Rombiska Uttag För 2 Ton: Vilket är Bättre, Egenskaper Hos Hydraulik, Skruv Och Andra Typer. Hur Väljer Man?

Innehållsförteckning:

Video: Rombiska Uttag För 2 Ton: Vilket är Bättre, Egenskaper Hos Hydraulik, Skruv Och Andra Typer. Hur Väljer Man?

Video: Rombiska Uttag För 2 Ton: Vilket är Bättre, Egenskaper Hos Hydraulik, Skruv Och Andra Typer. Hur Väljer Man?
Video: Мало кто знает об этой функции ДРЕЛИ !!! 2024, Maj
Rombiska Uttag För 2 Ton: Vilket är Bättre, Egenskaper Hos Hydraulik, Skruv Och Andra Typer. Hur Väljer Man?
Rombiska Uttag För 2 Ton: Vilket är Bättre, Egenskaper Hos Hydraulik, Skruv Och Andra Typer. Hur Väljer Man?
Anonim

Lyftutrustning är en mycket krävande typ av utrustning. därför det är nödvändigt att välja rombiska uttag med en last på 2 ton så noggrant som möjligt, med hänsyn till dess kapacitet och syfte . Dessutom är dessa enheter uppdelade i flera sorter, som alla har sina egna nyanser.

Bild
Bild

Särdrag

En modern rombjack med en lyftkapacitet på 2 ton gör att du kan höja en bil eller motorcykel till en höjd av 0,5 m . Dessa typer av uttag levereras vanligtvis med fordonet.

Bilägare noterar följande fördelar med rombiska lyftmekanismer:

  • enkel i utförandet;
  • relativt lätt;
  • behöver sällan någon form av reparation;
  • men om det finns några problem kan de enkelt repareras.
Bild
Bild
Bild
Bild

Olja rinner inte ut ur den klassiska rombiska domkraften, eftersom det helt enkelt inte finns någon olja i den här enheten. därför detta alternativ är bättre än den hydrauliska motsvarigheten … Det finns inte heller några arbetskamrar här, som finns i bärbara pneumatiska modeller, så ingenting kan punkteras. Stödytan på denna design är ganska pålitlig.

Men med allt detta bör nackdelarna noteras:

  • relativt högt pris;
  • behovet av att spendera din egen muskelstyrka;
  • otillräckligt arbetsslag.
Bild
Bild
Bild
Bild

Designen på rombjacket är enkel . Rombens nyckelegenskap är symmetri. När storleken på en diagonal ändras blir den andra större och omkretsens totala längd ändras inte. En diagonal kan justeras med en gängad axel. När det vrids dras de två närmaste hörnen ihop och de två längsta skiljer sig åt. Detta skapar en lyfteffekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Viktigt: det är bättre att välja en sådan mekanism, vars bärförmåga med marginal täcker ägarens behov … Överskridande av tillåten lyftkapacitet kan till och med leda till allvarliga skador om någon arbetar under den lyftade maskinen.

Det bör förstås att en personbils högsta vikt kan överstiga dess passvikt med 200-300 kg. Detta är viktigt även för dem som inte fyller bagageutrymmet till fullo.

Bild
Bild

Ännu ett relevant ögonblick - fordonsfrigång, som skiljer sig från modell till modell.

De allra flesta rombiska uttag med en mekanisk bas är utformade för att ta upp en last på en höjd av minst 10 cm . Problem kan uppstå när man arbetar med lågprofilerade sportbilar. Särskilt i fallet när ytterligare ett hjul är tömt. Många lyftmekanismer i en sådan situation kommer helt enkelt inte att falla in på den avsedda platsen. Och du måste på något sätt lösa detta problem.

Av denna synvinkel att döma visar det sig att stadsjeepar, jeepar och andra fordon med stor markfrigång är mycket bekvämare vid service. Du kan säkert sätta alla domkraft under dem. Allt är dock inte så enkelt och enkelt som det verkar. Det är också viktigt vad den här jacken kommer att göra härnäst. Därför måste du vara uppmärksam på lyfthöjden, eftersom det är en indikator på arbetsslaget . Ju större fjädring, desto mer bör denna indikator vara, annars fungerar det inte att "hänga" problemhjulet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och några ytterligare rekommendationer om valet av hiss:

  • noggrant studera recensioner;
  • kontakta endast välrenommerade butiker;
  • sträva inte efter att köpa en billigare modell;
  • vägra att köpa produkter utan namn.
Bild
Bild

Vyer

Rombisk domkraft av mekanisk typ innebär att axeln rör sig med ett vevhandtag. Vissa alternativ har förbättrats - en spärr är inbyggd i handtaget, vilket är användbart när det inte finns tillräckligt med ledigt utrymme. Vissa företag började producera elektriskt drivna rombuttag. De gör det lättare att arbeta även med tunga fordon. Men detta kommer att tömma batteriet snabbare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den dåliga nyheten är att lyfthöjden för en domkraft i en rombisk struktur inte kan nå mer än 0,5 m. Om du behöver höja bilen till en stor höjd bör du föredra en annan typ av domkraft - kuggstång.

Den hydrauliska drivenheten ökar domkraftens lyftkapacitet, men den blir också större. Pneumatisk enhet mer relevant för arbete med lastbil eller buss. Skruvversion av domkraften innebär närvaron av en fri mutter och växellåda. Men du bör arbeta med det noggrant.

Rekommenderad: