Hur Ansluter Jag Min Telefon Till Musikcentret? Ansluta En Smartphone Via AUX Till Ett Ljudsystem Och Andra Metoder

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag Min Telefon Till Musikcentret? Ansluta En Smartphone Via AUX Till Ett Ljudsystem Och Andra Metoder

Video: Hur Ansluter Jag Min Telefon Till Musikcentret? Ansluta En Smartphone Via AUX Till Ett Ljudsystem Och Andra Metoder
Video: A1-MALL 3.5mm Car Aux Audio Bluetooth Adapter Wireless Receiver Car Speaker Headphone 2024, April
Hur Ansluter Jag Min Telefon Till Musikcentret? Ansluta En Smartphone Via AUX Till Ett Ljudsystem Och Andra Metoder
Hur Ansluter Jag Min Telefon Till Musikcentret? Ansluta En Smartphone Via AUX Till Ett Ljudsystem Och Andra Metoder
Anonim

För närvarande har smarttelefonen blivit en oumbärlig assistent som ger ägaren allt han behöver: kommunikation, kamera, internet, video och musik.

Tyvärr är telefonens möjligheter begränsade, och ibland kan den inte till exempel ge högkvalitativ ljud av en viss melodi på grund av att det bara finns standardhögtalare. Men för att förbättra ljudet och leverera det korrekt finns det ett musikcenter. Genom att veta om kommunikationsmetoderna för en mobiltelefon och ett stereoanläggning kommer användaren att kunna njuta av sin favoritmusik i hög kvalitet. Låt oss ta en titt på de viktigaste sätten att ansluta dessa två enheter.

Bild
Bild

Anslutningsmetoder

Det finns bara två huvudsakliga och vanligaste sätt på vilka du enkelt kan ansluta telefonen till musikcentret

  • AUX . För att ansluta via AUX behöver du en kabel. I båda ändarna av en sådan tråd finns pluggar med en standarddiameter lika med tre och en halv mm. Ena änden av tråden ansluts till telefonen, den andra ansluts till stereon.
  • USB … För att ansluta en mobil enhet och ett ljudsystem med den här metoden måste du använda den USB -kabel som oftast följer med din telefon. Efter att ha satt in USB i de nödvändiga kontakterna på två enheter är det bara nödvändigt att installera USB -signalkällan på musikcentret, och detta kommer att slutföra anslutningsprocessen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Träning

Innan du matar ut ljud från telefonen till musikcentret, det är nödvändigt att förbereda de grundläggande enheter som kommer att behövas för detta, nämligen:

  • smartphone - styr volymen och övergångarna från ett spår till ett annat;
  • stereo system - ger högre ljud;
  • anslutningskabel , lämplig för både telefonkontakten och ljudsystemkontakten - upprättar en anslutning mellan de listade enheterna.

Observera att telefonen ska laddas i förväg så att den inte stängs av under uppspelning och orsakar onödiga problem. Kontrollera först kabeln för att se till att den är komplett och att det inte finns några skador av något slag.

Bild
Bild

Steg-för-steg-instruktion

För att ge dig själv högkvalitativ, kraftfull och rik återgivning av dina favoritmusikkompositioner måste du ansluta din smartphone till stereosystemet genom att följa en viss åtgärdssekvens.

AUX

  1. Köp en kabel med två kontakter i ändarna. Storleken på var och en av dem är 3,5 mm.
  2. Anslut en kontakt till telefonen genom att ansluta den till lämpligt uttag (som regel är detta uttaget där hörlurarna är anslutna).
  3. I fallet med musikcentret, hitta ett hål med inskriptionen "AUX" (möjligen en annan beteckning "AUDIO IN") och sätt in den andra änden av kabeln i denna kontakt på ljudsystemet.
  4. Hitta "AUX" -knappen på stereosystemet och tryck på den.
  5. Hitta önskad låt på smartphone -skärmen och slå på den.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

USB

  1. Köp en kabel med två olika ändar: USB och microUSB.
  2. Sätt i MicroUSB i motsvarande uttag på telefonen.
  3. Anslut USB -enheten till ljudsystemet genom att hitta det önskade hålet och anslut den andra änden av kabeln.
  4. På stereoanläggningen, gör en inställning där signalen som levereras via USB bör anges som källa.
  5. Välj önskat spår och klicka på "Spela" -knappen.

Sätten att ansluta en smartphone till ett stereosystem som har diskuterats är de vanligaste och enklaste alternativen.

AUX -anslutningen är den mest populära, eftersom den är lämplig för att ansluta telefonen till sådana musikcentra som LG, Sony och andra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

tips och tricks

Så att anslutningsprocessen utförs första gången och ljudet är av hög kvalitet, viktiga punkter bör beaktas.

  • Du kan använda en mobil enhet som fungerar både på Android -operativsystemet och på iOS . I det här fallet spelar smarttelefonmodellen ingen roll, det viktigaste är att göra rätt anslutning till ljudsystemet.
  • Telefonen som ska anslutas till stereoanläggningen måste vara laddad .
  • Ta dig tid att köpa en USB -kabel . Kontrollera paketets innehåll på din smartphone. Det är möjligt att du redan har den här kabeln.
  • Innan du använder en standardkabel, kontrollera stereokontakterna … Ibland skiljer de sig från de vanliga, och då bör du köpa en kabel som är rätt för dina enheter.
  • Kabel , nödvändigt för att spela spår från telefonen via musikcentret, säljs i nästan vilken elektronikbutik som helst till ett överkomligt pris .
Bild
Bild
Bild
Bild

Av allt ovanstående kan vi dra slutsatsen att alla användare kan klara av att ansluta en smartphone till ett musikcenter, eftersom detta inte kräver några speciella färdigheter och kunskaper, och det tar några minuter att slutföra denna procedur. Du behöver bara välja rätt anslutningsalternativ och köpa den tråd som krävs . En enkel anslutning av två enheter kan ta ljudkvaliteten till en ny nivå och leverera många positiva känslor medan du lyssnar på dina favoritlåtar.

Du kommer att lära dig hur du snabbt ansluter din telefon till musikcentret i följande video.

Rekommenderad: