Lärkblockhus (30 Bilder): Mått På Trämaterial För Beklädnad Av Ett Hus, Bredd Och Längd På En Träpanel

Innehållsförteckning:

Video: Lärkblockhus (30 Bilder): Mått På Trämaterial För Beklädnad Av Ett Hus, Bredd Och Längd På En Träpanel

Video: Lärkblockhus (30 Bilder): Mått På Trämaterial För Beklädnad Av Ett Hus, Bredd Och Längd På En Träpanel
Video: The Cedar Room Ltd 2024, Maj
Lärkblockhus (30 Bilder): Mått På Trämaterial För Beklädnad Av Ett Hus, Bredd Och Längd På En Träpanel
Lärkblockhus (30 Bilder): Mått På Trämaterial För Beklädnad Av Ett Hus, Bredd Och Längd På En Träpanel
Anonim

Efterbehandling med material som imiterar trä är relativt billigt (jämfört med att använda äkta trä), men många föredrar fortfarande naturlighet. Blockhuset av lärk är mycket populärt idag, eftersom detta material kännetecknas av sin estetik och utmärkta prestandaegenskaper. Denna artikel diskuterar standarder och särdrag hos sådana produkter, funktionerna i genomförandet av beklädnad.

Bild
Bild

Särdrag

Blockhuset kan användas för utomhusdekoration eller för inredningsarbete. Sådant material ser ut som en bar i utseende. Det finns produkter som liknar rundade stockar. Detta är en panel med expansionsplatser (flera eller enkla). Ryggen är platt.

Blockhuset är tillverkat i en specifik ordning. Var och en av etapperna är mycket viktig.

  • Tomrum med önskad storlek skapas. Tillverkare kapar stocken på en speciell maskin.
  • Arbetsstyckena placeras i speciella kammare där torkning utförs. Trädets fuktinnehåll efter denna procedur överstiger inte 15%.
  • Framsidorna på produkterna är frästa. Panelerna får önskad form och storlek. För att underlätta fastsättning skär tillverkarna spår och åsar i längsgående ändar.
  • I slutet av processen utvärderas, sorteras och läggs produkternas kvalitet i förpackningar.
Bild
Bild

För att skapa byggmaterial av hög kvalitet är endast lärkträd som växer i områden med ett ganska hårt klimat lämpliga.

Sådant trä har många fördelar, det behåller sina driftskvaliteter så länge som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

fördelar

De viktigaste fördelarna med lärk kan lyftas fram.

  • Det finns mycket harts i sådant trä. Tack vare detta är det nästan inte mottagligt för röta och är mycket resistent mot insekter. Dessutom är det inte alls nödvändigt att behandla lärk med skyddande medel, eftersom det redan är pålitligt skyddat från olika yttre påverkan.
  • Lärka är ett mycket spektakulärt, vackert virke. Den har en attraktiv konsistens. Tillväxtringar är mycket tydligt synliga på tvärsnitt. Sådana material finns i olika nyanser: från rik brun till delikat rosa. I detta fall kan ytan färgas ytterligare.

En mycket attraktiv egenskap hos lärk för konsumenterna är dess naturliga glans. Det kan hålla i många år.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Med hjälp av sådant trä kan du skapa en speciell atmosfär i rummet och ge ytterligare komfort. Av denna anledning används ett blockhus av lärk särskilt ofta för inredningsarbete. Sådant material kännetecknas av värmeledningsförmåga: det är sällan kallt i rum dekorerade med lärk. En annan viktig positiv kvalitet på sådana material är en behaglig talllukt.
  • Detta träd är ganska brandbeständigt, till exempel i tall, denna siffra är mycket lägre.
  • Sådant trä är mycket hållbart. Samtidigt, med tiden, ökar styrkan hos produkterna bara. Om vi överväger de fysiska och mekaniska egenskaperna hos ett sådant träd kan det noteras att det i detta avseende är ännu bättre än ek. Det faktum att lärkhögar stöder det berömda Venedig bekräftar det här anläggningens anmärkningsvärda prestanda.
Bild
Bild
Bild
Bild

Lärk innehåller användbara ämnen som hamnar i luften och har en positiv effekt på människors hälsa.

Eftersom detta material är mycket motståndskraftigt mot fukt, används det ofta för bastur, bad, terrasser och bryggor.

Bild
Bild

Minus

Lärken har också vissa nackdelar, varav de flesta är nära besläktade med dess fördelar.

Bland nackdelarna med sådant material kan flera positioner urskiljas

  • Eftersom detta trä är mycket hållbart kan problem uppstå om du vill göra reparationer eller göra ändringar. Du kan stöta på svårigheter vid ytbehandling.
  • Ett av kännetecknen för lärk är dess ganska höga luftfuktighet. Panelen kan deformeras i stor utsträckning under torkningsprocessen. På grund av detta visas sprickor på produkten.

För att undvika sådana problem måste du placera trädet i speciella kammare (för noggrann torkning).

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Lärketimmer kännetecknas av en mycket tät struktur, av denna anledning är sådana produkter ganska svåra att transportera. Transportsvårigheter ökar virkets värde. Lärk är väldigt dyrt.
  • Eftersom detta träd har många hartser är det svårt att bearbeta. Konventionella sågar försämras på kortast möjliga tid, så du måste använda speciella dyra enheter.
Bild
Bild

På grund av den stora mängden harts i lärk erhålls svaga limbindningar.

Detta gäller dock inte specifikt blockhuset, eftersom sådana anslutningar inte tillhandahålls för sådant material.

Bild
Bild

Varianter och storlekar

Moderna tillverkare erbjuder ett blockhus av olika sorter av lärk. Några populära alternativ är tillgängliga för konsumenterna.

  • " Ekonomi ". Förekomst av mindre defekter är möjlig: trasiga knop, blåhet, flis, små sprickor.
  • " Klassisk ". Det ska inte finnas några marker, genom sprickor, blåhet, fallna ut knop. Ett litet antal knop är dock tillåtet.
  • " Extra ". Det finns inga större eller mindre defekter. Produkterna väljs så noggrant som möjligt.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • " MEN ". Det finns ingen mekanisk skada, dock är hartsfickor och knutar tillåtna (men det bör finnas få sådana defekter).
  • " B ". Det kan finnas defekter, knutar, men i begränsade mängder.
  • " C ". Det kan finnas genom sprickor, inte särskilt stora hartsfickor och knutar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Smalare produkter är imitation av eurofoder. Ett sådant blockhus används vanligtvis för inredningsarbeten. Stora paneler imiterar stockar, de väljs oftast för utomhusdekoration.

Bild
Bild

Tillverkare

Idag erbjuds ett lärkblockhus av olika företag. När du väljer ett lämpligt alternativ bör du ge företräde åt pålitliga och pålitliga tillverkare. Det är värt att lyfta fram några företag som erbjuder blockhus av högkvalitativt virke.

Bild
Bild
  • Alfa profil är en av ledarna på den ryska marknaden. Tidigare erbjöd denna tillverkare uteslutande yttermaterial, men nu är den också specialiserad på tillverkning av blockhus. Priset för sådana paneler är ganska acceptabelt, men samtidigt är de av mycket hög kvalitet.
  • " Les-Ar " erbjuder också produkter av hög kvalitet till ett överkomligt pris.
  • " Forest of Karelia " - en tillverkare som använder träd från norra skogar. Sådana material kännetecknas av lång livslängd, hållfasthet och utmärkt kvalitet. För bearbetning av ämnen använder tillverkaren den senaste högteknologiska utrustningen. Antiseptika, brandskyddsmedel appliceras på de färdiga panelerna. Produkterna torkas i speciella kammare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du inte har möjlighet att köpa ett dyrt naturligt lärkblockhus kan du välja en billigare imitation av en träyta. Sådana produkter erbjuds av det ryska företaget Deke Exruzhin. Konsumenterna tycker att denna tillverkare är pålitlig och har varit verksam i över tio år.

Företaget erbjuder paneler i olika nyanser: produkter som imiterar naturmaterial är inte lika begränsade när det gäller färger som trä.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beräkning och beredning

För att bestämma den optimala panelstorleken, längden och bredden, det nödvändiga antalet produkter, måste du utföra en beräkning. För att göra detta bör du använda en kalkylator, konstruktionstejp och ta hänsyn till rekommendationer från proffs.

Multiplicera först ytans bredd med dess höjd. Detta bestämmer väggens yta. Då måste du ta reda på områdena på alla dörrar och fönster. Dra sedan från dörrar och fönster från området på väggen. Detta blir arbetsområdet.

Bild
Bild

Med fokus på antalet paneler per 1 m2 och deras dimensioner bestämmer du hur många produkter som behövs för väggbeklädnad. Gör en beräkning för varje yta som du ska slutföra.

Innan du avslutar arbetet måste du förbereda basen . Ta bort all befintlig smuts från ytan, gör den så platt som möjligt. Du måste också ta bort olika utskjutande element som kan störa installationsarbetet - till exempel antenner. Om något av baselementen inte är tillräckligt stabilt, säkra dem.

Förbered panelerna själva före användning. Packa upp dem och förvara dem i cirka två dagar på den plats där installationsarbetet kommer att utföras. Placera produkterna på en torr och jämn yta.

Bild
Bild

Montering

Installationsarbete utförs i en specifik ordning.

  • Ge en ångspärr. Här bör du fokusera på typen av yta: till exempel om väggen är av tegel kan du hoppa över det här steget.
  • Skapa en vertikal mantel med trä. Applicera antiseptiska och brandsäkra föreningar på den.
  • Isolering måste installeras mellan svarvstängerna.
  • Isoleringen ska täckas med en fukt- och vindtät film. Detta förhindrar att vätska kommer in.
  • Utför installationen av blockhuset. Det är bättre att göra detta med självgängande skruvar. I det här fallet kommer det att vara nödvändigt att göra hål i panelerna i förväg. Lämna små luckor upptill och nedtill för att ge ventilation.
  • Det rekommenderas att applicera en primer på panelerna och täcka dem med ett vaxbaserat lack.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett lärkblockhus är väl lämpat för efterbehandling av fasad och innerväggar, det kan också användas för tak. Sådana paneler används för en mängd olika underlag: tegel, betong och så vidare. Blockhuset passar både nya och gamla hus.

När du väljer lämpliga paneler, studera materialets slutdel . Om blockhuset håller hög kvalitet är tillväxtringarna ganska täta. Denna beläggning kommer att hålla så länge som möjligt.

Det rekommenderas att applicera ett antiseptiskt medel på panelerna vart femte år (trots de utmärkta egenskaperna hos sådana material).

Det är bättre att välja speciella färgningsbeläggningar: "Neomid", "Teksturol" och så vidare.

Rekommenderad: