Flexibel Plywood: Böjbar Seiba 3-4 Mm Och Andra Typer Av Lätt Plywood, Ultralätta Alternativ För Möbler

Innehållsförteckning:

Video: Flexibel Plywood: Böjbar Seiba 3-4 Mm Och Andra Typer Av Lätt Plywood, Ultralätta Alternativ För Möbler

Video: Flexibel Plywood: Böjbar Seiba 3-4 Mm Och Andra Typer Av Lätt Plywood, Ultralätta Alternativ För Möbler
Video: Bendable Plwood .mov 2024, Maj
Flexibel Plywood: Böjbar Seiba 3-4 Mm Och Andra Typer Av Lätt Plywood, Ultralätta Alternativ För Möbler
Flexibel Plywood: Böjbar Seiba 3-4 Mm Och Andra Typer Av Lätt Plywood, Ultralätta Alternativ För Möbler
Anonim

Ofta används plywood i byggnadsarbetet. Detta material används oftast för inredning. En mängd olika typer av plywood finns i specialaffärer. Idag kommer vi att prata om funktionerna hos flexibla ark.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är det?

Flexibel plywood är ett speciellt trämaterial som ser ut som ett plant och tunt ark . Den har en relativt liten tjocklek. Den flexibla typen har, till skillnad från andra sorter, den högsta styrkan i böjt tillstånd. Flexibel plywood är oftast tillverkad av björkfaner. Sådana lakan används ofta för tillverkning av olika möbeldesigner, de låter dig skapa de mest originella och vackra formerna.

Bockningen av färdiga träplåtar sker oftast enligt speciella mallar. De kan användas som en stark ram av balkar, massiv plywood i form av en böjprofil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Flexibla träplåtar har ett antal viktiga fördelar att tänka på när man väljer material

  • Hög böjhållfasthet . Materialet kan lätt ta en krökt form utan att förlora sin tillförlitlighet och styrka. Om arket har en tjocklek på 1,5 mm kan det enkelt böjas i en vinkel på upp till 180 grader.
  • Hög kvalitet . Ytan på sådana ark är absolut slät och enhetlig, med hjälp av sådana material är det enkelt att konstruera olika strukturer.
  • Lättviktig … Som regel produceras sådan plywood i en lätt version, vilket förenklar transporten och installationen av detta material mycket.
  • Dekorativa egenskaper … Flexibel plywood har ett vackert och snyggt utseende och fungerar ofta som bas för efterbehandling. Dessutom bearbetas plywoodens yta med speciell sliputrustning, vilket också gör den mer exakt och vacker. Ovanliga designstrukturer skapas ofta av sådant material.
  • Miljövänlighet … Konstruktioner av detta trä är absolut säkra för människor och deras hälsa. Under drift kommer materialet inte att avge skadliga ämnen.
  • Lättskött . Denna flexibla plywood är lätt att rengöra. För detta kan du använda nästan vilket tvättmedel som helst. Det är bäst att använda en trasa eller mjuk svamp för rengöring.
  • Lång livslängd … Artiklar gjorda av flexibla ark behåller sitt ursprungliga utseende länge.

Trots det stora antalet viktiga fördelar har denna typ av plywood också några nackdelar

  • Speciell lagringsteknik … Arken ska inte lämnas böjda på länge, de kan deformeras.
  • Särskilda transportregler . Flexibel plywood bör endast transporteras på en helt plan och solid yta.
Bild
Bild

Olika sorter

Flexibel plywood kan tillverkas i flera versioner. Så, ark kan skilja sig från varandra beroende på storlek. De mest populära är modeller med en tjocklek på 1, 5, 3, 4 mm . De kan också variera beroende på totalvikten. Särskilda ultralätta modeller produceras också idag. Men de kan inte användas för allt byggnadsarbete. Flexibel plywood kan tillverkas av olika material. De vanligaste inhemska alternativen är produkter gjorda av en björkbas . Dessa material har en relativt låg kostnad. De finns i nästan alla järnaffärer.

Det finns också plywood tillverkat av speciellt ceiba -trä . Hon tillhör den tropiska arten. Sådan plywood används ofta vid konstruktion av marina fartyg. Detta trä har den högsta styrkan och densiteten. Ceiba försämras praktiskt taget inte och deformeras inte när det utsätts för fukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kommer berget att klara plötsliga temperaturförändringar, så produkter från ett sådant material kan användas vid konstruktion av konstruktioner som kommer att placeras i det fria.

Används för att skapa flexibel plywood och kärnvirke . Den har den vackraste röda eller brunaktig rosa färgen. Denna ras kännetecknas av sin speciella styrka, som till och med överstiger ekens styrka. Keruing innehåller en mängd olika naturliga hartser. De gör att du kan göra materialet mest motståndskraftigt mot höga fuktnivåer. Men samtidigt bör dess yta täckas med speciella skyddande föreningar som förhindrar alltför höga koldioxidutsläpp.

Vikbar plywood kan också delas upp i separata grupper beroende på böjningsriktningen (längsgående och tvärgående) . Olika ark kan ha olika täthetsgrader, som regel varierar det i intervallet 340-350 kg / m3. Böjningsradien för produkter kan vara från 5 till 90 centimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökan

Oftast används flexibla typer av sådana produkter för att skapa möbler. Tabeller gjorda av sådan plywood ser intressanta och vackra ut. Det låter dig skapa de mest ovanliga designmodellerna. Dessutom kan du med hjälp av flexibelt trä göra en snygg imitation av pelare i interiören. Materialet används också ofta för att skapa författarens souvenirer och hantverk, olika dekorativa detaljer för inredning.

Bild
Bild

Om ditt hus har rundade väggbeklädnader eller skiljeväggar, kan de enkelt avslutas med en sådan träbas. Vissa sorter med ökad styrka och fuktmotstånd används för att skapa fartyg. Sådana typer genomgår den mest grundliga bearbetningen, dessutom täckt med skyddande föreningar.

Rekommenderad: