Hörnmöbler I Köket (68 Bilder): Ett Urval Av Hängande Hyllor Och Skåp, Vad Som Helst Och Hyllor. Designfunktioner I Ett Litet Kök

Innehållsförteckning:

Video: Hörnmöbler I Köket (68 Bilder): Ett Urval Av Hängande Hyllor Och Skåp, Vad Som Helst Och Hyllor. Designfunktioner I Ett Litet Kök

Video: Hörnmöbler I Köket (68 Bilder): Ett Urval Av Hängande Hyllor Och Skåp, Vad Som Helst Och Hyllor. Designfunktioner I Ett Litet Kök
Video: Renoverar köket - Gör om IKEA hyllor! 2024, April
Hörnmöbler I Köket (68 Bilder): Ett Urval Av Hängande Hyllor Och Skåp, Vad Som Helst Och Hyllor. Designfunktioner I Ett Litet Kök
Hörnmöbler I Köket (68 Bilder): Ett Urval Av Hängande Hyllor Och Skåp, Vad Som Helst Och Hyllor. Designfunktioner I Ett Litet Kök
Anonim

Hörnköket är en mycket populär lösning i modern design. Denna layout kännetecknas av utmärkt funktionalitet och praktiska egenskaper. Den uppenbara fördelen med hörnstrukturer är möjligheten att använda både rymliga och extremt små rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Hörnköksmöbler har ett antal fördelar och mycket få nackdelar. Det första och mest uppenbara pluset är kompakthet, platsbesparande med en sådan layout är uppenbar. Hörnet kan användas fullt ut som förvaring, handfat eller matplats.

Eftersom beslagen är ganska olika kan du utforma hörnet på ett sådant sätt att det inte blir några problem med att dra ut, öppna och lagra i detta område. Hörnskåp är mycket rymliga och lådor gör det möjligt att spara plats.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat plus är hörnkökets ergonomiska egenskaper. Tack vare den fulla användningen av alla vinkelmöjligheter bildas en mycket bekväm vinkel för arbete. Allt finns på en tillgänglig plats, nära till hands. Den tredje fördelen är möjligheten att skilja arbets- och matplatserna åt.

Om utrymmet tillåter kan du i mitten av köket utrusta en annan fungerande "ö" eller dela rummet med en bardisk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att välja hörnalternativet, eftersom det har följande fördelar:

  • möjligheten att tillämpa en mängd olika möbelkonfigurationer;
  • ett stort urval av storlekar - du kan välja ett alternativ för alla rum;
  • de största designmöjligheterna.

När det gäller nackdelarna finns det inte särskilt många av dem och de är obetydliga, nämligen:

  • obehag i början av att använda hörnskåp och skåp som är anslutna i rät vinkel;
  • behovet av att ta hänsyn till krökning, utskott i väggarna i designstadiet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Om tidigare möbler av hörntyp endast bestod av tre huvudtyper: övre och undre skåp och en matsoffa, idag som standard kan vi se följande objekt:

  • gångjärnsskåp för förvaring och torkning;
  • gångjärnshyllor;
  • piedestalbord med lådor;
  • diskbänk;
  • skåp med en nisch för en mikrovågsugn;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • skyltfönster för rätter;
  • vad inte, skänk, hyllplan;
  • hörn byrå;
  • fåtöljer, stolar, bänkar;
  • pennfodral;
  • moduler av golvtyp.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De övre modulerna är placerade på väggarna. De är extremt praktiska att organisera torkning, förvaring av fat och redskap. Sådana skåp kan vara öppna eller stängda, liksom kombinerade.

Den viktigaste nyansen som måste beaktas vid utformning av gångjärnsmoduler är deras höjd och avstånd från kantstenen. Det mest bekväma avståndet sträcker sig från 50 till 100 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Underskåp och skåp är grunden för hela headsetet. De måste bilda en enda helhet, annars bildas inte arbetsytan. Deras funktionalitet är något bredare: förvaring av mat och fat, torkning, en bas för en arbetsyta, en plats för att bygga i apparater. De kan vara både universella och fokuserade på att utföra en funktion.

Hörnskåp för köket är smala högfasta skåp som inte tar mycket plats, är funktionella och ser original ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Köket, utformat enligt hörntypen, kompletteras perfekt med ytterligare föremål: öppna hyllor, skänk, byråer, bord.

Blanketter

Efter typ av plats är hörnkök indelade i flera typer.

L-formad . Denna design är mycket vanlig, praktisk och kan vara mycket effektiv. Det är bra för små rum, det gör att du kan fördela allt utrymme korrekt. Om ditt kök inte har en stor yta är detta säkert ett tillräckligt alternativ, men L-typen kan lika gärna vara utformad för ett stort rum. Formens särart ligger i skåpens vinkelräta arrangemang mot varandra. Designen tar liten plats, är kompakt och samtidigt mycket funktionell. Den enda nackdelen är de begränsade alternativen och tillgången till modulerna i hörnet.

Bild
Bild
Bild
Bild

U-form . Detta är en mycket bekväm och effektiv typ av layout, men du måste omedelbart göra en reservation för att den inte är lämplig för rum av blygsam storlek. För att placera ett sådant headset måste du använda tre väggar. Det visar sig att om standardköket i "Chrusjtjov" är 6 rutor, är det helt enkelt omöjligt att ordna möbler med bokstaven P. Den största fördelen med denna design är ett stort arbetsområde, som gör att du bekvämt kan använda hela utrymmet, bygga in många köksredskap och tekniska enheter.

För att ett sådant arrangemang ska bli riktigt bekvämt och harmoniskt är det nödvändigt att först beräkna om headsetet kommer att vara minst 2 meter mellan motsatta objekt. Om inte, är det bättre att vägra en sådan layout, det blir för trångt och obekvämt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Cirkulär form . Detta designalternativ bör endast övervägas om kökets storlek och form tillåter sådan placering. Det kan anses vara optimalt för kök från 12 kvadratmeter. Headsetet placeras på samma sätt som en rak linje, men i en båge. Fördelen med denna layout är dess ovanliga, okonventionella och mycket stora arbetsyta. Dörrarna till sådana headset kan vara konkava eller omvänt konvexa. Ett cirkulärt kök är ett mycket mysigt, attraktivt och funktionellt alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oavsett vilken typ av plats som valts är det viktigt att göra alla mätningar noggrant och att i förväg tänka på placeringen av alla apparater, möbler och andra element som är nödvändiga för köket.

Tillverkningsmaterial

Här är inte bara den estetiska komponenten viktig, utan också egenskaperna av operativ karaktär. Var noga med att ta hänsyn till alla funktioner, individuella indikatorer för rummet: fuktighet, temperaturregim. Fodral och fasader är ofta gjorda av spånskiva, MDF, plast, naturligt trä. Bänkskivor är oftast gjorda av sten, konstgjorda och naturliga eller plast.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om budgeten är begränsad är det vanligaste alternativet spånskiva, särskilt för ramen. För fasader är spånskiva med aluminiumprofil perfekt, eftersom den är hållbar, billig och mycket praktisk att underhålla.

MDF -material anses vara ännu längre när det gäller livslängd.

Det är tuffare, mer motståndskraftigt mot fukt och temperaturpåverkan. Dess uppenbara fördelar inkluderar ett rikt urval av texturer och färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller att välja en bänkskiva kan besparingarna här kosta mycket. Du bör bara välja de mest hållbara materialen - natursten eller konstgjord sten. De kommer att hålla riktigt länge, eftersom de inte reagerar på ånga, vatten, värme. De är inte rädda för mekaniska skador oundvikliga när de arbetar med vassa föremål.

En konstgjord sten är mer prisvärd och bekvämare att installera. Plast är den mest praktiska i prisklassen, men dess livslängd är kort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Det är viktigt att välja köksinredning av hörnstypen inte från fotografier i modetidningar, utan baserat på egenskaperna hos ditt rum, smak och den allmänna stilen i en lägenhet eller ett hus. Det är värt att överväga mer detaljerat de vanligaste och mest relevanta områdena.

Klassisk . Denna stil är mycket elegant, det verkar vara ur mode, inga förändringar minskar dess popularitet. Karakteristiska egenskaper: naturlighet i material och färger, konturernas svårighetsgrad, minimalistisk inredning och inga krusiduller. Förekomst av tråd eller glas i de gångjärniga modulerna är obligatorisk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förtrupp . Detta är en extremt trendig trend. Den tar hänsyn till alla de senaste designuppfinningarna, ovanliga och uttrycksfulla. Karakteristiska drag: ovanliga former, komplex icke-standard inredning, iögonfallande tillbehör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Land . Detta är en sofistikerad stil som kommer att se särskilt bra ut i versionen av ett lanthus eller sommarstuga. Karakteristiska egenskaper: maximalt naturmaterial, trä, keramik, sten, rotting är att föredra. Om metallelement krävs är de gjorda av koppar eller mässing. Countrymusiken kännetecknas av en mängd olika dekorativa element, smycken, tillbehör, öppna hyllor på vilka korgar, lerkannor och vildblommor finns.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Högteknologisk . Det kännetecknas av ett överflöd av metallelement, formens renhet, icke-triviala färglösningar och en icke-standardiserad inställning till inredning. Skåp är som regel breda och omfattande, linjerna är släta och lakoniska. Användning av små invecklade tillbehör är oacceptabelt. Allt ska vara klart och enkelt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modern . Denna stil har egenskaperna hos klassiker och högteknologi, formerna är ganska korrekta, väldefinierade, medan designen är mjukare. Det finns många element i den horisontella planen, inredningen är minimalistisk, men samtidigt lyxig. De största skillnaderna är mångsidighet och återhållsam elegans.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Köksinredningens design bör väljas utifrån främst rummets storlek och form. För att välja moduler för vägg och golv, ta reda på vad du ska placera i hörnet, vilken del av utrymmet som ska lämnas öppet, måste du förstå att huvudmålet är komfort. De flesta svårigheterna uppstår som regel med projekt för ett litet kök.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ju mer utrymme, desto fler alternativ för att välja stilar, former, mängd möbler.

Om området är litet är fönstret det enda och ger inte tillräckligt med belysning, företräde bör ges åt ljusa nyanser. De kommer att utöka utrymmet, lägga till ljus och luft. En perfekt lösning - blanka ytor av fasader, bänkskivor, förkläde. Det ser inte bara väldigt ädelt ut, utan reflekterar också ljus, föremål, vilket visuellt gör rummet större.

Om du bestämmer dig för att placera diskbänken i hörnet, tänk på belysningen ordentligt, det kommer uppenbarligen inte tillräckligt med överliggande ljus där. Inbyggda lampor runt köksytan löser problem med belysning av arbetsområdet.

Bild
Bild

Oavsett rummets storlek, överväg att placera ena sidan av arbetshörnet på en vägg med ett fönster. Detta kommer att ge arbetsytan mycket ljus, se märkligt ut och spara utrymme. De moduler som inte kan placeras på väggen på grund av närvaron av ett fönster kan planeras ovanför den mjuka matplatsen.

Öppna glashyllor frigör avsevärt utrymme i små kök.

Bild
Bild
Bild
Bild

Framgångsrika exempel

  • Det spektakulära L-formade köket är ganska funktionellt och kompakt.
  • Genom att placera headsetet i form av bokstaven U kan du göra arbetsområdet mycket rymligt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Kökets cirkulära form kräver en ganska stor yta

Bild
Bild

Lantlig stil är ett av de mest populära och mysiga sätten att dekorera ett köksutrymme

Bild
Bild

Om du inte gillar många detaljer är lakonisk högteknologi den mest lämpliga designlösningen

Rekommenderad: