Musikcenter LG (43 Bilder): En översikt över Modeller Med Karaoke, XBOOM -ljudsystem Och Andra. Hur Väljer Jag Och Ansluter?

Innehållsförteckning:

Video: Musikcenter LG (43 Bilder): En översikt över Modeller Med Karaoke, XBOOM -ljudsystem Och Andra. Hur Väljer Jag Och Ansluter?

Video: Musikcenter LG (43 Bilder): En översikt över Modeller Med Karaoke, XBOOM -ljudsystem Och Andra. Hur Väljer Jag Och Ansluter?
Video: Home karaoke setup with recording using a line mixer 2024, April
Musikcenter LG (43 Bilder): En översikt över Modeller Med Karaoke, XBOOM -ljudsystem Och Andra. Hur Väljer Jag Och Ansluter?
Musikcenter LG (43 Bilder): En översikt över Modeller Med Karaoke, XBOOM -ljudsystem Och Andra. Hur Väljer Jag Och Ansluter?
Anonim

Ingen bra fest är komplett utan kvalitetsmusik. Det är mycket viktigt att ljudet är klart och kraftfullt, och själva tekniken har ett antal ytterligare funktioner. Ett av alternativen för sådana enheter kan vara LG -musikcentra, varav ett stort utbud gör att varje köpare kan välja rätt modell.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om märket

LG är ett av de mest populära och kända företagen … Det producerar hushållsapparater, smartphones och tv -apparater, vars kvalitet redan har uppskattats av miljontals människor världen över. Det är dock få som vet hur ovanlig företagets väg var och var den egentligen började.

Januari 1947 är utgångspunkten för företagets arbete. I år öppnar den koreanska affärsmannen Ku In Hoi produktionen av ansiktskrämer och munhygienprodukter. Detta företag kallas LHCI.

Bild
Bild

Så småningom dyker det upp nya krämer, pastor och även tvättmedel i sortimentet. Företaget börjar växa, intäkterna skjuter i höjden.

Efter 10 år växer de så mycket att affärsmannen bestämmer sig för att utöka produktionen … Så skapades GoldStar -företaget, vars utseende blev ett verkligt genombrott på elektronikmarknaden. Företaget producerar den första transistorn, nästa steg är produktionen av en fläkt, kylskåp och TV. Tyvärr var detta det sista som den koreanska affärsmannen lyckades göra - 1969 var hans liv över och hans son bestämde sig för att fortsätta verksamheten.

Ku Cha Kyun svika inte sin förälder och lyckades behärska teknikområdet. Under hans ledning uppfanns en hiss, en tvättmaskin, en luftkonditionering och en telefon. Det är viktigt att notera att samtidigt bytte företaget namn från LHCI till Lucky och etablerade också framgångsrikt ett företag i USA. Det enda problemet är användningen av komponenter av japanskt och västerländskt ursprung i produktionen, vilket hindrar företaget från att nå världsnivå.

Bild
Bild

Ku Cha Kyun löser detta problem framgångsrikt och startar processen med att bygga ett forskningscenter. Detta gör att Korea kan utveckla sina egna komponenter och inte vara beroende av andra stater. Etablering av centrum var en vändpunkt i företagets utveckling. Färg -tv, datorer uppfanns, företaget blev snabbt populärt inte bara i Korea, utan också i europeiska länder. 1995 slogs Lucky och Goldstar samman till en enda enhet som heter LG. Massproduktion av bildskärmar, multimedia och hushållsapparater börjar.

LG var en av de första som lanserade smarta hemsystem och överraskade många människor runt om i världen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idag förlorar detta företag inte bara inte, utan blir också populärare . Flera divisioner tillåter tillverkning av en mängd olika utrustningar. Huvudinriktningen är produktion av utrustning för underhållning och arbete: bärbara datorer, datorer, bildskärmar och tv -apparater, hemmabiografer, musikcentra. För det andra producerar företaget en mängd olika hushållsapparater: hårtorkar, dammsugare, tvättmaskiner, kylskåp. Produktionen av smartphones, vars funktioner kommer att räcka till och med för de mest kräsna användarna, har fastställts på allvar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Musikljudsystem från LG är enheter som är utformade för att spela och lyssna på musik i olika format och från olika medier. Varje musikcenter har en kontrollpanel utrustad med knappar. Den kan användas för att ändra enhetens ljudinställningar och systemfunktioner. Förutom kontrollpanelen innehåller utrustningen en tuner, en equalizer, högtalare och en kontrollpanel.

Tuners låter dig plocka upp och känna igen radiosignaler med olika frekvenser. Med deras hjälp kan du spara en specifik radiostation och slå på den när som helst.

Bild
Bild

Utjämnare är nödvändigt för att justera ljudets intensitet och dess frekvens. Tack vare det kan du ge musik en speciell stil och effekter.

Bild
Bild

Standardantalet kolumner är 2, men det kan finnas fler . Ju fler högtalare, desto ljusare och klarare ljud som kan fylla varje hörn av rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fjärrkontroll Är en av huvudkomponenterna i musikcentra. Med det kan du snabbt ändra ljudsystemets inställningar och använda alla dess funktioner.

Bild
Bild

Musikcentra från LG har ett antal obestridliga fördelar:

  • ett stort antal olika funktioner;
  • vacker och lämplig design för alla interiörer;
  • förmågan att läsa information och spela musik från olika typer av media;
  • utmärkt kvalitet bekräftad av kunder;
  • möjligheten att styra från en smartphone;
  • många system har lätt musik och karaoke.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelar bör för det mesta beaktas ur vissa modeller, men några vanliga nackdelar kan identifieras:

  • höga priser på enheter;
  • inte lämplig för rum med dålig ljudisolering;
  • stora dimensioner för många modeller.
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Alla LG -modeller kan delas in i tre huvudgrupper. Dessa är mikrosystem, minisystem och midisystem. Var och en av grupperna har sina egna egenskaper och förtjänar därför detaljerad övervägande.

Mikrosystem

Det här är de mest kompakta musikcentren. De kan enkelt passa in i en modern inredning tack vare sin intressanta design och till och med en viss luftighet. Ljudet i sådana hemsystem låter bra och rent, men deras effekt är inte särskilt hög.

Du kommer inte att kunna ansluta många bärare heller.

Bild
Bild

LG CM1560

Ett mycket stramt, sofistikerat musikcenter som passar både hem och på kontoret. Kroppen är svart, men det finns också blanka kromelement. Av fördelarna här kan vi notera en kompakt skärm med alla nödvändiga knappar, kontroll från en smartphone, igenkänning av olika typer av inspelningar, närvaron av en bra equalizer och energibesparing. Den här enheten väger bara 3 kg, den kan bekvämt flyttas runt i rummet. LG CM1560 har dock en ganska låg effekt, du kan inte hålla en fest med den .… Förutom, inte alla smartphones är lämpliga för kontroll.

Bild
Bild

LG CV2460

För ett mikrosystem är detta ett av de bästa musikcentra tack vare sin 100W högtalare. Det finns två högtalare, liksom en anmärkningsvärd equalizer … Enheten kan känna igen CD -skivor och MP3 -format . Modellens obestridliga fördelar är tydligt ljud, bekväma knappar, ett stort antal olika program, närvaron av en timer, möjligheten att styra från telefonen. Bland bristerna noteras att för kontroll från telefonen du måste först ladda ner programmet, och också det faktum att kroppen är djupare än högtalarna . Strukturen väger 4,5 kg.

Bild
Bild

LG CK43

Högtalarna i detta musikcenter är 150 watt. Fodralets färg är svart, det finns röda element. Enheten spelar CD -skivor, det finns en USB -kontakt, det finns inget DVD -stöd. Det finns en subwooferutgång, Bluetooth, klocka och timer.

Enligt kundrecensioner har LG CK43 en låg bas som är behaglig för örat.

Nackdelen med denna modell är att ljudet från TV: n kan komma med vissa förseningar. Enheten väger drygt 7 kilo.

Bild
Bild

Minisystem

Dessa centra skiljer sig markant från mikrosystem eftersom de har kraftfullare högtalare och bättre ljudkvalitet. Kolumner kan innehålla flera medier samtidigt, inte bara en. Dimensionerna på enheterna är naturligtvis också större. Det finns också ytterligare funktioner här.

Bild
Bild

LG DM5360K

Detta är ett kraftfullt ljudsystem med en intressant, mycket genomtänkt design som passar bra med loft, hi-tech och minimalism. Högtalarnas effekt är 230 W, det finns 2 ljudkanaler, en inbyggd subwoofer finns längst ner. En speciell egenskap hos detta minisystem är knappar av ovanlig form, samt ett original hörlursuttag … Dessutom finns det en karaokemikrofon och en CD med låtar. Du kan styra enheten från din telefon, det finns också en timer som kan slå på och stänga av enheten vid en viss tidpunkt.

Bild
Bild

Förutom, LG DM5360K har 2 USB -portar, en väckarklocka och en mycket funktionell equalizer . Om så önskas kan användaren lyssna på inte bara ljud utan även videofiler. Naturligtvis ingen bild. Nackdelarna med musikcentret är vikten (7 kg) och ganska höga priser.

Bild
Bild

LG CL65DK

Minisystem med två 475W högtalare. Spelar olika typer av skivor, det finns uppspelning från USB, anslutning via HDMI, Bluetooth . Färgerna är svarta och röda. Även i detta musikcenter finns en klocka och en timer. Enheten spelar olika typer av filer, men det är omöjligt att spela in något, det finns ingen sådan funktion. Men det finns stöd för karaoke.

Bland produktens nackdelar noterar användarna bristen på en hörlursutgång, liksom oförmågan att ansluta till en dator.

Bild
Bild
Bild
Bild

LG OL100

Mycket strikt, kompakt upprätt mini -modell med raka linjer. Produkten har mycket ström, det finns tre USB -kontakter. Färgningen är helt svart, stöds av radio, karaoke, uppspelning från olika typer av ljudmedier. Det finns en anständig equalizer och Dolby Digital-avkodare, det finns en inbyggd mikrofon och möjlighet att spela in ljud … Detta system har bara en nackdel - det höga priset.

Bild
Bild

Men när det gäller musikcentra med MDSS kan vi säga att de redan är ett minne blott, eftersom de bara kan spela musik från CD, även om ljudet förtjänar beröm … Dessa modeller har en klocka och en timer, stöd för karaoke, FM -antenner. Men det finns väldigt få funktioner som kan möta modern tid.

Bild
Bild

Midi -system

Sådana system är de största, men de har också en bredare lista över funktionella funktioner . Midisystem består av separata block, som alla har sitt eget syfte. Eftersom enheterna är skrymmande rekommenderas de för privata hem. Kraften hos en sådan enhet räcker till för att flera våningar ska veta om din musiksmak på en gång. Musikcentra med XBOOM blir de absoluta rekordhållarna bland midisystem. De är relativt nya, sådana musikcenter är avsedda för stora och högljudda fester, som bör innehålla lätt musik och karaoke.

Bild
Bild

Den enklaste modellen i detta segment är OM6560. Högtalarnas effekt är 500 W, det finns kanaler för att förstärka ljud, en subwoofer.

Under uppspelning tänds högtalarna och du kan välja olika lägen och alternativ för bakgrundsbelysning. DJ -styrenheten har två USB -kontakter och två kontroller, tack vare vilka du kan lägga till olika effekter till ljudet. OM6560 kan styras från en smartphone och kan också framgångsrikt kombineras med TV -apparater som levereras med en Bluetooth -adapter.

Bild
Bild

En annan intressant modell kommer att vara FH6, som är värd att välja bara för att den har två arbetslägen: vertikal och horisontell .… Det finns två subwoofers, högtalarens effekt är 600 watt. Modellen har 64 belysningsalternativ samt stöd för två mikrofoner. Det finns ingen hårddisk, musik kan bara spelas från en TV, dator eller flash -enhet. Det är också möjligt att spela in och digitalisera filer.

Bild
Bild

Naturligtvis är det inte alla XBOOM -modeller, det finns alternativ och är mycket kraftfullare. Till exempel, OM7560 … Detta alternativ är lämpligt för dem som gillar att ha kul till fullo. Här, den mest avancerade ljusmusiken och det renaste ljudet, dessutom kan den ljusa musiken styras med DJ -konsolen. I övrigt liknar egenskaperna modellen OM6560. Ovanstående modeller har inga minus, förutom priset. Det är dock bättre att köpa dem för stora utrymmen.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Valet av musikutrustning är inte en lätt uppgift, eftersom enheten måste uppfylla moderna krav och ha ett antal användbara funktioner. Låt oss först se vilka kriterier du behöver förlita dig på.

  • Utnämning . Innan du köper ett system, bestäm vad du behöver det för. Om du bara lyssnar på musik och vill ha rent ljud är det bättre att välja ett mikrosystem. Om målet är roligt och fester är det värt att köpa ett midisystem med en stor uppsättning funktioner.
  • Dimensioner … I en liten lägenhet, där två fåtöljer och en soffa knappt får plats i vardagsrummet, kommer ett stort system att se åtminstone konstigt ut. Dessutom, även vid låg volym, kommer ljudet att fylla hela rummet, vilket inte alltid är bekvämt och nödvändigt. Välj en modell så att den passar in i interiören och inte stökar upp den och stör rörelserna.
  • Design . Detta är en annan viktig punkt. Klassiskt inredda lägenheter kommer inte att dra nytta av ett stort metallcentrum. För moderna stilar är metall och krom det bästa valet, för klassiker är det bättre att stanna på produkter med träinsatser.
  • Kraft … Så mycket som du vill köpa enheten med högsta effekt, måste du ge upp den om du äger en liten lägenhet. För små lägenheter är en effekt på upp till 100 W lämplig, för privata hus - från 100 och uppåt. Dessutom måste det komma ihåg att en enhet som arbetar med maximal effekt kommer att producera skramlande och sprakande ljud.
  • Högtalarmaterial … Detta kriterium måste beaktas om du vill få riktigt bra ljud. Plast är olämpligt i det här fallet, det snedvrider ljudvågor. Men ett träd är ett helt acceptabelt alternativ.
  • Funktionell … Alla system från LG har ett antal funktioner, den enda skillnaden är i deras antal. Musikcentret måste ha kontakter för USB, radiomottagare och en equalizer. Många modeller är också utrustade med TV -mottagare, så att du kan titta på olika program. Tillgängligheten till en hårddisk och karaoke är också viktig för användarna. För vissa är olika typer av lätt musik viktigast. Välj modeller med den funktionalitet som är nära och begriplig för dig.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ansluter jag?

Att ansluta ett musikcenter orsakar som regel inte problem även för nybörjare.

Först och främst rekommenderas att noggrant studera bruksanvisningen, där tillverkaren sekventiellt beskriver stegen för att ansluta och konfigurera alla nödvändiga funktioner och system.

Bild
Bild

Först därefter ska du gå vidare till själva processen.

Centern är ansluten till TV: n enligt följande

  1. Undersök panelerna på båda enheterna . De måste ha samma kontakter. De kan ha samma färg eller vara signerade (ljud in, ljud ut). Om kontakten inte kan hittas måste du köpa en adapter, som regel är detta en modell med en övergång från SCART till RTA.
  2. När kontakterna har hittats måste de anslutas med en kabel (innan dess kopplas båda enheterna från nätverket). Kabeln köps också i förväg, detta måste göras även vid köp av utrustning i en butik, där en konsult hjälper dig att välja rätt modell.
  3. När du har anslutit kabeln kan du slå på utrustningen och delta i ytterligare inställningar … Samtidigt ska AUX -läget vara i musikcentret. Ibland kan du vid de första inställningarna höra sprak från högtalarna, vilket innebär att du måste justera högtalarna på TV: n.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom en TV kan LG -stereosystem också anslutas till en dator. Låt oss se hur du gör detta.

  1. Den första prioriteten är köp av en kabel, den så kallade tulpanen (består av 3 pluggar). Kom ihåg modellen för båda typerna av utrustning innan du går till affären, eftersom det finns olika storlekar och diametrar på sladdar.
  2. Efter att ha hanterat kabeln kan du börja installera . Den svarta kontakten ansluts till datorn, du behöver bara hitta ett speciellt uttag. Den är vanligtvis vit eller grönaktig.
  3. Utöka musikcentret och hitta panelen som säger AUX … Det kommer att finnas röda och vita hål där du måste sätta i pluggarna i motsvarande färger. När detta är gjort kan du kontrollera funktionen.

Viktigt: experter rekommenderar att man köper "tulpaner" med guldplätering, eftersom de bättre förmedlar ljudkvaliteten.

Bild
Bild

Också, om något inte fungerar efter att du har anslutit, får du inte panik. Var noga med att välja rätt kontakter och ansluta allt korrekt. Ibland kan orsaken till felet vara radion på musikcentret eller andra funktioner som är inkompatibla med TV: n / datorn. Många användare, som har tappat bort instruktionerna och bestämt sig för att ställa in radion för första gången, kan stöta på svårigheter. Låt oss beskriva installationsprocessen i etapper.

  1. Slå på enheten och börja trycka på TUNER -knappen, ibland kan den kallas BAND . Efter några tryckningar visas FM på displayen på ditt center.
  2. Hitta sedan knappen TUNING UP / DOWN och håll fingret på det tills frekvensen börjar förändras. Då måste knappen släppas, skannern fortsätter läsa själv. När den hittar en radiostation kommer den att sluta fungera.
  3. När stationen hittats måste du trycka på MEMO -knappen … Detta gör att du kan memorera frekvensen. Sedan trycks PRESET -knappen, med hjälp av vilken radiostationsnumret är inställt.
  4. När alla manipulationer är klara trycker du på MEMO igen . Således lagras stationen i enhetens minne, och du behöver inte ställa in den igen.

Rekommenderad: