur. Produkten betecknas med bokstaven "M", vilket indikerar styrkan. Till exempel betyder M100 att tegelstenen med stark kompression tål ett tryck på 100 kg per 1 kvm. centimeter.

En annan viktig parameter är böjhållfasthet. Ett fast block av märket M100, enligt nuvarande standard, måste fritt klara ett spricktryck på 22 kg per kvadratmeter. centimeter. Ihåligt tegel kan bara bära 16 kg.

Med en sådan skillnad i hållfasthetsindex har produkter av samma märke samma egenskaper. Vid design av en byggnad beaktas inte bara draghållfasthet. Flera ytterligare parametrar beaktas:

  • typ av lösning;
  • tegelgrad:
  • stelningsförhållanden;
  • sömkvalitet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För konstruktion av en byggnad väljs en tegelsten som har vissa fuktabsorberande egenskaper. Detta byggmaterial är inte rädd för temperaturförändringar. Tegel tål fritt under minusgrader, är inte rädd för värme. Dessutom behåller dess tekniska egenskaper sitt ursprungliga värde under lång tid.

Keramisk enkel tegelsten, om den träffas, ska ringa högt . Detta är ett tecken på bra eldning. En tegelsten som har smält kanter med en framträdande svart kärna avfyras. Detta material används endast för att skapa en grund för låga byggnader. Det är helt olämpligt för murade väggar.

Massan av en fast standard tegelsten överstiger inte 4 kg. Dess densitet bestämmer graden av tryck som en kubikmeter av produkten tål under stark kompression.

Huvudsakliga fördelar

Det enda keramiska blocket anses vara ett klassiskt byggmaterial som används för konstruktion av olika bostadsutrymmen.

Produktens tillförlitlighet, dess höga prestanda har bevisats i århundraden. Under så många år har enstens tegel blivit en erkänd ledare inom konstruktionen av olika strukturer.

Miljövänliga ämnen används för tillverkning av keramiska produkter:

  • sand;
  • lera.

För att erhålla höghållfasta keramiska tegelstenar använder fabrikerna inga ytterligare tillsatser.

Hög hållfasthet utmärker detta byggmaterial. Dess värde når nivån av naturlig granit. Det kommer inte att vara svårt att bygga en byggnad med en höjd av cirka 1 tusen meter av massiva keramiska tegelstenar.

Detta material kännetecknas av sin hållbarhet . Byggnader byggda av tegel för hundratals år sedan står kvar än idag. De är så hållbara att de kan användas fritt. Tegelbyggnader har en enorm garantitid - cirka 100-150 år.

Enkelt tegel tål lätt hög luftfuktighet. Det torkar snabbt. Tack vare sin "andningsförmåga" upprätthåller rummet alltid ett gynnsamt klimat.

Tegel har ett lågt fuktabsorberingsvärde. Det överstiger inte 6%. Detta byggmaterial är mycket motståndskraftigt mot aggressiva miljöer. Han är inte rädd för syror och alkalier.

Tegel anses vara ett brandsäkert material. Det brinner inte. Även i mycket hård frost förblir tegelns egenskaper oförändrade. Byggnader av detta material har utmärkt ljudisolering.

Väggar klädda med enstaka keramiska tegelstenar kräver inte ytterligare isolering. De är så varma att de inte behöver täckas med mineralull eller andra isolerande material. Ett gynnsamt mikroklimat skapas alltid i byggnaden. Tack vare kapillärstrukturen är rummet naturligt konditionerat.

På grund av sin höga hållfasthet och tillförlitlighet behöver byggnader i röda tegelstenar inte behöva repareras på länge.

Bild
Bild

Var tillämpas

Detta byggmaterial har funnit stor tillämpning vid konstruktion och dekoration av en mängd olika strukturer:

  • grundresektion;
  • installation av interiörpartitioner;
  • installation av bärande konstruktioner;
  • exteriörbeklädnad av byggnader;
  • konstruktion av eldstäder med efterföljande efterbehandling;
  • ugns murverk;
  • heminredning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I praktiken är byggnadens väggar uppförda av enstaka tegelstenar, olika skiljeväggar är monterade . Stora byggorganisationer föredrar att arbeta med sådant material. Resultatet är pålitliga och vackra byggnader som förmodligen kommer att stå i hundra år utan reparation.

Övergripande mått på en enda tegelsten

När transportbandsproduktionen dök upp blev det nödvändigt att standardisera måtten på tegel. Under förra seklet etablerades en obligatorisk storlek i Sovjetunionen: 250x120x65 mm. Produktens massa bör inte vara högre än 4, 3 kg. Idag fastställs standarddimensioner av GOST.

I europeiska länder betecknas ryska tegelstenar RF. De mest efterfrågade tegelstorlekarna i Europa är:

  • NF är normalt.
  • DF är tunn.

Deras dimensioner är något mindre än de för en klassisk rysk produkt. Flera standardstorlekar produceras i väst:

  • 240x115x71 mm;
  • 240x115x52 mm;
  • 200x100x50 (65) mm;
  • 250x85x65 mm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Under det senaste decenniet finns ett enda keramiskt block med en längd på cirka 500 mm på marknaden. Därför är det nödvändigt att i förväg förutse vilka standardstorlekar på produkten som måste användas, så att en situation med "olämplig storlek" inte uppstår i murverket.

I europeiska länder är DF -märket den optimala storleken för att bygga en byggnad . Murverket för en sådan produkt uppfyller arkitektoniska klassiker. Storleken på NF gör det dock möjligt att spara lösningen. Denna storlek gör att du snabbt kan sätta upp väggar över ett stort område. En kvadratmeter rymmer 60 "tunna" och 50 "normala" produkter.

För Sovjetunionen ansågs accelerationen av konstruktionstakten, samtidig materialbesparing, vara den viktigaste uppgiften. Därför började byggnader från 30 -talet byggas från block med dimensioner på 250x120x88 mm. Lite senare dök en dubbel tegelsten upp. Dess dimensioner nådde 250x120x138 mm.

Dessa produkter gjordes ihåliga. Detta gjorde det möjligt att minska massan av tegelväggar. För byggnader i flera våningar som inte har en betongram är denna minskning av stor vikt.

För att ge byggnaden ett dekorativt utseende skapades tegelverket ofta av två typer av block. Standardprodukter användes tillsammans med tegel med ökade dimensioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För närvarande har blocket 250x85x65mm (0, 7NF) blivit utbredd. Faktum är att den motstående keramiska produkten kan användas utan ytterligare värmeisolering. Men det grundläggande kravet är att minska trycket på grunden, särskilt när det gäller restaureringsarbeten i den gamla byggnaden. Anpassade storlekar hjälper till att lösa detta problem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Byggare anser att keramiska produkter är det mest lämpliga materialet för beklädnadsarbete. För att implementera ett arkitektoniskt koncept är det nödvändigt att ha produkter i olika nyanser, alla slags former och typer. För dessa ändamål producerar industrin flera typer av byggstenar:

  • glasad
  • artificiellt åldrad
  • textural
  • brokig

Dessa vackra produkter kombineras perfekt i murverket. De minskar inte byggnadens hållbarhet med obligatorisk iakttagande av en enhetlig storlek.

Användningen av en standardstorlek gör det möjligt att exakt beräkna den erforderliga mängden material för byggandet av en byggnad. Dessutom blir felet minimalt. Ett hus byggt av ett keramiskt block kommer att vara varmt, pålitligt och hållbart.

Rekommenderad: