Motoblock Asilak: Funktioner I Modellen Med Låg Växel. Specifikationer SL-184L, SL-151 Och SL-93L. Fördelar Och Nackdelar, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Motoblock Asilak: Funktioner I Modellen Med Låg Växel. Specifikationer SL-184L, SL-151 Och SL-93L. Fördelar Och Nackdelar, Recensioner

Video: Motoblock Asilak: Funktioner I Modellen Med Låg Växel. Specifikationer SL-184L, SL-151 Och SL-93L. Fördelar Och Nackdelar, Recensioner
Video: Vlogg med 123fix, visar motorn enligt önskemål! BONUSVIDEO😎 2024, Maj
Motoblock Asilak: Funktioner I Modellen Med Låg Växel. Specifikationer SL-184L, SL-151 Och SL-93L. Fördelar Och Nackdelar, Recensioner
Motoblock Asilak: Funktioner I Modellen Med Låg Växel. Specifikationer SL-184L, SL-151 Och SL-93L. Fördelar Och Nackdelar, Recensioner
Anonim

Det är ganska svårt att klara en stor tomt utan jordbruksutrustning, och köp av en traktor är inte alltid ekonomiskt motiverat. Till hjälp för ägarna av medelstora gårdar kommer motoblock-minitraktorer utan förarstol. I den här artikeln kommer vi att överväga funktionerna i de populära modellerna av Asilak walk-behind traktorer, samt läsa recensioner från deras ägare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Märkesinformation

Skipfire Limited levererar sina varor till den vitryska och ryska marknaden under varumärket Asilak. Förutom motorblock, tillverkar företaget även andra jordbruksmaskiner, liksom elverktyg och andra tillbehör för trädgården och hemmet. Trots tillverkarens europeiska registrering finns dess huvudsakliga kapacitet i Kina.

Varumärket Asilak är ganska nytt och dök upp för bara några år sedan Emellertid är de walk-behind-traktorer som levereras med detta namn välkända för ryska och vitryska bönder, eftersom de faktiskt är moderniserade versioner av de välkända Fermer walk-behind-traktorerna, som också tillverkas av Skipfire Limited. Ordet "asilak" översätts från det vitryska språket som "hjälte" eller "stark man".

I det vitryska eposet var Asilak en mäktig jätte som kom vanliga människor till hjälp i kampen mot ondskan. Det valda namnet understryker kraften i företagets maskineri och dess förmåga att hjälpa bönder i deras svåra kamp med naturen för skörden.

Bild
Bild

Modeller

Utbudet av företagets produkter är tillräckligt brett och innehåller mer än 13 modeller. Hela sortimentet av motoblock av märket är utrustat med fyrtaktsbensinmotorer av tysk och japansk produktion med luftkylning och manuell start. Alla modeller inkluderar en smidd stålrör, olja och latexbelagda handskar. Många produkter har en strålkastare. De mest populära modellerna är följande.

  • SL-82B - den enklaste och billigaste modellen av företaget, som låter dig bearbeta tomter på upp till 20 tunnland. Det är faktiskt en övergångslänk mellan en kultivator och en traditionell bakomliggande traktor och kännetecknas av en vikt på 90 kg, en 7,5 liters motor. med., 2 växlar framåt och 1 bakåt.
  • SL-93L - en bakomliggande traktor med en motoreffekt på 9 hästkrafter, 3 framåtväxlar (en av dem är sänkt, vilket gör att du kan bearbeta även de svåraste jordarna) och 1
  • tillbaka. Produktens vikt - 121 kg. Sådana egenskaper gör det möjligt att använda denna teknik för bearbetning av tomter på upp till 50 tunnland.
  • SL-144 - motor med en kapacitet på 14 liter. med. och en vikt på 163 kg gör att du kan använda den här bakomliggande traktorn för tomter på 80 tunnland.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • SL-151 - den bakomliggande traktorns effekt är 15 liter. med. med en vikt på 163 kg. Designen använder differentiala svängbara hjulnav, vilket underlättar manövrering. Denna teknik används för tomter på mer än 80 tunnland.
  • SL-184 - ett kraftfullt verktyg med en motor på 18 hästkrafter och en massa på 175 kg. Har 2 växlar framåt och 1 bakåt. För att öka kontrollerbarheten och förmågan att köra över landet används differentiala svängnav i konstruktionen.
  • SL-184L - en variant av den tidigare modellen med låg växel. Detta är företagets mest kraftfulla och dyraste produkt, avsedd för stora gårdar (cirka 100 tunnland).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

  • Trots att företagets löpande band huvudsakligen ligger i Kina, utmärker sig Asilak bakomliggande traktorer genom en kombination av utförande av hög kvalitet med ett ganska lågt pris för jordbruksmaskiner, vilket gör dem till ett bra val för ägare av medelstora stora gårdar.
  • Garantitiden är 24 månader, respekterad enligt normerna för kinesiska varor. Samtidigt finns det fem certifierade underhållscentra för företagets utrustning som arbetar på Vitrysslands territorium.
  • En viktig fördel är användningen av en bensinmotor, som är mer ekonomisk än en elektrisk och gör det möjligt att utföra arbete vid lägre temperaturer än för dieselmotorblock.
Bild
Bild
Bild
Bild

Brister

  • Nackdelarna med budgetmodeller som SL-82B är den lilla diametern på hjulen som är installerade på dem och den otillräckliga totalvikten av produkten, vilket försvårar bearbetningen av hårda jordar och leder till behovet av att installera ytterligare vikter.
  • Med alla fördelar med en bensinmotor är den märkbart mindre miljövänlig än en elektrisk, och kräver också konstant bensin.
  • Alla modeller levereras demonterade till konsumenten, varför deras montering, inkörning och motorjustering i genomsnitt tar mycket mer tid än för varor levererade monterade.
  • En märkbar nackdel för köpare från Ryssland är avsaknaden av märkesleverantörer i landet, och därför måste de beställa reservdelar och tillbehör från Vitryssland.
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

De flesta ägare till Asilak walk-behind traktorer i sina recensioner noterar deras höga kvalitet till ett mycket rimligt pris. Många granskare tycker att denna teknik är tillräckligt kraftfull för deras behov. De största nackdelarna med de flesta modellerna kallas för otillräcklig vikt och liten diameter på hjulen, varför ytterligare belastningar måste användas när plogen lossas.

Vissa utrustningsägare hävdar att det tar för lång tid att montera utrustningen före användning. Ibland finns det anmärkningar om oljeläckage från toppen av växellådan.

Rekommenderad: