Stativ För Studiomonitorer: Bordsställ, Golvställ Och Andra. Hur Väljer Man Ett Högtalarstativ? Tips Och Tricks

Innehållsförteckning:

Video: Stativ För Studiomonitorer: Bordsställ, Golvställ Och Andra. Hur Väljer Man Ett Högtalarstativ? Tips Och Tricks

Video: Stativ För Studiomonitorer: Bordsställ, Golvställ Och Andra. Hur Väljer Man Ett Högtalarstativ? Tips Och Tricks
Video: IK Multimedia iLoud Micro Monitors 2024, April
Stativ För Studiomonitorer: Bordsställ, Golvställ Och Andra. Hur Väljer Man Ett Högtalarstativ? Tips Och Tricks
Stativ För Studiomonitorer: Bordsställ, Golvställ Och Andra. Hur Väljer Man Ett Högtalarstativ? Tips Och Tricks
Anonim

För dem som arbetar i studion är utrustningen som används för att spela in och lyssna på ljudmaterial särskilt viktig. Hörlurar och högtalare snedvrider ofta den verkliga prestandan. För att förhindra att detta händer används studiomonitorer som installeras på speciella stativ.

Karakteristisk

I inspelningsstudior kan du se tre alternativ för installation av bildskärmar: väggmontering, installation på den övre delen av ljudteknikerns bord och det mest optimala alternativet är att använda specialställningar.

Högtalarstativ har ett antal viktiga funktioner

  1. De låter dig fixa bildskärmarna på en bekväm nivå för regissören. Om det behövs kan de användas för att ändra lutningsnivån, som till exempel inte är tillgänglig om monitorn är fixerad på en vägg.
  2. Ger en tät men elastisk fixering av bildskärmar.
  3. Ger skydd mot oönskade vibrationer.

De främsta fördelarna är bekvämlighet och tillförlitlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Studiomonitorstativ är kategoriserade enligt vissa kriterier

  1. Efter typ: golv, vägg och bord. Allt beror på vilket syfte racket kommer att användas för.
  2. I form kan de vara fyrkantiga, rektangulära eller till och med runda.
  3. Efter vikt.
  4. Efter tillverkningsmaterial. I de flesta fall är hyllorna gjorda av kombinerade material: metall, plast, textilier.
  5. Efter färg. Detta är naturligtvis inte så viktigt, men det är mycket trevligare att arbeta i en mysig och snygg studio.

Dessutom varierar hyllorna i storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Erfarna ljudingenjörer vet redan vilka som står för en studio som är bättre att välja, hur vissa skiljer sig från andra och vilken kvalitet som beror på. Men om en person är ny i den här verksamheten, och han självständigt måste utrusta en inspelningsstudio, måste valet av all utrustning, inklusive ställ, närmar sig noggrant. Det finns viktiga detaljer att uppmärksamma.

  1. Rack vikt . Denna punkt är den enklaste, eftersom urvalskriterierna är lätta att komma ihåg: ju mer vikt, desto bättre är det. Faktum är att på grund av den extra vikten tas onödiga lågfrekventa vibrationer bort under ljudet av en ljudfil.
  2. Strukturell styrka . Helst ska stativet vara så starkt som möjligt för att bära vikten av även en mycket tung bildskärm om det behövs.
  3. Förekomsten av speciella ben gjorda i form av taggar . Inte alla ställ har sådana ben, men proffs vet att ju mindre kontaktytan mellan stället och golvet är, desto mindre är risken för lågfrekventa vibrationer. Spikade ben kommer i kontakt med golvet knappt.
  4. Lutningsvinkel på skärmar och höjdjusterare . Kostnadsreglerbara är mycket dyrare, men om det beslutades att köpa en produkt med fast höjd måste du definitivt kontrollera om det kommer att vara bekvämt att arbeta med.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns ytterligare några punkter som måste beaktas när du väljer. Om du av okunnighet köpte ett för ljust stativ, men samtidigt som det har ett ihåligt rör, kan du försöka fylla det med sand eller något annat liknande viktmedel . Vissa tillverkare lämnar avsiktligt röret tomt så att lite vikt kan läggas till stället om så önskas.

När du väljer, var noga med att fråga om designens tillförlitlighet. Manualen anger alltid den maximala vikt som den köpta produkten tål.

En viktig detalj vid köp är kostnaden . Ett ganska stort antal modeller presenteras på den moderna marknaden, vars kostnad varierar från 6 till 100 tusen rubel (du kan också köpa för ett högre pris).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rackar kan tillskrivas elitmodeller som har ett ganska högt pris och lämplig kvalitet:

  • SoundKing;
  • QUIK LOK;
  • Ultimate Support;
  • Tower Sonic.

Vissa köpare är förvånade över att ställen ibland är mycket dyrare än själva bildskärmarna. Detta faktum kan förklaras mycket enkelt - kvaliteten på arbetet i studion beror ibland på ställen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du köper är det viktigt att förstå vikten på bildskärmarna som du planerar att installera på ställen. Utifrån detta blir det lättare i butiken att bestämma både styrkan och kostnaden. Det viktigaste är att köpa välkända varumärken på beprövade handelsplattformar. För lågt pris indikerar ofta dålig kvalitet på produkten.

Rekommenderad: