Hävertinstallation I Köket: Hur Man Installerar Sifonen Korrekt På Diskbänken Och Hur Fästs Den På Diskbänken? Funktioner För Montering Och Infästning

Innehållsförteckning:

Video: Hävertinstallation I Köket: Hur Man Installerar Sifonen Korrekt På Diskbänken Och Hur Fästs Den På Diskbänken? Funktioner För Montering Och Infästning

Video: Hävertinstallation I Köket: Hur Man Installerar Sifonen Korrekt På Diskbänken Och Hur Fästs Den På Diskbänken? Funktioner För Montering Och Infästning
Video: Hur gör snickaren - Montering av köksbänk och diskho 2024, April
Hävertinstallation I Köket: Hur Man Installerar Sifonen Korrekt På Diskbänken Och Hur Fästs Den På Diskbänken? Funktioner För Montering Och Infästning
Hävertinstallation I Köket: Hur Man Installerar Sifonen Korrekt På Diskbänken Och Hur Fästs Den På Diskbänken? Funktioner För Montering Och Infästning
Anonim

En sifon är en utrustning som är avsedd att ta bort smutsigt vatten från ett bad eller handfat. Denna VVS -armatur installeras från botten av diskbänken och tar bort vatten genom avloppsrören. Även en nybörjare som inte har någon erfarenhet av VVS -arbeten kan utföra installationen, det viktigaste är rätt tillvägagångssätt och minimal kunskap. Installationen tar några minuter och kräver inga verktyg. Installationen sker vanligtvis med bara händer eller i sällsynta fall med endast en skruvmejsel.

Bild
Bild

Ändamål

Människor som inte är relaterade till VVS kan anta att installationen av en sifon är valfri, men istället för det kan du helt enkelt ansluta ett plaströr och sedan använda hörnen för att föra det till avloppet. Men det är inte så. Denna enhet är utformad inte bara för att tömma vatten, den är utrustad med ett antal andra funktioner.

Häverten har en specifik struktur, på grund av vilket stort skräp inte kommer in i avloppssystemet, vilket minskar risken för igensättning av rör avsevärt

Bild
Bild

Mycket obehaglig lukt kommer alltid från avloppen. Tack vare sifonen passerar de inte in i vardagsrummet, detta är dess huvudsakliga syfte

Bild
Bild

Om du någonsin har tittat på sifonen under badkaret har du förmodligen märkt att den har en välvd eller S-formad form. Efter installationen kommer det att finnas vatten i stället för denna vikning. Och om enheten som är installerad under badrummet har en ganska enkel struktur, installeras mer komplexa strukturer under diskbänken i köket. De kan demonteras när som helst, rengöras från skräp och monteras tillbaka

Bild
Bild

Design

Alla tillverkare av dessa strukturer gör sina produkter av plast eller förkromad metall. I den moderna världen är de mest populära metallalternativen på grund av deras snygga utseende . Men innan du köper bör du komma ihåg att metallen börjar rosta efter några månader. Även galvaniserade material är utsatta för korrosion. Därför kan en mer praktisk lösning kallas plastlås.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vatten kan inte skada dem på något sätt, de rengörs lätt vid behov och har en prisvärd prispolicy.

Låt oss titta närmare på strukturen på kökshäver

Rörgren . Det är ett rör på flera centimeter, varav ena änden är fäst vid diskbänken.

Bild
Bild

Ytterligare överströmningsanslutning . Den är utformad för att ansluta tvättmaskinen till ett avloppsrör. Nästan alla tillverkare lägger detta element som en bonus.

Bild
Bild

Kopp . Denna lilla behållare är huvudkomponenten i sifonen. En vattenstopp bildas i det inre av denna reservoar. Med tiden kan ackumulerat skräp lätt tas bort tack vare det avtagbara locket.

Bild
Bild

Dräneringsrör . Detta grenrör är fäst vid avloppet. Smutsigt vatten dräneras genom det.

Bild
Bild

I den moderna världen finns det två typer av sifoner: pipor och flaskhävertar . Det andra alternativet har blivit utbrett i hemmabruk, eftersom det inte tar mycket plats och är lätt att använda. En stor fördel är närvaron av ett lock längst ner på sifonen, genom vilket du kan få värdefulla föremål om du av misstag tappade dem i diskbänken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Montering

Varje ägare kan skruva sifonen med sina egna händer utan att involvera en rörmokare. Installationen bör utföras mycket ansvarsfullt och vara uppmärksam på varje detalj. En oaktsam inställning kommer att orsaka konstanta läckor eller bildandet av obehagliga lukter i rummet på grund av luckorna mellan enhetens komponenter.

Bild
Bild

Huvudkravet under installationsarbetet av denna typ är fästelementens täthet . Därför ägnas stor uppmärksamhet åt fästelement av hög kvalitet. De medföljande packningarna är ofta antingen för tunna eller tillverkade av gummi av dålig kvalitet. Därför är det lämpligt att köpa packningar från tredje part.

Bild
Bild

Innan du köper, var noga med att kontrollera sifonen för skador direkt med säljaren. Även mindre chips kan orsaka oväntade läckor.

Bild
Bild

hopsättning

Varje sifonmodell levereras med installationsanvisningar. Detta är ett ganska enkelt schema som låter dig montera dig själv utan att involvera en mästare. Men även om det inte finns någon bruksanvisning i satsen kommer en nybörjare att kunna ta reda på detaljerna, tack vare den intuitiva designen. Så låt oss ta en titt på de grundläggande byggreglerna.

Bild
Bild

Det rekommenderas att installera handfatet utan att använda en skiftnyckel . Det viktigaste är att inte överdriva det med klämman, annars kan du riva tråden och göra enheten oanvändbar. Muttrarna ska endast dras åt i slutet med bara händer utan att pressa hårt på delarna.

Bild
Bild

När du fixerar rören, se till att installera packningarna vid anslutningspunkten . Erfarna hantverkare rekommenderar att du smörjer dem med limtätningsmedel för att förhindra även minimala läckor.

Bild
Bild

När installationen är klar, ta bort det återstående limet med en trasa . Vänta tills det är helt torrt och försök efter en halvtimme att öppna vattnet för att kontrollera tillförlitligheten hos enheten.

Bild
Bild

Om du byter ut sifonen i stället för att installera den på en ny diskbänk innan du börjar arbeta bör du försiktigt ta bort den gamla. Fästdelen måste rengöras väl från smuts och rost.

Bild
Bild

Observera att under installationsprocessen måste du öppna avloppsröret. Det är lämpligt att stänga det med en våt trasa, annars är obehaglig lukt i lägenheten oundviklig.

Dyrare representanter för dessa enheter säljs med drag och ett extra smutsfilter. I denna situation bör du först installera det här nätet och sedan ansluta sifonen.

Bild
Bild

Avloppsanslutning

För korrekt installation av sifonen under diskbänken måste dräneringsröret anslutas till avloppet med ett korrugerat rör. Det är ganska flexibelt, så installationsarbete kan utföras på de mest otillgängliga platserna. Om avloppsrörets storlek visade sig vara större än sifonens diameter, måste du köpa ett speciellt munstycke på röret eller använda en packning. Det viktigaste är att rören är i nära kontakt med varandra, annars kommer avloppsluktarna fortfarande att sippra in i rummet.

Bild
Bild

Om du, efter att ha slutfört installationsarbetet under kontrollen, hittar en läcka, bör du demontera strukturen och eliminera felet genom att placera en tjockare packning och limma den med tätningsmedel. Manipulationerna bör upprepas tills alla läckor har eliminerats.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Det rekommenderas att du studerar punkterna nedan innan du köper den här bilagan.

Ta hänsyn till storleken på diskhålet . Varje tillverkare erbjuder produkter med en mängd olika maskfilterstorlekar.

Bild
Bild

Om du installerar en sifon i badrummet , då måste det tas på ett sådant sätt att du kan ansluta tvättmaskinen. Därför måste du köpa en struktur med ett extra dräneringssystem.

Bild
Bild

Många sifoner har en funktion för att styra anslutningsrörets höjd . På så sätt kan du ställa in en bekväm glasnivå. Detta är särskilt användbart om du behöver fästa en sifon under badkaret.

Bild
Bild

Många oerfarna hantverkare drar inte åt tråden helt för att inte skada den . Detta rekommenderas inte. Grenröret måste skruvas in tills det stannar, men kontrollerar de applicerade krafterna.

Bild
Bild

Var uppmärksam på enhetens dimensioner . Om det alltid finns mycket plats under handfatet eller handfatet, kanske det inte finns tillräckligt med utrymme under badrummet. I det här fallet kommer små modeller att vara särskilt användbara.

Bild
Bild

Alternativet är inte tillåtet när dräneringsrörets storlek är mindre än grenrörets storlek annars kan du helt enkelt inte sätta in sifonen.

Bild
Bild

Estetik . Om sifonen är planerad att installeras under diskbänken, spelar dess design ingen roll. Men om blicken omedelbart faller på honom när han kommer in i rummet, är den estetiska komponenten av stor vikt. I det här fallet skulle det bästa alternativet vara en kromlås, men du måste betala för mycket för designen.

Bild
Bild

Pris . I motsats till den populära stereotypen är höga kostnader inte en indikator på kvalitet här. Plastalternativ kan vara mer än tio år och metall ännu längre. Men att betala för mycket för detta alternativ är opraktiskt. Få räknar med att använda en sifon i mer än 10 år, eftersom reparationer, byte av handfat eller handfat och liknande är möjliga.

Bild
Bild

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att installationen av en sifon är en enkel övning. Men om du inte vill studera instruktionerna, eller om du inte har tid för detta, kan någon rörmokare hjälpa till med installationen, det tar inte mer än 10 minuter.

Rekommenderad: