Ekonomiläge I En Tvättmaskin: Vad är Det? Vad Betyder Det Att Tvätta I Läget Cotton Eco? Varför Och När Ska Man Använda Ekonomiläge?

Innehållsförteckning:

Video: Ekonomiläge I En Tvättmaskin: Vad är Det? Vad Betyder Det Att Tvätta I Läget Cotton Eco? Varför Och När Ska Man Använda Ekonomiläge?

Video: Ekonomiläge I En Tvättmaskin: Vad är Det? Vad Betyder Det Att Tvätta I Läget Cotton Eco? Varför Och När Ska Man Använda Ekonomiläge?
Video: Review of Beko 8KG Washing Machine - WR860441W - overvew of programmes 2024, Maj
Ekonomiläge I En Tvättmaskin: Vad är Det? Vad Betyder Det Att Tvätta I Läget Cotton Eco? Varför Och När Ska Man Använda Ekonomiläge?
Ekonomiläge I En Tvättmaskin: Vad är Det? Vad Betyder Det Att Tvätta I Läget Cotton Eco? Varför Och När Ska Man Använda Ekonomiläge?
Anonim

Att veta om tvättmaskinens arbetssätt hjälper inte bara effektivt och noggrant att ta bort smuts från dina favorit saker, utan också att förlänga livslängden för den automatiska maskinen. Vi pratar om ett av de mest efterfrågade lägena idag - ekonomiläge.

Vad betyder ekonomiläge?

Ekonomiläge i tvättmaskinen är ett mycket bekvämt alternativ, särskilt nu när priset på förbrukad el ständigt växer. Dessutom har inte alla hemmafruar råd att slösa tid på en lång tvätt. Det finns tillfällen då du behöver ordna saker och ting snabbt och effektivt, och lägger ner minst tid på det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tvätt i ekonomiläge förkortar rengöringsprocessens varaktighet avsevärt, minskar vatten- och energiförbrukningen. Hela tvättprocessen reduceras till 25-30 minuter. Under denna tid går tvätten igenom flera rengöringscykler: tvätt, sköljning, centrifugering. Ekonomiläge för olika tillverkare av tvättmaskiner kan kallas "Ekonomi / effektivitet" (Asko), ECO + (Samsung) . "Eco Time" -funktionen låter dig ställa in maskinens automatiska läge för tvätt vid tidpunkten för minimikostnaden för el under dagen (om det finns en två-tariffmätare). I det här fallet blir priset på förbrukad el betydligt lägre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Läget "Cotton Eco" är nästan det mest efterfrågade i den automatiska tvättmaskinen . Tack vare en speciell trumrotationsalgoritm ger den bra resultat samtidigt som du sparar el.

Tvättcykeln är perfekt för både vanliga och färgade tyger med tryck (pyjamas, nattkläder, skjortor, blusar).

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning och egenskaper

Det ekonomiska tvättprogrammet har ett antal positiva aspekter, som består i en betydande minskning av tiden för hela processen, vatten och el. Eco-programmet innehåller flera ekonomiska tvättalternativ och har vissa egenskaper.

  • Värmer inte vatten till varmt läge, använder en lågtemperaturregim för att rengöra saker från smuts och fläckar. Samtidigt kan minskningen av elkostnader vara upp till 40%.
  • En kort tvättcykel tar i genomsnitt 28–35 minuter och sparar mycket tid.
  • Ett kort men mycket effektivt program i olika modeller kallas "New Things" (Miele), "Daily Wash" (Ariston, Indesit), "Express Wash" (Samsung).
  • Lägena "Snabbtvätt", "15 minuter", "Express" och andra har en ännu mer förkortad cykel av rengöring, sköljning och centrifugering.
  • Den kombinerar 2 alternativ: "Intensiv tvätt" och "Biofas" - dessa tvättlägen kräver användning av speciella pulver med enzymer. Processen sker i två steg: för det första kommer enzymgranulat i spel vid en temperatur som inte är högre än +40 grader, i nästa steg i processen värms vattnet upp mer och slutrengöringen av tvätten sker med hjälp av andra komponenter i tvättmedelspulvret.
  • Med Eco -läget kan du tvätta olika föremål efter tygtyp och färg samtidigt. I varmt vatten + 20-30 grader behåller produkterna sin naturliga färg, sträcker sig inte och håller formen väl.
  • Tvätt i Eco-mode kräver speciella ekocertifierade tvättmedel-ekopulver, ekologiska geler, fosfatfria tvättmedel och andra rengöringsmedel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ekoprogrammet kallas ibland " Biovård " - detta tvättläge klarar enkelt den allvarligaste smutsen, lämplig för alla typer av tyger (förutom tunna, känsliga tyger). Eco -programmet innehåller en viss tidsram för tvättprocessen av vissa saker - syntetiska produkter (cirka 1 timme 45 minuter), barnkläder (cirka 2 timmar).

De andra lägena i miljöprogrammet är kortare i cykeltiden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När används den?

Det beskrivna läget i tvättmaskinen är nödvändigt för att spara tid, vattenförbrukning, elektrisk energi och följaktligen pengar. Det finns flera regler för denna typ av tvätt, som måste följas.

  • Modellen för en automatisk tvättmaskin bör vara ekonomisk när det gäller dess huvudsakliga egenskaper och kapacitet .… De mest lönsamma maskinerna är klass "A", de använder lite vatten och förbrukar lite el. En bil med en last på 3-4 kg är lämplig för en familj på två eller tre personer.
  • Fyll på maskintrumman helt för den mängd kg som den är avsedd för. Ofullständig laddning leder till överdriven elförbrukning.
  • Använd programmet Quick Wash tack vare vilket cykeln för varje rengöringssteg förkortas betydligt i tid.
  • Tvätta med en genomsnittlig vattentemperatur - + 30-40 grader. Använd mycket varmt vatten om saker är mycket smutsiga. Stark uppvärmning av vatten kräver ytterligare förbrukning av elektrisk energi.
  • Använd blötläget före huvudtvätten . I det här läget ligger tvätten i tvättmaskinens trumma en tid vid en temperatur på +30 grader, vilket gör att smuts delvis kan komma ut från tygerna. Efter blötläggning kan du starta programmet Quick Wash.
  • Om din tvättmaskin har möjlighet att skölja i kallt eller varmt vatten, välj kallt vatten . Kallt vatten är inte värre än varmt eller varmt vatten, det tvättar tvättpulver och andra tvättmedel från tvätten, och kostnaden är mycket billigare.
  • Spara tvättmedel Tillsätt inte för mycket pulver, gel eller andra specialprodukter till kyvetten. För mycket tvättmedel gör att programmet använder mer vatten vid sköljning.
  • Använd programmet Eco Time för att ställa in tvätttiden för natten . Detta steg kommer att minska elförbrukningen avsevärt, eftersom det kostar mycket mindre på natten. Försenade tvättmaskiner gör också detta till en minimal hastighet. Vissa modeller av automatmaskiner i sin arsenal har ett extra alternativ "Tyst tvättläge", vilket är mycket lämpligt när alla sover (Gorenje).
  • Var noga med att koppla ur tvättmaskinen efter tvätt . Många har mycket fel och tror att en maskin som inte fungerar, men är ansluten till strömförsörjningen, inte förbrukar el. En beredskapsmaskin använder osynligt 5-10% av den totala energiförbrukningen för alla apparater i huset. Under en månad och ett år kommer en trevligt sparad summa att komma upp.

Rekommenderad: