Magnetisk Mikrofon: Val Av Hörlurar För Tentamen. Hur Sätts Det In I örat? Hur Man Använder? Hur Fungerar Bluetooth -hörlurarna?

Innehållsförteckning:

Video: Magnetisk Mikrofon: Val Av Hörlurar För Tentamen. Hur Sätts Det In I örat? Hur Man Använder? Hur Fungerar Bluetooth -hörlurarna?

Video: Magnetisk Mikrofon: Val Av Hörlurar För Tentamen. Hur Sätts Det In I örat? Hur Man Använder? Hur Fungerar Bluetooth -hörlurarna?
Video: JBL Tune 500 BT Wireless Headphones: REVIEW 2024, April
Magnetisk Mikrofon: Val Av Hörlurar För Tentamen. Hur Sätts Det In I örat? Hur Man Använder? Hur Fungerar Bluetooth -hörlurarna?
Magnetisk Mikrofon: Val Av Hörlurar För Tentamen. Hur Sätts Det In I örat? Hur Man Använder? Hur Fungerar Bluetooth -hörlurarna?
Anonim

Hörlurar är helt enkelt ett oumbärligt tillbehör som hjälper dig att återge informationen du behöver. Och även dolda hörlurar blir den bästa assistenten för tentor eller föreläsningar. Sortimentet av sådana enheter är så stort att ögonen vidgas. Låt oss titta närmare på vad de är, vilken inverkan de har.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Uppfinningen var ursprungligen avsedd för personer med hörselnedsättning. Men med tiden har användningsområdet blivit mycket bredare. Denna typ av hörlurar är mycket liten . Deras design består av flera element: mikrodynamik, headset med signalförstärkare, antenn, mikrofon, batteri. Magnetiska vågor används för att överföra information.

Enheten kan användas endast med användning av en induktionsantenn, som är fäst vid halsen . Tack vare henne går vibrationerna som uppfattas av vårt öra. Själva enheten ansluter till en mobiltelefon och mikrofon.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du behöver få information om hörlurar behöver du bara ringa en vän och han kommer att diktera allt för dig . Den inbyggda högtalaren i enheten är gjord av en speciallegering och har magnetiska egenskaper. Det fungerar utan laddning, ser ut som en platt surfplatta. Anslutningslänken mellan telefonen och antennen är mikrofonen. Med hjälp av antennen går signalen från den mobila enheten till magneten i örat.

Bild
Bild
Bild
Bild

En sådan liten enhet placeras i örat med ett speciellt rör .… Arbetet med sådana hörlurar är baserat på användning av magnetisk induktion. En elektrisk ström passerar genom induktionskretsen, magnetfältet exciteras och sprider sig i rymden. Hörlurarna tar emot elektromagnetiska vågor, och med hjälp av en magnet förvandlas de till ljudvågor . Det finns två typer av miniatyrhörlurar: magnetiska och kapslar. Kapselstyper är batteridrivna, vilka de är utrustade med. I de magnetiska versionerna innehåller uppsättningen en magnethållare och en klämhållare. I båda versionerna kan headsetet anslutas till telefonen med en tråd eller via Bluetooth.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Dessa enheter har sina fördelar och nackdelar. Av fördelarna är det möjligt att notera en ganska överkomlig kostnad jämfört med andra enheter för överföring av information . De är mycket praktiska att använda eftersom de är lämpliga för alla förhållanden. Designen är ganska enkel och lämpar sig inte för deformation och brott. På grund av deras lilla storlek är det mycket svårt att upptäcka dem, de är en oumbärlig enhet för att tillhandahålla dold information. Bland fördelarna kan man också notera renheten hos det överförda ljudet, som går direkt till hörselgången. Enheten låter dig kommunicera med din motståndare även på ett avstånd av flera meter.

Av bristerna kan det noteras vissa svårigheter att placera enheten i trumhinnan, ibland orsakar det obehag . En annan nackdel är den korta batteritiden. Detta är möjligt inom 4-5 timmar. Det är också svårt att ta bort enheten från öronen: för detta måste du använda en speciell magnetisk pinne.

Under installationen av hörlurarna i hörselgången finns det risk för infektion eller skada på trumhinnan, därför rekommenderar otolaryngologer inte att använda dessa enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Om vi överväger att använda en kapselversion med ett inbyggt batteri, måste detta alternativ sättas in i örat på ett sådant djup att ingen kan upptäcka enheten. För att inte riskera och installera på ett grunt djup rekommenderas användning av denna typ av hörlurar för personer med långt hår.

När det gäller installationen av ett magnetiskt hörlurar är allt mer komplicerat där. Det finns ingen bilaga, så du måste använda en speciell pinne med ett klipp . Hörlurarna fästs på en pinne och huvudet lutas med örat uppåt. Öronproppen sänks så djupt som möjligt i diskbänken. Här måste du vara försiktig så att du inte skadar membranet. Efter installationen hör du först ett klick, och sedan känner du en liten trängsel i öronen, som går över tiden.

I alla fall måste hörselgångarna rengöras innan du använder någon typ av hörlurar, eftersom vax kan störa ljudets gång.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan använda hörlurar i högst två timmar, eftersom detta kan påverka din hörsel … Hörlurar är en individuell sak, så de ska inte ges till andra människor att bära, eftersom det finns risk för spridning och infektion av mikrober. Barn under 12 år bör inte bära hörlurar eftersom magnetiska modeller kan ha en negativ inverkan på utvecklingen av barns hörsel . Om magnetiska hörlurar används av flera personer samtidigt bör de hållas så långt ifrån varandra eftersom magnetfält kan orsaka störningar.

Ansluta hörlurar är ganska enkelt . För att göra detta är kontakten ansluten till telefonens headsetuttag, antennen sätts på halsen, en anslutning upprättas mellan headsetet och mobiltelefonen, högtalarvolymen justeras. Efter det kan öronsnäckorna bekvämt användas under tentamen eller någon föreläsning. Enheter är idealiska för att tala inför en stor publik, där du måste tala mycket, och att läsa från ett blad är helt oanständigt. Underrättelsetjänstemän använder alltid sådana modeller. Spelälskare spelar ofta oärliga spel med sin hjälp.

Rekommenderad: