Infraröd Film (31 Bilder): För Uppvärmning I Tak Och Vägg. Hur Ansluter Jag En Självreglerande Värmefolie?

Innehållsförteckning:

Video: Infraröd Film (31 Bilder): För Uppvärmning I Tak Och Vägg. Hur Ansluter Jag En Självreglerande Värmefolie?

Video: Infraröd Film (31 Bilder): För Uppvärmning I Tak Och Vägg. Hur Ansluter Jag En Självreglerande Värmefolie?
Video: Heating Green - Radiant Heating Panel Overview 2024, Maj
Infraröd Film (31 Bilder): För Uppvärmning I Tak Och Vägg. Hur Ansluter Jag En Självreglerande Värmefolie?
Infraröd Film (31 Bilder): För Uppvärmning I Tak Och Vägg. Hur Ansluter Jag En Självreglerande Värmefolie?
Anonim

Infrarött material har många fördelar. Den används för att förbättra komforten och optimal inomhustemperatur. Denna enhet erbjuds i olika varianter, så först är det viktigt att analysera materialets tekniska data samt bekanta sig med de ledande tillverkarna. För att göra isolering måste du följa steg-för-steg-instruktioner, och du kan hantera lösningen på problemet själv. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på vad infraröd film är och hur man ansluter den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Det finns många moderna material på marknaden som uppfyller uppgiften att värma element. En av dem är infraröd film, som kan avge värme . Denna enhet består av tre lager, som var och en utför sin egen uppgift. Det bör noteras att filmen kan användas inte bara för lokal uppvärmning, utan också för att utrusta hela huset med det. När det gäller driftsprincipen består den i strålning av infraröda långa vågor, som värmer upp hårda ytor i hela rummet, på grund av vilken luften värms upp, så temperaturen blir optimal och du kan skapa bekväma förhållanden för bor och arbetar.

Bild
Bild

Viktig! Människokroppen uppfattar infraröd strålning som solvärme, så om du behöver ett värmesystem kan du säkert välja en sådan film.

Hon fungerar bra och gör sitt jobb bra . Sådana värmeprodukter är mycket efterfrågade, eftersom de har ett antal fördelar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Tack vare ett så enkelt material kan alla hantera installationen, dessutom tar processen inte mycket tid, vilket innebär att installationen av uppvärmning kan ske snabbt. En av de främsta fördelarna är avsaknaden av behovet av att göra en avjämning. Filmbeläggningen kan kombineras med olika typer av golv, vare sig det är kakel, laminat och så vidare . Detta påverkar inte höjden på rummet, och detta gäller för stora rum där det finns lite utrymme.

Materialet är pålitligt, bidrar till energibesparingar jämfört med andra typer av värmesystem . Självreglerande funktion tillhandahålls genom att installera en särskild regulator.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör noteras att en sådan IR -film kan eliminera obehagliga lukter, luftfuktigheten förblir på samma nivå. Dessutom orsakar materialet inte allergiska reaktioner på grund av dess miljövänlighet. Vid uppvärmning föds anjoner, som har en positiv effekt på människokroppen.

När det gäller nackdelarna, men de finns kvar, går filmen på elektricitet, så det kan uppstå spänningar i hemmet, men detta problem kan hanteras genom att installera en stabilisator och ett skyddsrelä. Materialet är inte heller billigt, så du måste investera för att få uppvärmning av rummet av hög kvalitet . Således är fördelarna med IR -täckning mycket större än nackdelarna, så du kan säkert överväga detta alternativ för uppvärmning av ett rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt av arter

Trots att alla IR -filmer har en gemensam funktionsprincip och egenskaper, är de indelade i flera sorter som bör studeras innan du köper. Skillnaden ligger i maximal värmeeffekt och kompatibilitet med golvmaterialet . Golvvärme med hög temperatur som installeras under plattorna. Den maximala uppvärmningshastigheten når +50 grader Celsius, så materialet används inte tillsammans med linoleum eller laminat. När det gäller lågtemperatur-IR-materialet överstiger systemet inte +27 grader Celsius, så det kan användas med olika beläggningar. På marknaden kan du också hitta ett mångsidigt system som är lämpligt för installation under olika förhållanden och kan kombineras med både kakel och linoleum.

Det finns dock andra parametrar som delar IR -filmen i typer beroende på värmekomponenten . - kol, bimetalliskt, och de måste studeras mer detaljerat. Strömindikatorn för materialet är en viktig egenskap som du måste uppmärksamma först. Filmens kraft kan vara annorlunda, och detta bör beaktas vid val av materialtyp, eftersom detta kommer att påverka uppvärmningskvaliteten och andra faktorer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kolfilmer anses vara de dyraste. Detta värmeelement är tillverkat av kolmaterial, vars struktur är fibrös . Vissa tillverkare tillhandahåller filmer med ett skyddande lager med hjälp av grafit. Tack vare denna sprutning ökar systemets styrka, vilket i sin tur förlänger livslängden för värmematerialet.

Skillnaden mellan den bimetalliska filmen är att värmeelementet består av aluminium- och kopparskikt . För tillverkning av basen används polyuretan, på grund av vilket materialet blir flexibelt och smidigt, vilket innebär att det är lättare att arbeta med det. Denna uppvärmning är dock inte lämplig för rum med keramikhäll. Detta är en lågtemperaturfilm som inte kan värmas över +27 grader Celsius.

Alla värmesystem har en termostat för att övervaka temperaturavläsningar och ställa in optimal uppvärmning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kända tillverkare

Marknaden för moderna värmematerial erbjuder ett brett urval av tillverkare. Innan du köper en IR -film är det användbart att studera egenskaperna hos produkterna från ett visst företag för att analysera informationen och jämföra fördelarna.

En av de inhemska tillverkarna är fast "Zebra ", som har producerat värmare av filmtyp i många år. I sortimentet kan du hitta olika skärsektioner, så att du kan välja önskade materialparametrar. Det är värt att notera att satsen innehåller den nödvändiga utrustningen som du självständigt kan utföra installationen med.

Bild
Bild

Sydkoreanska företaget Caleo kan också erbjuda en mängd olika IR -filmer till ett överkomligt pris. Men dess produkter är ömtåliga och kan deformeras under dåliga förhållanden, så du bör arbeta med materialet noggrant. Den infraröda filmen har en tjocklek på 0,4 cm och effekten varierar från 180 till 220 watt.

Bild
Bild

Om ett material med högre värmeeffekt krävs, bör du studera Rexva produkter , som presenteras i rullar av olika bredd. Designen använder ett anti-gnistnät, vilket gör filmen mer pålitlig och motståndskraftig mot mekaniska skador.

Bild
Bild

När du köper ett så dyrt material vill du få en garanti från tillverkaren och Heat Plus företag ger det. I sortimentet hittar du IR -filmer med olika parametrar med en detaljerad beskrivning.

Bild
Bild

Urvalstips

Filmgolvsystemet måste väljas noggrant, så det är viktigt att uppmärksamma alla faktorer som påverkar kvaliteten på uppvärmningen av rummet. Först måste du beräkna hur mycket material som måste köpas för att utrusta ett visst område . Om vi pratar om procentsatsen beror det på om IR -filmen kommer att vara den enda utrustningen för uppvärmning eller som hjälpelement.

I det första fallet kommer det att krävas att materialet fyller cirka 80% av ytan, och som tillägg, inte mer än 50% . För att bestämma den totala längden på alla remsor kan du rita ett layoutdiagram på ett vanligt ark, sedan analysera storleken på varje fragment och sätta ihop det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att notera att vid läggning ska filmen dra sig tillbaka från väggarna med 10–20 cm . IR -systemet styrs av en termostat, som ingår i paketet med en temperatursensor. Du kan välja en av enhetsändringarna - mekaniska med nycklar och hjul eller elektroniska med knappar och display.

NS När du väljer en sådan enhet är det nödvändigt att ta hänsyn till termostatens effekt, därför måste indikatorn multipliceras med storleken på det område som kommer att täckas med ett värmeelement . När du installerar ett sådant system måste du se till att golvet är helt plant, och för att undvika värmeförlust använder hantverkare oftast värmereflekterande material.

Om du ska lägga filmen under plattorna är det bättre att använda ett monteringsgaller, då rör sig inte beläggningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningsmetoder och installationsregler

För att lägga filmgolvet själv är det tillräckligt att följa steg-för-steg-instruktionerna och rekommendationer från specialister, sedan kommer arbetet att utföras effektivt och uppvärmning tillhandahålls. Samtidigt är det viktigt att observera säkerhetsåtgärder, vilket innebär att det före arbetet är nödvändigt att rengöra rummet från små skräp, damm och vid behov täcka det med isoleringsmaterial.

Filmremsorna placeras 5 mm från varandra, vilket säkerställer en säker drift av sådan uppvärmning . Innan arbetet måste du förbereda nödvändiga verktyg. Platser där filmen skärs måste täckas med bitumenisolering. Den största fördelen med att ansluta denna typ av uppvärmning är att den är lämplig för nästan alla rum, vare sig det är en lägenhet, hus, växthus, bastu och så vidare.

Bild
Bild
Bild
Bild

För golv

Ofta används infraröd värmefilm för golvet, så du måste ta reda på hur systemet är installerat. Det ska noteras att demontering av det gamla betongbeläggningen krävs inte, och detta underlättar i hög grad uppgiften . Samtidigt är det viktigt att rengöra basen, vid behov, reparera, fylla hål och gropar så att ytan blir jämn. För isolering kan du använda folieklädda material som inte är en elektrisk ledare.

Sedan måste du börja markera för att bestämma parametrarna för filmen och skära materialet . Det återstår att placera värmeelementet, fixa det med varmt lim eller tejp. Kopparremsorna ska läggas ner. Urtag skärs i underlaget för att rymma kablar, terminaler och en termisk sensor. Värmeisolering utförs med tjärkuddar, som säkerställer täthet. I det sista steget är ledningarna anslutna till termostaten och de är fästa på väggen.

Det är nödvändigt att kontrollera systemets prestanda, du kan lägga golv, linoleum, laminat och till och med kakel kommer att göra. Du kan ansluta värmen med en regulator genom att ställa in önskad temperatur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Till taket

För att värma rummet uppifrån installeras filmen i taket. Strålad värme påverkar ytor, luften värms upp och det blir bekvämt inuti. Installation av sådant material utförs under plast, undertak och gips. Här är det nödvändigt, precis som med golvet, att bestämma platsens yta och förbereda filmen med de nödvändiga dimensionerna.

Värmeisolering är fixerad på takytan; pluggar och skruvar används för detta . Då är det nödvändigt att montera värmefilmen med kontaktklämmor. Det är viktigt att se till att anslutningen är säker och isolera sedan skärets två sidor. Den elektriska ledningen är ansluten till en hylsa och sedan en kopparstång på båda sidor. Alla remsor måste anslutas till nätverket parallellt via en termostat. Sensorn fixeras med tejp under värmeelementet, sedan kan systemet anslutas och kontrolleras hur det fungerar. I slutskedet återstår det att installera det sista taket och njuta av komforten.

Bild
Bild
Bild
Bild

På väggarna

Denna typ av isolering är lämplig för bastur och kycklinghus, samt tvättstugor där en viss temperatur krävs. Här jämnas också ytan ut, vattentätning installeras och sedan fästs själva filmen . När det gäller att utrusta ett hönshus är det nödvändigt att tänka över var fåglarna kommer att placeras så att bara det lediga utrymmet värms upp, och inte föremålen som finns i rummet. Dessutom vidtas försiktighetsåtgärder på detta sätt.

Ett sådant system är också bra för bastur, där båset måste fodras med skivor eller träskivor, och sedan fixa filmen med en konstruktionshäftapparat . Varje gång, när du arbetar med IR -material, kom ihåg att isolera kontaktpunkterna för kontakterna. När arbetet är gjort kan du driva lokalerna. Det bör understrykas att infraröd uppvärmning är lämplig för olika typer av lokaler och har ett antal positiva egenskaper.

Det viktigaste är att välja rätt värmare enligt effektindikatorerna och följa installationsanvisningarna.

Rekommenderad: