Trådlösa Häftapparater: Hur Man Väljer En Konstruktionshäftapparat Och En Häftapparat För Möbler?

Innehållsförteckning:

Video: Trådlösa Häftapparater: Hur Man Väljer En Konstruktionshäftapparat Och En Häftapparat För Möbler?

Video: Trådlösa Häftapparater: Hur Man Väljer En Konstruktionshäftapparat Och En Häftapparat För Möbler?
Video: Senco SNS200XP & BST Construction Staplers 2024, April
Trådlösa Häftapparater: Hur Man Väljer En Konstruktionshäftapparat Och En Häftapparat För Möbler?
Trådlösa Häftapparater: Hur Man Väljer En Konstruktionshäftapparat Och En Häftapparat För Möbler?
Anonim

I arbetet med att möta arbetet finns det ett behov av att binda olika delar eller material. I vissa situationer måste operationen utföras noggrant och diskret. Självgängande skruvar, lim eller spikar fungerar kanske inte alltid.

Bild
Bild

En specialiserad enhet kommer till undsättning - en sladdlös konstruktionshäftapparat (den har flera namn: häftpistol, staplare, möbelhäftapparat eller häftapparat). Den allmänna driftsprincipen förenar modifieringarna av instrumenten, men skillnaden i valet är stor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Karakteristisk

Häftapparatens prestanda bestäms av den spänning vid vilken batteriet fungerar. Den sträcker sig ungefär från 3,6 till 14 V. Faktum är att skillnaden mellan de två extrema spänningsvärdena kan förstås i verktygets förmåga att driva spikar av specifika storlekar och arbetstiden utan att ladda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Till exempel, en laddningsbar häftapparat för 3,6 V gör att du kan arbeta med häftklamrar som är cirka 15 mm långa och drifttiden kommer att vara 1,5-2 timmar . Prover med en spänning på 14 V garanterar arbete med hårdvara större än 20 mm, vilket sparar användaren från att ladda i 3-4 timmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är nödvändigt att ta hänsyn till andra indikatorer på ergonomiska egenskaper . Så om batteriets kapacitet gör det möjligt att arbeta länge, kommer en stor butik också att göra det möjligt att utföra serieinstallationsarbete utan frekvent tankning med häftklamrar. Ungefär butikens kapacitet är 150-200 hårdvara.

Bild
Bild

Dessutom kommer en kraftfull batteridriven enhet säkert att väga mycket . Vilket inte är helt bekvämt, eftersom användaren, med blockering, kommer att lägga kraft på att centrera apparaten.

Lätta prover väger vanligtvis inte mer än 1 kg, och högpresterande enheter väger 3-4 kg.

Olika sorter

Man skiljer mellan trådlösa häftapparater och spikare. Tänk på egenskaperna för varje typ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sladdlösa häftapparater

I rollen som utrustning med apparater praktiseras spikar och häftklamrar av olika typer och storlekar (med hänsyn till apparatens modell). Häftapparater används ofta i möbelproduktion för att täcka träkonstruktioner med tyg, liksom för trädgårdsarbete under byggandet av växthus och växthus - en film fixeras med enheten.

De används också för att ansluta träkonstruktioner (hörn, fönsterkarmar).

Bild
Bild
Bild
Bild

Sladdlösa naglar

Ta itu med stift (spikar). Praktiskt när man lägger linoleum, arrangerar parkett och golvlister under reparationer. De tillhör professionella verktyg och praktiseras ofta av byggare och specialister på reparationsteam.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utnämning

Sladdlösa häftapparater används i olika situationer

  • Vid tillverkning av möbler . Häftapparater är idealiska för att fästa känsliga tyger på möbler. Som regel, med hjälp av dessa enheter, är läder- eller tygdraperi fästa, liksom tunna faner- eller hårdplattor placerade på baksidan av byråer, skänk, garderober.
  • Klistermärke för affischer, affischer . Verktyget används ofta för att fästa affischer eller affischer på träytor. De låter dig snabbt placera och ta bort det önskade föremålet, därför är det mycket bekvämare än lim.
  • Installation av elektriska ledningar . I timmerhus fixeras elektriska ledningar direkt på väggarna innan de är klara. Dess installation utförs på olika sätt. En av de mest populära är den elektriska häftningsmetoden. Med hjälp av enheten kan du snabbt fixa den elektriska ledningen på väggarna och på samma sätt snabbt demontera den.
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Det finns ett stort utbud av häftapparater på marknaden för alla typer av behov. Bland massorna av modifieringar finns det typer som är av stort intresse för konsumenterna.

  • Ryobi R18N16G-0 . En spikpistol med två arbetssätt, vilket gör det möjligt att göra enstaka träffar eller en serie av dem för ökad produktivitet. Det finns 2 belysningslampor, kördjupsjustering utan extra verktyg.
  • Ryobi R18N18G-0 . Liten, funktionell enhet för dekorativ beklädnad med två användningsformer. Det kan fixa upp till 60 naglar på en minut. Batteriladdningen räcker för att hålla 1600 fästelement.
  • Makita DPT353Z . Häftapparat med inbyggt LED-ljus och borstmotor. Fungerar med tillbehör från 15 till 35 mm. Levereras utan batteri.
  • AEG B18N18-0 . Sladdlös spikpistol för slagning av spikar i längder från 15, 9 till 55 mm. Produktivitet uppnås genom en borstlös motor av hög kvalitet.
  • DeWalt DCN660N . Utrustning lämplig för fastsättning av parkett, foder, montering av dörrar, möbler, fönster, fixering av inredning, fasader. Använder tunna slutfästen för att säkerställa säker fastsättning av föremål.
  • Milwaukee M18 BRÄNSLE CN18GS-0 . Kraftfull spikpistol i lövträ med 2 körlägen. Fungerar upp till 1200 naglar utan extra laddning med ett 2 A * h batteri.
  • DeWalt DCN 692 N . Borstlös spikare med justerbar effekt och driftlägen. Den kan användas vid temperaturer från -20 ° C till + 50 ° C.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Val

När du köper en enhet måste du fokusera på flera parametrar.

  • Kraft . Ju större detta värde, desto mer produktivt fungerar enheten. En annan parameter beror direkt på det - slagets kraft. Ju högre det är, desto bredare materialutbud kan bearbetas. Till exempel tränger apparater med låg effekt ofta inte in i hårt trä. Men hög effekt har också en baksida - motorn tar snabbt upp batteriladdningen.
  • Kördjup i häftklamrar . Ju djupare häftklamrarna drivs in, desto starkare kommer de att hålla. Mestadels på butikshyllor kan du se enheter med ett drivdjup på 6 till 20 mm. En lämplig lösning för hemmabruk skulle vara 8-10 mm.
  • Arbetets hastighet . Denna häftningsparameter refererar till intervallet mellan slag. Ju mindre den är, desto snabbare börjar nästa cykel. Och desto snabbare fungerar apparaten som helhet. För hemmabruk är indikatorn inte särskilt viktig. Och bara för professionellt bruk är det av stor vikt.
  • Lagra kapacitet . Olika typer av apparater rymmer olika antal häftklamrar. Deras antal beror på butikens kapacitet.
  • Strömförsörjningskapacitet . Enheter med batterier för 1-1,5 A * h är särskilt vanliga. Laddningen av ett sådant batteri är tillräckligt för 2-3 timmars drift. Modifieringar är tillgängliga med både minsta och mycket stora kapacitet.
  • Vikt . Enheternas vikt börjar från 1 kg. Typiskt ca 1,5 kg. Vissa ändringar är tunga. Ju mindre massa, desto lättare är det att arbeta med enheten och desto mindre trötthet i händerna.
  • Ergonomisk . Trötthet och användarvänlighet påverkas inte bara av vikten utan också av enhetens ergonomi. Ju bekvämare handtaget är, desto långsammare trötthet uppstår. Särskilt bra är enheter med ett handtag som upprepar formen på en persons handflata. Gummitäckta skär kommer inte att vara överflödiga - de förhindrar glidning.
  • Ytterligare alternativ . Vissa modifieringar av häftapparater har ytterligare funktioner. Den mest kända är förmågan att köra in naglar. När enheten köps för hemmabruk och inte för särskilt yrkesmässigt bruk, är det lämpligt att uppmärksamma ändringar med en ytterligare lista över möjligheter. De är mer multifunktionella.
  • Pris . Alla enheter kan symboliskt delas in i tre prisgrupper: billiga, medelstora och dyra. De två första är lämpliga för hemmet. Dyra prover har överdriven kraft och funktionalitet, praktiseras av proffs.

Rekommenderad: