Smyckeskruv: En översikt över Boll, Hand, T-16 Och Andra Modeller. Hur Väljer Man För Smycken?

Innehållsförteckning:

Video: Smyckeskruv: En översikt över Boll, Hand, T-16 Och Andra Modeller. Hur Väljer Man För Smycken?

Video: Smyckeskruv: En översikt över Boll, Hand, T-16 Och Andra Modeller. Hur Väljer Man För Smycken?
Video: Visar mina smycken 2024, Maj
Smyckeskruv: En översikt över Boll, Hand, T-16 Och Andra Modeller. Hur Väljer Man För Smycken?
Smyckeskruv: En översikt över Boll, Hand, T-16 Och Andra Modeller. Hur Väljer Man För Smycken?
Anonim

Vanligtvis uppfattas arbete med ädla metaller enbart som smältning och smide. Det innebär emellertid också ett antal andra tekniska operationer. Därför är det mycket viktigt att veta allt. om smyckets laster och deras möjligheter.

Bild
Bild

Särdrag

Först och främst måste du ta reda på vad smyckeskruvar är i allmänhet, hur de skiljer sig från laster som används i andra branscher. I ett skruvstycke för smycken kläms (fixeras) olika delar för att underlätta manipulation med dem . Professionals kallar detta verktyg "shrabkugel". Den bokstavliga översättningen är "bollskruv".

En tung boll placeras på stativet . Litet skruvstycke placeras på denna boll. Deras läppar kan ändras efter behov. Ibland installeras ett fäste för utbytbara armaturer istället för ett verktygsblock. Små laster kan också sättas in i den. Det är vanligt att hitta enkelt reducerade kopior av låssmedens verktyg, men dess funktion är tveksam.

Shrabkugel, aka Sharnogel , som kan snurra i en godtyckligt vald riktning. Därför placeras arbetsstycket på det mest praktiska sättet för juvelerare. Bollens diameter vid basen är vanligtvis 60-120 mm. Det finns dock också några modeller med en stödkula med en diameter på 140 mm.

Det finns både gjutna och kulor monterade från halvor, de viktigaste konstruktionsmaterialen är gjutjärn och stål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Älskare av ryska produkter bör uppmärksamma smycken "Bochka ". Leveransen omfattar plasthylsor. Hylsan kompletteras med en bottenklämma. Denna modell har 96% positiva recensioner.

Lär känna bollen handskruv, användbart för att uppmärksamma MicroBlock … Tillverkaren lovar en optimal kombination av liten storlek och säker passform. Klämbacksystemet är i och för sig centrerat på det mest rationella sättet. Tillverkaren lovar också:

  • pålitligt system av interna proppar;
  • lämplighet för att sätta stenar;
  • låg profil, perfekt för arbete under mikroskop;
  • öppning upp till 50 mm;
  • total nettovikt 1, 8 kg;
  • bolldiameter 79 mm;
  • klämbackarnas höjd är 46 mm;
  • klämbackbredd 22 mm;
  • en insexnyckel och ett antal andra hjälpverktyg ingår.
Bild
Bild
Bild
Bild

De sanna "klassikerna" inom smyckestillverkning visar sig vara modell T-16 . Det gjordes tillbaka i Sovjetunionen. Skruven i sig är gjord av metall, men utrustad med ett trähandtag. Skilsmässig gräns är 10 mm. Andra specifikationer är följande:

  • längd 130 mm;
  • bredd 16 mm;
  • egenvikt 0, 165 kg.
Bild
Bild

Hur väljer man?

Självklart valet av smyckeskruv görs med hänsyn till det arbete som ska utföras … I det här fallet är det absolut nödvändigt att uppmärksamma recensioner , som ger en specifik modell. Viktigt: dessa recensioner bör tas från olika webbplatser för att eliminera eventuella problem eller missförstånd. Det är kategoriskt omöjligt att ta ett metallböjt skruvstycke för smycken och annat fint arbete . Att använda dem är ren plåga.

Bild
Bild

Ganska många experter anser att det är nödvändigt använda tyngdkraftsmodellen … När de skapade det försökte de ta hänsyn till alla brister i de tidigare befintliga alternativen. En sådan enhet är annorlunda:

  • stelhet som ett bra VVS -verktyg;
  • pålitlig lutningsjustering med kilar;
  • genomtänkt fixering av olika rörelser;
  • låg tillgänglighet (nya kopior görs inte längre ens på beställning, och de gamla kostar 30 000 rubel);
  • stor (ca 30 kg) egen vikt.

Nyckeln är i alla fall den bredd som svamparna är uppfödda till . Det är hon som avgör vilka delar som kan bearbetas framgångsrikt. Viktigt: det bör kontrolleras att skruvstycket fungerar smidigt och utan störningar. Det är användbart att ha en säkring på ledningsskruven, annars faller den lätt ut.

Och naturligtvis måste du tänka på om arbetet med en viss enhet kommer att vara tillräckligt bekvämt.

Rekommenderad: