Soffa "Fransk Hopfällbar Säng" (66 Bilder): Funktioner I Transformationsmekanismen Och Dess Ersättning

Innehållsförteckning:

Video: Soffa "Fransk Hopfällbar Säng" (66 Bilder): Funktioner I Transformationsmekanismen Och Dess Ersättning

Video: Soffa
Video: Viking Strömsholm kontinentalsäng 2024, April
Soffa "Fransk Hopfällbar Säng" (66 Bilder): Funktioner I Transformationsmekanismen Och Dess Ersättning
Soffa "Fransk Hopfällbar Säng" (66 Bilder): Funktioner I Transformationsmekanismen Och Dess Ersättning
Anonim

Soffor med en fransk hopfällbar sängmekanism är de vanligaste. Sådana vikstrukturer består av en stark ram, där det finns ett mjukt material och textilmantel, liksom huvuddelen för att sova. Sådana soffor är transformerbara, så att sovplatsen i dem kan vara i den inre delen av ramen och kuddar är placerade ovanpå.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Soffor med sådana mönster kan fällas och fällas tillbaka mycket enkelt. Alla kan klara denna uppgift.

Det är värt att notera kompaktiteten hos stoppade möbler med en fransk musselmekanism. En full sovplats för två personer med ett par mjuka rörelser kan förvandlas till en vanlig soffa av medelstor eller liten storlek.

De "franska musslorna" har en enkel trefaldig mekanism. Den passar i en soffa som inte är mer än 70 cm djup.

Som regel är sådana produkter billiga. Du kan plocka upp sådana möbler inte bara för varje smak, utan också för varje plånbok. Deras fördel är bekvämlighet . Sofforna är utrustade med bekväma sittplatser, kompletterade med mjuka kuddar i olika storlekar och oförändrade armstöd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana mönster är funktionella och kan kompletteras med olika detaljer. Till exempel, i modeller med en svetsad meshbas, tillhandahålls en ortopedisk madrass.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fällbara modeller rekommenderas inte för daglig användning . De är mer lämpliga för vardagsrum där gästerna kan bo på natten. Regelbunden användning kan leda till snabbt slitage av mekanismen, som är mycket sårbar och lätt försämras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna tillverkare erbjuder ett stort utbud av konvertibla soffor med en trefaldig mekanism. Möbler kan göras inte bara i en modern, utan också i en klassisk stil. Med hjälp av sådana produkter kan du förvandla interiören och göra den mer funktionell.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Det finns flera typer av transformerande soffor. De skiljer sig från varandra i mekanismer och utföranden.

Den klassiska "French clamshell" består av tre segment . Denna hopfällbara tresitsa är liten och tar liten plats. Om du utökar det, blir det lätt till en stor och rymlig säng med tre sängar. Detta alternativ är ett av de vanligaste och mest prisvärda idag.

Bild
Bild
Bild
Bild

En soffa på ett svetsat galler är perfekt för daglig användning .… Sådana musslor är med rätta erkända som de mest pålitliga och hållbara. De är dyrare, eftersom deras prestandaegenskaper på många sätt är överlägsna andra typer av hopfällbara modeller. Sådana möbler kan utrustas med en ortopedisk madrass, vilket gör den ännu mer funktionell och bekväm. Dessa soffor låter dig också använda bekväma fjädermadrasser, vars tjocklek inte överstiger 15 cm. Med sådana detaljer kan belastningen på kajen nå 200 kg. Som regel håller musslor med sådana pålitliga mönster minst 5-7 år. Deras livslängd kan förlängas genom att regelbundet smörja ramens rörliga delar. Ett sådant enkelt underhåll ger inte bara ökad slitstyrka för alla delar, utan gör också att du kan bli av med ett obehagligt pip.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I kategorin ekonomiklass ingår enkla hopfällbara sängar med markis eller nät . Vid basen av sådana möbler finns metallramar. Polypropylentält eller vävda metallnät fästs på dem med en insydd tråd. Sådana mönster liknar på många sätt sovjetiska hopfällbara sängar eller järnsängar utrustade med ett nät, som var populära vid den tiden. Idag har tekniken för tillverkning av hopfällbara soffor förändrats mycket, och material för tillverkning av ramar används av högre kvalitet och är mer hållbara.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att överväga det faktum att efter en stund en sådan sovplats kommer att börja sjunka och förlora sitt attraktiva utseende. Det kommer inte heller att vara särskilt bekvämt att sova på.

Ett mer pålitligt och hållbart alternativ är markis-lat-musseln . Sådana stoppade möbler innehåller speciella böjda och limmade delar som kallas rustning. Det är dessa element som tar på lejonparten av lasten från vikten av en sovande person. Den genomtänkta konstruktionen, utrustad med läkter, hakar inte eller sträcker sig. Genom att pressa björk- eller bokfaner får lamellerna en böjd form. Efter det blir stolarna fjädrande och får en ortopedisk effekt. Moderna tillverkare (både utländska och ryska) producerar sådana musslor med 4 rustningar som fästs på ramen med hjälp av hållbara plastfästen. På ett annat sätt kallas sådana delar lat-hållare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om en soffa innehåller en stor mängd rustning (upp till 14), så är den ortopedisk . Sådana modeller är praktiska. I dem är listerna anordnade på tvärs och är fästa vid ramen. Samtidigt finns det ingen markis i dessa strukturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Både naturliga och syntetiska material används vid tillverkning av populära "franska hopfällbara sängar".

Bild
Bild
Bild
Bild

Soffor kan ha olika fyllningar. Låt oss titta närmare på de vanligaste alternativen:

  • Ett av de vanligaste fyllmedlen för stoppade möbler är möbler av polyuretanskum. Det är ett skummat och svampliknande material. PPU är annorlunda. Vid tillverkning av möbler används ofta en mjuk variation av denna råvara. Det är värt att notera elasticiteten, hållbarheten och slitstyrkan hos polyuretanskum.
  • Ett annat populärt material för invändig fyllning av soffor är syntetisk vinterisator. Det är ett fiberduk tillverkat av en speciell polyesterfiber. Sådant material är fjädrande, skrymmande och elastiskt. Det bör också noteras dess billighet, på grund av vilken en hopfällbar soffa blir billig.
  • Högteknologiskt är ett syntetiskt material - holofiber. Genom sitt ursprung liknar den vadderad polyester, men inget mer. Holofiber innehåller silikoniserade polyesterfibrer. Sådana element ersätter naturlig dun och fjädrar.
  • Konstgjord fyllmedel är struttofiber. Den är tillverkad av fiberduk med en stor volym. Structofiber är mycket hållbar. Den får lätt sin ursprungliga form om den är skrynklig eller pressad. En betydande fördel med ett sådant fyllmedel är dess miljövänlighet. Det orsakar inte allergiska reaktioner eller obehagliga hudreaktioner. Att sova på en sådan duk är inte bara mycket bekvämt, utan också helt säkert. Structofiber har formen av en person som sover på den. Under dessa förhållanden är sömnen mer bekväm och vilsam.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En mängd olika material används för utvändig beklädnad … De mest populära och prisvärda är textilier. Men sådana modeller kräver särskild vård av dig. De måste rengöras då och då med speciella medel från ackumulerat damm och smuts, särskilt om de är mantlade med en ljusfärgad trasa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En fällbar soffa i läder kommer att kosta lite mer. Oftast finns det modeller gjorda av konstläder av hög kvalitet. Den är lätt att rengöra från damm och smuts och kräver inget särskilt underhåll. Det är värt att använda sådana möbler noggrant för att inte skada konstlädret.

Bild
Bild

Produkter som är trimmade med äkta läder kommer att kosta köparen en snygg summa, men deras rika utseende är värt det!

Dimensioner

  • Som regel är storleken på en säng i en "fransk spjälsäng" 140 eller 150 cm.
  • I modeller från italienska tillverkare finns det 130 cm kojer.
  • Längden på sådana transformerande soffor är standard och är 185 - 187 cm. Italienska tillverkare producerar produkter som inte överstiger 160 cm i längd.
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Franska hopfällbara sängar "Mixotil" är mycket populära. De är utrustade med en pålitlig presenningslackad mekanism. Sådana modeller är avsedda att ta emot gäster. Grundpaketet innehåller 4 lats, fästa på en solid metallram med speciella plasthållare. Under läktarna i sådana strukturer finns en sträckt markis av polypropen.

Bild
Bild
Bild
Bild

En funktionell fällbar soffa "Toulon" är idealisk för placering i ett litet kök . Liknande modeller är gjorda av plywood, spånskiva och fiberboard. Dessa material är slitstarka och slitstarka. Toulon -sofforna är vikta när de är vikta och attraktiva. I ovikt tillstånd når deras längd 213 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan populär och vacker modell är Louise . Detta namn är inte bara en rektangulär, utan också en hörnsoffa. Dessa modeller är idealiska för placering i vardagsrummet och utmärks av sin utmärkta yttre design, graciösa rundade former. Dessa produkter innehåller mycket starka och pålitliga metallramar, som säkerställer bäddsoffans hållbarhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Soffformation mekanism

Varje person kan fälla ut och fälla tillbaka den "franska hopfällbara sängen". Låt oss titta närmare på hur denna enkla struktur utvecklas:

  • Först är det nödvändigt att frigöra sätet från kuddar och andra föremål på det.
  • Sedan måste du ta bort de övre kuddarna och ta bort armstöden.
  • Nästa steg är att dra upp och upp ett speciellt band.
  • För närvarande träder mekanismen i kraft: alla dess länkar är rättade och ryggen vilar på stöd.

På ett så enkelt sätt blir en vanlig soffa till en fullvärdig sovplats. Det rekommenderas inte att göra plötsliga rörelser i processen att omvandla möbler, eftersom detta kan leda till allvarliga deformationer av den befintliga strukturen. Glöm inte att mekanismerna i sådana vikbara produkter är mycket sårbara och går lätt sönder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är skillnaden från mekanismerna "American clamshell" och "Spartacus"?

Det finns flera populära fällbara soffmekanismer idag. Bland dem är det värt att lyfta fram systemen som kallas "Spartak" och "Sedaflex ". De skiljer sig i många avseenden från den "franska musslan". Till exempel finns det i Sedaflex-mekanismer en tvåfaldig mekanism. Den är installerad i stoppade möbler, vars djup inte överstiger 82 cm. De övre kuddarna i sådana soffor är inte avtagbara.

Dessa mönster är lämpliga för daglig och vanlig användning. Mekanismen i dem är mycket pålitlig, hållbar och slitstark. Sådana soffor är utrustade med täta madrasser med ett fjäderblock.

Bild
Bild
Bild
Bild

Franska musslor har en annan design. De har en trefaldig mekanism och installeras i soffor med ett djup av 70 cm. Puffar och alla övre delar i ett sådant system är avtagbara och tas bort under vikningsprocessen.

De är knappast lämpliga för daglig användning, eftersom deras mekanismer är kortlivade och benägna att deformeras. Sådana musslor är främst utformade för att ta emot gäster, och kallas därför av folket "gäst". Det finns inga ortopediska madrasser i dessa mönster. Istället finns en enkel madrass med liten tjocklek.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om "franska clamshell" kräver utbyte, kommer det att vara mycket svårt att reparera det med egna händer. Idag erbjuder många företag sina tjänster för reparation, byte och transport av hopfällbara modeller.

Det finns många förslag på att byta mekanismer hemma. Sådana tjänster är mycket billigare. Men det rekommenderas att kontakta specialister som har bra recensioner och har arbetat i flera år.

Recensioner

Konsumenterna lämnar blandade recensioner om de populära "franska musslorna". Många var nöjda med sådana förvärv, eftersom de inte tar mycket plats, men när de är utfällda är de mycket bekväma och rymliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många var upprörda över bräckligheten i sådana strukturer. Efter regelbunden användning sjunkade soffor ofta och blev väldigt obekväma och deras mekanismer slutade fungera korrekt. Som ett resultat reparerades eller ersattes möblerna helt av en annan modell.

Bild
Bild

Köpare rekommenderar att köpa sådana mönster där det är möjligt att installera en ortopedisk madrass. Folk noterar att utan en sådan detalj är det inte särskilt bekvämt att sova i en hopfällbar soffa, och på morgonen börjar ryggen värka. Men konsumenterna är nöjda med den låga kostnaden för sådana produkter.

Rekommenderad: