Super Decor Gummifärg (26 Bilder): Fördelar Och Nackdelar, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Super Decor Gummifärg (26 Bilder): Fördelar Och Nackdelar, Recensioner

Video: Super Decor Gummifärg (26 Bilder): Fördelar Och Nackdelar, Recensioner
Video: Plastdip rims black 3 ( Biltema ) 2024, Maj
Super Decor Gummifärg (26 Bilder): Fördelar Och Nackdelar, Recensioner
Super Decor Gummifärg (26 Bilder): Fördelar Och Nackdelar, Recensioner
Anonim

Super Decor -gummifärg är ett populärt efterbehandlingsmaterial och är mycket efterfrågat på byggmarknaden. Frisläppandet av dessa produkter utförs av produktionsföreningen "Gummifärger" från "Baltikolor" -företaget.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

En särskiljande egenskap hos gummifärger är förmågan att bilda en hållbar och elastisk beläggning på ytan som ska målas, som har hög flexibilitet och vattenbeständighet. Emaljerna är avsedda att måla komplexa underlag med låg porositet och kännetecknas av en slät yta och dålig absorptionsförmåga. Svårt att måla ytor inkluderar laminat, plast och metall. Tidigare, för deras högkvalitativa målning, var det nödvändigt att applicera speciella primers som ökar vidhäftningen av basen med en emaljbeläggning och användningen av speciella färger och lacker.

Med sitt utseende löste gummifärger problemet med att bearbeta komplexa ytor, därför blev de snabbt populära.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efterfrågan och den höga konsumenternas efterfrågan på Super Decor -gummifärger beror på följande fördelar med materialet:

  • Flexibiliteten och elasticiteten hos den bildade filmen förhindrar sprickbildning och flagnning. Vid färgning av träytor blir träet liknande plast, och när det är blött sträcker sig färglagret tillsammans med träet. Detta säkerställer tillförlitligt skydd av träytor mot fuktgenomträngning och förhindrar uppkomst av mögel och mögel. Denna egenskap hos gummifärg gör det möjligt att måla lätt deformerbara ytor utan risk för delaminering och avskalning av det dekorativa skiktet;
  • Hög slitstyrka och hållbarhet för emulsionen gör det möjligt att använda materialet under alla förhållanden. Färgen tål direkt exponering för ultravioletta strålar och atmosfärisk nederbörd, den är värme- och frostbeständig och har höga tätningsegenskaper. Färgen är inte rädd för plötsliga temperaturhopp och behåller sina egenskaper i intervallet från -50 till 60 grader;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Halkskyddseffekt gör det möjligt att använda emulsionen för att måla golv och tak;
  • Ädel utseende. Färgen är kompatibel med alla färgscheman, vilket ger ett brett utrymme för kreativitet och hjälper till att förverkliga de mest vågade designbesluten;
  • Miljösäkerhet och hygien för emulsionen gör att den kan användas i bostäder och offentliga utrymmen utan risk för människors hälsa. Höga fuktavvisande egenskaper gör det möjligt att tvätta ytan regelbundet utan rädsla för att skada det dekorativa lagret. Trots sin höga fuktbeständighet är färgen god luftgenomsläpplighet och låter ytan andas. På grund av frånvaron av lösningsmedel i kompositionen torkar emaljen snabbt och har ingen skarp lukt;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Utmärkta vidhäftningshastigheter säkerställer utmärkt vidhäftning av färgskiktet till metall, trä, plast, skiffer och annat material. Under hela livslängden flagnar, spricker eller bubblar inte färgen.
  • Materialets brännbarhet ökar brandsäkerheten i det målade rummet;
  • En liter gummifärg räcker för att måla fem kvadratmeter yta i två lager.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tekniska specifikationer

SuperDecor -gummifärg dök upp på byggmarknaden relativt nyligen, men på kort tid lyckades den vinna popularitet och många positiva recensioner. Den består av vatten, akrylatlatex, koalescent, frostskyddsmedel, konserveringsmedel och speciella tillsatser i form av ett färgschema och färgpigment. I sin konsistens liknar färgen mastik. Det är ett av få material som kan användas för att måla galvaniserat järn.

Emulsionens säkerhet motsvarar den fjärde klassen, vilket garanterar fullständig frånvaro av giftiga och giftiga komponenter i kompositionen.

Vid behov späds färgen ut med vatten . Användning av lösningsmedel rekommenderas inte. Torktiden för den målade ytan är från 30 till 60 minuter och beror på luftens fuktighet och temperaturförhållandena i den yttre miljön. En liter innehåller 1, 1 kg emalj. Materialförbrukning på målade och grundade baser är 120-150 gram per kvadratmeter, på tapeter, spånskivor, gips och fiberboard-190 g, på betong och gips-250 g. Färgen produceras enligt TU 2316-001-47570236-97 och har nödvändiga kvalitets- och överensstämmelsecertifikat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Applikationsområde

Gummimulsioner är universella och används för alla typer av lackering. Färgen appliceras väl och håller länge på betong, tapeter, kitt, tegel, spånskiva och fiberboard, trä, asbestcement, asfaltytor och på galvaniserat järn. Materialet kan appliceras på ytor som tidigare målats med alla typer av färger: alkyd, akryl, latex och olja. Emulsionen kan användas för att ta bort asfalt och löparbanor, tennisbanor och kan också användas för att måla tak, staket, lusthus, väggar och golv. På grund av sin goda plasticitet släpper den perfekt ut små sprickor och sömmar, döljer oegentligheter och ger ytan ett attraktivt utseende.

Gummifärg används ofta för att måla dammar, dammar och rör och utmärkta vattentätningsegenskaper gör att du kan måla poolens botten med en emulsion. Det rekommenderas inte att använda Super Decor -gummiemalj för att måla dörrar och möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användbara tips

Under arbetet med Super Decor -gummimulsion är det lämpligt att följa några rekommendationer:

  • Vid valet av ett material bör syftet med emulsionen beaktas. Många tillverkare producerar produkter med ett smalt fokus, där en specialfärg tillhandahålls för varje yta. Till exempel innehåller material för utomhusarbete mer frostbeständiga tillsatser, och en emulsion avsedd för betong innehåller en ökad volym akryllatex;
  • Om reparationsarbetet skjuts upp på obestämd tid, bör du vara uppmärksam på materialets hållbarhet vid köp. Du bör också läsa medföljande dokumentation. Detta kommer att bidra till att undvika förvärv av en falsk och kommer att fungera som en garant för den höga kvaliteten på varorna;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Innan målning måste ytan av obehandlat trä slipas och behandlas med en antiseptisk förening. Metallbaser måste rengöras från föroreningar och avfettas. Det är lämpligt att grunda betongväggar och tvätta alkyd och oljiga ytor med en lösning av soda eller natriumfosfat;
  • Det är nödvändigt att måla i lugnt väder och vid en relativ luftfuktighet på högst 80%. Direkt exponering för solljus under arbetet rekommenderas inte heller.
  • För att få en djupare färg och öka beläggningens slitstyrka är det önskvärt att applicera gummifärgen i flera tunna lager. Tidsintervallet mellan färgning bör vara minst två timmar;
  • Behandling av en nymålad yta med antiseptiska och tvättmedelskompositioner kan utföras tidigast 7 dagar efter arbetets slut.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

En mängd olika nyanser och ett brett användningsområde för gummimulsion möjliggör unika designutvecklingar.

Med hjälp av detta mångsidiga material kan du dekorera inte bara interiören, utan också förkroppsliga djärva färglösningar när du dekorerar konstnärliga bilder på en personlig tomt.

  • Badkaret målat med Super Decor blandar sig harmoniskt med rummets färg.
  • Halkskyddande gummibeläggning är idealisk för golv.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Takfärg skyddar taket på ett tillförlitligt sätt från förstörelse och dekorerar fasaden.
  • Gummimulsionen får poolen att se snygg och lufttät ut.

Rekommenderad: