Kultivator "Kaliber": Egenskaper Hos Modellerna MK-7.0 Ts Och MKD-9E, 55 B&S Quantum 60 M.fl

Innehållsförteckning:

Video: Kultivator "Kaliber": Egenskaper Hos Modellerna MK-7.0 Ts Och MKD-9E, 55 B&S Quantum 60 M.fl

Video: Kultivator
Video: Обзор мото культиватор КАЛИБР мк-7.0ц 2024, Maj
Kultivator "Kaliber": Egenskaper Hos Modellerna MK-7.0 Ts Och MKD-9E, 55 B&S Quantum 60 M.fl
Kultivator "Kaliber": Egenskaper Hos Modellerna MK-7.0 Ts Och MKD-9E, 55 B&S Quantum 60 M.fl
Anonim

Många föredrar att odla jordbruksprodukter på egen hand och har alltid färska säsongsgrönsaker och frukter på bordet. För att göra jordbruksarbetet bekvämt har många tekniska anordningar skapats. För odling av inte för stora områden är odlare lämpliga. Kultivatorn "Kaliber" sticker ut bland dem.

Urval och drift

Marknaden erbjuder ett bra urval av odlare. De skiljer sig åt i effekt, vikt, hastighet, motortyp och pris. Odlare är utformade inte bara för att lossa marken och radavstånd, utan också för harvning, avlägsnande av ogräs, blandning av gödningsmedel, kullning och till och med skörd.

Att köpa en tung maskin med ett brett spektrum av funktioner är dock inte alltid lämpligt. Innan du köper är det inte överflödigt att jämföra enheternas tekniska egenskaper.

Bild
Bild

Först och främst är det nödvändigt att bedöma volymen och listan över verk, svårighetsgraden av deras genomförande. För en liten sommarstuga med lätt, regelbundet odlad jord är små modeller med inte högsta effekt och produktivitet lämpliga. För gårdar, för områden med tät stenig jord, är tunga motorodlare lämpliga.

Du måste utvärdera din egen kunskap och förmåga att arbeta med teknik . Den enklaste att använda är den elektriska jordfräsaren. Den är idealisk för underhåll av växthus, rabatter, små sängar. En kvinna kan också kontrollera det. En elektrisk apparat kräver dock en strömkälla i närheten. Bensin- och dieseldrivare är mer effektiva, men de kommer att kräva att ta hand om tillgången på reservdelar, tanken och byta rem.

Bild
Bild

Möjlighet att installera bilagor

För att enheterna ska fungera under lång tid och inte misslyckas måste de fungera korrekt, underhållas noggrant enligt kraven som anges i instruktionerna. Bensin bör fyllas med högkvalitativt bränsle, rengöras och smörjas, i tid mindre reparationer. När du byter delar, till exempel ett kugghjul, bör du välja originaldelar från tillverkaren. Diesel walk-behind traktorer är mer hållbara och pålitliga, har utmärkt prestanda. Men vid en haveri blir reparationer mycket kostsamma. Att regelbundet starta motorn med full effekt i två timmar hjälper till att undvika obehagliga händelser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

"Caliber" erbjuder en mängd olika modeller som har visat sig bra, har ett optimalt förhållande mellan pris och kvalitet. Till exempel lämnas bra recensioner om modellen "Caliber MK-7, 0 Ts ". Denna bensinenhet är kraftfull, lämplig för arbete på hårt, oförskämt mark. Det tillåter plöjning till 35 cm djup med en maximal arbetsbredd på 85 cm.

Modellen "Kaliber MKD-9E" utmärks av utmärkt funktionalitet . Dieselenhet med en kapacitet på 9 liter. s, kommer att klara nästan alla jordbearbetningsuppgifter. Tillbehör som inte ingår i paketet kan fästas på kultivatorn. För små till medelstora områden klarar Caliber 55 B&S Quantum 60. Med dess hjälp kan du ploga och lossa jorden, bearbeta gångarna. Den har en optimal balans mellan tillförlitlighet, teknisk prestanda och pris. Enheten har en ökad livslängd, hög effekt. Dessutom är den enkel att förvara och transportera tack vare de vikbara handtagen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om en kvinna eller en äldre person jobbar i en sommarstuga, du bör vara uppmärksam på den lättmanövrerade kultivatorn Caliber "Countryman KE-1300 ", som bara väger 3,4 kg. Med hjälp kan du bearbeta sängarna både i det öppna fältet och i ett växthus. Fällbart handtag för enkel transport och förvaring. Den har tyst drift och inga avgaser.

Rekommenderad: