Hur Sätter Man In Häftklamrar I En Konstruktionshäftapparat? Hur Sätter Jag In Gem I Handhållen Och Fyller På Dem I Andra Modeller? Hur öppnar Jag Häftapparaten?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Sätter Man In Häftklamrar I En Konstruktionshäftapparat? Hur Sätter Jag In Gem I Handhållen Och Fyller På Dem I Andra Modeller? Hur öppnar Jag Häftapparaten?

Video: Hur Sätter Man In Häftklamrar I En Konstruktionshäftapparat? Hur Sätter Jag In Gem I Handhållen Och Fyller På Dem I Andra Modeller? Hur öppnar Jag Häftapparaten?
Video: How to load one touch stapler 2024, April
Hur Sätter Man In Häftklamrar I En Konstruktionshäftapparat? Hur Sätter Jag In Gem I Handhållen Och Fyller På Dem I Andra Modeller? Hur öppnar Jag Häftapparaten?
Hur Sätter Man In Häftklamrar I En Konstruktionshäftapparat? Hur Sätter Jag In Gem I Handhållen Och Fyller På Dem I Andra Modeller? Hur öppnar Jag Häftapparaten?
Anonim

Mycket ofta, vid konstruktion eller reparation av olika ytor, blir det nödvändigt att fästa olika typer av material tillsammans. Ett av de sätt som kan hjälpa till att lösa detta problem är en konstruktionshäftapparat.

Bild
Bild

Men för att det ska kunna göra sitt jobb korrekt måste det servas. Mer exakt, då och då måste du ladda om den genom att fylla den med nya häftklamrar. Låt oss försöka ta reda på hur man korrekt sätter häftklamrar i en konstruktionshäftapparat, byter ut en typ av förbrukningsartiklar mot en annan och tankar även andra modeller av den här enheten.

Bild
Bild

Hur fyller jag på häftapparaten igen?

Strukturellt är alla manuella konstruktionshäftapparater i princip desamma. De har ett handtag av spak, tack vare vilket pressning utförs . På enhetens botten finns en platta av metall. Det är tack vare henne som du kan öppna mottagaren för att sedan skjuta häftklamrarna dit.

Bild
Bild

Innan du köper vissa häftklamrar i en specialaffär bör du klargöra vilka som behövs för häftningsmodellen, vad som finns tillgängligt. Oftast kan du ta reda på sådan information på enhetens kropp, som anger storleken, liksom vilken typ av fästen som kan användas här.

Till exempel indikeras bredden 1, 2 centimeter och djupet 0, 6-1, 4 centimeter på enhetens kropp. Det betyder att här kan du bara använda parenteser med dessa parametrar och inga andra. Modeller av en annan storlek passar helt enkelt inte in i mottagaren.

Bild
Bild

Storleken på förbrukningsmaterial, vanligtvis skriven i millimeter, anges på förpackningen med dem.

För att stoppa häftklamrarna i häftapparaten måste du först öppna metallplattan på baksidan . Du måste ta det med ditt index och tummen på båda sidor, sedan dra det i din riktning och något nedåt. Så här skjuter vi upp metallfoten på baksidan av plattan. Efter det måste du dra ut en metallfjäder, som liknar den som finns i den enklaste häftapparaten av kontors typ.

Bild
Bild

Om det fortfarande finns gamla häftklamrar i häftapparaten och det är nödvändigt att byta dem, så faller de helt enkelt ut när fjädern dras ut. Om de saknas är det nödvändigt att installera nya så att den här enheten kan användas ytterligare.

Bild
Bild

Häftklamrar återstår att installera i mottagaren, som har formen av bokstaven P . Efter det måste du installera fjädern tillbaka och stänga foten. Detta slutför trådhanteringsprocessen för handenheten.

Bild
Bild

Som redan sagts, Kontrollera att häftklamrarna du valt har rätt storlek för häftapparaten innan du laddar häftapparaten . Information om deras egenskaper är vanligtvis placerad på förpackningen. Men olika modeller kan ha vissa laddningsegenskaper.

Bild
Bild

Till exempel, du måste använda pincett för att fylla på minihäftaren . Här blir häftklammerna väldigt små och det blir svårt att placera dem korrekt i motsvarande hål med fingrarna.

Bild
Bild

I det här fallet, efter att enheten har stängts, bör ett karakteristiskt klick höras, vilket indikerar att häftklamrarna har fallit i det indragna hålet och att häftapparaten har stängt.

Så för att tanka de flesta modellerna behöver du bara ha häftklamrar och själva enheten. Låt oss analysera stadierna i denna process.

Bestäm vilken typ av armatur som finns . För att göra detta bör du se hur många ark som kan sys av enheten samtidigt. Det mest primitiva ur denna synvinkel kommer att vara häftapparater av ficktyp. De kan bara häfta upp till ett dussin ark. Handhållna modeller för kontoret rymmer upp till 30 ark och skrivbordet vertikalt eller horisontellt med plast- eller gummisulor-upp till 50 enheter. Modeller med sadelstygn kan binda upp till 150 ark och typografiska modeller, som skiljer sig åt i maximalt sydjup, 250 ark åt gången.

Bild
Bild

Efter det är det nödvändigt att bestämma måtten på häftklamrarna, som verkligen är lämpliga för den befintliga modellen av häftapparat . Häftklamrar, eller, som många kallar dem, gem, kan vara av olika typer: 24 x 6, # 10 och så vidare. Deras nummer skrivs vanligtvis på förpackningen. De är förpackade i förpackningar om 500, 1000 eller 2000 enheter.

Bild
Bild

För att ladda häftapparaten med lämpliga häftklamrar måste du böja locket . Det är vanligtvis anslutet med en plastbit med en fjäder. Plastdelen klämmer fast häftklamman till den motsatta kanten av metallspåret där häftklamrarna placeras. Öppning av locket drar fjädern och därmed plastdelen. Detta gör det möjligt att frigöra utrymme för nya häftklamrar.

Bild
Bild

Det krävs att häftningssektionen tas och placeras i det ovannämnda spåret så att häftklamrarnas ändar pekar nedåt . Stäng nu locket och klicka en gång för att testa med en häftapparat. Om häftklamret har fallit ur motsvarande hål med de konkava spetsarna inåt, har häftapparaten laddats korrekt. Om detta inte hände, eller om fästet är böjt felaktigt, bör stegen upprepas eller enheten ska bytas ut.

Bild
Bild

Om du behöver ladda en vanlig pappershäftapparat blir processen nästan densamma:

  • du bör först inspektera enheten och hitta information om vilken parentes som kan användas här;

  • du måste köpa förbrukningsmaterial av den exakta typen, vars antal finns på häftapparaten;
  • öppna enheten, sätt i häftklamrar av önskad storlek i den och du kan använda den.
Bild
Bild

Om det krävs att ladda en konstruktion pneumatisk enhet, kommer algoritmen för åtgärder att vara annorlunda

  • Enheten ska vara låst. Detta görs för att undvika oavsiktlig aktivering.
  • Nu måste du trycka på en speciell knapp som öppnar facket där häftklamrarna ska placeras. Beroende på modell kanske inte en sådan mekanism tillhandahålls, utan en analog där bricklocket kommer att glida ut ur handtaget.
  • Det är nödvändigt att återigen se till att enheten inte slås på av misstag.
  • Häftklamrarna måste sättas in i brickan så att benen ligger mot personen. Efter att du har installerat dem, kontrollera att de är i nivå.
  • Nu måste brickan stängas.
  • Verktygets arbetsdel måste vändas till materialets yta.
  • Vi tar bort enheten från låset - och du kan börja använda den.
Bild
Bild

För att tanka en stor pappershäftapparat, fortsätt i en specifik ordning

  • Det är nödvändigt att böja häftapparatskyddet av plast, som hålls av en fjäder. Öppning av locket kommer att dra på fjädern och det resulterande utrymmet blir spåret för häftklamrarna. Många stora häftapparater av denna typ har spärrar som måste skjutas tillbaka.
  • Ta 1 sektion häftklamrar, sätt in dem i spåret så att ändarna pekar nedåt.
  • Vi stänger locket på enheten.
  • Det krävs för att de ska klicka en gång utan papper. Om ett gem går ut med böjda armar, bevisar detta att allt har gjorts korrekt.
Bild
Bild

Om du behöver tanka minihäftaren blir det mycket lättare att göra än att tanka någon annan modell . Här behöver du bara lyfta plastskyddet upp och tillbaka. Sedan kan du sätta in häftklamrarna i spåret. När laddningsprocessen är klar behöver du bara stänga häftapparaten och börja använda den.

Bild
Bild

Rekommendationer

Om vi pratar om rekommendationer kan vi nämna några experttips

Om verktyget inte avslutar eller inte skjuter häftklamrarna måste du dra åt fjädern lite. Dess försvagning när du använder ett sådant verktyg är helt normalt.

Bild
Bild

Om konstruktionshäftapparaten böjer häftklamrarna kan du försöka justera bulten, som är ansvarig för fjäderns spänning. Om situationen inte har korrigerats kanske de valda häftklammerna helt enkelt inte överensstämmer med strukturen på det material som de används för. Sedan kan du försöka ersätta förbrukningsartiklar med liknande, men tillverkade av härdat stål

Bild
Bild

Om ingenting kommer ut från häftapparaten, eller om det händer med stora svårigheter, är det med hög sannolikhet att poängen ligger i anfallaren. Mest troligt avrundades det helt enkelt, och det måste skärpas lite

Bild
Bild

Om det är tydligt synligt att mekanismen är fullt fungerande och häftklamrarna inte avfyras, är det troligt att tappen helt enkelt har slitits ut, på grund av vilken den inte kan fånga häftklamret. I det här fallet kan du fila tändstiftet och vrida spjället på andra sidan.

Rekommenderad: