Blaupunkt Skruvmejsel: Modellvarianter, Tips För Att Välja Och Använda En Skruvmejsel Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Blaupunkt Skruvmejsel: Modellvarianter, Tips För Att Välja Och Använda En Skruvmejsel Och Andra Modeller

Video: Blaupunkt Skruvmejsel: Modellvarianter, Tips För Att Välja Och Använda En Skruvmejsel Och Andra Modeller
Video: stenkilar för stenindustrin och alla andra som behöver spräcka sten 2024, Maj
Blaupunkt Skruvmejsel: Modellvarianter, Tips För Att Välja Och Använda En Skruvmejsel Och Andra Modeller
Blaupunkt Skruvmejsel: Modellvarianter, Tips För Att Välja Och Använda En Skruvmejsel Och Andra Modeller
Anonim

Skruvmejseln är en ganska populär enhet. Denna utrustning finns ofta inte bara hos byggmästare, utan också i hemmabruk. Blaupunkt -skruvmejseln är av stort intresse.

Vad det är, vilken modell som produceras under detta märke och hur man använder Blaupunkt skruvmejsel korrekt, låt oss ta reda på det.

Bild
Bild

Om tillverkaren

Blaupunkt är ett tyskt märke som är känt för sin högkvalitativa teknik, känd över hela världen. Bland de produkter som produceras under detta märke kan du hitta små hushållsapparater, skönhets- och hälsoutrustningar, ljudvaror samt borrar och skruvmejslar.

Bild
Bild

Modeller

Eftersom produktionen av anläggningsutrustning är en icke-kärnverksamhet i Blaupunkt, då endast 1 modell av BPPT-001 skruvmejsel tillverkas under detta märke.

Det är en batteridriven borrmaskin. Denna enhet är ganska kompakt, väger bara 1,1 kg. Batteriet är installerat litiumjon, det finns inget extra batteri i satsen. Dess kapacitet är 1, 3 A * h, spänningen den ger ut - 10, 8 V. Maximal rotationshastighet för biten vid tomgångshastighet är 1300 rpm. Du kan välja mellan 17 lägen och välja rätt vridmoment för dig .… Enheten är ganska bullrig, den akustiska indikatorn här är cirka 85 dB.

Skruvmejseln har ett upplyst munstycke, så det är bekvämt för dem att arbeta på mörka platser. Utrustad med en backknapp.

Det kan också borra hål i en mängd olika material. Svällningens diameter här bör inte överstiga 10 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner: fördelar och nackdelar

Blaupunkt skruvmejsel har flera fördelar.

  • Den är liten i storlek och passar lätt även i en kvinnas hand.
  • Utrustad med ett gummerat handtag, halkfritt, ganska ergonomiskt.
  • Kvaliteten på Blaupunkt -produkter är på högsta nivå, alla produkter tillverkas under striktaste kontroll. Det tyska varumärket talar för sig själv.
  • Garantiperioden på 12 månader gör att du kan eliminera problemet på tillverkarens bekostnad, om något uppstår. Det finns flera servicecentra i Ryssland där du kan reparera enheten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men denna teknik har sina nackdelar

  • Inte alla städer har officiella verkstäder, så reparationsperioden kan försenas.
  • Frånvaron av ett extra batteri minskar enhetens drifttid, vilket innebär att det är osannolikt att det är lämpligt för en professionell, eller så måste du köpa ett extra batteri.
  • Den totala kostnaden för enheten, exklusive lager, är ganska hög, för ett liknande pris kan du köpa en mer professionell skruvmejsel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Blaupunkt skruvmejsel är lätt att använda. Även en helt oerfaren person i byggbranschen kan dra åt en skruv med denna enhet.

Efter att ha köpt in först och främst måste du ladda batteriet … För att göra detta måste den tas bort från skruvmejseln genom att trycka på specialknapparna tills det klickar och dra i batteriet. När du har tagit bort batteriet ska du sätta in laddaren i det speciella hålet på batteriet och först sätta i kontakten i uttaget.

Det är nödvändigt att ladda och ladda ur batteriet helt de första gångerna för att få maximal effekt. Maximal laddning bör inte överstiga 5 timmar … Men även då bör korta laddningscykler undvikas, det är bättre att uppnå en fullständig avstängning av enheten, sedan ansluta batteriet till nätverket och ladda det helt. På så sätt kan batteriets livslängd förlängas.

Batteriet installeras enkelt, glider helt enkelt in i handtaget tills det klickar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa steg är att ställa in de bitar som krävs. För att göra detta måste du först se till att strömbrytaren är låst. Håll sedan tillbaka chucken och vrid den främre skivan. Nu kan du sätta in den nödvändiga biten i hålet, detta måste göras tills det stannar. Efter att munstycket är installerat, dra åt chucken för hand. Försök att dra ut fladdermusen. Det ska vara väl fixat ..

Därefter ställs enhetens hastighet in med en knapp i den övre delen av skruvmejseln, samt det erforderliga vridmomentet med hjälp av en skiva som ligger nära patronen.

I det sista steget väljs rotationsriktningen , för detta flyttas omkopplaren ovanför avtryckaren till rätt position. Enheten är klar för användning och du kan slå på startknappen.

Bild
Bild

Säkerhetsteknik

För att Blaupunkt -skruvmejseln ska fungera länge och att den fungerar säkert för andra måste följande säkerhetsregler följas:

  • vidrör inte terminalerna på laddaren som är ansluten till uttaget med händerna;
  • låt inte fukt komma in på utrustningen;
  • förvara skruvmejseln vid temperaturer från +40 till 0 grader;
  • förvara batteriet separat från själva enheten om du inte använder det på mer än en dag;
  • låt inte batteripolerna komma i kontakt med metallföremål;
  • när du arbetar, använd skyddsglasögon och en mask för att skydda andningsorganen och ögonen från damm;
  • Observera att enheten har ett magnetfält och kan störa medicinsk utrustning, t.ex. pacemaker.
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Eftersom Blaupunkt -skruvmejsel bara representeras av en modell, finns det inte så många recensioner om den. Men de som köpte den här enheten talar om produktens goda kvalitet. Dess kraft räcker för att använda enheten både som skruvmejsel och som en vanlig borrmaskin.

Men ändå kostnaden för denna utrustning är något för dyr … Kunder säger att på marknaden kan du köpa skruvmejslar med samma egenskaper till ett mer attraktivt pris, och att hitta ersättningsbatterier för den här enheten är mycket svårt.

Rekommenderad: