Artline Epoxi: Crystal Epoxy Och Annan Epoxi, Tips För Dess Val Och Användningsregler

Innehållsförteckning:

Video: Artline Epoxi: Crystal Epoxy Och Annan Epoxi, Tips För Dess Val Och Användningsregler

Video: Artline Epoxi: Crystal Epoxy Och Annan Epoxi, Tips För Dess Val Och Användningsregler
Video: Artline✨ЭПОКСИДНАЯ СМОЛА✨Распаковка посылки✨МК по созданию картины в технике Resin Art🖼ПРОМОКОД 5%! 2024, Maj
Artline Epoxi: Crystal Epoxy Och Annan Epoxi, Tips För Dess Val Och Användningsregler
Artline Epoxi: Crystal Epoxy Och Annan Epoxi, Tips För Dess Val Och Användningsregler
Anonim

Epoxiharts är populärt för efterbehandling och dekorationsarbete. Detta material har många olika typer, och varje företag lägger till sina egna unika komponenter. En av de mest kända tillverkarna idag är Artline, som erbjuder ett brett utbud av epoxihartser.

Bild
Bild

Särdrag

Epoxiharts från Artline är av hög kvalitet, unik komposition och användarvänlighet. Ett brett utbud av produkter gör att varje hantverkare kan välja den komposition som bäst passar hans behov.

Bild
Bild

Artline -företaget dök upp på marknaden relativt nyligen, men på kort tid kunde det rekommendera sina produkter som en av högsta kvalitet. På grund av det faktum att tillverkaren har ett extremt smalt utbud av aktiviteter fokuserar han bara på frisläppandet av vissa produkter, vilket har en positiv effekt på dess utmärkta egenskaper.

För att producera epoxiharts använder företaget endast förstklassiga komponenter, vilket garanterar produkternas tillförlitlighet och säkerhet

Dessutom är Artline-harts anmärkningsvärt för sitt överkomliga pris, och kvaliteten är inte sämre än den hos mer kända världsmärken.

Bild
Bild

Den enorma populariteten och efterfrågan på Artline epoxiharts dikteras av ett antal fördelar med materialet:

  • En speciell formel som låter dig ändra materialets härdningstid. Detta kriterium är extremt viktigt för alla mästare. Här bör du välja det bästa alternativet, eftersom kvaliteten på det utförda arbetet beror på det.
  • En speciell typ av fyllning som låter dig skapa en version med ett lager.
  • Det härdade hartset är kristallklart och luktfritt. Dessutom avger det inte giftiga ämnen vare sig under påfyllning eller under drift.
  • Oavsett märke kännetecknas Artline epoxier av ökad transparens. Även efter kristallisationsprocessen blir materialet inte gult eller fylls med suspensioner.
  • Motståndskraft mot UV -strålar, vilket har en positiv effekt på materialets hållbarhet.
Bild
Bild

Sortimentöversikt

Artline erbjuder ett brett utbud av epoxihartser, som låter dig välja ett alternativ för alla ändamål. Ett antal av de mest populära typerna kan noteras.

Universell

Epoxiharts Artline Crystal Epoxy är transparent, så det är perfekt för implementering av alla kreativa och renoveringsidéer. Ett särdrag hos produkten är minimiviskositeten, som garanterar enkel luftfrisättning, och som också gör att hartset kan tränga in i de svåraste präglade ytorna . Det är därför denna komposition kommer att vara en utmärkt lösning för grundning eller täckning av trä.

Bild
Bild

Artline Crystal Epoxy har en otroligt snabb polymerisation, ibland upp till 18 timmar . Det kommer inte att vara svårt att arbeta med en sådan komposition, eftersom den inte har en obehaglig lukt. Fyllningstjockleken kan vara 12-15 mm.

Bild
Bild

Ritning och smycken

En särskiljande egenskap hos denna produkt är närvaron av en viskös struktur, vilket gör det möjligt att skapa volymetriska former utan problem. Bland huvudkomponenterna finns fosfor och olika metallpigment . Härdning sker så snabbt som möjligt, vilket förenklar processen med att arbeta med materialet mycket.

Bild
Bild

På grund av sin unika struktur skapar denna typ av epoxi en kupolins på smycken, vilket är viktigt vid tillverkning av broscher och andra liknande tillbehör.

Denna typ av Artline -epoxi är kristallklar och krukningstjockleken är 15 mm.

Bild
Bild

Tjocka fyllningar

Funktionerna hos denna produkt är dess unika struktur och låga viskositet, vilket gör att den kan användas för högbyggda fyllningar. Utvecklarna lyckades skapa en speciell formel som bromsar härdningsprocessen. Tack vare detta, under arbetsprocessen, finns det ingen kokning, grumlighet och andra liknande problem.

Bild
Bild

Denna typ av epoxi från Artline är känd för sin kristallklarhet och förmåga att motstå UV -strålar. Processen med fullständig härdning tar i genomsnitt 5 dagar, vilket positivt skiljer hartset mot bakgrunden av andra sorter.

Bild
Bild

Ultraviolett

Som du vet påverkar ultravioletta strålar alla beläggningar och material negativt, epoxi är inget undantag. Det är därför företaget har skapat en unik produkt som fortfarande tål UV -strålningars negativa effekter och inte försämras under deras inflytande.

Bild
Bild

Injektionsplast

Artline Liquid Plastic epoxi har sitt tvåkomponentssystem, som skapades för att producera en monolitisk plast. Produkten kännetecknas av det faktum att den fryser extremt snabbt - detta förenklar processen med att arbeta med den kraftigt.

Bild
Bild

Artline Liquid Plastic utvecklades för att tillverka dekorativa möbler , liksom olika souvenirprodukter. Företagets gjutplast kännetecknas av en minimal viskositet, vilket gör det möjligt att använda den vid tillverkning av dekorativa element av olika former och komplexitet.

Bild
Bild

För hällbord

En särskiljande egenskap hos denna formel är att den ursprungligen skapades för arbete med trä . Nu används produkten aktivt för alla porösa ytor. Högkvalitativ gasutmatning garanterar 100% transparenta fyllningsskikt.

Bild
Bild

Det resulterande lagret är extremt lätt att bearbeta och kännetecknas också av otrolig styrka och motståndskraft mot UV -strålar. Ännu senare under många år kommer en sådan yta inte att förlora sin färg och attraktivitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man väljer

För att epoxihartset från Artline fullt ut ska uppfylla befälhavarens önskemål och klara av de uppgifter som tilldelats det måste du vara noga med urvalsprocessen.

Först och främst bör du vara uppmärksam på typen av harts. Om detta är ett universellt alternativ kan det användas för alla arbeten, inklusive att göra smycken.

Bild
Bild

Det bör noteras att denna typ av epoxi säljs tillsammans med en härdare, tack vare vilken det är möjligt att få föreningar med maximal transparens.

Bild
Bild

Det är också värt att föredra detta alternativ, om det behövs, att använda produkten inom konsthantverk.

När du väljer ett universellt alternativ bör du komma ihåg att fyllningens tjocklek vanligtvis inte kan överstiga 15 mm, men i vissa fall kan speciella typer fylla upp till 50 mm. Ett försök att fylla i en större volym kan leda till kokning och en kemisk reaktion, varigenom materialets yta skadas och produkten kan bli helt oanvändbar. Det är också värt att välja universella alternativ om du behöver få hög vidhäftning.

Bild
Bild

En annan typ är epoxi, som har en hög viskositet, vilket gör att den kan bilda en upphöjd kupol under hällningsprocessen. Sådant material kommer att vara ett utmärkt val när du behöver skapa olika mönster . Resultatet är en ganska omfattande bild. Denna effekt uppnås på grund av det faktum att hartset appliceras i lager. Detta ger artisten möjligheten att överlagra flera lager samtidigt utan rädsla för blandning.

Valet av en specifik typ av Artline -epoxi beror på det specifika syfte för vilket den ska användas:

För behandling av bänkskivor är en högbyggd fyllning den idealiska lösningen. Dessutom bör ett sådant material inte bli gult under användning, därför bör det kännetecknas av förmågan att motstå effekterna av ultravioletta strålar

Bild
Bild

För kreativitet är ett universellt alternativ perfekt, vilket visar sig perfekt när det gäller stelningshastigheten

Bild
Bild
Bild
Bild

För smyckestillverkning är det bäst att välja Artline epoxiharts, som är motståndskraftigt mot gulning och inte innehåller skadliga ämnen i dess sammansättning. Det sista kriteriet är extremt viktigt, eftersom de flesta produkter från detta material vanligtvis skapas hemma, där det inte finns något speciellt ventilationssystem

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder

Vid användning av Artline epoxi är det värt att komma ihåg att denna produkt är en tvåkomponent. Med andra ord kommer den i två separata flaskor. Den första innehåller själva hartset, och den andra innehåller härdaren.

För effektiv användning måste du använda en balans som gör att du kan bestämma massan av komponenterna och korrekt dosera dem om det behövs.

Bild
Bild

Den erforderliga mängden harts tas från flaskan, sedan görs beräkningar och en viss mängd härdare tillsätts. Etiketten anger alltid i vilken proportion du behöver knåda. Du måste alltid följa de standarder som anges av tillverkaren, annars kan du helt göra blandningen oanvändbar och dess vidare användning kommer att vara omöjlig.

Efter att ha studerat andelen och bestämt det optimala värdet kan du gå vidare till knådningsprocessen . Detta bör göras medurs och moturs, alternerande riktningar. Detta är nödvändigt för att uppnå maximal enhetlighet. Rör om i minst 3 minuter, annars flyter molekylerna separat, vilket inte leder till stelning, eller så blir blandningen till en gel.

Bild
Bild

Härdningsprocessen kan variera beroende på katalysens temperatur . Du kan förstå att allt är klart genom sitt utseende: det härdade hartset liknar ganska hårt plast. Även efter fullständig härdning är det värt att vänta i flera dagar, eftersom hartset ännu inte har härdat och inte klarar av mekanisk påfrestning.

Rekommenderad: