Cocoon Madrass: Funktioner Och Bästa Modeller För Yawn Vaggan, Red Castle Cocoonababy Och Baby Nice

Innehållsförteckning:

Video: Cocoon Madrass: Funktioner Och Bästa Modeller För Yawn Vaggan, Red Castle Cocoonababy Och Baby Nice

Video: Cocoon Madrass: Funktioner Och Bästa Modeller För Yawn Vaggan, Red Castle Cocoonababy Och Baby Nice
Video: Обзор Кокон беби для новорожденных и его секрет. cocoonababy red castle 2024, April
Cocoon Madrass: Funktioner Och Bästa Modeller För Yawn Vaggan, Red Castle Cocoonababy Och Baby Nice
Cocoon Madrass: Funktioner Och Bästa Modeller För Yawn Vaggan, Red Castle Cocoonababy Och Baby Nice
Anonim

När en baby föds försöker många föräldrar att ge honom de mest bekväma sovförhållandena. Platta hårda madrasser för nyfödda började förflyttas till bakgrunden: idag står "cocoon" -madrassen i rampljuset. Denna mini-madrassmodell utvecklades av franska neonatologer, den skiljer sig från konventionella block och har ett antal fördelar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

"Cocoon" -madrassen är en slags säng för en baby, som är en ergonomisk fjäderlös päronformad madrass som tar hänsyn till barnets anatomi. Utåt är den relativt liten, den förvärvas under de första månaderna av ett barns liv och anses vara den bästa anpassningen av barnet till miljön. Som tänkt av utvecklarna är det en slags kokong, som påminner om en mammas livmoder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Detta är en präglad madrass med liten höjd och konkav form, där barnet ligger i en grupperad intrauterin position, medan ryggraden är i en rundad form och benen är något upphöjda. "Cocoon" -madrass är ett tillägg till den vanliga spjälsängmadrassen, en tillfällig "bostad" för barnet, gjord av mjukt material.

Funktioner, fördelar och nackdelar

Utvecklarna av "cocoon" -madrassen hävdar att mattans speciella form är bra för barnets hälsa och bidrar till rätt formning av ryggraden, medan en vanlig madrass med en hård yta skadar kroppsställningen och stör korrektheten hos kurvorna. Barnläkare håller också med dem och råder blivande mödrar att ta hand om att köpa en sådan madrass i förväg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fyllmedlets konsistens inkluderar inte bollar för att begränsa rörelser, men "kokong" -madrassen har inte anatomiska omslutande egenskaper, som för minneskum. Det kan vara av en klassisk och bärbar typ (vagga).

Fördelarna med barns "kokonger" inkluderar:

  • formen på moderns livmoder (graden av skräck av barnet i det öppna rummet minskar);
  • förekomsten av fasthållningsbälten i vissa modeller (säkerhet och skydd mot att barnet faller ur "kokongen");
  • rörlighet och självförsörjning (madrassen kan enkelt flyttas från sängen till en annan plats);
  • minskad muskelton och avslappning av kroppen under sömnen;
  • lindra barnet från det obehag som är förknippat med kolik (madrassens böjda form försvagar smärtsamma magkramper)
Bild
Bild
Bild
Bild
  • förebyggande av plagiocephaly (korrekt utveckling av skalleformen, exklusive risken för platthet av rundhet i någon del, som när man sover på en hård platt madrass);
  • förbättra barnets sömn, en gynnsam effekt på dess varaktighet;
  • bekvämlighet med matning (när du spottar kommer barnet inte att kunna kvävas);
  • relativt låg vikt och närvaron av ytterligare tillbehör (omslag med dragkedjor, extra bomullslakan, sovsäckar i form av kompakta filtar);
  • inget behov av swaddling och fullständig rörelsefrihet för barnet (uteslutning av läckage och domningar i kroppen i samband med immobilisering).
Bild
Bild

Ett brett utbud av modeller med olika storlekar gör att du kan välja en madrass enligt dina önskemål. Tack vare sådana produkter beter sig den nyfödda lugnt, är mindre nyckfull och rädd. Alla avtagbara tillbehör till madrassen möjliggör en känslig tvättcykel, vilket gör vården av produkten genomtänkt.

Brister

Tillsammans med fördelarna har "kokonger" -madrasser också nackdelar. Eftersom de är en ultramodern nyhet är de inte alls ofarliga för ryggraden, eftersom det är under de första månaderna av livet som det är mjukt och smidigt. Avrundade axlar, en bågrygg, upphöjda ben - det är svårt att kalla normen för utvecklingen av hållning. Även om sådana mattor underlättar för mamman och ger henne sinnesro.

Saknar utvecklingen av de önskade kurvorna i ryggraden kan du möta problemet med dålig hållning. Sådana produkter är bra som tillfälliga mattor, men att använda dem konstant varje dag är en viss risk för barnets hälsa. Kokonger är inte lämpliga för nyfödda med problem med ryggraden.

Bild
Bild

Sådana produkter:

  • har en hög kostnad, motsvarande köpet av flera kokosmadrasser av hög kvalitet (inte alltid överkomliga för vanliga föräldrar);
  • kortlivade: efter sex månader, eller ännu mindre, blir de onödiga och till och med skadliga;
  • osäker från det ögonblick barnet börjar försöka välta;
  • mer lämplig för för tidigt födda barn, men kan vara för het för fullfödda barn (har inte yttermoregulering).
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

För att inte bli förvirrad när du köper en lämplig storlek (särskilt viktigt för primiparösa kvinnor) är det viktigt att känna till de befintliga storlekarna på sådana madrasser. Inte alla modeller är lämpliga för en viss bebis. Vanligtvis anger tillverkare tre parametrar (till exempel standard: 70x41x18, 68x40x12 cm).

Du bör inte köpa produkten i förväg: det beror på barnets vikt (ibland finns det avvikelser när du bestämmer vikten i livmodern).

Befintliga modeller av "cocoon" -madrasser är indelade i tre storlekar:

  • S1 - storleken används uteslutande på medicinska institutioner och rekommenderas för prematura nyfödda som väger från 1,2 kg;
  • S2 - storleken är en variant av den första och används främst på sjukhus, den kompletteras med ett säkerhetsbälte och är avsett för spädbarn födda för tidigt och väger 2 kg eller mer.
  • S3 - storleken för hemmabruk: den är avsedd för barn från 2,8 kg och är relevant som madrass, vagga, bekväm för en promenad i en barnvagn.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Eftersom barnets vaggmadrass har en präglad yta som innebär en specifik position för barnets kropp, måste huvudets och benens position beaktas.

Madrassen kan "justeras" till barnets storlek:

  • innan du ändrar "storlek" är det nödvändigt att ta bort örngott och sätta tillbaka barnet på madrassen (huvudet ska vara på den smala sidan av mattan);
  • byt vid behov begränsarens placering (rätt position är under barnets byte);
  • efter "passning och montering" återförs kuddfodralet till sin plats: "kokongen" är klar att använda;
  • om modellen är utrustad med ett säkerhetsbälte med kardborreband kan du fixa barnet utan att begränsa hans rörelser.
Bild
Bild
Bild
Bild

Toppmodeller

Cocoon madrasser är original. För att få en bättre uppfattning om deras utseende kan du uppmärksamma modellerna av märken som har mestadels positiva recensioner och rekommendationer från nöjda kunder:

  • " Gäspa " - modeller av hög kvalitet för spädbarn med omsorg om sin hälsa och korrekt kroppsposition;
  • Röd slott cocoonababy - "kramar" barnmadrasser, ger komfort, säkerhet och skydd;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Baby trevligt - mjuka och elastiska madrasser med låg vikt och bekväm placering av barnet;
  • Woombie - ett värdigt köp av en modell med en mjuk ytstruktur och utmärkta kvalitetsegenskaper;
  • " Sjunde himlen " - anatomiskt korrekta "kokonger" som upprätthåller atmosfären av "mammas värme och komfort" i magen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Mödrar som köpte sådana produkter noterar deras faktiska effekt: bebisarna sover lugnt, deras nacke är korrekt formad, det är inte nödvändigt att vrida barnet åt varje håll och, vilket är viktigt, när barnet ligger i en sådan vagga, kommer barnet aldrig att begrava sitt näsa i den och kvävas. När det gäller valet av märke är åsikterna olika: produkterna från det franska företaget Red Castle har 100% positiva recensioner, varumärket "Zevushka" har klagomål bland de goda kommentarerna. Men i allmänhet, enligt mammor, tillåter sådana produkter att undvika många hälsoproblem hos barnet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lite nedan kan du titta på en video om varför du behöver en "cocoon" -madrass och hur användbar den är för nyfödda.

Rekommenderad: