Hur Ansluter Man Musikcentret Till TV: N? Anslutningsdiagram Via AUX Och "tulpaner", Möjliga Problem

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Man Musikcentret Till TV: N? Anslutningsdiagram Via AUX Och "tulpaner", Möjliga Problem

Video: Hur Ansluter Man Musikcentret Till TV: N? Anslutningsdiagram Via AUX Och
Video: Inflation and Bubbles and Tulips: Crash Course Economics #7 2024, Maj
Hur Ansluter Man Musikcentret Till TV: N? Anslutningsdiagram Via AUX Och "tulpaner", Möjliga Problem
Hur Ansluter Man Musikcentret Till TV: N? Anslutningsdiagram Via AUX Och "tulpaner", Möjliga Problem
Anonim

För att lyssna på musik på en hög nivå hemma fortsätter många musikälskare att använda stereon. Huvudsyftet med denna teknik är att exakt återge höga, mellan och låga frekvenser, vilket gör att ljudspår låter rika och klara. För att förbättra ljudkvaliteten är utrustning ofta ansluten till tv -apparater - både nya och föråldrade modeller.

Bild
Bild

Anslutningsmetoder

Det finns flera sätt att ansluta musikcentret till din TV .så att varje användare kan välja det mest praktiska och praktiska för sig själv. Synkroniseringsprocessen kan inte kallas komplicerad, men under drift måste du följa ett visst schema. Anslutningen beror också på TV -modellen och musikutrustningen.

Det vanligaste och praktiska sättet att ansluta teknik till varandra är använd en speciell kabel , med vilken du kan implementera parning direkt, utan adaptrar och extra utrustning. Denna metod kräver inte separata inställningar från användarens sida och eliminerar praktiskt taget förekomsten av problem. Du kan bara använda den här metoden om TV -mottagaren och musikcentret har samma kontakter.

Om portarna är olika eller om du behöver ansluta en subwoofer till utrustningen, använd mottagaren och synkronisera genom den.

Bild
Bild

Trots särdragen hos var och en av anslutningsalternativen och modellen för den utrustning som används, det finns ett allmänt schema och en sekvens . Först måste du noggrant inspektera utrustningen med avseende på befintliga och identiska kontakter. Efter att ha bestämt vilken typ av port som ska användas, bör du välja lämplig kabel och kontrollera dess integritet. I vissa fall kommer adaptrar att behövas.

Med anslutningskablar anslut utrustningen med lämpliga kontakter . Innan detta måste utrustningen vara avstängd. Om AUX -porten användes under parning måste den aktiveras genom inställningarna för musikutrustningen. Om du själv inte lyckades ta reda på typerna av kontakter måste du noggrant studera instruktionerna eller kontakta servicecenterets specialister.

Bild
Bild
Bild
Bild

Genom kabel

Först måste du noggrant inspektera utrustningen och hitta samma kontakter . Som regel placerar tillverkarna dem på baksidan eller sidopanelen (på vissa TV -modeller kan de ligga längst ner). Som regel sker synkronisering via tulpaner (RCA). För parning används en lämplig kabel som är ansluten med färger. Som regel följer den inte med utrustningen och köps separat.

Endera av två kabelalternativ fungerar: 2RCA eller 3RCA . Om du valde det andra alternativet används inte den gula kontakten i onödan, eftersom den är utformad för att överföra en videosignal. De vita och röda kontakterna ansvarar för överföringen av ljudsignalen.

För att börja ansluta du måste hitta motsvarande portar på ljudutrustningen, märkta med inskriptionen Audio In . På TV: n är önskad utgång markerad Ljud ut . Tekniken kopplas ihop med "tulpaner" enligt färgerna i vilka kontakterna och pluggarna är målade.

Denna parningsmetod väljs ofta för att ansluta musikcentret till föråldrade TV -apparater.

Bild
Bild

Om TV -mottagaren inte har en Audio Out -port, för parning du kan använda headsetuttaget (hörlurar) . I det här fallet kan du inte klara dig utan en 3,5 mm kabel - 2RCA, som måste köpas separat. Många experter rekommenderar synkronisering med en optisk kabel. Detta alternativ ger utmärkt ljudkvalitet. Utrustningen ansluts via Optical Out -porten (utgången på TV: n, som ofta blockeras av en kontakt) och Optical In (ingången på musikutrustningen).

För parning av centrum med moderna TV -modeller använder ofta HDMI -porten . Om den är tillgänglig på båda typerna av utrustning är anslutningen lika lätt som att pilla päron. Med det här alternativet kan du överföra ljud och bilder av hög kvalitet och få ut det mesta av att lyssna på musik och andra mediefiler. Det rekommenderas inte att spara på kabel, annars kan signalen avbrytas.

Om den nödvändiga porten saknas i musikcentret, parning kan göras via AUX . För att göra detta behöver du en speciell adapter och HDMI -kabel. Med hjälp av en sladd kan du ansluta två typer av teknik, slå på den och njuta av en ny ljudnivå. Om arbetet utförs korrekt spelas ljudet upp genom högtalarna och inte via TV -högtalarna. Främmande ljud och ljud kan uppstå om en skadad kabel används. Du kan också lösa problemet genom att ändra volyminställningarna. Det rekommenderas att kontrollera anslutningernas integritet.

Bild
Bild

Genom mottagaren

Du kan ansluta utrustning med en mottagare (flerkanalig förstärkare). I detta fall den musikaliska utrustningen måste anslutas till mottagaren och den till TV -mottagaren . Detta alternativ används ofta om det inte är möjligt att koppla direkt.

Huvuddragen i denna metod är att ytterligare akustik kan anslutas till mottagaren , inklusive en lågfrekvent högtalare. Detta hjälper dig att ta ditt ljud till nästa nivå och maximera hela spårets fullhet.

Rent och surroundljud kommer att uppskattas inte bara av erfarna musikälskare, utan också av filmälskare som använder stereosystemet för att titta på filmer och tv -serier.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid parkoppling av utrustning via mottagaren någon av de tillgängliga kontakterna kan väljas (RCA, HDMI, 3,5 mm och andra alternativ). En optisk eller koaxialkabel fungerar också. Nyckeln är att välja rätt ingångar och utgångar.

På mottagaren är den nödvändiga kontakten märkt IN, och på TV: n är porten märkt som OUT . När du kopplar förstärkaren med musikutrustning, på den senare, ansluter du sladden till IN -porten och på mottagaren - OUT. Om tulpaner används för arbete görs anslutningen enligt standardschemat, enligt färger (rött och vitt).

Bild
Bild
Bild
Bild

Möjliga problem

Alla användare möter problem när de parkopplar utrustning, särskilt nybörjare som ansluter för första gången. Vid synkronisering av utrustning kan följande problem uppstå.

  1. Om du är säker på att anslutningen är korrekt, men ljudet fortfarande inte spelas upp genom högtalarna i musikcentret, det är nödvändigt att byta ut sladden och försöka igen . Även kablar av högsta kvalitet försämras med tiden. För att förlänga deras livslängd måste du förvara dem vikta, utan veck eller starka klämmor.
  2. Brottet i en av kärnorna leder till att kabeln slutar fungera. Om det är första gången du använder sladden kan du ha att göra med defekta produkter .
  3. En annan vanlig orsak är defekta kontakter . Om de börjar vingla krävs reparation. Med frekvent anslutning eller slarvig hantering slits de och börjar spela. Du kan lösa problemet genom att kontakta servicecenteret. Specialister kan också rengöra portar från oxidation och dammpartiklar.
Bild
Bild

Tips för val av kabel

Om du ansluter utrustningen till TV: n med hörlursutgången , du måste plocka upp en ihopkopplad tråd. Det kan lätt identifieras genom närvaron av en röd och vit kontakt. Det räcker med att hitta portarna med motsvarande färger på TV -mottagarens panel och ansluta utrustningen.

Också många användare använder adapterkablar . Moderna alternativ finns i ett brett utbud, så att du kan koppla ihop alla typer av utrustning. Bestäm genom vilka portar du ska ansluta utrustningen, då är det värt att välja en kabel av önskad typ.

Med tanke på den utbredda användningen av adaptrar finns det många billiga analoger, men experter rekommenderar inte att använda dem för parning. Dessa kablar är billiga, men de misslyckas snabbt och överför signalen på en otillräcklig nivå. Ett dyrt alternativ kommer att hålla länge och kommer att överraska dig med sin praktiska funktion . Detta gäller särskilt för HDMI -sladdar. Överföring av klart och surroundljud är omöjligt utan en kvalitetskabel.

Rekommenderad: