Makita Radio: MR051 Batteriradio Och MR052 Radio, Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Makita Radio: MR051 Batteriradio Och MR052 Radio, Andra Modeller

Video: Makita Radio: MR051 Batteriradio Och MR052 Radio, Andra Modeller
Video: Makita MR-051 2024, Maj
Makita Radio: MR051 Batteriradio Och MR052 Radio, Andra Modeller
Makita Radio: MR051 Batteriradio Och MR052 Radio, Andra Modeller
Anonim

Makita är bekant för många människor främst från de verktyg den producerar. Men samma företag är också engagerat i produktion av radiomottagare, som har både för- och nackdelar. Att hantera sådana finesser och studera lineupen är oerhört viktigt.

Fördelar och nackdelar

Makita -radioer finns i en mängd olika modeller. Det finns till och med enheter med ytterligare ficklampa . Lamporna i sådana modeller lyser bra, och ljudet från radiosändningen är ganska på nivån. När man beskriver andra modeller av varumärkets radioapparater är konsumenterna mycket mer kritiska. Det sägs ofta att den enda fördelen framför mindre modifieringar är en något ökad volym och signalöverföring via AUX.

Utformningen av Makita -radioer är tillfredsställande för de flesta . Det känns som att ingenjörerna närmade sig valet så noggrant som möjligt. Men problemen med svag laddningsretention kan inte ignoreras heller.

Många användare har dock inte sådana svårigheter och mycket ofta positiva bedömningar av Makita -utrustning. Vissa konsumenter nämner några små brister (till exempel med antennen vikning), som inte förstör helhetsintrycket för mycket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Först och främst förtjänar batteriradion uppmärksamhet. Makita MR051 … Enheten kan endast drivas från ett litiumjonbatteri "fat" för 10, 8 V. Konstruktörerna tog hand om det moderna styrsystemet och den uttrycksfulla klarheten i den installerade displayen. Anslutning av tredjepartsutrustning görs via AUX-IN. Ett inbyggt ljudsystem från ett par högtalare tillhandahålls.

Andra funktioner är följande:

  • universal hörlursuttag;
  • reproduktion av FM-, AM -sändningar;
  • förmågan att arbeta upp till 2 timmar vid maximal volym;
  • vikt 0, 49 kg;
  • speciell krok för enkel upphängning av mottagaren.
Bild
Bild
Bild
Bild

På samma sätt (baserat på batteriet) fungerar och Makita MR052 . Enheten är utrustad med en digital AM / FM -tuner. Information om den aktuella mottagningen visas på LCD -skärmen. Egenskaper:

  • anslutning av hörlurar tillhandahålls;
  • autonomt arbete stöds i 25-30 timmar;
  • speciell krok för upphängning;
  • batteri och laddningssystem ingår inte i paketet;
  • manuell frekvensinställning är snabb och enkel;
  • 10 tuner förinställningar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en konstruktionsradio från Makita är det ganska många som uppmärksammar BMR103B . Enheten drivs av ett litiumjonbatteri. I AM -bandet tar mottagaren upp frekvenser från 0,522 till 1,629 MHz. I VHF -intervallet är behandlingsbandet standard - från 87,5 till 108 MHz. Mått 0, 261x0, 164x0, 302 m, och massan på radiomottagaren är 4,6 kg.

Det är inte särskilt bekvämt att bära, men du kan lägga det i ett hörn på en byggarbetsplats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Sammantaget fungerar Makita -radioerna ganska bra. Och designmässigt kan de, som nämnts, ge odds till många andra märken. Men du måste fortfarande noggrant välja en produkt innan du köper. Och den första övervägningen här kommer att vara enhetens massa, liksom dess dimensioner. En skrymmande mottagare kan vara för svår att bära vart du än behöver den . Nästa viktiga punkt är känslighet när du arbetar med mottagning.

Ju lägre siffra i motsvarande avsnitt i den tekniska dokumentationen, desto svagare är signalen som enheten kan ta emot. men selektivitet är också av stor vikt, det vill säga förmågan att kompensera för påverkan av kraftfulla sändare som arbetar på "intilliggande" vågor . Anständiga mottagare har angränsande kanalselektivitet på minst 60 dB. Om den når 100 dB, är detta redan en utmärkt indikator för icke-professionell radioutrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller uteffekt indikerar denna siffra volymen av ljud som avges från de inbyggda högtalarna. Vi rekommenderar att du väljer de mest kraftfulla mottagarna . Även om du inte behöver lyssna på dem i full volym är det till och med bra - det blir mindre stress på huvudkomponenterna. Därför kommer tekniken att hålla längre, och användarnas hörsel påverkas inte. Dessutom är strömförbrukningen avgörande för alla enheter som körs på ett batteri.

Ja, det blir knappast möjligt att reducera det till ett minimum. Men ändå, genom att minska denna indikator kan du använda mottagaren längre på en enda laddning. Tyvärr anges inte samma selektivitet i de medföljande dokumenten. Men information om de parametrar som omfattas av certifiering (uteffekt, känslighet och strömförbrukning) bör finnas där. En nyans till - det är värt att se så att användarna själva gillar radion.

Bild
Bild

Därför är det nödvändigt att köpa det först och främst individuellt, efter din egen smak. Det är också värt att besluta om preferensen för stationära eller bärbara enheter. De förra är vanligtvis mer funktionella. Men det senare låter dig lyssna på program på nästan vilken lämplig plats som helst. Observera: älskare av utländsk radiosändning måste köpa utrustning som kan ta emot långa och medelstora radiovågor.

Sist men inte minst bör du vara uppmärksam på de ytterligare funktionerna. Minikontakten låter dig lyssna på de mottagna sändningarna med hörlurar istället för högtalare. De mest avancerade digitala mottagarna är traditionellt utrustade med ett Bluetooth -gränssnitt. Med kortläsaren kan du spela upp filer på SD -media.

Med USB -gränssnittet kan du ansluta inte bara vanliga flash -kort, utan också smartphones och andra prylar.

Rekommenderad: