Taggtråd "Egoza" (25 Bilder): Installationsinstruktioner Och Vikt På 1 Meter, Andra Egenskaper, Tillverkarens Funktioner

Innehållsförteckning:

Video: Taggtråd "Egoza" (25 Bilder): Installationsinstruktioner Och Vikt På 1 Meter, Andra Egenskaper, Tillverkarens Funktioner

Video: Taggtråd
Video: Tjuvjakt - Tandtråd (Official Video) 2024, Maj
Taggtråd "Egoza" (25 Bilder): Installationsinstruktioner Och Vikt På 1 Meter, Andra Egenskaper, Tillverkarens Funktioner
Taggtråd "Egoza" (25 Bilder): Installationsinstruktioner Och Vikt På 1 Meter, Andra Egenskaper, Tillverkarens Funktioner
Anonim

Egoza taggtråd har länge varit ledande på hemmamarknaden för ljussändande staket . Fabriken ligger i Chelyabinsk - en av landets metallurgiska huvudstäder, så det råder ingen tvekan om produkternas kvalitet. Men tillgängliga trådtyper, materialegenskaper, installationsinstruktioner bör studeras mer detaljerat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Egoza taggtråd är en typ av säkerhetsstaket som produceras av varumärket med samma namn . Chelyabinsk -anläggningen, där den produceras, är en del av gruppen Russian Strategy LLC. Bland hans klienter finns statliga strukturer, föremål för kärnkraft, termisk, elektrisk kraft, inrikesministeriet och Ryska federationens väpnade styrkor. Vid utvecklingen av tråden tar specialisterna från Egoza Perimeter Fencing Plant hänsyn till ansvarsnivån för skyddet av föremål av särskild vikt och behoven hos vanliga medborgare som vill säkerställa ett tillförlitligt skydd av sina platser.

Bild
Bild

Taggtråden tillverkad enligt standarden GOST 285-69 är den enklaste, endast lämplig för horisontell spänning.

Plattbältesdesigner har mer varierade tekniska egenskaper . Så, för Egoza-produkterna en spiral med en fem-nitsfäste av AKL-typen, spolens massa, beroende på dess diameter, varierar från 4 till 10 kg. Vikten på 1 meter är lätt att beräkna baserat på längden på nystan - normalt är den 15 m.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkaren tillverkar flera typer av Egoza -tråd … Alla produkter har gemensamma drag : tillverkad av stål eller galvaniserad tejp, förekomst av skarpa spikar. Alla sorter har hög hållfasthet och tillförlitlighet, har en lång livslängd, kan monteras både runt omkretsen av befintliga staket och oberoende, stödda av pelare.

Egoza -trådens huvudsyfte är att skydda föremål från obehörig inträde . På betesplatser används det för att förhindra eller stoppa djurets rörelse utanför det angivna området. I industriella, militära, hemliga, bevakade anläggningar, i vattenskydd och naturskyddsområden, på platser med begränsad åtkomst, fungerar taggtråd som en skyddande barriär, så att det inte kan blockera synligheten och tillgången till naturligt ljus, som är fallet med fast staket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på produkttyp kan installationen utföras på olika sätt. Oftast används denna tråd för:

  • skapande av staket runt takets omkrets;
  • fixering på vertikala ställningar (i flera nivåer);
  • installation på stöd med en horisontell dragsträng för 10-15 sektioner;
  • läggs på marken (snabb distribution).

Alla dessa funktioner gör taggtråd till en populär lösning för användning i olika typer av anläggningar.

Bild
Bild

Översikt av arter

Idag produceras flera typer av produkter under namnet "Egoza ". De har alla olika externa data och egenskaper. Den enklaste typen är tråd eller trådliknande , ser ut som en stålkabel. Det kan vara enhetligt, med en oupplöslig sammanvävning av element i viken och spetsiga spikar riktade mot sidorna. Korrugerad tråd denna typ är vävd i form av en "pigtail", vilket ökar dess styrkaegenskaper, antalet spikar och vener fördubblas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter sammansättning

Taggtråd är inte bara rund - den kan utföras i form av ett band . Sådan "Egoza" har en platt struktur, spikar ligger längs kanten. Eftersom bandtråden är tillverkad av en galvaniserad metallremsa är det ganska enkelt att klippa med specialverktyg. Detta begränsar kraftigt dess oberoende användning.

De mest populära är kombinerade produkter, där trådens skyddande egenskaper (cirkulär sektion) och bandelement kombineras.

Bild
Bild

De är indelade i 2 kategorier

  1. ASKL … Förstärkt tejp tvinnat och lindat runt trådarmeringen. Denna typ är ganska populär, men inte särskilt pålitlig - det är lätt att demontera den, vilket frigör passagen. I detta fall ökar antalet törnen; externt ser staketet ganska imponerande ut.
  2. ACL … Det taggförstärkta bandet i denna design är lindat och rullat i längdriktningen på en flexibel kärna. Designen är resistent mot mekaniska skador, stark och hållbar. Standardtejpens tjocklek är 0,55 mm, profilen är utrustad med dubbelkantade och symmetriska spikar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör noteras att, enligt standarden, kabeln av Egoza-typ bör uteslutande tillverkas av galvaniserad tråd och tejp av de etablerade proverna .… Kärndiametern är inställd på 2,5 mm. Tejpens tjocklek för kombinerade produkter varierar i intervallet från 0,5 till 0,55 mm.

Bild
Bild

Enligt hårdhetsgraden

Med tanke på denna egenskap hos taggtråd kan 2 huvudkategorier urskiljas

  1. Elastisk … Det ger en hög styrka och styvhet till materialet. Denna typ är avsedd för att skapa staket med lång spännvidd.
  2. Mjuk … Glödgad tråd används för tillverkning. Hon är väldigt flexibel, tar lätt rätt riktning. Det är bekvämt att arbeta med sådant material när man installerar korta delar av staketet, komplexa i formen. Mjuk tråd "Egoza" är lätt att använda i vardagen.

Styvhet är en viktig parameter som påverkar trådkonstruktionens motståndskraft mot skador. Det är därför dess prestanda inte bör ignoreras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Volymetrisk och platt

Taggtråd "Egoza" AKL och ASKL har en tejpdesign. Men under detta märke produceras också volymetriska och platta staket. De låter dig snabbt distribuera strukturen på marken, för att täcka stora områden på alla typer av terräng. Här är de mest populära alternativen.

SBB (spiralsäkerhetsbarriär). En tredimensionell struktur är gjord av AKL- eller ASKL-tråd genom lindning med häftklamrar som är förskjutna i 3-5 rader. Det färdiga staketet visar sig vara fjädrande, fjädrande, omfattande och svårt att övervinna. Det är nästan omöjligt att trycka isär det eller bita det med verktyg.

Bild
Bild

PBB (platt säkerhetsspärr). Denna typ av produkt har en spiralstruktur, platt, med öglor fästa ihop med häftklamrar. Den platta designen monteras enkelt på stolpar i 2-3 rader, utan att gå utöver staketets allmänna gränser, ser mer neutral ut, passar bättre för installation på offentliga platser.

Bild
Bild

PKLZ … En platt typ av bandspärr, där tråden läggs diagonalt i rader, liknande cellerna i kedjelänknätet. Topparna på romberna som bildas av ACL är fästa med häftklamrar av stål med en galvaniserad beläggning. Tyget produceras i bitar på 2000 × 4000 mm. Det färdiga staketet visar sig vara pålitligt, tål motståndskraft.

Bild
Bild

Denna klassificering hjälper till att enkelt och snabbt avgöra vilken produkttyp som bäst uppfyller vissa säkerhetskrav.

Urvalstips

När du väljer en lämplig Egoza taggtråd för Det är viktigt att förstå exakt vilka krav som ställs på staketet … Produkter som tillverkats i enlighet med GOST 285-69 är en klassisk version med en rund huvudtråd och spikar som sticker ut. Den sträcker sig uteslutande i horisontalplanet och kan enkelt skäras med vanliga verktyg. Denna vy kan endast betraktas som en tillfällig inhägnad.

Bild
Bild

Tejp AKL och ASKL är mer pålitliga och skadebeständiga alternativ . Vid spänning visar sig sådana staket också vara endast horisontella, de används oftare i vardagen eller installeras längs takets omkrets, i den övre delen av betong- eller metallstaket.

På anläggningar som kräver en ökad skyddsnivå, installera spiral eller platta barriärer.

De uppfyller helt förväntningarna, ser neutrala ut och ger maximal säkerhet.

Vid användning av volymetrisk SBB ökar skyddsnivån , det visar sig vara praktiskt taget omöjligt att komma ur en sådan struktur när man träffar den, vilket är viktigt för känsliga föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Montering

När du installerar Egoza taggtråd är det mycket viktigt att följa tillverkarens installationsanvisningar. I princip används 2 metoder.

  1. Installera en trådspärr på ett befintligt staket på sin högsta punkt. Fästningen av omkretsskyddet utförs med hjälp av specialfästen av vertikal eller krökt typ. På samma sätt utförs arbetet på takets kant eller visiret på byggnaden.
  2. Massivt staket i form av en platt eller volymetrisk struktur. En populär lösning för att undvika installation av solida partitioner. Installation utförs på stolpar med korsningsriktningar horisontellt, vertikalt, diagonalt. Stödet är ett metallrör, betongprodukter, en stång eller en stock.
Bild
Bild

Tejp, volymetriska och plana skyddselement fästs på vertikala stöd på en träbotten med häftklamrar eller spikar. Betongstolpar bör redan ha inbyggda metallöglor i rätt nivåer för rätt trådfäste. Sådana fästen måste svetsas till metallbasen.

Vid arbete med nycklar med Egoza -tråd måste vissa säkerhetsåtgärder följas . När man biter ASKL och AKL kan de räta ut sig och utgöra en viss fara för installatören. Du måste tänka mycket noga på skyddsåtgärderna.

Rekommenderad: