Projektorställ: Golvställ Och Stativ, Hur Väljer Man Ett Stativbord Eller Annan Modell För En Videoprojektor?

Innehållsförteckning:

Video: Projektorställ: Golvställ Och Stativ, Hur Väljer Man Ett Stativbord Eller Annan Modell För En Videoprojektor?

Video: Projektorställ: Golvställ Och Stativ, Hur Väljer Man Ett Stativbord Eller Annan Modell För En Videoprojektor?
Video: ExquizOn Projector Tripod Floor Stand Holder and DIY fix to a projector Unboxing and Setup 2024, Maj
Projektorställ: Golvställ Och Stativ, Hur Väljer Man Ett Stativbord Eller Annan Modell För En Videoprojektor?
Projektorställ: Golvställ Och Stativ, Hur Väljer Man Ett Stativbord Eller Annan Modell För En Videoprojektor?
Anonim

Projektorer har kommit in i våra liv, och de dagar då de bara användes för utbildning eller företag är sedan länge förbi. De är nu en del av hemmabiocentret.

En sådan multimediaenhet är nästan omöjlig att föreställa sig utan ett stativ som hjälper dig att arrangera en presentation eller ett tal framför en publik, liksom en hemmabio.

Design egenskaper

Det är få som tänker på en så viktig vara som ett stativ innan de köper en projektor. Naturligtvis kan du lägga enheten på ett bord och arbeta med det, men det kommer inte att se väldigt estetiskt tilltalande ut, och det kommer inte heller att vara särskilt bekvämt att använda enheten. Ett vanligt bord har ingen höjdjustering, och bilden kommer att visas på skärmen med distorsion. Så det är värt att överväga ett projektorställ.

Idag, på grund av den utbredda användningen av multimediaenheter ett stort antal olika stativ och fästen för dem dök upp . För att välja rätt och nödvändig modell i varje specifikt fall måste du åtminstone grovt föreställa dig hur du planerar att använda projektorn i framtiden. Kommer han att ständigt flytta från en plats till en annan eller stå i ett rum på en hylla - valet av design beror på detta.

Det är också viktigt om enheten från vilken informationen läses kommer att finnas i närheten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I väntan på allt detta släpper tillverkarna många modeller av stativ och fästen från olika material. Den viktigaste råvaran för dem är naturligtvis metall, men det finns också strukturer gjorda av plast och ibland av trä.

Användarvillkoren för projektorer innebär vissa särdrag hos deras prestanda, som du måste vara uppmärksam på . Till exempel finns det ställ med ställbar höjd eller svängbar stam, vilket kraftigt utökar möjligheterna att använda dem.

Vissa projektorer är tunga och stora, så glöm inte det.

Bild
Bild
Bild
Bild

För presentationer ett mycket bekvämt mobilställ har skapats, på vilken den bärbara datorn kan placeras sida vid sida eller i två nivåer, som du vill. För mobila stativ det spelar stor roll om de är utrustade med hjul eller inte.

Om projektorn ska stå stilla är det möjligt att fästa stativet på en vägg eller ett tak. Det här är mycket bekvämt: det låter dig spara utrymme och dölja trådarna så att de inte trasslar ihop under dina fötter. Vissa takmodeller är utrustade med hiss som kan höjas och sänkas till önskad höjd.

Ställarnas konstruktionsegenskaper, såsom projektionshyllans lutningsvinkel och närvaron av tekniska hål i den för pålitlig fastsättning av enheten, är av stor betydelse.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter av stativ

Det finns flera typer av projektorstativ som oftast förekommer

Ej justerbart stativ . Det liknar en vanlig hylla som är installerad på ett bord, har små ben och kompakta mått. Dess fördel är dess låga kostnad och användarvänlighet, dess nackdel är oförmågan att ändra lutningsvinkeln.

Bild
Bild
Bild
Bild

Golvställ - detta är förmodligen den vanligaste och mest funktionella modellen. Den rymmer inte bara en projektor utan även andra enheter, till exempel en bärbar dator. Det står säkert på golvet på grund av det stora antalet ben (tre eller fler beroende på modell). Eftersom bildkvaliteten till stor del beror på bildens projektionsvinkel har stativets tillverkare tillhandahållit möjligheten att ändra höjd och lutningsvinkel. Stativdesignen påminner om professionell filmutrustning och passar perfekt in i alla händelser.

Nackdelen är att det inte finns någonstans att gömma ett stort antal ledningar, och om det finns ett stort antal människor i hallen kommer detta att orsaka några besvär.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stativvagn … Detta är den mobila versionen av tabellen. Den har utmärkt stabilitet, förmågan att rotera 360 grader och röra sig på grund av närvaron av hjul i strukturen. Denna modell är mångsidig och passar alla typer av projektorer. Denna design tål en vikt på upp till 20 kg och låter dig inte oroa dig för din enhets säkerhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fästen . Permanent fastsatt i taket eller väggen, låter dig lösa uppgifterna för företag, utbildning eller hemvisning. De har också möjlighet att ändra lutningen och rotationsvinkeln för multimediaenheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

När du väljer ett stativ för en videoprojektor finns det flera viktiga faktorer att tänka på, som bestämmer huvudparametrarna för den önskade modellen.

  • Syftet med förvärv - om det kommer att användas hemma eller i utbildnings- och affärsprojekt. Under presentationer kommer den hela tiden att röra sig, vilket är ganska naturligt, och för detta passar ett vikbart lätt stativ bäst. För ett hem eller klassrum där du inte behöver ständigt flytta projektorn är vägg- eller takfästen lämpliga. Men här bör det noteras att inte alla tak kan bära stativets och projektorns vikt. Till exempel kommer spänning eller upphängning definitivt inte att klara detta.
  • Tillverkningsmaterial - oftast används aluminium eller stål, men det kan vara vilket annat som helst. Dessa metaller sprider värme väl, så underläggarna håller sig svala länge. De är resistenta mot mekaniska skador och kommer att hålla länge. Modeller av metall är lätta och mycket lätta att transportera. Du bör inte köpa plastställ, även om de naturligtvis är mycket billigare. Men deras värmeavledning, tillförlitlighet och livslängd är mycket lägre.
  • Tillgänglighet för justeringar , hjul, bekvämlighet, praktisk och utseende av produkten.
  • Glöm inte en sådan parameter som rackets bärförmåga .… Placera inte på ett stativ som kan bära 5 kg, en produkt som väger 15. Om du gör det kan strukturen falla och skada utrustningen. Det är önskvärt att ha en lastkapacitet på 15-20%, plötsligt måste du placera något annat i närheten.
  • Storleken . Det spelar roll i det här fallet. Oftast kan du hitta modeller med en ytdiagonal från 12 till 20 tum. Du måste välja baserat på storleken på din projektor och utmatningsenhet, till exempel en bärbar dator.
  • Rack kylsystem . För närvarande är det bästa alternativet fästen med ett passivt kylsystem. Sådana modeller är något billigare än de med tvångskylning. Fläktställ är bullriga, vilket alltid inte är en bra tittarupplevelse och kräver extra uppmärksamhet.
  • Och den sista punkten är ekonomi .… Det är inte värt att spara på ett stativ. Om mediecentret faller kommer reparationerna att kosta mycket mer än själva racket.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi hoppas att våra tips hjälper dig att välja rätt projektorställ, och om du har några frågor kan du alltid rådfråga säljaren.

Du kan ta reda på hur du gör ett stativ för en projektor med egna händer nedan.

Rekommenderad: