Krotof Walk-behind Traktorer: Funktioner I 7, 9 Och 13 Hk Modeller. S., Tips För Att Välja En Förgasare För Dieselmotorblock

Innehållsförteckning:

Video: Krotof Walk-behind Traktorer: Funktioner I 7, 9 Och 13 Hk Modeller. S., Tips För Att Välja En Förgasare För Dieselmotorblock

Video: Krotof Walk-behind Traktorer: Funktioner I 7, 9 Och 13 Hk Modeller. S., Tips För Att Välja En Förgasare För Dieselmotorblock
Video: Tractor and Failure in the Field - Mobile Service Vehicle for Kids | Traktor Wymiana Koła 2024, Maj
Krotof Walk-behind Traktorer: Funktioner I 7, 9 Och 13 Hk Modeller. S., Tips För Att Välja En Förgasare För Dieselmotorblock
Krotof Walk-behind Traktorer: Funktioner I 7, 9 Och 13 Hk Modeller. S., Tips För Att Välja En Förgasare För Dieselmotorblock
Anonim

Idag vill många markägare förenkla uppgiften att odla marken så mycket som möjligt, därför föredrar de motoblock. Den moderna marknaden för jordbruksmaskiner erbjuder ett brett urval av motoblock och kultivatorer. Många företag erbjuder produkter av utmärkt kvalitet till ganska attraktiva priser. Idag är det värt att överväga walk-behind-traktorer från Krotof-företaget, vilket är populärt på grund av pålitligheten, praktiken och användarvänligheten för utrustningen.

Det är värt att uppehålla sig i detalj på välkända modeller, överväga design och driftsprincip, liksom användningsreglerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och syfte

Krotof walk-behind traktorer är idealiska för olika jobb på marken, eftersom de kan utföra ett stort antal åtgärder, från att ploga jorden till arbetet med snöröjning. För att förenkla arbetet i din trädgård så mycket som möjligt erbjuder tillverkaren ett stort utbud av redskap. Tillverkningen av Krotof walk-behind traktorer utförs i Kina, eller rättare sagt, alla delar är helt tillverkade där. Men själva processen med att montera utrustning pågår redan i Ryssland. Det är detta tillvägagångssätt vid tillverkning av jordbruksmaskiner som har en gynnsam effekt på produktionskostnaderna.

Motoblock från Krotof är kompakta i storlek, vilket inte stör att utföra ganska många uppgifter . Med denna utrustning kan du harva, lossa, ogräs, jämna ut, gräva och mycket mer. Och om du använder fler bilagor så ökar arbetsutbudet avsevärt. Vissa modeller har redan ett litet antal bilagor som standard.

Bild
Bild
Bild
Bild

Krotof walk-behind traktorer är idealiska för arbete i en sommarstuga på grund av följande fördelar:

  • utmärkta prestandaparametrar;
  • kompakt storlek som inte påverkar enhetens prestanda;
  • ökad manövrerbarhet på grund av dess lilla storlek;
  • möjligheten att använda ytterligare utrustning.

När det gäller svagheterna med Krotof walk-behind traktorer är det värt att notera att för de flesta modeller är kontrollen endast manuell. Operatören bör vara försiktig under arbetet, eftersom enheten reagerar ganska snabbt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Bild
Bild
Bild
Bild

WG 901

Bland bensinalternativen är traktorn WG 901 den mest kraftfulla, eftersom dess prestanda är 13 liter. med. Denna maskin är särskilt lämplig för professionell användning eftersom den enkelt hanterar stora områden. Bland fördelarna med denna modell finns följande:

  • bekvämt och enkelt startsystem;
  • växellåda, som kännetecknas av tillförlitlighet och lång livslängd;
  • växellådshuset är gjord av gjutjärn, vilket ger utrustningen ökad styrka;
  • om så önskas kan du använda ytterligare utrustning med hjälp av en axel;
  • på grund av närvaron av en förstärkt dragkrok kan enheten kompletteras med en vagn, öppnare eller plog;
  • närvaron av sexkantiga axlar garanterar tillförlitlig fixering av hjul, klackar eller skär.
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna modell är utrustad med en bensin fyrtakts OHV-motor, som inte är sämre i kvalitet än sina motsvarigheter från Honda-företaget. Det kännetecknas av effektivitet och tillförlitlighet, och har också ett överliggande ventilarrangemang. Rorkulten har en treväxlad växellåda: 1 bak och 2 fram. Denna modell kännetecknas av låg bränsleförbrukning, liksom en rymlig bensintank (6 liter), så att du kan arbeta utan tankning ganska länge.

Denna bakomliggande traktor gör att du kan arbeta marken med en bredd på 80 till 120 cm, medan djupet är 30 cm. Utrustningens vikt är 120 kg, vilket gör att du kan använda plogen utan att tynga ner den. Satsen innehåller redan 24 skär, sidoskivor, främre fjäderben och överdimensionerade hjul för enkel transport.

Bild
Bild

WG 352

Denna modell är en representant för dieselmotorblock. Denna enhet är mycket efterfrågad bland proffs, eftersom den kännetecknas av hög prestanda, effektivitet, hög vikt och rimligt pris. WG 352 -modellen är utrustad med en elektrisk startmotor, så motorn startas ganska enkelt och snabbt. Denna utrustning fungerar perfekt även vid låga varvtal och är mer ekonomisk jämfört med bensinmotstånd. Diesel är säkrare eftersom bränslet är mindre brandfarligt och mindre flyktigt.

Utrustningens vikt är 125 kg. Hjulen är 12 tum i diameter, så du kan prata om utmärkt transport. Bränsletankens volym är 3,5 liter och fyrtaktsmotorn är 6,0 liter. med. Denna modell är utrustad med tre växlar: två framåt och en bakåt. Motorn har ett luftkylningssystem. Jordbearbetningsdjupet kan nå 32 cm och bredden - 110 cm. Utrustningen är utrustad med skär, pneumatiska hjul, öppnare, främre stöd, skyddskärmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

WG 711

Denna modell är ett utmärkt exempel på bensinmotorblock. Dess kapacitet är 7 liter. med. Denna utrustning låter dig bearbeta medelstora områden. WG 711 -modellen kännetecknas av ökad prestanda, tillförlitlighet och användarvänlighet. Bränsletankens volym är 3,6 liter, vilket gör att du kan arbeta ganska länge utan ytterligare tankning. Tillverkaren ger 1 års garanti, vilket anger utrustningens tillförlitlighet.

WG 711 walk-behind-traktorn är utrustad med en fyrtaktsbensinmotor på 170F / P, som har ett luftkylningssystem . Den bakomliggande traktorn startas manuellt eftersom den är utrustad med en mekanisk startmotor. Den maximala jordbearbetningen är 90 cm i bredd, 32 cm på djupet och minsta bredd är 60 cm. Maskinen har tre växlar, med två framåt och ett bak. Vikten är 85 kg och hjuldiametern är 10 cm.

Standardutrustningen inkluderar skär, pneumatiska hjul, skyddsskärmar, öppnare, främre stöd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design och driftsprincip

För att bättre förstå principen för den bakomliggande traktorns drift är det värt att först överväga dess konstruktion. Ramen på enheten innehåller två halvramar som är bultade på växellådan. På baksidan finns rörhandtag och ett specialfäste som gör att du kan montera ytterligare utrustning vid behov. Enheten styrs av handtag.

På de utgående axlarna kan fräsar presenteras som tillåter plöjning av mark, ogräs eller hjul . En motor är placerad under ramen, som är ansluten till växellådans ingående axel med hjälp av en växellåda. Det finns en bränsletank ovanpå ramen. Lyfthjul används för att rulla den bakomliggande traktorn, och under drift måste de antingen tas bort eller höjas.

Det är värt att uppmärksamma förgasaren på den bakomliggande traktorn, eftersom den helt enkelt är oersättlig, eftersom den styr flödet av luft och bränsle. Det optimerar motorns funktion under konstant belastning. Eftersom motorn inte kan antändas utan syretillförsel är förgasarens närvaro oförändrad.

Bild
Bild

Luftrenaren är också en av huvudkomponenterna i den bakomliggande traktorn, eftersom den renar luften som kommer in i förgasaren. När luftfiltret blir igensatt av damm och olika slags smuts uppstår bränsleförbrukning, vilket leder till problem i motorns drift.

Nu mer i detalj om driftsprincipen för Krotof walk-behind traktorer . Den roterande rörelse som genereras av motorn går in i växellådan via kilremmen och överförs sedan till de utgående axlarna. När föraren slår på maskinen kopplas kopplingen in, spänner bältet och följaktligen växellådans axel börjar fungera. Det är värt att notera att om kopplingen är urkopplad, går enheten på tomgång. På växellådans axlar finns skär som är utrustade med knivar, det är de som plöjer jorden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

För att välja rätt modell av Krotof walk-behind-traktorn är det värt att inte bara bygga på feedback från ägarna till denna utrustning, utan också ta hänsyn till platsens storlek och det arbete som denna enhet kommer att utföra. För att bearbeta ett litet område kan du köpa traktorer med låg effekt. Vanligtvis modeller med 6-7 liter. med. rätt nog. Men för arbete i stora områden måste effekten vara lämplig, så det är redan värt att överväga modeller med 9 eller 10 liter. med.

Och även köparen bör bestämma vilken typ av bränsle som är mer lämplig för honom för att kunna välja mellan diesel- och bensinalternativ. Efter att ha bestämt med en specifik modell är det redan möjligt att välja ytterligare utrustning så att enheten kan utföra så många funktioner som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valfri utrustning

Om vi betraktar Krotof bakomliggande traktor utan redskap, kännetecknas den av ett litet antal funktioner. Det är möjligheten att använda ytterligare bilagor som gör det till en funktionell enhet. Krotof fräsar kan utrustas med flera redskap.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Fräsar . De används för att krossa och fluffa jorden, mätta den med syre. De kan vara i form av så kallade kråkfot eller sabelformade ben.
  • Spårad modul . Det ger den bakomliggande traktorn en ökad längdåkningsförmåga, med den är enheten inte rädd för väder, och den ger också bättre grepp på marken.
  • Pneumatiska hjul . De används för att transportera utrustning, liksom för att arbeta tillsammans med en gräsklippare, släpvagn eller snöplog.
  • Markhjul . Används vanligtvis istället för pneumatiska hjul eller en kultivator, eftersom de är monterade på samma axel. De är oumbärliga för fältarbete, men de är förbjudna att använda på hårda ytor.
  • Hillers . De används för att eliminera ogräs, kullväxter och lufta jorden. De presenteras i två former: enkel och disk.
  • Harvar . De används för utjämning av redan plogad mark, eftersom de gör det möjligt att bryta upp stora jordklumpar, ta bort skräp och rester av toppar innan de övervintrar.
  • Pump . Används för vattning av anläggningar eller pumpning av grundvatten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Driftsregler

Inkörning gör att du kan kontrollera den bakomliggande traktorn före arbete. Se till att alla rörliga delar av motorn och chassit är i gott skick. Det kommer att öka resursen för enheten. Det brukar vara fem timmar. För att genomföra inkörning bör du följa följande regler:

  • häll bränsle i motorn;
  • både vevhuset och växellådan ska fyllas med olja;
  • kontrollera bultarnas fästning för tillförlitlig drift;
  • slå på motorn enligt beskrivningen i utrustningsinstruktionerna;
  • värm upp motorn lite;
  • slå på i "skonsamt" läge;
  • i fem timmar är det värt att kontrollera hur mekanismerna och spakarna beter sig;
  • efter avslutad process är det värt att tömma oljan och fylla i en ny.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vårdfunktioner

Det är värt att följa dessa steg när du tar hand om en bakomliggande traktor:

  • oljebyte: var 100: e timme behöver du byta olja för växellådan och 25 timmars drift för motorn;
  • före drift är det värt att kontrollera alla vätskor för närvaro, bultning för styrkan och trycket på hjulen;
  • efter arbete är det nödvändigt att rengöra enheten, sedan tvätta, torka och glöm inte att smörja;
  • om den bakomliggande traktorn inte är planerad att användas inom en snar framtid, är det absolut nödvändigt att tömma alla arbetsvätskor och även att rengöra och smörja huvudelementen.
Bild
Bild

Möjliga fel och deras orsaker

Ganska ofta, när man arbetar med en bakomliggande traktor, startar inte motorn, i det här fallet kan det finnas följande orsaker:

  • bränslet i tanken har tagit slut eller är av dålig kvalitet;
  • brist på olja eller dess dåliga kvalitet;
  • det finns ingen kompression i motorn;
  • filter måste rengöras eller bytas ut.

Rekommenderad: