Gips "Volma": Cementgipsblandning För Väggar, Förbrukning Per 1 M2 Med En Skikttjocklek På 1 Cm, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Gips "Volma": Cementgipsblandning För Väggar, Förbrukning Per 1 M2 Med En Skikttjocklek På 1 Cm, Recensioner

Video: Gips
Video: Гипер пластификатор Sika | Такого расхода я ещё не видел😳😲😳 2024, Maj
Gips "Volma": Cementgipsblandning För Väggar, Förbrukning Per 1 M2 Med En Skikttjocklek På 1 Cm, Recensioner
Gips "Volma": Cementgipsblandning För Väggar, Förbrukning Per 1 M2 Med En Skikttjocklek På 1 Cm, Recensioner
Anonim

Innan du börjar putsa väggarna måste du välja ett efterbehandlingsmaterial. Vad är cementgipsblandningen för Volma -väggar och vad är dess förbrukning per 1 m2 med en skikttjocklek på 1 cm, samt recensioner av köpare och byggare om detta gips, kommer vi att överväga i en artikel.

Inte en enda större översyn i en lägenhet är komplett utan att planera väggarna . Ett utmärkt och mycket populärt efterbehandlingsmaterial för dessa ändamål idag är Volma gips.

Bild
Bild
Bild
Bild

Volma-företaget producerar byggmaterial av hög kvalitet, bland annat gips upptar en speciell plats. På grund av dess egenskaper och egenskaper överträffar gips många material i denna kategori.

Bild
Bild

Särdrag

Volma gips används för att jämna ut väggarna inuti lokalerna. Huvuddragen i efterbehandlingsmaterialet är dess mångsidighet.

Dess sammansättning och egenskaper möjliggör applicering på många typer av ytor:

Betongväggar

Bild
Bild

Gipsskivor

Bild
Bild

Cementkalkyta

Bild
Bild

Gasbetongbeläggningar

Bild
Bild

Skumbetongbeläggningar

Bild
Bild

Spånskivans yta

Bild
Bild

Tegel väggar

Bild
Bild

Som bas används gips för tapeter, för keramiska plattor, för olika typer av väggdekorationer, samt för målning och fyllning.

Detta efterbehandlingsmaterial har sina fördelar:

  • Lätt att applicera på grund av materialets ökade plasticitet.
  • Ingen krympning även med tjocka appliceringslager.
  • Hög vidhäftningsgrad.
Bild
Bild
  • När det är torrt får den behandlade ytan en glans, så det är inte nödvändigt att applicera en efterbehandlingskitt.
  • Kompositionen är naturlig och skadar inte hälsan.
Bild
Bild
  • Det appliceras på väggarna utan förberedelse, det räcker bara med att avfetta ytan.
  • Det låter luft passera genom, förhindrar ackumulering av bakterier och styr luftfuktigheten i rummet.
  • Spricker eller exfolierar inte ens efter ett tag.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns nackdelar med gips, men inte nödvändigt:

  • Materialets prissegment är över genomsnittet jämfört med produkter i denna kategori.
  • Ibland finns stora element i blandningen, som vid applicering kan förstöra ytans utseende.
Bild
Bild

För att välja rätt efterbehandlingsmaterial måste du känna till dess tekniska egenskaper:

  • Torkningstiden för Volma-gips är 5-7 dagar.
  • Det första inställningsmomentet inträffar fyrtio minuter efter applicering.
  • Den slutliga härdningen av den applicerade lösningen sker på tre timmar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Den ideala skikttjockleken är 3 cm, om mer behövs, är processen uppdelad i flera steg.
  • Den maximala sömstjockleken är 6 cm.
  • I genomsnitt kräver ett kilo torr blandning 0,6 liter vätska.
  • Förbrukning av gips med en minsta tjocklek på skiktet är 1 kg per 1 m2, det vill säga om skikttjockleken är 1 mm behövs 1 kg per m2, om tjockleken är 5 mm, sedan 5 kg per m2.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla Volma -plåster innehåller utan undantag endast miljövänliga ingredienser, inklusive mineralkomponenter, kemikalier och bindande element. Gipset är vitt och grått.

Sortimentet av Volma -blandningar innehåller lösningar för mekaniserad puts, maskinpussning samt lösningar för manuell puts av väggar.

När du köper blandningar för gipsväggar bör du vara uppmärksam på materialets hållbarhet, ta reda på experternas recensioner. Och innan du börjar arbeta med blandningen måste du läsa beskrivningen på förpackningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Volma gips är populärt både bland byggare och människor som utför reparationer på egen hand. Blandningen för putsande ytor presenteras i olika typer och olika förpackningar.

Först och främst är det uppdelat i två typer:

  • Blandningen är gips.
  • Blandningen är cement.

För enkelhets skull och för att undvika onödiga kostnader under reparationsarbete på efterbehandlingsmaterial, tillverkar tillverkaren blandningar i förpackningar om 5, 15, 25 och 30 kg. Blandningen är avsedd för efterbehandling av väggar och tak.

Raden av efterbehandlingsmaterial innehåller blandningar för hand- och maskintillämpning. Det är nödvändigt att använda efterbehandlingsmaterialet vid en given temperaturregim (från +5 till +30 grader) och vid en fuktighetsnivå på minst 5%.

Bild
Bild
Bild
Bild

I tillverkarens arsenal finns det olika typer av blandningar som skiljer sig åt i syfte och användningssätt:

  • Volma-Aquasloy . Detta är en gipsblandning som endast appliceras på ytan med maskin. Den innehåller lätt modifierade aggregat, mineraliska och syntetiska tillsatser, samt Portland cement - detta ger blandningen goda fysiska egenskaper. Den används för inriktning av väggar inomhus och utomhus. Lämplig för puts av ytor i rum med hög luftfuktighet.
  • Volma-lager . Lämplig för handpussning av väggar och tak. Det finns en mängd av denna blandning-"Volma-Slay MN", som används för maskingips, och kan också hittas i butikerna "Volma-Slay Ultra", "Volma-Slay Titan".
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Volma-Plast . Grunden för blandningen är gips. Den används som underlag när väggarna ska efterbehandlas, det vill säga efterbehandling av gips, och kan också vara ett efterbehandlingsmaterial (dekorativ finish). På grund av dess sammansättning har denna blandning ökat plasticiteten och en lång härdningsperiod. Används oftast före tapetsering eller kakel. Blandningen är vit, finns sällan i rosa och gröna toner.
  • Volma-Decor . Den har ett karakteristiskt särdrag - med en viss tillämpningsmetod kan den anta olika former. Bildar ett utmärkt dekorativt lager.
  • " Volma-Base ". Det är en torr blandning baserad på cement. Skiljer sig i en unik komposition som möjliggör utbredd användning: jämnar grunden, eliminerar alla ytfel, används för väggar som dekoration. Den har en ökad styrka, en hög skyddande grad, och den är också fuktbeständig och mycket hållbar. Det finns en typ som används för utomhusarbete.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom alla ovanstående typer finns "Volma-Gross" baserat på gips, "Volma-Lux"-gips för luftbetongytor, "Volma-Aqualux" baserat på cement, universal.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Konsumtion

Förbrukningen av detta efterbehandlingsmaterial beror på flera faktorer:

  • Från graden av krökning av ytan.
  • Från tjockleken på det lager som ska appliceras.
  • Från typ av gips.

Om vi pratar om varje separat tagen typ av Volma -gips måste du titta på bruksanvisningen för att förstå materialförbrukningen.

Bild
Bild

Mer exakta beräkningar hjälper till att göra en online -kalkylator som finns på Internet. För att beräkningarna ska vara korrekta är det nödvändigt att känna till området i rummet där putsningen ska utföras, för att förstå hur tjock gipset blir, vilken typ av blandning som ska användas (cement eller gips)), liksom blandningen av blandningen.

Till exempel är väggens längd 5 meter, höjden 3 m, skiktets tjocklek antas vara 30 mm, en gipsblandning används som säljs i påsar med 30 kg. Vi matar in alla data i räknartabellen och får resultatet. Så, för puts, behöver du 13,5 påsar av blandningen.

Exempel på konsumtion för vissa kvaliteter av "Volma" gipsblandning:

Volma-Layer-blandning . För 1 m2 behöver du från 8 till 9 kg torrt material. Det rekommenderade appliceringsskiktet är från 0,5 cm till 3 cm. Varje kilo torrt material späds ut med 0,6 liter vätska.

Bild
Bild
  • Volma-Plast-blandning . En kvadratmeter kräver 10 kg torr blandning med en skikttjocklek på 1 cm. Den idealiska skikttjockleken är från 0,5 cm till 3 cm. Ett kilo torrt murbruk kräver 0,4 liter vatten.
  • Volma-Canvas-blandning . För gips på 1 m2 krävs från 9 till 10 kg torrmurbruk med ett appliceringsskikt på 1 cm. Det rekommenderade gipsskiktet är 0,5 cm - 3 cm. För att förbereda lösningen behövs 0,65 liter vätska för varje kilo.
  • Blanda "Volma-Standard ". För ett kilo torr blandning måste du ta 0,45 liter vätska. Det rekommenderade gipsskiktet är från 1 mm till 3 mm. Materialförbrukning med en skikttjocklek på 1 mm är lika med 1 kg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Blanda "Volma-Base ". 1 kg torr lösning späds ut med 200 g vatten. Med en plåstjocklek på 1 cm behöver du 15 kg torr blandning per 1 m2. Rekommenderad sängtjocklek är högst 3 cm.
  • Blanda "Volma-Decor ". För att förbereda 1 kg färdigt gips behöver du en halv liter vatten + 1 kg torr blandning. Med en skikttjocklek på 2 mm behöver du 2 kg gips för varje kvadratmeter.
Bild
Bild

Hur man ansöker?

Det är nödvändigt att applicera gipset korrekt, annars kan alla ansträngningar förstöras, vilket innebär både tid och pengar.

Innan puts måste alla ytor förberedas i förväg:

  • Rengör alla typer av blockeringar och feta, oljiga fläckar.
  • Ta bort skalade ytor, rengör med ett konstruktionsverktyg.
  • Torka ytan.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Om det finns metalldelar på väggen bör de behandlas med korrosionsskydd.
  • För att förhindra uppkomst av mögel och mögel måste du förbehandla väggarna med ett antiseptiskt medel.
  • Väggarna ska inte frysas.
  • Om ytan och typen av gips kräver det, måste väggarna fortfarande grundas före puts.
Bild
Bild

För att förbereda lösningen hälls den erforderliga mängden vatten i en plastbehållare, företrädesvis vid rumstemperatur eller till och med något varmare, sedan tillsätts den torra blandningen. Allt blandas noggrant med en konstruktionsblandare eller annan enhet. Lösningen ska ha en homogen massa utan klumpar som liknar tjock gräddfil.

Lösningen ska stå i flera minuter. Sedan piskas det igen tills de små klumparna som har dykt upp är helt eliminerade. Om den färdiga blandningen sprider sig är den inte beredd enligt reglerna.

Du måste späda ut precis så mycket lösning som kommer att användas åt gången, annars måste resten kastas.

Bild
Bild

Gips appliceras på ytan med en sparkel med hänsyn till den önskade formationstjockleken. Därefter slätas ytan ut med en regel. När det första lagret av gips har torkat helt kan du börja applicera ett annat lager. När den tar tag i och torkar, beskärs med regeln. På 20-25 minuter efter skärning fuktas den putsade ytan med vatten och slätas slutligen ut med en bred spatel. Således är väggarna klara för tapetsering.

Om vi pratar om att måla väggarna ytterligare, krävs ytterligare en manipulation - efter tre timmar sprutas de putsade väggarna igen med riklig vätska och slätas ut med samma spatel eller en hård flottör. Resultatet är en perfekt platt och blank vägg. Varje lösning har sin egen torktid. Vissa lösningar torkar snabbare och andra långsammare. All detaljerad information finns på förpackningen. Ytorna är helt torra i en vecka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det kommer att bli dekoration på gipset, kommer ytterligare konstruktionsverktyg (rulle, murslev, borste, svampflöte) att behövas för mönstret eller ritningen.

Rekommendationer för användning

För att murningen av väggarna ska bli framgångsrik behöver du inte bara följa alla regler, utan också att lyssna på mästarnas råd och rekommendationer:

  • Den färdiga lösningen torkar inom 20 minuter, så du måste laga den i små portioner.
  • Använd inte gips i rum med hög luftfuktighet, detta kan leda till svullnad eller skalning av lösningen.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • En dåligt rengjord yta minskar avsevärt vidhäftningsgraden för lösningen.
  • Se till att väggarna är helt torra innan du tapetserar eller målar de putsade väggarna.

Rekommenderad: