Målnät För Kitt: Typer Av Nät För Väggspackel, För Vilket Du Behöver En Förstärkande Spindelväv

Innehållsförteckning:

Video: Målnät För Kitt: Typer Av Nät För Väggspackel, För Vilket Du Behöver En Förstärkande Spindelväv

Video: Målnät För Kitt: Typer Av Nät För Väggspackel, För Vilket Du Behöver En Förstärkande Spindelväv
Video: Smoothing Lower Face Fine Lines with Dermal Filler | AAFE 2024, April
Målnät För Kitt: Typer Av Nät För Väggspackel, För Vilket Du Behöver En Förstärkande Spindelväv
Målnät För Kitt: Typer Av Nät För Väggspackel, För Vilket Du Behöver En Förstärkande Spindelväv
Anonim

Målningsnät är ett förstärkningsmaterial som består av celler i olika storlekar. Den tillverkas genom att dra i smält kvartsglas och används för efterbehandling. Utan ett målnät kommer det inte att vara möjligt att utföra en reparation av hög kvalitet, eftersom det ger en tillförlitlig fixering av fogar och gips.

Bild
Bild

Särdrag

Spackling är det sista steget i efterbehandlingen innan färg och lack appliceras. Kvaliteten på det utförda arbetet avgör hur länge reparationen kommer att pågå, om väggarna kommer att ha ett attraktivt utseende, liksom styrkan och styrkan hos fundamenten. Först och främst görs spackling för att göra väggar och tak jämna och släta, för att täta sprickor. Huvudrollen i detta spelas av maskeringsnätet. Den är utformad för att hålla ytan och förhindra att den flagnar. Nätet skyddar också mot deformation och har en stötsäker effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Armeringsnät har följande egenskaper:

  • brandmotstånd;
  • fuktmotstånd;
  • tolererar temperaturförändringar bra;
  • icke-toxicitet;
  • ett brett spektrum av applikationer (betong, fiberboard, spånskiva, tegel och andra material).
Bild
Bild
Bild
Bild

Draghållfasthet beror på materialtjocklek och maskstorlek. Ju mer stabil den är, desto högre materialkvalitet. Moderna maskor tillverkas redan impregnerade med polyakrylkomposition.

Detta görs för att:

  • bibehålla materialets styrka;
  • uppfattar inte effekterna av alkalier;
  • öka vidhäftningen av banan till ytan;
  • bli inte skadad.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

För gips används målningsnät baserade på glasfiber eller polymerer eftersom de är lätta. De används när tjockleken på gipsskiktet är 2-3 cm, om tjockleken är mindre än 2 cm är förstärkning inte nödvändig, eftersom skiktet kommer att kunna hålla sig. För lager mer än 5 cm är målningsnät inte lämpliga, men vissa specialister applicerar flera lager förstärkningsduk. Förstärkningsmaterial räcker inte bara för att placeras i gipsskiktet, det måste fixeras på ytan. För betongväggar tas pluggar, för träväggar - spikar eller självgängande skruvar. Detta görs för att säkerställa att gipset inte ligger efter väggen på grund av dålig vidhäftning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns tre typer av målningsnät som skiljer sig åt i maskstorlek:

  • förstärkande kittnätverk;
  • serpyanka;
  • spindelnät.
Bild
Bild
Bild
Bild

För armeringsnät är de viktigaste kriterierna glasfiberns maskstorlek och densitet. Om cellerna är små är nätet mjukt. När du väljer glasfiber måste du fokusera på typen av yta . Nätet med tjocka trådar är lämpligt för fasaddekoration och med tunna trådar - för inredning. Glasfiber är resistent mot mekanisk belastning, extrema temperaturer, hög luftfuktighet. Förstärkningsnätet är också lätt, lämpar sig inte för rost. Om du bara behöver måla väggarna i slutet, är denna typ av nät väl lämpad. Först måste du förstärka väggarnas yta med ett kittnätverk. För ett sådant syfte är det bättre att ta ett nät med en maskstorlek på ca 5x5 mm så att gipset blir bättre fixerat. Sprickor ska inte synas på en välförstärkt vägg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Serpyanka består också av kvadratiska celler i olika storlekar, men den innehåller oftast en limbas. Levereras i rullar upp till 20 meter och smala i bredd. Perfekt för fiberboard, spånskiva, gips, cement och andra material. Med sin hjälp elimineras defekter och sprickor, takytan jämnas ut, väggarna blir släta. För att förstärka väggarnas fogar kan du köpa ett speciellt hörn av nät, vilket förenklar uppgiften och hjälper till att kittla allt väl. Spindelnät (glasfiber) är perfekt för stora ytor, eftersom det är en bred rulle. Glasfiber ökar gipsets vidhäftning, eftersom det är ett fiberduk som erhålls som ett resultat av pressning. I grund och botten används spindelnät vid förstärkning av tak.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökan

Innan förstärkningsduken används är det nödvändigt att skära den i fragment, och redan bör dessa fragment läggas på det första lagret av gips. Det är också viktigt att överlappa maskpartier. Armeringsarket sträcks längs gipset från mitten till kanterna. Det är viktigt att hålla koll på dukens kanter så att den inte tittar.

Påfyllningsprocessen med målningsnät är nästan densamma för alla typer:

  • det är nödvändigt att grunda den putsade ytan;
  • applicera ett kittskikt först efter att gipset har torkat helt;
  • med hjälp av en spatel läggs målarnätet på det inte torkade kittskiktet;
  • applicera ytterligare ett lager kitt.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du använder serpyanka måste du först rengöra lederna och grunda dem, och efter torkning, applicera serpyanka. Efter alla dessa åtgärder appliceras och jämnas ett andra lager kitt.

Det finns två sätt att applicera serpyanka:

  • Fäst nätet på den yta på vilken limmet har applicerats tidigare. För bättre fixering, tryck serpentinen väl mot ytan. När nätet har fästs måste du applicera ytterligare ett lager lim, och efter fullständig torkning gör du ett kitt. Denna metod kan minska kvaliteten på finishen;
  • Ett kittskikt appliceras på ytan, ett nät appliceras på det. Applicera ett andra lager kitt direkt efter att du har fixerat nätet.
Bild
Bild

Med glasfiber utförs allt arbete med en rulle. Först appliceras limmet med en rulle på ytan, sedan appliceras glasfiber så att remsorna överlappar varandra med 50 mm. För att jämna ut nätet är det nödvändigt att köra över det med en rulle. Innan spindelnätet används är det nödvändigt att grunda ytan.

Slipning

Efter att ha slutfört alla steg för att förstärka väggarna är det nödvändigt att utföra efterbehandlingsspacklet och slipa ytorna. Efterbehandlingskittet utförs på samma sätt som det huvudsakliga. Det viktigaste är att vänta tills skiktet med färgnätet är torrt, annars kommer beläggningen inte att fastna. Tjockleken på efterfyllningsfyllmedlet bör vara cirka 1-2 mm. När det är torrt kan du fortsätta slipa. Slipning utförs så att väggarna blir perfekt jämna och släta, eftersom rummets utseende beror på detta. Dessutom döljer färg eller tapeter inte defekter, utan betonar dem. Om ytan är ojämn kan tapeten lossna eller skrynkla. För att uppnå jämnhet i väggarna utförs slipning flera gånger på ett väl upplyst ställe så att små defekter är tydligt synliga.

Bild
Bild

Efter avslutad kitt är det omöjligt att fortsätta slipa tidigare än på en dag ., måste du vänta tills kittskiktet är helt torrt. För slipning, använd fint sandpapper eller en slipsvamp. Det är nödvändigt att köra den över hela ytan för att ta bort alla utstick och oegentligheter. Om det finns stora fördjupningar måste de vara kitt. När du väljer sandpapper måste du titta på dess kornighet. I början av slipningen är det bättre att använda grovkornig sand och i slutet för att ge jämnhet-finkornigt sandpapper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Slipning utförs i flera steg, men tekniken är densamma - små ytor på ytan bearbetas med rotationsrörelser uppifrån och ner. Under processen ändras sandpapprets kornstorlek. Vanligtvis används finkornigt sandpapper i det sista steget. För svåråtkomliga platser, använd en slipsvamp eller försök vika sandpappret flera gånger. Förutom sandpapper kan du använda ett slipande nät. Dess största skillnad mot papper är dess höga slitstyrka, det är mindre täppt av damm, men också högre i pris. Om du har en kvarn kommer malningsprocessen att accelereras kraftigt. Dessutom kommer kvaliteten på arbetet att öka. Sandpapper fästs också på maskinen och ytan bearbetas.

Bild
Bild

Efter slipning av väggarna måste du rengöra alla ytor helt från damm och smuts. För att fixa resultatet grundas väggarna igen.

Rekommenderad: