Hydrauliska Saxar: För Grävmaskin För Metallskärning, Professionell Kombinationspressax Och Alligator

Innehållsförteckning:

Video: Hydrauliska Saxar: För Grävmaskin För Metallskärning, Professionell Kombinationspressax Och Alligator

Video: Hydrauliska Saxar: För Grävmaskin För Metallskärning, Professionell Kombinationspressax Och Alligator
Video: Hydraulisk svetsgenerator på grävmaskin 2024, Maj
Hydrauliska Saxar: För Grävmaskin För Metallskärning, Professionell Kombinationspressax Och Alligator
Hydrauliska Saxar: För Grävmaskin För Metallskärning, Professionell Kombinationspressax Och Alligator
Anonim

Specialutrustning krävs för konstruktion eller demontering av byggnader och konstruktioner. Om det finns järnelement i strukturen, är hydrauliska saxar en oumbärlig enhet. Specificiteten hos denna typ av utrustning är annorlunda och beror på många karakteristiska egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Hydrauliska saxar är framgångsrika vid skärning av armeringsjärn, vilket behövs för betongkonstruktioner. Stålprodukter kommer inte heller att bli ett hinder för denna typ av utrustning. Den tekniska strukturen för den hydrauliska skjuven verkar vara komplicerad, men i verkligheten är den enkel. Verktyget är populärt inte bara i byggnadsarbete, utan också i industriell produktion.

Enheten har individuella inställningar som passar användningsändamålet. Det finns typer utrustade med automatisk utrustning för matning av det bearbetade materialet.

Hydraulcylindrarna ansvarar för denna inställning. På grund av dem är automatiska system vanligtvis mycket stora. Längden på framkanten av dessa typer når åtta eller fler meter.

Bild
Bild

Om en stor enhet inte behövs kan du välja alternativet med manuella kontrollparametrar. Användningsområdet för sådan utrustning finns redan, men sax kan till exempel användas för att klippa en kabel. Kraften överförs till objektet genom tryck som genereras av en intern pump.

Detta inbyggda hydraulsystem levererar en tillräckligt kraftfull kraft för att göra klippning av ännu tjockare kablar mycket enklare.

Samtidigt kännetecknas manuella enheter av kompakta dimensioner och ökad rörlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inom produktionsområdet för olika material används en sax med en extern pump. Verktyget är lämpligt för skärning av produkter med särskilt stora dimensioner. Trycket tillförs verktyget genom ett långt flexibelt rör. Denna särdrag gör att du kan placera separationsdelen i absolut valfri vinkel. Arbetet förenklas också på grund av möjligheten att ansluta vilken pumpanordning som helst.

Både handpumpar och stora stationära stationer kombineras med saxen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Arbeta med metall är möjligt utan en särskild separeringsanordning. Engångsunderskärningar eller skärning av tunna stavar är tillåtna med hjälp av en kvarn. En elektrisk sticksåg och konventionella metallskärare är också lämpliga. Vi kommer att prata om tillämpningsområdet för hydrauliska saxar och enhetens driftsprinciper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionsprincip

Det hydrauliska skjuvsystemet liknar i princip variationer av manuell eller elektrisk typ. Skillnaden kännetecknas av hur kraften appliceras på separeringselementet. Istället för en växellåda eller manuell mekanism spelar en hydraulisk cylinder eller pump denna roll. Denna design har många fördelar.

  • Den höga effektiviteten vid konvertering av insatser möjliggör utveckling av en kraft för bladet som är lika med flera ton. I detta fall varierar verktygets egenvikt från 1 till 4 kg.
  • Enhetens rörlighet och autonomi är högre jämfört med manuella eller elektriska enheter.
  • Klippkvaliteten är bättre då snittet är längre.
  • Den hydrauliska drivningen är säkrare än andra alternativ.
  • Giljotintypen knivar anses vara en förbättring jämfört med spakverktyg.
  • Bladet rör sig med låg hastighet, så arbetsprocessen är lättare att kontrollera.

Detta är de främsta fördelarna med ett hydrauliskt verktyg. Snabbt och noggrant arbete är viktigt vid plåtskärning. Denna faktor är särskilt relevant för detaljerad skärning av tjocka ark.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Oavsett arbetsprincipen är verktygen indelade i:

  • kniv;
  • knapra.

Den första versionen av produkten är utrustad med två enkantade knivar. Endast kanterna på materialet som ska klippas kan klippas med denna sax. Mitten av arbetsstycket kan skäras med stansskär.

Bild
Bild
Bild
Bild

Följande typer av hydrauliska saxar är kända.

Manuell används för rep och beslag. Verktyget har framgångsrikt använts i räddningsinsatser. Sax används vid klippning av stora mängder stavar och trådar. Systemet med manuella hydrauliska saxar är annorlunda i utformningen av den vassa delen. Professionella verktyg är giljotin och kant. Om det första alternativet enkelt kan hantera trådbuntar och kablar, är det andra användbart vid bearbetning av plåt.

Bild
Bild

Stationär hydraulsystem är anslutna till pumpstationen. Verktyget kan skära alla metallprodukter med olika tjocklek. Verktyget används ofta i bilindustrin. Enheter av denna typ (press-sax) skiljer sig åt i de mest övergripande dimensionerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid metallurgiska komplex används alligator eller sorteringsax . I dessa variationer roterar den delade delen relativt handtagen, vilket gör verktyget mycket praktiskt att arbeta med. Varianter av dessa modeller skiljer sig åt i hur trycket appliceras. Det finns alternativ med kolvpumpar, och det finns produkter med en extern kompressorstation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalsrekommendationer

Prestanda och specifikationer för de flesta hydrauliska variationer är mångsidiga. Vid bearbetning av arbetsstycken är det viktigt att ta hänsyn till materialets tjocklek. Formen på produktens arbetsdel väljs utifrån omfattningen av dess användning. Vid valet måste särskild uppmärksamhet ägnas åt saxens mått och vikt.

Hydrauliska verktyg har grundläggande driftsparametrar som du kan lita på när du väljer verktyg för skärning av metall, gummi, betong, däck:

  • högsta möjliga indikator på skärkraften, beräknad i kN eller ton;
  • gapet mellan skärbladen i mm;
  • avspänningskraft, beräknad i kN;
  • dragkraftsansträngning i kN;
  • parameter för tryckrörelse i mm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinerade saxar som är konstruerade för att öppna strukturer är utrustade med en extra pedal. Det avlastar trycket i arbetspumpen. Om verktyget har varit inaktivt under en längre tid kanske den här delen inte fungerar korrekt.

Arbetet med denna typ av instrument bör börja med en obligatorisk kontroll av pedalutrustningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klassiska hydrauliska saxar kan klippa en profil med ett tvärsnitt på cirka 100 mm. Verktyget lämpar sig inte bara för valsad metall, utan kan också användas som tillbehör till en grävmaskin. Det finns brandmän eller kabelhydrauliska saxar, de används av motsvarande tjänster. Ett verktyg med knivar, som fungerar som en giljotin, behövs för att skära armering, tråd eller kabel. Skärningarna med sådana produkter är av god kvalitet, även om kablarna är tillräckligt tjocka. Dessa enhetsalternativ skiljer sig åt när bladen stängs.

Industrisax kan hantera material upp till 60 cm långa och 35 cm höga. Verktyget är anslutet till en plattform som drivs av en elmotor med en effekt på 5 kW eller mer.

Bild
Bild

För att välja sax för ditt hem måste du tänka på:

  • placering av skäreggar;
  • bladens form;
  • skärfunktionen hos verktyget;
  • modellkraft;
  • bekvämlighet för användning i en specifik situation;
  • förekomsten av grundläggande skydd.

För ett enda snitt är det inte alls nödvändigt att lägga pengar på en dyr modell.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användarmanual

Innan du använder produkten måste du följa ett antal av följande rekommendationer.

  • Varje verktyg levereras komplett med tillhörande dokumentation, som måste studeras i förväg.
  • Nyare modeller har vanligtvis ett skyddande smörjmedel som måste tas bort från bladen.
  • Cylindern måste kontrolleras för oljenivå och hela den pneumatiska strukturen måste vara korrekt kombinerad till ett enda system. Om det inte finns olja i pumpen bör den fyllas på med endast lämpliga tekniska kvaliteter. Rekommendationer för val av smörjmedel finns i tillverkarens tekniska dokumentation.

Om smörjmedlet väljs felaktigt garanterar ingen verktygets prestanda. Detta kan också resultera i en kortare livslängd för hydrauliska saxar.

Bild
Bild

När du använder produkten måste du följa följande regler:

  • verktygets standardegenskaper måste motsvara det bearbetade materialets tjocklek eller vara mer;
  • byte av smörjmedel i pumpen bör göras minst en gång om året;
  • i en nödsituation ska skärningen avbrytas omedelbart;
  • de flesta verktyg av hydraulisk typ repareras, varefter återanvändning är tillåten.

För att använda konventionella hydrauliska saxar behöver arbetaren inte särskild utbildning, han behöver bara lära sig detaljerna i designen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också viktigt att känna till de allmänna säkerhetsreglerna. När du använder verktyget är det viktigt att tänka på:

  • verktygets rätta position, särskilt dess arbetsdel;
  • funktioner för behandling med korrosionsskyddande föreningar under lång lagring;
  • obligatorisk rengöring av rörliga delar innan arbetet påbörjas.

Rekommenderad: