DeWalt Skruvmejsel: Egenskaper Hos Sladdlösa, Tejp-, Borstlösa Och Slagskruvmejslar För 12 Och 18 Volt, Reparationsfunktioner, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: DeWalt Skruvmejsel: Egenskaper Hos Sladdlösa, Tejp-, Borstlösa Och Slagskruvmejslar För 12 Och 18 Volt, Reparationsfunktioner, Recensioner

Video: DeWalt Skruvmejsel: Egenskaper Hos Sladdlösa, Tejp-, Borstlösa Och Slagskruvmejslar För 12 Och 18 Volt, Reparationsfunktioner, Recensioner
Video: DEWALT DCF787 18V XR BRUSHLESS IMPACT DRIVER 2024, Maj
DeWalt Skruvmejsel: Egenskaper Hos Sladdlösa, Tejp-, Borstlösa Och Slagskruvmejslar För 12 Och 18 Volt, Reparationsfunktioner, Recensioner
DeWalt Skruvmejsel: Egenskaper Hos Sladdlösa, Tejp-, Borstlösa Och Slagskruvmejslar För 12 Och 18 Volt, Reparationsfunktioner, Recensioner
Anonim

En skruvmejsel är ett mycket värdefullt verktyg för alla hantverkare. Men när du väljer ett visst märke för en sådan enhet är det nödvändigt att inte bara uppmärksamma allmänna tekniska punkter, dess specifika egenskaper är inte mindre viktiga.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Skruvmejslar under varumärket DeWalt tillverkas i amerikanska fabriker, så de ligger huvud och axlar över massprodukterna från asiatiska länder.

Både i konsumentrecensioner och i bedömningar av proffs nämns alltid följande funktioner:

  • stabil kvalitet;
  • tillförlitlighet i olika situationer;
  • utmärkta funktionella egenskaper.

Några av skruvmejslarna av detta märke kan fungera i borrläge. Konsumenterna kan välja rätt verktyg för bygg- och renoveringsarbete, möbelmontering och andra uppgifter. Den har en bra balans mellan vikt, storlek och driftseffekt. Inriktning är inte ett problem.

De nyaste DeWalt -modellerna är utrustade med borstlösa motorer … Jämfört med mer traditionella lösningar utmärks de av både ökad livslängd och lägre energiförbrukning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Batteriet kan laddas på kort tid, medan alla viktiga delar av skruvmejseln är gömda i ett robust fodral och är pålitligt skyddade. Växellådan, som växlar arbetsdelens rotationshastighet, är också ganska tillförlitlig eftersom den är gjord av metall … Växlingsprocessen tar inte mycket tid. Och för någon av dem fungerar mekanismen ganska länge sedan batteriet lagrar mycket ström … Användare noterar att verktyget är lätt att använda.

Utvecklarna lyckades komma med ett effektivt belysningssystem. Om en slagmodell köps, kommer den garanterat att driva fästelement i tegel och andra starka material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

DeWalt skruvmejslar har dock också följande svaga punkter:

  • det är omöjligt att köpa ett märkesbatteri billigt;
  • ibland finns det en motreaktion längs axeln;
  • applicering av en sidolast kan skada patronen;
  • långvarig drift vid höga hastigheter kan snabbt tömma batteriet;
  • när man utför individuella manipulationer saknas det lite makt;
  • inte alla modifieringar är utrustade med laddningsindikatorer.
Bild
Bild

Komplett uppsättning och funktionsprincip

Under märket DeWalt levereras både nätverks- och batterienheter. I det andra fallet, förutom en motor, en fungerande patron och en växellåda för varvtalsreglering, är enheten vanligtvis utrustad med ett litiumbatteri i produktion. För att fylla på energin som går förlorad under drift tillhandahålls en laddare.

Det är värt att notera att några av enheterna är utrustade med strömkällor av nickel-kadmium eller nickel-metallhydrid.

Nickel-kadmiumbatteri, trots förekomsten av minneeffekt och giftiga egenskaper, är attraktivt för sitt relativt låga pris och höga motståndskraft mot kyla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användarvänligheten beror direkt på chuckens prestanda (med hjälp av nyckel eller snabbspänningsteknik).

Om du använder en nyckelfri chuck kan du spara lite tid, men nyckeltypen är mer pålitlig.

För hushållsbruk spelar detta dock ingen särskild roll. Bland de snabbklämmande delarna finns en- och tvåkopplingsalternativ. Den andra typen läggs främst på budgetändringar och anses vara en otillräckligt bekväm lösning.

Bild
Bild

En spärr medföljer alltid med DeWalt slagskruvmejslar. Denna komponents roll är att förhindra den negativa effekten av överbelastning.

Om vridmomentet inte regleras är följande konsekvenser möjliga:

  • minskad verktygslivslängd;
  • sannolikheten för att störa spline ökar;
  • det är omöjligt att kontrollera djupet av fästelementet i ytan.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa modeller är utrustade med en slagmekanism. Tack vare honom kan även rostiga, svårt att ta bort skruvar och självgängande skruvar dras ut utan problem. Och också ett sådant tillägg gör att du framgångsrikt kan arbeta med tegel- och betongytor.

Oavsett egenskaperna hos en viss modell är skruvmejslar alltid utrustade med följande element:

  • motor;
  • hastighetsomkopplare (växel);
  • fästelement som skruvas in djuplås;
  • magnetisk hållare;
  • fäste (med hjälp av enheten är upphängd på ett byxbälte);
  • halvkoppling;
  • kaross i robust plast.
Bild
Bild
Bild
Bild

Halvkopplingen är utformad så att vridmomentet automatiskt kan reduceras så snart fästelementets insättningsdjup når den inställda nivån.

Bara genom egenskaperna hos kopplingshalvan och magnethållaren kan proffsen enkelt avgöra om dessa element är avsedda för en borr eller en skruvmejsel. Användningen av halva kopplingar minskar sannolikheten för plötsliga ryck och kast … Om de inte händer kommer uppsättningen bitar att hålla under en längre period. Stabilitet under drift minskar trots allt slitage.

Bild
Bild

Om du öppnar kraftskruvmejslarnas växellådor hittar du en stor växel. Det finns ett fast fäste mellan den och spindeln på elmotorn. Axeln på den magnetiska hållaren, insatt i växeln, roterar när enheten används. Så snart skruven når den avsedda punkten upptäcker sensorn att kraften för att flytta fram den är maximal. På kommando startas halvkopplingen. Dess syfte är att bryta den elektriska kretsen och minska belastningen på motorn till noll.

Det är lite annorlunda med sladdlösa skruvmejslar. Förutom elmotorn och startknappen finns det detaljer som:

  • klämma av chuck;
  • växel;
  • batteri.
Bild
Bild
Bild
Bild

DC -motorens huvudenhet är cylindern som döljer de permanenta magneterna. Förutom dem kommer det definitivt att finnas ett ankare i cylindern. Mässingsstöd håller den. Vid tillverkning av ankaret används speciella kvaliteter av elektrisk stål. På grund av dess utmärkta magnetiska permeabilitet utför strukturen sin uppgift så effektivt som möjligt.

Slitsarna på ankarstommen tjänar till att komma in i lindningarna täckta med ett dielektriskt lager. Förutom dessa delar innehåller elmotorn nödvändigtvis ett kollektorblock och borsthållare, på vilka elektriska grafitborstar är installerade. Men för snabb vridning av elmotoraxeln gör det omöjligt att direkt överföra dess rörelse till mekaniska element. Förmedlaren i detta fall är planetväxellådan.

Strukturen för denna mekanism inkluderar sådana element som:

  • körde;
  • ringutrustning;
  • satelliter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots skillnaden i material (metall, plast), i antalet steg - från 1 till 3, är de allmänna driftsprinciperna nästan oförändrade. En förankrad solväxel driver hela apparaten. Ringväxelns cylindertänder samverkar med bärarsatelliterna när enheten är i drift. Det finns små skillnader i två- och trestegsdesigner.

För att styra ansträngningen som skruvarna är insvepta används en mekanism som kombinerar en PWM-styrenhet och en nyckel flerkanalig fälteffekttransistor

När du använder ett motstånd ändras strömstyrkan. Följaktligen börjar motoraxeln rotera med olika hastigheter, så att skruvmejseln blir bekvämare att använda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skruvmejselbatterier är monterade från seriekopplade delar. Skillnaden mellan dem ligger inte bara i styrkan hos den genererade strömmen, utan också i dess spänning. Alla dessa reservdelar under reparation får endast levereras under tillverkarens märkesnamn .… I extrema fall är det tillåtet att använda kompatibla delar.

För att utöka enhetens funktioner används ett vinkelmunstycke. Det låter dig vrida och "få" hårdvaran där verktyget inte kan nå dem. Munstycket kan vara flexibelt, då är det möjligt att ta bort även skruvar så hårt skruvade att styva element inte hjälper.

Bild
Bild

Populära modeller och deras egenskaper

Oavsett tekniska nyanser är DeWalt sladdlösa och sladdade skruvmejslar lika praktiska och användbara i arbetet. Det amerikanska företaget har producerat dem i nästan 100 år. Den stora erfarenhet som samlats under denna tid har gjort det möjligt att skapa lysande mönster. Deras kvalitet gör höga priser fullt berättigade. Men det är därför det är nödvändigt att noggrant välja de bästa alternativen.

Bild
Bild
Bild
Bild

DeWalt DW263K är en relativt lätt och kraftfull enhet med en effekt på 540 watt. Dessa parametrar låter dig med säkerhet använda skruvar och självgängande skruvar i alla befintliga storlekar. Genom att exakt justera vridmomentet, justera djupet på hårdvaruinsatsen med hjälp av ett munstycke kan du säkert arbeta även med gips. Detta ömtåliga material skadas inte.

I princip kan du använda enheten som ersättning för en borrmaskin. Men låt oss genast notera att en sådan funktion inte beskrivs i bruksanvisningen. Du kan bara använda den på egen risk och risk ..

Den högsta rotationshastigheten når 2500 rpm.

Om du ökar vridmomentet till det maximala kan du till och med montera skåpmöbler från robusta träslag. Det måste dock komma ihåg att det är omöjligt att ändra växellådans utväxling. Endast hastigheten kan justeras.

En annan svaghet med denna modell är den ovanligt höga kostnaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du behöver en ekonomisk sladdlös elektrisk skruvmejsel, användbart att uppmärksamma DeWalt DW907K2 … Kostnaden för enheten är cirka 2 gånger lägre än i föregående fall.

För att spara pengar är det gjort så enkelt som möjligt, nämligen:

  • med nickel-kadmiumbatteri;
  • ingen påverkningsmekanism;
  • med en mycket enkel kropp.

Ändå är den amerikanska tillverkaren trogen sig själv. Dess produkter klarar uppgiften fullt ut.

Förvånansvärt nog gav de till och med elektronisk bromsning av motorn. Batteriet är precis så att du kan använda enheten under förhållandena under den ryska vintern.

Men du måste också komma ihåg om bristen på bakgrundsbelysning.

För arbete på gips är det lämpligt att använda en 12 volts skruvmejsel modell DW979K2 … Enhetens huvud låter dig ställa in skruvdjupet. Nickel-kadmiumbatteriet är resistent även mot extrem kyla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Positiv feedback tas stadigt emot DeWalt DCD710D2 … Extra stora litiumjonbatterier ingår i leveransen. De gör att enheten fungerar under en oöverträffad lång tid, även under hög belastning. Utvecklarna har kunnat optimera fallet för att fungera i trånga utrymmen. Eftersom alla huvuddelar är gjorda av gjutmetall ökar livslängden avsevärt.

Men tillsammans med dessa fördelar, liksom utrustningens lätthet, kan man inte annat än påpeka dess svaga positioner. Så, om motorn plötsligt stängs av kan chucken lossna … Ljusstrålen från den inbyggda lampan riktas något åt sidan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det finns en önskan att prova den mest nya och avancerade enheten måste du välja DeWalt DCD732D2 … Den unika borstlösa motorn är garanterad skyddad från dammpartiklar och fukt. Den innovativa motorn kräver i princip inte reparation och underhåll. Tack vare sina höga varvtal kan maskinen borra både metall och keramik.

Den kraftfulla chucken rymmer 13 mm borrar. Vridmoment upp till 57 Nm stöds med optimal strömförbrukning. Skruvmejselhuset är bekvämt, men själva enheten vet inte hur man arbetar i chockläge.

Bild
Bild

Bland batterisystemen som kan fungera i chockläge sticker ut XR Li-Ion … Enheten är konstruerad för 18 volt och är kompakt. Konsumenterna berömde skruvmejselns lätthet och ergonomi.

Utvecklarna har utrustat enheten med elektronik, vilket ger konsumenten full kontroll över arbetet. Byte av munstycken sker utan onödiga problem, även om du bara arbetar med en hand. Ett kvalitets LED -system gör att det fungerar mycket bra även i mörker. Växellådan är tillverkad av 100% metall. Detta förbättrar samtidigt energiöverföringen och förlänger enhetens livslängd.

Paketet innehåller ett par batterier, en laddare och en väska.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förtjänar särskild uppmärksamhet tejpskruvmejslar … De används i fall där du behöver dra åt ett stort antal sådana fästelement. Bältessystemets prestanda är genomgående högre än det traditionella provet. Olika tillverkare har länge valt samma typ av arbetsflödesautomatisering.

Överallt användes en tejp som liknade en maskingevär (därav namnet).

Bandets kapacitet kan vara annorlunda, men det är mest bekvämt om det innehåller 50 "laddningar" eller mer. Vad som är viktigt är att dragramen också är mer pålitlig än den klassiska och skapar mindre brus.

Bild
Bild

Subtletter av val

När man bestämmer effekten måste man komma ihåg att i batterimodeller uttrycks det annorlunda än hos dem som arbetar från elnätet. Det mäts med spänningen från batteriet. Den kan variera från 10, 8 till 36 V. Vridmoment avgör hur stor riggen kan användas.

För hemmabruk är system med litiumjonbatterier att föredra, för utomhusbruk med nickel-kadmiumbatterier. Kapaciteten för den nuvarande lagringen är av stor betydelse.

När du köper måste du noggrant kontrollera följande funktioner:

  • är greppet i handtaget bekvämt;
  • om måtten på enheten passar;
  • är dess massa optimal;
  • om placeringen av de styrande organen är bekväm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Användarmanual

För att säkerställa att den genererade vibrationen inte överstiger de värden som anges av tillverkaren behöver du bara använda verktyget på ett vanligt sätt och hålla det i ordning. Det är förbjudet att ansluta skruvmejseln till nätverket om den inte säkras med säkringar på minst 230 V och 10 ampere. Det är oacceptabelt att bära enheten i kabeln, håll i den när du kopplar från nätverket. Det är också förbjudet att få kabeln i kontakt med vatten, smörjoljor, vassa föremål. Vrid inte tråden.

Utanför lokalerna kan du endast använda sladdlös eller ansluten via en skruvmejsel anpassad för gatan. På alla våta platser är det förbjudet att ansluta utan en jordfelsbrytare.

Du måste också komma ihåg om sådana punkter som:

  • avvisning av att använda en skruvmejsel i en explosiv, brandfarlig miljö;
  • otillåtet arbete utan glasögon och handskar;
  • obligatoriska hörlurar eller öronproppar för långvarigt arbete;
  • behovet att undvika vid kontakt med jordade ledande ytor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Reparationsfunktioner

För att reparera skruvmejseln måste du ta bort patronen ur den. Skruva först av tråden med en L-formad skiftnyckel. Skruva loss skruven om det behövs. Vid fel demonteras enheten helt. Vid en Morse -kona slås skaftet ur hylsan med en hammare, men detta bör göras försiktigt.

Vid fel vänder de sig omedelbart till proffs.

Bild
Bild

Recensioner

Konsumenter noterar att DeWalt skruvmejslar är mycket välbyggda, med en snygg passform till kanterna och fästelement. Utskjutande gjutna element är uteslutna. Även när du arbetar på höjder hålls tröttheten till ett minimum. Men det bör noteras att de mest kraftfulla enheterna inte tillåter att utföra känsligt arbete. I allmänhet betygsätts enheterna av detta märke ganska positivt.

Rekommenderad: